More

  “Valami, amit magam készítettem, megjelent a telefonomon”

  Georgy Valiev-hogyan lehet tanulni a semmiből, hogy egy Android fejlesztő mindössze egy év, és kap egy ajánlatot Umbrella it befejezése előtt a tanfolyam augusztus 03, 20215 perc 40https://d2xzmw6cctk25h. cloudfront. net / post / 2680 / og_image / de150fd5b83050886cda77f5b45a4c64.png

  A fejlesztés első lépései

  Mindig is szerettem a fizikát. Tetszett, hogy a filmek mutatják programozók, akik ” op!”- és csinált valamit, meghackelt valamit, elment valahova. De fogalmam sem volt arról, hogy magam is ugyanaz lehetek, ezért valószínűleg nem kezdtem bele. 

  Egyszer a nagybátyám azt javasolta, hogy kipróbáljam magam a fejlődésben. Ő maga is programozó, azt mondta, hogy jó pénzt kereshet ott. Elmentem az internetre, találtam egy online konzolt, benne a “Hello, world” kimenetet, majd valami mást. Aztán megpróbáltam egy logikai láncot létrehozni egy párbeszédpanel formájában: írtam egy kérdést az “igen” és a “nem” válasz opciókkal, a személy válaszol — a választól függően valami megjelenik a képernyőn. Tetszett, hogy valami a semmiből bukkant elő, és én magam csináltam.

  A 9. -10. osztályban azt mondtam a szüleimnek, hogy programozó akarok lenni. Apa azt válaszolta, hogy valószínűleg nem az enyém, hogy más típusú karakterem van, és olyan helyen kell dolgoznom, ahol több kommunikáció van az emberekkel. Anyám azt mondta: “ez a te döntésed, azt csinálsz, amit akarsz.”

  A számítástechnika Egységes állami vizsgájára készültem, ott voltak programozási feladatok. Pitont tanultam, különböző dolgokat írtam rá.

  Az első csalódás

  Iskola után beléptem az SPbPU-ba. A tanulmányaim során úgy tűnt számomra, hogy kihagytam a legalapvetőbb dolgokat, hogy átugrottunk rájuk. Nem értettem, mi folyik itt. Kiderült, hogy nem volt elég programozás a pályán — kevesebb, mint akartam. 

  Emiatt unalmas volt az egyetemen — az utolsó feltételekben házi feladatot adtam át, nem nagyon felelősségteljesen közelítettem meg. Az első tanfolyam után sokáig gondoltam, hogy szükségem van-e rá, vagy sem, érdemes-e megváltoztatni az irányt. Aztán rájöttem, hogy a programozás sok mindent magában foglal, csak az egyetemen egy kicsit nem azt csinálom, amit szeretek. Elkezdtem a Javarush-on járni, és arra a következtetésre jutottam, hogy igen, szeretem a programozást, ezt kifejezetten most fogom megtenni. Úgy döntöttem, hogy nem csak feladatokat kell végeznem, hanem minden nap programozni — például egy órára. Egy hónap után – minden nap két órán keresztül. Hat hónap után minden nap nyolc-tíz órát ültem, és csináltam valamit. 

  Az első kereset és az irányváltás

  Miközben tanultam, egy barátom megkért, hogy írjak egy játékot. Eddig a pontig nem tudtam, hogyan kell játékokat írni, ezért vettem néhány tanfolyamot az Unity-ről. Ennek eredményeként, csináltam egy játékot, és megkapta az első pénzt érte. Nagyon tetszett, találtam egy másik tanfolyamot az Unity-ről, átmentem rajta, és szabadúszóként kezdtem el fejleszteni a játékokat. De nem akartam rendszeresen játszani. 

  OLVASS TOVÁBB:  Mi az SQL és hogyan működik

  Úgy döntöttem, hogy megpróbálok Android fejlesztésre váltani, alkalmazásokat készíteni, nem játékokat. Kotlin is volt az egyetemen — az Android Alkalmazások programozásának fő nyelve, alapvetően tetszett. Ezért egy nagy tanfolyamra akartam menni, ahol megtanítják, hogyan kell általában alkalmazásokat készíteni. Otthagytam az egyetemet és elkezdtem geekbrains-ben tanulni. A tanfolyamok előtt egyáltalán nem csináltam semmit az Android számára, mindent a semmiből. Csak úgy éreztem, hogy az enyém. Az első lecke után szükség volt egy projekt létrehozására, elrendezésére, gomb készítésére, valami másra-primitív dolgokra. Regisztráltam egy gombot az XML-ben. Csillaggal továbbléptem a feladatra — szükség volt arra, hogy a fehér téma fekete-fehérre váltson. Ültem ott, sokáig tartott, hogy kitaláljam. Amikor végül minden működött, és valami, amit magam készítettem, megjelent a telefonomon, azt gondoltam: “a fenébe, ez nagyon jó, ez csak az, amit akartam.”

  OLVASS TOVÁBB:  DevOps mérnök - új féléves tanfolyamok indítása

  Az első komoly munka

  Az első játékért, amelyet egy barátomnak készítettem, nyolc és fél ezer rubelt fizettek. A GeekBrains után jó jövedelemmel rendelkező állást kaptam. Még a képzés során, azt mondták, hogy tegye az önéletrajzom előre, csak abban az esetben. Három nap alatt írtam nekem egy csomó cégtől. Azt hiszem, ez egy jól megtervezett önéletrajz miatt van. Hat projektem is volt a portfóliómban, amelyeket a GeekBrains kurzusokon fejeztem be, és az év során a Unity-val kapcsolatos tapasztalataimat is jeleztem. 

  A toborzók írták, felhívták a kommunikációt. Tényleg nem akartam ezt megtenni: azt hittem, befejezem a tanfolyamokat, rendbe teszem az összes projektet, aztán leülök elméletre, mindent tanulmányozok. Mert egy évig tanultam valami újat, és el tudtam felejteni néhány dolgot. Másrészt nem hittem, hogy valaki ír nekem a munkáról, ezért úgy döntöttem, hogy végül leteszem az önéletrajzomat. Szinte azonnal három vagy négy vállalat írt. Azt gondoltam: “a fenébe, van egy utolsó tanfolyam projekt, és hívnak interjúk.”Ennek eredményeként négy interjúban állapodtam meg, majd eltávolítottam az önéletrajzomat a webhelyről. Furcsa lenne megtagadni: megértettem, hogy tapasztalatokat kell szereznem az interjúkban. 

  A tanfolyamok December végén fejeződtek be — akkoriban már volt egy ajánlatom az Umbrella IT-től. A tanfolyamok két hónapos munka után fizettek ki. Általában 40-80 ezer rubelt kereshet az elején. 

  Az első szakaszban tetszett a hr-rel való kommunikáció, a második szakaszban pedig a jelenlegi csapatvezetőmmel, Mihailnal is volt a legbarátságosabb és legérdekesebb interjú. Sok új dolgot tanultam tőle, általában érdekes volt beszélni valakivel, aki megérti az Androidot. Miután beszéltem a mobil részleg vezetőjével, Sultan-nal, rájöttem, hogy mindent megad, amire szükségem van, és a legfontosabb számomra az, hogy minél több elfogultságot érjek el fejlesztőként. És esernyő is van. Mielőtt eljutottam volna a projekthez, felkészültem rá, tanulmányoztam a projekten lévő köteget, és amikor eljutottam a projekthez, nyugodtan tudtam azonnal dolgozni. És most, a növekedésemért, írok egy PDP projektet, azzal a veremmel, ami érdekel. Néha találkozóink vannak, és konferenciákat is nézünk a mobil fejlesztésről.

  OLVASS TOVÁBB:  A GeekBrains öregdiák projektjei: TravelKeeper szolgáltatás

  A pihenés fontosságáról

  Ha van egy választás, hogy egy séta vagy program-Én, természetesen, program. Nem számít, mit csinálsz. Még egy egyszerű megerősítő gomb is nagyon elvont és érdekes módon valósítható meg. Csak élvezem a folyamatot. 

  Esténként edzésre megyek: röplabda, sziklamászás, különféle extrém sportok, Thai bokszba megyek. Ez segít a munkájában: zavart vagy, a fejed frissül. A testednek is folyamatosan kell dolgoznia, nem pedig egész nap ülni egy székre. És ez gyümölcsöt terem. És persze új ötletek. Sport nélkül egyáltalán nincs mód. Szerintem ez fontos.

  Ha valami nem működik, valami más zavar. Például nézhetek egy TV-sorozatot, csak pihenhetek, érdekes cikkeket olvashatok. Aztán az ötlet önmagában jön. Néha barátokkal ülsz, és hirtelen rájössz: “Ó, kipróbálhatod így.”Gyere haza, próbáld ki — és kiderül! A kudarcok nagy része, ha szorgalmat mutat és próbálkozik, annak a ténynek köszönhető, hogy a szeme elmosódott, és abbahagyta a széles körű gondolkodást. Annak a ténynek köszönhetően, hogy elkezdesz valami mást csinálni, a fejed szélesebb körben gondolkodik, az ötletek önmagukban jelennek meg.

  A felsőoktatás fontosságáról

  Minden tökéletes volt. Nem támogatom azt a tényt, hogy valamit meg kell változtatni. Az egyetem világossá tette számomra, hogy ki vagyok és mit akarok csinálni. Miután időt töltöttem benne, rájöttem, hogy pontosan mit nem szeretek, milyen minden nap csinálni valamit, amit nem akarsz. És ez lendületet adott, hogy megértsem, mit is akarok pontosan csinálni, és elkezdjem csinálni, és nem csak gondolni rá. Minden fontos szerepet játszott az életemben, még a legkisebb részletben is. 

  OLVASS TOVÁBB:  A GeekBrains öregdiák projektjei: TravelKeeper szolgáltatás

  Ami megmenti a kiégést

  Mindig is vágytam valami grandiózusra — például egy hűvös alkalmazásra. Szeretném, ha a jövőben valami technológiai dologhoz kapcsolódnék — például egy olyan személyhez, aki érdekes és szokatlan dolgokat csinál. Nem kell híressé válnod. Mindig is együttérzésem volt a filmek tudósai iránt, amelyekben furcsák, de ugyanakkor ragyogó dolgokat csinálnak. Én is ilyen akarok lenni. Nincs senki különösen, aki mindig is inspirált, csak az, hogy általában a típus ilyen.

  A visszajelzés fontosságáról

  Nem érdekel a dicséret, a visszajelzés fontos számomra. Kritika is lehet — a legfontosabb az, hogy megértem, milyen helyzetben vagyok most, milyen irányba kell fejlődnöm, milyen hátrányaim vannak. A cél az, hogy végül élvezze, amit csinálok.

  Friss cikkek

  A történet arról, hogy milyen nehéz volt weboldalt készíteni a Prostobank számára

  Miután meghallotta a "bank weboldalát", a legtöbb fehér hátteret fog elképzelni, amelynek különböző oldalain nyereséges hitelek kamatikonokkal másznak az arcodba. De nem minden bank...

  5 ok arra, hogy inspirálja a gyermeket a programozással

  A programozás olyan hobbivá válhat, amely a jövőben hasznos lesz, és a felnőtt élet készségeinek fejlesztése20213. szeptember 22. perc38A cikk szerzője Lisa TurlychkinaA cikk...

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában