More

  Védelem a kattintási csalás ellen a Yandexben. Közvetlen

  Sok hirdető előbb-utóbb egy kattintással szembesül, amikor a benyomások és kattintások élesen nőnek, de az értékesítés nem. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a különbséget a kattintások és a megjelenítések természetes tüskéje között, valamint a hirdetések védelmének módját.

  Mi a keresztkötés?

  Sklikivanie — clickfrod) – ez egy szándékos kattintási csalás, hogy egy versenytárs ki a verseny az aukción. Röviden és leegyszerűsítve: annak a ténynek köszönhetően, hogy a hirdető hirdetései gyakran és sok kattintással járnak, költségvetését gyorsan elköltik, míg maguk a kattintások nem vezetnek átalakításhoz.

  A versenytárs hirdetéseinek kézi összekapcsolása meglehetősen nehéz, mivel ez a folyamat sok időt igényel. Folyamatosan be kell írnia a lekérdezéseket, hogy megbotlik a keresés megfelelő hirdetésein, a keresési eredmények pedig személyre szabottak.

  A YAN esetében ez is szinte lehetetlen: több hirdető vesz részt az aukción, a hirdetések ezer webhelyen jelennek meg, késéssel célozzák meg a felhasználót.

  Ezért a kereszthivatkozáshoz a támadók csalást használnak-ez egy olyan program, amely egy bizonyos kifejezést, hirdetést vagy platformot céloz meg, majd átmegy a rajtuk megjelenő hirdetéseken.

  Ha talál egy tüske benyomások, kattintások, először győződjön meg arról, hogy ténylegesen kattintott.

  Figyelmeztetni kell:

  • A felhasználó látogatásának rövid ideje 1-2 másodperc, rákattintanak a hirdetésre, majd azonnal elhagyják a webhelyet.
    
  • Ismétlődő munkamenet idő, böngésző, IP-címek stb.
    
  • forgalom, amely nem egyezik a kampány geotargeting.

  Ezen tényezők egyike sem erősíti meg egyértelműen a keresztkötést. Ez a benyomások természetes növekedése is lehet, amelyet például a beállítások vagy Ünnepek, hétvégék megváltoztatása okoz.

  A keresztkötés fő jele a hirdetések hirtelen megnövekedett kattintásainak száma az értékesítés növelése nélkül. Megmondjuk, hogyan lehet észlelni a jelentésekben.

  OLVASS TOVÁBB:  Facebook Facebook Instagram Instagram hirdetés mesterkurzus: működő kreatívok és céloldalak létrehozása az Instagram és a Facebook reklámozásához

  Hogyan lehet megérteni, hogy a hirdetésekre kattintanak

  Először is olvassa el a”jelentés varázslót”. Megtalálható a Yandex” statisztika ” szakaszában. Közvetlen.

  Válassza ki a kívánt szeleteket és oszlopokat a jelentéshez.

  Az elemzés legfontosabb mutatói:

  • benyomások,
  • kattintások,
  • CTR.

  Lehet építeni egy jelentést:

  • hirdetésszám szerint,
  • megjelenítési feltételek (kulcsszavak),
  • a webhely neve (ha ellenőriznie kell, hogy összekapcsolják-e őket a YAN-ban vagy sem).
  OLVASS TOVÁBB:  Facebook Facebook Instagram Instagram hirdetés mesterkurzus: működő kreatívok és céloldalak létrehozása az Instagram és a Facebook reklámozásához

  Защита от скликивания (кликфрода) в Директе

  Ha gyanítja, hogy a hirdetésekre kattint, feltétlenül hasonlítsa össze az aktuális teljesítményt az előző időszakkal. Az összekapcsolás természetesen nemcsak a kattintásokban, hanem a benyomásokban és a CTR-ben is gyors növekedést eredményez.

  Nézzük meg a példákat. Először készítsünk jelentést a hirdetésekről.

  Защита от скликивания (кликфрода) в Директе

  A képernyőkép a megjelenítések folyamatos növekedését mutatja, egyszerre több hirdetésre kattint, de nincs gyors növekedés a CTR-ben.

  Vessünk egy pillantást a kulcsszó jelentés.

  Защита от скликивания (кликфрода) в Директе

  Nem mutat semmilyen kattintást sem: a kattintások száma számos kulcsszóra simán növekszik, de a CTR nem növekszik.

  A YAN összekapcsolásának ellenőrzéséhez jelentést készítünk a webhelyekről is:

  Защита от скликивания (кликфрода) в Директе

  Ez azt mutatja, hogy a benyomások egyre gyakoribbá váltak számos webhelyen egyszerre, a kattintások száma is nőtt, de a CTR-ben még mindig nincs gyors növekedés.

  Ha a példánkban szereplő kampányok kattintásúak voltak, akkor a fenti jelentések bármelyikében a megjelenítések, kattintások, CTR egy adott hirdetés, kifejezés vagy webhely éles növekedését láthatta.

  Hogyan védekezhet a sklikivaniya

  Olyan ajánlásokat osztunk meg, amelyek segítenek megvédeni a reklámokat, és megnehezítik a gátlástalan versenytársak és támadók dolgát.

  Mit tehetsz?

  • Adja meg a napi költségvetést. További korlátokat határoz meg a hirdetési költségvetés számára. Ha a költségvetést nem korlátozza semmi, akkor gyorsan meghívható, ami több napig kizárja Önt az aukcióból.
    
  • Használja a Yandex szegmenseit. Közönség. Összegyűjtötte a kiváló minőségű közönséget, amelyet megcélozhat, elkerülve a benyomásokat a detraktorok számára.
    
  • Az ajánlatok ellenőrzése az ajánlattevő segítségével. Az eszköz az ajánlatokat egy bizonyos szinten tartja, a beállított stratégiától függően. Ha az aukción a helyzet megváltozik, akkor csökkenti vagy emeli az ajánlatokat. Ez az eszköz eLama-ban érhető el.
    
  • Tesztelje az automatikus stratégiák működését. Az algoritmusok hirdetéseket jelenítenek meg azoknak a felhasználóknak, akik nagyobb valószínűséggel kattintanak a hirdetésre vagy konvertálnak. A rendszer megpróbálja nem megjeleníteni a hirdetéseket azoknak, akik gyakran kattintanak, de nem konvertálnak.
    
  • A 18 év alatti felhasználók szegmensének kizárása. Ezt -100% – os lefelé történő beállítással lehet elvégezni.
    
  • Zárja ki azokat, akik kevesebb, mint 10 másodpercet töltenek a webhelyen, de több látogatást tett. Létrehozhat egy ilyen szegmenst a Yandexben. Metrica.
    
  • Állítsa be a hirdetési csoportok és kulcsszavak napi költségvetését. Ezt a Yandex segítségével teheti meg.Közvetlen API.
  OLVASS TOVÁBB:  Első lépések: Hasznos webes szemináriumok és cikkek az online hirdetésekről
  OLVASS TOVÁBB:  Miért nem működik a reklám akkor sem, ha mindent helyesen konfigurált, és mit kell tennie ez ellen

  Mit ne tegyünk

  • Ne használjon autotargeting. Minél több irreleváns kifejezéseket, hogy nem ellenőrzik, annál nagyobb az esélye, hogy a költségvetés lesz erősen költött rájuk.
    
  • Speciális földrajzi célzás letiltása. Egy további korlátozás, amely segít megszüntetni a más régiókból származó irreleváns forgalom megszerzésének lehetőségét.
    
  • Ne határozza meg a kattintás tényét a “Webvisor” segítségével”. Ez egy eszköz az ügyfél viselkedésének meghatározására a webhelyen. Nem minden adat szerepel benne, ezért jobb a “közvetlen, összefoglaló” jelentés használata a Yandexben.Metrica az átfedés meghatározásához.

  Az anyagot a webinár alapján készítik el.

  Friss cikkek

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában