More

  VKontakte mutatók: mit kell nézni, hogyan lehet megérteni, hogy a reklám működik

  A hirdetések beállítása meglehetősen egyszerű, de nehezebb megérteni, hogy minden helyesen történt-e. A kezdőknek gyakran nehéz felmérni, mennyire hatékonyak a kampányaik a VKontakte-ban: jól kattintanak-e a hirdetésekre, megfelelő-e a CPC stb.Milyen mutatók fontosak, mit mondhatnak, megpróbáljuk elemezni ebben a cikkben.  

  De mielőtt belemerülne a reklámszekrény vadonba, válaszoljon néhány kérdésre: 

  1. Mit akarsz a VKontakte hirdetéséből? Ez nem filozófiai vagy retorikai kérdés. Mielőtt pénzt költene a reklámra, értsd meg, mit akarsz kapni a pénzért cserébe-alkalmazások, előfizetők, webhelyforgalom vagy márkatudatosság. Ez a reklám célja. 
  2. Melyek a legfontosabb teljesítménymutatók (KPI-k)? Meg kell gondolnunk, hogy mi lesz a cél mennyiségi szempontból. Fontos, hogy a mutatók ne legyenek bináris – “jó” vagy “rossz”,” kevés “vagy”sok”. Ezeket pénzben, mennyiségben és időben kell kifejezni. Ha alkalmazásokra van szüksége, hány? Ha egy márkát fejleszt, a célközönség lefedettségének hány százalékát szeretné elérni? Ha a cél az előfizetők, akkor mennyit hajlandó költeni minden vonzott személyre?  

  Ezekre a kérdésekre adott válaszok adják a legfontosabb dolgot-egy bizonyos támogatást, egy koordináta-rendszert, amelyből bármilyen reklámkampány értékelésekor elkezdheti. Nem számít, hol-a közösségi hálózatokban, keresőmotorokban vagy újságokban vagy magazinokban. 

  Azt tanácsolom, hogy csak azokat a mutatókat figyelje, amelyek közvetlenül befolyásolják a célok elérését. Ellenkező esetben könnyű időt pazarolni a mérésre a mérés érdekében. Szinte minden marketing feladathoz elegendő 2-3 mutató a reklámszekrényben. 

  A legegyszerűbb módja a médiaterv – a hirdetési kampány stratégiája-mutatóira támaszkodni. Hogyan lehet megérteni a projekt gazdaságosságát, ideális médiatervet készíteni, mondtam a cikkben. Ebben az anyagban elemezzük, hogy mely helyzetekben milyen mutatókat kell választani. 

  Tehát tekintsünk négy helyzetet: 

  • Ha konverziókra van szüksége. 
  • Ha alkalmazásokat gyűjt a vezető űrlapból. 
  • Ha előmozdítja a közösséget. 
  • Ha a kijelző reklámmal dolgozik. 

  1. helyzet: konverziókra van szükség 

  Ha az analytics konfigurálva van, és forgalom van 

  Ez azt jelenti, hogy minden szükséges eszközzel rendelkezik: az ügyfél által konfigurált és használt analitikai rendszerrel rendelkező weboldal, UTM címkékkel ellátott hirdetési kampányok, valamint egyértelmű megértés, hogy a KPI szerint kell élnie és dolgoznia. 

  Ebben az esetben nem szükséges megnézni a reklámszekrények mutatóit – ez az információ másodlagos. Ez nem mutatja a teljes képet, és fontos, ha keres az oka a siker vagy kudarc reklámkampányok. Mint egy autóban-nem számít, mennyire gyorsul százra, ha nem tud hazavinni. 

  OLVASS TOVÁBB:  Online üzleti promóció: 5 hatékony módszer 2021-ben

  A marketingszakembernek képesnek kell lennie arra, hogy globálisan gondolkodjon a projekt üzleti célkitűzései alapján.

  Ezért jobb, ha a hirdetési kampányokat és hirdetéseket analitikai rendszerekkel értékeljük. Nem számít, mi a CTR, ha a rendelési ár megfelelő, vagy mennyibe kerül kattintásonként, ha az értékesítés megfelel a KPI-nek.  

  Annak érdekében, hogy minden kattintást nyomon követhessen a hirdetési szekrénytől a felhasználó viselkedéséig a webhelyen, ellenőrizze, hogy követi-e ezt az algoritmust.  

  Algoritmus az analitika konfigurálásához 

  1. Konfigurálja a webhely analitikai rendszereit-Yandex. Metrica és a Google Analytics-és a bennük lévő célok. 
  2. Add UTM címkék a hirdetések. Ezek szükségesek az analitikai rendszerekkel való teljes körű munkához. 
  3. Telepítse a hirdetési rendszerek képpontjait a webhelyre. Ezek azok a kódok, amelyeket hozzá kell adnia a webhelyhez annak érdekében, hogy nyomon követhesse a felhasználói műveleteket a különböző oldalakon, beállíthasson retargeting kampányokat, majd automatikusan optimalizálja azokat. 
  4. Értékelje, hogyan válik a reklám alkalmazássá vagy értékesítéssé. Ezt csak a kampánystatisztikák összegyűjtése után lehet megtenni. Általában 1-2 hetet kell várnia, legalább 15-25 célzott műveletet kell kapnia. A nem hatékony hirdetéseket le kell állítani, a hatékony hirdetéseket pedig tovább kell dolgozni. Az értékeléshez használjon jelentéseket a Yandexben. A Metrica és a Google Analytics, valamint az eLama monitoringja és statisztikái összehasonlíthatók a különböző rendszerekből származó mutatókkal. Ha az üzlet “hívó”, állítsa be a híváskövetést. 
  OLVASS TOVÁBB:  Fontos dolgok a héten: YouTube nem szereti a TikTok lejátszási listáit

   

  Példa egy jelentésre a Yandexben. Metrica. Eszerint, meg lehet érteni, hogy egyes hirdetési rendszerek, kampányok hatékonyabbak, mint mások 

  Ha van forgalom, de nincs elemzés 

  A helyzet nem kellemes. Nem tudja, mi történik a hirdetési szekrényen kívül: például a felhasználók azonnal vásárolnak vagy távoznak, hogyan lépnek kapcsolatba az oldalakkal. Ha nincs elemzés, akkor valószínűleg nem lesz képes összekapcsolni a hirdetési kampányokat (forrás) és az alkalmazásokat (következmény). Ennek eredményeként-nem lesz lehetséges a kampányok optimalizálása. Ezért az Ön módja az, hogy visszatérjen az előző bekezdés algoritmusához, és mindent kijavítson.  

  Hogyan lehet meggyőzni az Ügyfelet az elemzés szükségességéről 

  • Ha az ügyfél nem tudja, hogyan kell beállítani magát, megpróbálhatja egyedül csinálni. A Google Tag Manager és bármely weboldal készítő lehetővé teszi, hogy ezt néhány kattintással megtehesse. 
  • Tegyük fel, hogy az ügyfél nem bánja, de a webmester megtagadja, mert “minden megszakad, a webhely lelassul”. Magyarázza el, hogy ez nem fog megtörténni a megfelelő telepítéssel. 
  • Ha az ügyfél ellene van, mondja el nekünk, hogy az illetékes szakemberek miért nem indítanak reklámot nélküle. Mindig megpróbáltam szemléltető példákkal magyarázni: “ha valami beteg, a legésszerűbb dolog az orvoshoz menni, teszteket végezni, gyógyszereket szedni, majd megismételni a teszteket. Így tudja, hol költ pénzt, erőfeszítést, és mit kap a végén minden szakaszban. Ugyanez igaz az elemzésre: ha célt szeretne elérni, látnia kell, hogy az egyes műveletek hogyan befolyásolják az eredményt.” 
  • Ha az ügyfél kategorikusan ellenzi, és nem hallgatja meg az érveket-hagyja őt, itt valami baj van. 
  OLVASS TOVÁBB:  Megéri-e 2021-ben bloggernek lenni?

  Milyen mutatókat kell megnézni a hirdetési szekrényben, ha nincs elemzés 

  1. CTR-a hirdetések kattinthatósága 

  Egyszerűnek tekinthető: kattintások / megjelenítések x 100%.  

  A VKontakte hírcsatornában szereplő bejegyzések esetében az optimális kattinthatóság 0,5% – ról 1,5% – ra tehető. De ne feledje, hogy a mutató az ipartól, a kreativitástól, a célközönségtől, az ajánlattól stb.  

  Nem lehet vakon összpontosítani CTR. Ez nem üzleti mutató, nem tükrözi a felhasználó további interakcióit az oldallal vagy az ajánlattal. Mindez a mutató azt mondja, hogy hirdetése vonzotta a közönséget. Ez nem jelenti azt, hogy készek vásárolni. Ők csak készen áll, hogy kattintson rá, és ez lehet elérni kattintva egy képet vagy szöveget. 

  2. CPC-költség kattintásonként 

  A képlet a következő: kampányköltségek / link kattintások 

  Például 100 rubelt költött, 20 kattintást kapott (kattintások). Ez azt jelenti, hogy minden átmenet 5 rubelt fizet (100 rubel/20 = 5 rubel). 

  Egyes internetes szakértők ezt a mutatót tartják a legfontosabbnak: végül is, minél olcsóbbak a kattintások, annál jövedelmezőbb a reklám. De ez nem mindig így van. Az átmenet csak átmenet, nem a fő cél. A cél az, hogy vásárolni.  

  OLVASS TOVÁBB:  Az élet feltörése a közösségi hálózatokban való népszerűsítéshez: tartalmi stratégia a komoly iparágak vállalatai számára

  Egy másik pont: alacsony CPC-vel csak a közönség egy részét érheti el. Azok a felhasználók, akiknek a kattintása olcsóbb, mint mások, olyan közönség, amelyre kevés ember versenyez, ami azt jelenti, hogy vagyonuk alacsonyabb lehet az átlagnál. Ez különösen akkor fontos, ha a közönség átlag feletti jövedelemmel rendelkezik.  

  2. helyzet: alkalmazásokra van szükségünk a lead űrlapon keresztül 

  Friss cikkek

  A történet arról, hogy milyen nehéz volt weboldalt készíteni a Prostobank számára

  Miután meghallotta a "bank weboldalát", a legtöbb fehér hátteret fog elképzelni, amelynek különböző oldalain nyereséges hitelek kamatikonokkal másznak az arcodba. De nem minden bank...

  5 ok arra, hogy inspirálja a gyermeket a programozással

  A programozás olyan hobbivá válhat, amely a jövőben hasznos lesz, és a felnőtt élet készségeinek fejlesztése20213. szeptember 22. perc38A cikk szerzője Lisa TurlychkinaA cikk...

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában