More

  Teljesítmény marketing trendek 2021-ben

  Mielőtt elmondanám, mi lesz a közeljövőben a digitális promócióban, derítsük ki, mi a teljesítmény-marketing fogalma általában. 

  A kifejezés teljesítmény-marketing a marketing meglehetősen új irányát jelenti, amelyben a hangsúly kizárólag a teljesítménymutatókra irányul. 

  Nem meglepő, hogy a teljesítmény olyan drámai módon népszerűvé vált: ez a megközelítés egyértelmű megértést ad az ügyfélnek arról, hogy hirdetési költségei indokoltak-e, és milyen mértékben, lehetővé teszi a költségvetés megtakarítását és hatékony népszerűsítését. 

  A definíció rendezésre került. Most nézzük meg azokat az eszközöket, amelyekre 2021-ben figyelni kell. 

  1. A hirdetési kampánystratégiák és források hibrid modelljei 

  Korábban sok vállalkozás lineárisan fejlesztette marketingjét: csak kontextusokat indított el, kizárólag bloggerekkel vagy célzott hirdetésekkel dolgozott. 

  Idővel, a növekedés a verseny a csatornákon, valamint a fejlesztési banner reklám vakság a fogyasztók körében, ezek a források egyénileg kezdett, hogy egyre kevesebb megtérülést. Néhány kampány még az első hirdetés negatívjában is működött. 

  Az általános, nem titok, hogy mi történik a legnagyobb játékos: az első vásárlás az e-kereskedelem mindig megy a negatív tartományba, de csak akkor, további értékesítési segítségével HITELFEDEZETI vagy retargeting hirdetési stratégiák, minden költséget kifizetni. 

  Nyereséges? Határozottan nem. Ezért a legjobb megoldás most a hibrid modellek használata, amelyek több különböző stratégiát és forgalmi forrást kombinálnak. 

  Hogy néz ki? A márka belép a piacra, átfogó hirdetési stratégiát vesz igénybe. Reklámokat indít befolyásos marketingen keresztül, átfogó reklámkampányokat hoz létre a célzás révén, hogy megismertesse a felhasználókat új termékével vagy egy új modelljével a termékben. 

  Miután a célközönség felmelegedett, és megjelent egy bizonyos elismerés, a márka célzott és kontextuális reklámkampányokat indít közvetlenül a terméken. 

  Ha megszakítja a stratégiát lépésekre, akkor így fog kinézni: 

  OLVASS TOVÁBB:  Что такое YATI и советы по работе с новым алгоритмом Яндекса

  1. A kereslet megteremtése a termék bemutatásával és népszerűsítésével, de a vásárlás lehetősége nélkül. 
  2. A termékértékesítés kezdete. 

  Miért hatékony? Miután megismerkedtünk a termékkel, az emberek nagyobb valószínűséggel válnak vásárlókká, miután újra látták a célzott reklámban. 

  Ez érthető. Mi a következő lépés? Új reklámkampányok indítása bloggerek és retargeting segítségével. Így erősítjük az egyén bizalmát a termékben a befolyásos marketing révén. 

  2. Orsók 

  Az Instagram orsók a tiktokba feltöltött szórakoztató vírusos videók analógja, amely akár 60 másodpercig is eltarthat. 

  Még azok is, akik messze vannak a digitálistól, tudják, hogy ez az eszköz vadul lendületet kap. A szolgáltatás bevezetése után az Instagram-felhasználók még inkább részt vettek a tartalom megtekintésében. 

  Ez nem forradalom. Inkább a jelenlegi trendek logikus eredménye. A Clip thinking elvégezte a munkáját: az emberek sokkal jobban érzékelik az információkat rövid dinamikus epizódok révén, gyorsan váltva egyik tényről a másikra.  

  OLVASS TOVÁBB:  A kulcsszavak elemzése: 5 tipp

  Érdemes megjegyezni, hogy ez a funkció hosszú idő óta először adta a kereskedelmi számláknak a lehetőséget, hogy szerves előfizetőket szerezzenek, és természetesen jelentősen növelik termékeik és szolgáltatásaik iránti érdeklődést. 

  3. YouTube 

  Nyugaton a YouTube nagyon népszerű hirdetési platform minden típusú vállalkozás számára. Oroszországban valamilyen oknál fogva a YouTube-ot még mindig hihetetlenül összetettnek tekintik: csak a nagyvállalatok használják, a kis-és középvállalkozások pedig azt állítják, hogy ez a platform nem nekik szól. 

  Ha ezt a cikket olyan felhasználók olvassák, akik új hirdetési forrásokat keresnek, vagy arra gondolnak, hogyan csökkenthetik a jelenlegi hirdetési költségeket, figyeljen erre a promóciós eszközre: a webhely meglehetősen alacsony versennyel rendelkezik, ami miatt a vezető és az ügyfél ára kicsi. 

  4. Kohorsz elemzés 

  A reklám egyre drágább, a hirdetési csatornák versenye növekszik, a felhasználó egyre kevesebbet fizet az első érintéssel vagy bármely más interakcióval… 

  OLVASS TOVÁBB:  Mi a teendő a Google Ads kampányokkal a széles mérkőzés módosító eltávolítása után

  Mit tegyek? Az elemzés és a kohorsz elemzés végrehajtása a kampányban. 

  A kohorsz elemzés a marketingelemzés egyik módszere, amelynek jelentése az, hogy bizonyos alapon csoportokra osztja a felhasználókat, és megvizsgálja, hogyan változik viselkedésük az idő múlásával.  

  Ez lehetővé teszi számunkra, hogy lássuk, mennyi bevételt tudunk kapni és megtartani az ügyféllel való interakció ciklusán keresztül. Segítségével csak azokat a hirdetési csatornákat hagyhatja el, amelyek a legnagyobb megtérülést nem a pillanatban, hanem a kohorszban adják. 

  Az egyértelműség érdekében hasonlítsuk össze a 2 helyzetet: 

  1. A felhasználó az első vásárlással fizetett ki az egyik hirdetési forrásból (például a VK hirdetési kampányából) 1:3, az időszak alatt nem vásárol. 
  2. A Facebook célzás felhasználója az elején fizetett 1:1, de sokkal nagyobb számú interakciót tett a kohorszban. 

  A kohorsz elemzésnek köszönhetően láthatja, hogy a második felhasználó jobban fizetett.  

  5. Egészségügyi Kiváltó 

  Az egészségügyi kiváltó minden megnyilvánulásában abszolút tendenciává vált 2021-ben mind a reklámküldők, mind általában a reklámkommunikáció terén. 

  A pandémiával szembeni sebezhetőségük tudatosítása, a kihasználás tendenciájának következményei-mindez arra késztette a legtöbb embert, hogy irányítsák a sportra, a megfelelő táplálkozásra és a kockázatos viselkedés elhagyására. 

  A felhasználói szokások megváltozásával gyorsan növekedni kezdett a különféle áruk és szolgáltatások iránti kereslet, amelyek valamilyen módon befolyásolják a jólét javulását. 

  Következtetés helyett 

  Általánosságban elmondható, hogy a 2021-es marketing trendek azt mutatják, hogy a teljesítmény-marketing jelentős ütemben fog fejlődni. Már aktívan használják mind az online kereskedelem nagy számai, mind a kis üzletek. 

  A digitális marketingbe történő beruházások volumene növekszik, és ehhez csak új technológiai megoldások kidolgozása és megvalósítása járul hozzá.

  OLVASS TOVÁBB:  Что такое YATI и советы по работе с новым алгоритмом Яндекса

  Friss cikkek

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában