More

  SEO a YouTube számára: videó rangsorolási tényezők [kutatás]

  A kutatók 15 000 lekérdezést ellenőriztek a kimeneten, hogy megtalálják, mi befolyásolja a videó helyzetét a YouTube-keresésben.

  A YouTube videóként kezdte meg fejlődését társkereső webhely, de most független keresőmotor. Burzhunetben havonta több mint 2 milliárd aktív felhasználó van, Runetben a lakosság 82% – át fedezi 18-44 év. Érdemes elsajátítani ezt a platformot a forgalom és az ügyfelek megszerzése érdekében.

  A videó készítőinek meg kell érteniük a rangsorolási algoritmust, hogy videóik megjelenjenek a keresésben. A YouTube SEO egy kicsit különbözik a szokásos SEO-tól, a kutatás segít megérteni.

  A cikkben:

  1. SEO kutatás a YouTube számára 2021
  2. Hogyan befolyásolják a különböző tényezők a videók rangsorolását a YouTube-on:
   1. Csatorna növekedési dinamikája
   2. Interakciós mutatók
   3. Videó Jellemzői
  3. A “Hogyan készítsünk” kérelmek kiadásának jellemzői…”

  SEO kutatás a YouTube számára 2021

  Semrush tanulmányt készített a YouTube fő rangsorolási tényezőinek azonosítására. 15 ezer kulcsszót vettek fel a kimenetben, amelyre egy “ajánlott videó” blokk van, mindegyiket beírták a YouTube-on végzett keresésbe, majd elemezték a kimenet első tíz eredményét.

  A PR-CY blog számára lefordítottuk a legérdekesebb következtetéseket. Felhívjuk figyelmét, hogy a kutatók nem elemezték a felső vagy a YouTube ajánlásokat, hanem a keresési eredményeket.

  SEO для YouTube: факторы ранжирования видео [Исследование]

  Példa az összes videó keresésére

  Hogyan befolyásolják a különböző tényezők a videók rangsorolását a YouTube-on

  Három irány: csatorna növekedési dinamikája, felhasználói elkötelezettség jelek, videó jellemzői.

  1. Csatorna növekedési dinamikája

  Előfizetők

  A legnépszerűbb keresési eredmények legtöbb videója nagyszámú előfizetővel rendelkező csatornákhoz tartozik. De vannak olyan csatornák a top 10-ben, ahol kevesebb mint ezer előfizető van, ezek 18% – a. Ez azt jelenti, hogy a kis csatornáknak is van esélyük bejutni a keresés tetejére.

  SEO для YouTube: факторы ранжирования видео [Исследование]

  Például szerint a lekérdezés “hogyan helyezzen be egy rács a műanyag ablak”, a videó a csatorna csak hét előfizetők bejutott a top 10 eredmények vette magasabb pozícióban, mint a csatorna már 33,6 ezer 19.5 ezret.

  SEO для YouTube: факторы ранжирования видео [Исследование]

  Top 2-5 keresési eredmények

  Ugyanakkor a videónak kevesebb nézete van, mint a többieknek, és nem segít megoldani a lekérdezést — nem magyarázza meg, hogyan kell beilleszteni a rácsot. Talán az a kérdés, hogy egy mondatot a kérésből a leírásba, a megjegyzésekben végzett tevékenységbe vagy valami másba kerüljön.

  A Tanács

  Amikor megpróbál bejutni a kulcsszó keresésének tetejére, ne gondoljon arra, hogy versenyezzen az óriási versenytársakkal. Van esélyed, összpontosíts izgalmas tartalom létrehozására.

  Nézetek

  Az eredmények első videója nagyobb valószínűséggel tekinthető meg, mint a többi. Átlagosan 75% – kal több nézet van, mint a második helyen lévő videó.

  OLVASS TOVÁBB:  Meghívjuk Önt az Arena 2021 konferenciára

  Van egy másik tényező a nézetekkel kapcsolatban, amely határozottan befolyásolja a minősítést — a megtekintési idő. Ez az a teljes idő, amelyet az emberek a videó megtekintésére fordítottak.

  A YouTube elemzi az egyes kulcsszavak megtekintési idejét, mindenekelőtt azokat a videókat kínálja, amelyeket nagyobb valószínűséggel figyelnek a végére.

  Talán ezért a rövid videók gyakran a csúcsra kerülnek. Ebben a példában a “sütési tippek” lekérdezés szerint a 3, 9 millió megtekintéssel rendelkező videó elsősorban, csak három percig tart. Nagyobb esélye van arra, hogy a végére nézzen, mint egy fél órás videó.

  OLVASS TOVÁBB:  Hogyan lehet többet eladni a VKontakte-on szegmentálással vagy vonzó tartalommal

  SEO для YouTube: факторы ранжирования видео [Исследование]

  Rövid videó a tetején

  A Tanács

  Ösztönözze a nézőt, hogy nézze meg a videót, hogy tömör és hasznos legyen, hogy a néző ne unatkozzon. Közvetlenül a videó megjelenése után aktívan népszerűsítse azt különböző csatornákon: ossza meg a közösségi hálózatokon, tegye közzé a webhelyen, hogy nagyobb közönséget lefedjen.

  Érdekes a témában: Csatornatervezés a YouTube-on: minden a csatorna tervezéséről és a videóról

  2. Interakciós mutatók

  Szeret és nem szeret

  A következtetés banális:a felső pozíciókból származó videó több nézetet kap, illetve több értékelést. A videó az első sorban átlagosan 72% – kal több szeret, 70% – kal több nem tetszik, mint a második videó.

  Megjegyzések

  Ugyanez a helyzet: minél több videómegtekintés, annál nagyobb a Megjegyzések megjelenésének valószínűsége.

  Ez az ellenkező irányba is működhet. A YouTube nagyra értékeli a nézők magas részvételét, és ilyen videókat kínál a keresésben. Nyilvánosan kijelentette, hogy arra ösztönzi a tartalomkészítőket, hogy lépjenek kapcsolatba a közönséggel annak érdekében, hogy fokozzák a videó figyelmét, és befolyásolják a rangsorolást.

  Néhány blogger rajongói maguk is hosszú megjegyzéseket írnak a promócióhoz, még akkor is, ha nincs mit mondani az érdemekről:

  SEO для YouTube: факторы ранжирования видео [Исследование]

  Hozzászólások a támogatás alatt a videó blogger Kultas

  A Tanács

  Az alkotók a videó felkérik, hogy tetszik a videó, iratkozzon fel a csatorna, majd nyomja meg a csengőt, hogy értesítse az új kiadások. Így igyekeznek minél több reakciót és interakciót elérni. A reakciók különösen értékesek a felszabadulást követő első 24 és 48 órában. Ösztönözze a nézőket, hogy tegyenek reakciókat, írjanak részletes megjegyzéseket, vonják be őket a vitákba.

  3. Videó Jellemzői

  Videó időtartama

  A top 10 Keresési eredményében szereplő összes videó 45% – a 3-5 percig tart. A következő legnépszerűbb 1-3 vagy 5-10 perc. Kevesebb, mint egy perc, csak a videók 5% – a.

  OLVASS TOVÁBB:  A Google kártérítést fizet a Google + felhasználóknak

  SEO для YouTube: факторы ранжирования видео [Исследование]

  Ha a videó időtartamára vonatkozó adatokat áthelyezzük a grafikonra, akkor látni fogjuk, hogy átlagosan minél hosszabb a videó, annál gyakrabban foglal el alacsonyabb pozíciókat. De a különbség nem olyan nagy, nem csak a henger hossza.

  SEO для YouTube: факторы ранжирования видео [Исследование]

  Úgy tűnik, hogy a 3-5 perces videók a legjobb megoldás, de mindez a felhasználók elvárásaitól függ. A “csavaró gyakorlatok” és a “resident evil 8 befejezésének magyarázata” lekérdezésekkel rendelkező felhasználók különböző részletességi szinteket várnak. Számos gyakorlat látható egy rövid videóban, valamint a Befejezés magyarázatához szükség lehet egy hosszú történetre a játék betétjeivel.

  SEO для YouTube: факторы ранжирования видео [Исследование]

  SEO для YouTube: факторы ранжирования видео [Исследование]

  A videók különböző hossza a tetején

  A Tanács

  Tartsa az egyensúlyt a hossza, minősége a henger. Ne rövidítse le a hosszúságot, ha a fő kérés részletes magyarázatot igényel, sok érdekes dolgot mondhat el. Készíts egy jó bevezetés, majd próbálja tartani a figyelmet az egész videó.

  Név és leírás

  A cím és a leírás kulcsainak megemlítése lehetővé teszi a rendszer számára, hogy megértse, hogy a videó megfelel a felhasználó keresési lekérdezésének.

  OLVASS TOVÁBB:  A moszkvai bíróság ismét bírságot szab ki a Google-ra-most 14 millióért

  A cím korlátozza a karakterek számát, ezért a videó készítőjének meg kell próbálnia, hogy ne lépje túl a határt, vonzó nevet fogalmazzon meg a fő lekérdezéssel.

  A leírás lehetővé teszi további kulcsok hozzáadását. Ezenkívül segít a felhasználóknak navigálni a tartalomban, vagy megtudni valamit a videó kontextusáról.

  A leírásban szereplő szavak átlagos száma 107, a videóleírások 17% – ában legalább 250 szó volt az eredmények első sorában. A kutatók angol nyelvű videókat tanulnak, ezért ezeket a számokat nem szabad alkalmazni az orosz nyelvű videókra. De azt mutatják, hogy a leírások meglehetősen nagyok lehetnek.

  SEO для YouTube: факторы ранжирования видео [Исследование]

  A Tanács

  A videóhoz releváns kulcsok listájából válassza ki a fő gombot, majd megfogalmazza a videó nevét. A többi a leírásban használható. Írja be a szöveget nem csak a kulcsok kedvéért, hanem természetesnek kell lennie.

  Linkek száma a leírásban

  Átlagosan három Link volt a videó leírásában.

  SEO для YouTube: факторы ранжирования видео [Исследование]

  A videó alatt található leírásban szereplő linkek segítségével:

  • get ügyfelek, valamint a forgalom, ha irányítja őket, hogy egy weboldal vagy a szociális hálózatok;

  • növelje más videók népszerűségét a témában azáltal, hogy linkeket helyez a leírásba;

  • Keress pénzt azáltal linkeket affiliate programok vagy reklám.

  A Tanács

  A YouTube kihagyja a harmadik féltől származó erőforrásokra mutató linkeket, ezért használja ezt a forgalom átvitelére projektjeire, pénzt keres az affiliate programokon, vagy felajánlja, hogy maradjon a csatornán, és nézzen meg más videókat.

  Friss cikkek

  A történet arról, hogy milyen nehéz volt weboldalt készíteni a Prostobank számára

  Miután meghallotta a "bank weboldalát", a legtöbb fehér hátteret fog elképzelni, amelynek különböző oldalain nyereséges hitelek kamatikonokkal másznak az arcodba. De nem minden bank...

  5 ok arra, hogy inspirálja a gyermeket a programozással

  A programozás olyan hobbivá válhat, amely a jövőben hasznos lesz, és a felnőtt élet készségeinek fejlesztése20213. szeptember 22. perc38A cikk szerzője Lisa TurlychkinaA cikk...

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában