More

  “Soha ne állj meg”

  Mihail Ratner – arról, hogy egy menedzsernek miért van szüksége ismeretekre a mesterséges intelligenciáról és a rendszer adminisztrációjáról 11 Október 20216 perc12

  A cikk szerzője Michael Ratner

  «Никогда не стой на месте»

  «Никогда не стой на месте»

  A cikk szerzője Michael Ratner

  «Никогда не стой на месте»

  https://gbcdn.mrgcdn.ru/uploads/post/2775/og_image/c429d058783d28f71f2b0d1f7db35d40.png

  «Никогда не стой на месте» 4

  Sok éven át dolgoztam benne. Most egy nagy rendszerintegrátor kommunikációs osztályát vezetem. A hatékonyabb munka érdekében GeekBrains hallgató lettem, kétszer. De beszéljünk mindent rendben.

  Kezdődik és nyer

  Az információs technológia iránti szeretetem a középiskolában kezdődött. Valami érdemeset akartam létrehozni. Megpróbáltam megtanulni a HTML-t, telepíteni a Macromedia stúdiót, olvasni a profilkönyveket. De sajnos nem tettem semmi jót.

  Még az egyetemre való belépés előtt is Linux és FreeBSD rendszeradminisztrátor akartam lenni. Először azonban szinte programozóként jelentkeztem be, de végül az MTUCI “többcsatornás távközlési rendszerek” specialitását választottam. Minden rendben lenne, de az a tudás, amelyet az egyetem adott nekem, már elavult volt a tanulmányaim idején. Úgy döntöttem, hogy kiegészítem az egyetemi programot, mert kevés esély volt arra, hogy munkát találjon egy “alapértelmezett” tudás-és tapasztalatcsomaggal.

  Beiratkozott egy teljes körű CCNA tanfolyamra a Cisco Akadémián, amely négy félévből állt. Szükség volt offline előadásokon való részvételre, laboratóriumi munkára (sokan voltak), interaktív tanfolyamon való részvételre. Nagyon szerettem itt lenni, sokat gyakoroltam és egy jól kidolgozott elméletet.

  OLVASS TOVÁBB:  A PHP projekt gyorsítótárazással történő felgyorsítása

  A CCNA tanúsítványnak köszönhetően, amelyet idősebb éveim során kaptam, sikerült munkát szereznem terepi mérnökként. A munka érdekes volt, de egy nap meg akartam változtatni a padlásokat, folyosókat, ahol a berendezést egy irodába telepítették. Végül érleltem erre, miután telepítettem a katalizátor kapcsolót a padlásra, amelyet csak egy hatalmas hálóval borított lyukon keresztül lehetett behatolni (ahogy most emlékszem).

  Ezt követően határozottan úgy döntöttem, hogy tovább tanulok, hogy egy másik munkahelyre költözzek. 

  Új munka 

  Sikerült teljesítenem a tervemet: elővételes pozíciót kaptam a kereskedelmi divízióban. A Presale az értékesítési osztály műszaki szakembere. Az értékesítés előtti előkészítéssel foglalkozik: adatgyűjtés, felmérés, számítás, végleges megoldás kialakítása, kereskedelmi javaslat, műszaki előírások elkészítése. Ezenkívül bemutatja a megoldást az ügyfélnek.

  OLVASS TOVÁBB:  Hogyan telepítsünk egy alkalmazást a Kubernetes-en

  Elsajátítottam a vezeték nélküli hálózatokat, részt vettem a rádiótervezésben. Nem hagytam abba az önképzést sem-viszonylag rövid idő alatt 17 tanúsítványt kaptam a berendezések szakembereitől olyan gyártóktól, mint a Cisco, Juniper, Aruba, HP, Avaya, Nortel, Extreme, Huawei. Még egy ajánlatot is kaptam egy dubaji cégtől, három évre szóló szerződéssel. Tovább bővítettem a kompetenciámat, és a telefonos ügyintézés is az előleg alá került.

  OLVASS TOVÁBB:  "Valami, amit magam készítettem, megjelent a telefonomon"

  Felhúztam a bázist a klasszikus telefonáláson, és éreztem, hogy a helyemen vagyok. Segített abban, hogy már tudomásom volt a * Nix rendszerekről és a virtualizációról. 

  És… egy másik munka 

  Most a telefonos és kapcsolattartó központ rendszerek Tanszékének vezetőjeként dolgozom, valamint a rendszerintegrátor adatátviteli hálózatainak tanszékét vezetem. Erre a pozícióra az ajánlás alapján vettek fel, amikor építészként dolgoztam, valamint az adatátviteli hálózatok és az egységes kommunikáció presale-je voltam.

  Mit csinálok? Világosabb lesz, ha elmondom neked, mi a nagy informatikai projekt ciklusa – függetlenül attól, hogy egy kapcsolattartó központ létrehozása vagy egy adatközpont (adatközpont) építése. A ciklus több szakaszból áll:

  • Az eladó (eladó) munkája. Ez egy olyan személy, aki a kezdeti szakaszban folyamatosan együttműködik az ügyféllel, felügyelve a projekt kereskedelmi oldalát.
  • Értékesítés előtti előkészítés.

  Friss cikkek

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában