More

  Új intenzitás az Autotestek létrehozásában a React-ben

  Junior és közép fejlesztők számára a JavaScript-ben, 2020. december 24., 3 perc76https: //d2xzmw6cctk25h.cloudfront.net/post/2497/og_image/a13b89be6478f8b72f0f0d81fcc0f186.png

  A GeekBrains ökoszisztémában folyamatos véleménycsere folyik a szervezők, a tanárok, a hallgatók és az oldal vendégei között. Lehetőségeket keresünk a személyzet képzésének fejlesztésére, valami újat adhatunk a legkényelmesebb formátumban. Vegyük például a JavaScript kódot. Mint minden másnak, tesztelni kell, de a junior fejlesztők gyakran a munkaterhelésük miatt figyelmen kívül hagyják a szakma ezen részét. Nehéz számukra pár hónapot, néha akár egy-két hetet is elkülöníteniük a tesztelés elsajátításához.

  Megtaláltuk a megoldást, és a JavaScript tesztelési ismeretek teljes rétegét egy kétnapos intenzív – „ Alkalmazások tesztelése reagálással ” – csomagba csomagoltuk. Ebben a bejegyzésben Alexander Sokol , az Andersen React Native fejlesztője ebben a bejegyzésben többet elmond a képzés formátumáról, tartalmáról és céljairól .

  Új intenzitás az Autotestek létrehozásában a React-ben

  – Sándor, szia! Az első kérdés: kinek szól a pálya?

  Ezek junior JavaScript fejlesztők, talán még középosztályúak is, akik nagyon felületesen értenek a kódtesztelési mechanizmusokhoz.

  – Mi alapján hozta létre az intenzívet?

  Csak a saját tapasztalatom. Nem arról volt szó, hogy elvégeztem egy tanfolyamot, két napos formátumra szorítottam, és továbbadtam know-how-ként. Van némi tapasztalatom a mentorálásról, természetesen magam is elmélyültem egyszer a témában, és ez volt az, amin a program kidolgozása során vezéreltem.

  – Meséljen egy kicsit a formátumról.

  Ez egy kétnapos képzés. Minden nap három óra elméletből és három óra gyakorlatból áll. A felosztás természetesen feltételes ㅡ a formátum szabványos: először az első modul bevezető része, majd valós esetekre vetítjük, majd továbblépünk a következő modulra stb.

  OLVASS TOVÁBB:  Hogyan keresünk tanárokat a programozó egységhez

  Ez idő alatt nem az a feladatunk, hogy megtanítsuk az embereket a készség tökéletes használatára, hanem elmagyarázzuk, miért van elegendő idő melyik tesztekre és hogyan használják őket? Применяются

  – Úgy gondolja, hogy a kód tesztelése szükséges készség egy junior fejlesztő számára?

  Nem tudok a teljes piac mellett szólni, de a cégemnél ez abszolút előny. A fejlesztés egy bizonyos szakaszában minden fejlesztőnek meg kell tanulnia tesztelni. Ha feltételesen választanak két megközelítőleg egyenlő jelöltet a junior posztra, akkor a legszerencsésebbnek kell kevesebb pénzt és időt fektetnie oktatásába.

  A korlátozott szakmai képességek mindig egy bizonyos keretbe zárják a szakembert. De a kódtesztelés esetében véleményem szerint ez is egy fejlesztési keretrendszer a fejlesztésben. Készíthet-e egy szakember hatékonyan kódot, csak nagy szakaszok eredményei alapján értékelve annak teljesítményét? Véleményem szerint nem. Csak miután sokszor végigment, megértette a tesztek sajátosságait, megtanulhatja, hogyan kell gyorsan és hatékonyan írni a kódot. Ennek legegyszerűbb módja, ha saját maga tesztelheti a kódot.

  OLVASS TOVÁBB:  A számítógépes látás a GeekBrains új kara

  – Adjon meg néhány klasszikus esetet, amikor egy fejlesztőnek tesztelésre van szüksége?

  A leggyakoribb példa a kód fejlesztése. Még az alapvető tesztelési készségek is lehetővé teszik a gyengeségek gyors felismerését, a hibák és hiányosságok felderítését. Kis csapatnál ez fontos, nagy csapatnál ez a legfontosabb.

  Vagy például egy fejlesztő csatlakozik egy új csapathoz, és kész kódot kap a munkához. Nagyon megérteni magát a semmiből, megérteni, hol, mi és hogyan működik ㅡ nagyon hosszú és kimerítő. De ha a kódot már lefedték tesztek, a folyamat sokkal kevesebb időt vesz igénybe, a kód nagy része úgy olvas, mint egy könyv.

  OLVASS TOVÁBB:  Как 3 года делать игру на одном энтузиазме: история Buran-19

  – Milyen további előnyökkel jár a kódtesztelési készség a fejlesztő számára? Növeli a munka minőségét és termelékenységét, a piaci értéket?

  Az a tény, hogy ez javítja a fejlesztés alatt álló kód minőségét ㅡ minden bizonnyal. A termelékenység szempontjából készségek kérdése. A tesztek eleinte sok extra időt igényelnek. De fokozatosan, a kód minőségének növekedésével és a készségek fejlesztésével a helyzet javulni fog. És igen, ez végül a termelékenység növekedéséhez vezet. Például a kód tesztelése most a munkám 30% -át teszi ki, és ez nem annyira az előnyöket veszi figyelembe.

  Ami a piaci értéket illeti, nehezen tudom megítélni. Nem vagyok HR-menedzser, és nem is tudom hozzávetőlegesen, hogy egy adott készség hány ezer rubelbe kerül. De tény, hogy egy fejlesztő, aki tudja, hogyan kell tesztelni a kódot, könnyebben talál munkát.

  – Az intenzív csak néhány napig tart. Befejezése után kérdezhetnek a hallgatók?

  Biztosan. Természetesen alig tudok mindenki kérdésére részletesen válaszolni, de lehetőség szerint megpróbálok segíteni. Nincs mit. Továbbá, ha az intenzív formátumával és tartalmával kapcsolatban kívánságok merülnek fel, én vagy kollégáim szívesen hallgatnak.

  – Mi az elvárása az intenzívvel szemben?

  A lényeg az, hogy mindenki megszerezze azokat az ismereteket, amelyekért eljutott, és ezt követően a gyakorlatban is alkalmazhatja, miközben javítja a kód minőségét.

  Friss cikkek

  A kattintás átlagos költsége a Yandexnél 2020-ban harmadával csökkent

  A Google csak 4% -kal rendelkezik. Az Aori platform szakemberei összefoglalták a kontextuális reklámozás eredményeit az elmúlt évben Oroszországban. Kutatásuk során a szakértők...

  B2B tartalommarketing: Hogyan csinálják a vállalatok a vállalati blogot [kutatás]

  A blogkutatás adaptált fordítása 502 B2B vállalat mintáján. Szeretjük a Backlinko SEO Research-t a nagy mintái miatt. A blog kutatásához lefordítottuk a Google...

  Hogyan tarthatjuk meg a copywritert a keresletben

  Az összes digitális irány között a copywriting nagyon alacsony belépési küszöbértékű terület volt és marad. Szinte minden olyan ember, aki képes többé-kevésbé folyékonyan írni,...

  Hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet a YouTube-forgalomból

  A SEOnews továbbra is érdekes konferencia-előadások után kutat, és teljesítményértékeléssel ismerteti Önt. Ma a NaZapad 15 konferencia felvétele került a középpontba, amelyet a SeoProfy...

  Python fejlesztő: mi a teendő, ha megtanultad az alapokat

  Választás a Keras és a PyTorch között, és a megoldás magyarázata 2023. január 18., 12 perc A legtöbb kezdő fejlesztő ismeri a Python...

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában