More

  Ruby programozási nyelv

  Elemezzük a “startup nyelv” tanulásának technikai képességeit és jellemzőit 20215. szeptember 30-án8

  A cikk szerzője Igor SimdyanovЯзык программирования Ruby1

  Язык программирования Ruby

  A cikk szerzője Igor Simdyanov

  Язык программирования Ruby

  https://gbcdn.mrgcdn.ru/uploads/post/2766/og_image/b18de2f6fe309aa43d8910cd034efadb.png

  A Ruby egy olyan programozási nyelv, amely 2006-ban népszerűsödött, és a Ruby on Rails keretrendszer kiadásával társult. Ez lehetővé teszi, hogy hozzon létre hűvös webes alkalmazások gyorsan, minimális költséggel. Az olyan jól ismert projektek, mint a GitHub, az Airbnb, a Twitter, valamint a GeekBrains, Ruby-ban vannak írva.

  Már beszéltünk erről a nyelvről és a Ruby Fejlesztő szakmájáról. Ma pedig arra kértük Igor Simdyanovot, a Ruby and Ruby on Rails Fejlesztő Kar tanárát, hogy meséljen nekünk többet a Ruby műszaki jellemzőiről, valamint további ismeretekről és készségekről, amelyek segítenek abban, hogy sikeres Ruby fejlesztővé válj.

  Milyen jellemzői vannak a Rubin nyelv elsajátításának?

  Язык программирования Ruby

  A nyelv egyik fő jellemzője az egyezmények, vagyis a Ruby közösség megállapodásai arról, hogy a nyelvet hogyan használják különböző helyzetekben. Például, hogy pontosvesszőt helyezhet a kifejezések végére, de kihagyhatja azt— valójában ez szinte mindig így van.

  Egy másik jellemző, hogy a ciklikus feladatokat szinte mindig iterátorok segítségével oldják meg, maguk a ciklusok pedig szinte nem használatosak. Kód, amely pontosvesszőket vagy egy csomó while loops ad egy kezdő Ruby Fejlesztő.

  Több tucat ilyen szabály létezik — néhányat még nehéz szem előtt tartani, így a RuboCop Ruby Style Guide-ot kifejlesztették, sőt drágakő formájában automatizálták. A szabályok Az útmutató célja, hogy a kód könnyen olvasható, kompakt, mint lehetséges, a szempontból a Ruby közösség.

  Először is, a közösségi egyezmények tudatlansága miatt a fejlesztőnek nehézségei lehetnek, először egy kódellenőrzésre van szükség a jó stílus eléréséhez.

  Mely nyelvekről a legkönnyebb újraképezni egy Ruby fejlesztőt?

  Szintaktikailag a Ruby meglehetősen megkülönböztető, nem hasonlít más programozási nyelvekhez. Először egy kicsit bosszantó, de idővel rájössz, hogy ez okkal történt, és ha minden más lenne, belső ellentmondások lennének Ruby-ban.

  A szellem legközelebbi nyelve a Python, és a 3-as verzió. Ezután jön a PHP és a Perl, és általában az összes értelmezett dinamikus programozási nyelv, amelyek népszerűek a webfejlesztésben.

  Ha azonban egy másik nyelvről vált, mindenképpen át kell gondolnia minden szintaktikai konstrukciót.

  Milyen kemény és puha készségekre van szükség a Ruby és Ruby on Rails sikeres együttműködéséhez?

  A Ruby programozási nyelv megtanulásához nem kell szinte semmi, kivéve a számítógépes ismeretek és a számtani, de fejleszteni weboldalak segítségével Ruby on Rails, szüksége lesz egy kicsit konkrétabb tudás.

  Először a Git verzióvezérlő rendszert kell birtokolnia. Véleményem szerint a technológia nem a legegyszerűbb a kezdők számára, de nem fog működni nélküle.

  OLVASS TOVÁBB:  "Az út elején a legnehezebb dolog az, hogy elkezdjük"

  Másodszor, a Ruby egy platformközi nyelv, amely bármely operációs rendszeren tanulmányozható. Azonban a Ruby on Rails – pontosabban az összetevők ökoszisztémája (drágakövek) erősen függ az operációs rendszertől. A Ruby on Rails normál nagysebességű munkájához, valamint a munka eredményeinek a szerverre történő továbbításához a Linux operációs rendszer alapjainak ismerete szükséges. A Ruby szakember valódi munkájában valószínűleg a Linux vagy a macOS vár.

  Ezenkívül a Ruby on Rails nagyon kötődik az adatbázisokhoz. A kezdéshez nem kell tudni, hogy a funkciók, alkalmazások minden modern adatbázisok – de szükség van tapasztalat dolgozik egy relációs adatbázis. Jobb, ha PostgreSQL, de valójában minden relációs adatbázis meg fog tenni.

  OLVASS TOVÁBB:  Az Android Fejlesztő életének megkönnyítése az eszközökkel

  Most a webfejlesztők szakosodással vannak felosztva. Valaki jól ismeri a hátsó részt: Ruby on Rails, adatbázisok, Ruby nyelv. Valaki a frontend részre specializálódott: a webhely vizuális ábrázolása JavaScript, keretrendszerei, CSS stíluslapok, HTML jelölőnyelv használatával. Ha a cél az, hogy egyedül hozzon létre egy weboldalt, akkor bizonyos mértékig legalább a frontend fejlesztői szakma alapjait kell elsajátítania.

  Megismétlem, hogy a fentiek mindegyike nem szükséges a Ruby programozási nyelv megtanulásához — ezek inkább a Ruby on Rails szakemberként való munkavégzésre vonatkozó követelmények.

  Ami a puha készségeket illeti, a fejlesztők általában nem rendelkeznek különleges követelményekkel. Természetesen a magabiztos Angol nagy plusz lesz — minél jobban ismeri, annál több képzési forrás és munkahely lesz elérhető az Ön számára. Továbbá, annak a ténynek köszönhetően, hogy most sok távoli munka van, az a képesség, hogy jó állapotban tartsa magát, lelkesedéssel és égő szemmel, az új technológiák iránti kíváncsisággal, a vágy, hogy megpróbálja kezelni mindazt, ami az utadba kerül, nagyra értékelik.

  Frontend, tesztelés, DevOps-miért van szüksége erre a Ruby fejlesztőnek?

  Язык программирования Ruby

  Ahhoz, hogy junior Fejlesztő karriert kezdjen, elegendő a Ruby and Ruby on Rails tanulmányozása. A tesztelés, a frontend fejlesztése és a Ruby on Rails kiszolgálóra történő szállítása már alaposabb képzés.

  Van egy tesztelési kultusz a Ruby közösségben — vagyis a kód nem tekinthető teljesnek, ha nem terjed ki a tesztekre. Az interjúban gyakran kérdéseket tesznek fel a teszteléssel kapcsolatban, a munkahelyen fel kell készülnie arra, hogy felkérik őket, hogy teszteljék a projekt fejlesztéseit. Ebben a tekintetben a tanfolyam utolsó negyedévében részletesen tanulmányozzuk a Ruby ökoszisztéma automatizált tesztelését, aprólékosan elemezzük az RSpec keretet, edzünk a korábban kifejlesztett alkalmazások tesztelésére, sőt megpróbáljuk tesztelni más emberek alkalmazásait, megpróbálva egy QA szakember szerepét az automatizált tesztelésben.

  OLVASS TOVÁBB:  5 ok arra, hogy inspirálja a gyermeket a programozással

  Külön blokkunk van a frontend fejlesztésében is. Általánosságban elmondható, hogy a Ruby on Rails kar épült a torzítás felé backend specializáció, azonban a diákok, akik szeretnének lenni fullstack szakemberek nem kap elég információt a munka egy frontend szakember ezen a tanfolyamon.

  Végre egy tanfolyam elkötelezett a szállító egy Ruby on Rails alkalmazás szerver, akkor sajátítsa el a rendszer-adminisztráció, valamint DevOps, amelynek középpontjában a kérelem karbantartás. A kurzus nagy része a Ruby on Rails alkalmazások kiszolgálóra történő kézbesítésére, valamint a folyamat automatizálására irányul. Megismerjük a CI / CD-t, a Dockert, sőt a Kubernetes-t is. 

  A Ruby on Rails egy olyan eszköz, amely a kompakt fejlesztőcsapatok részeként gyorsan elindít egy indítást, egy indításkor pedig mindent meg kell tennie: programot, tesztet, adminisztrációt. Nagyjából elmondható, hogy képesnek kell lennie egy új Twitter elindítására két alkalmazottal. Úgy tűnik számomra, hogy ez a három tanfolyam felkészíti a hallgatókat erre.

  Ruby: hasznos források a tanuláshoz

  Язык программирования Ruby

  Annak a ténynek köszönhetően, hogy Ruby népszerűsége csak 2006 — ban virágzott, nagyon kevés irodalom van rajta-minden könyvet (beleértve a Yukihiro Matsumoto nyelv alkotójának könyvét is) kis kiadásokban tettek közzé, vagy egyáltalán nem fordították le. Szinte mindenki, aki Ruby-ba érkezik, elsősorban angol nyelvű forrásokból tanulmányozza, így a magabiztos Angol nyelv hosszú ideje további akadályt jelent.

      Az Oroszországban megjelent irodalomból a következő könyveket ajánlhatom:

  • Yukihiro Matsumoto” Ruby programozási nyelve ” – sajnos nem nyomtatták újra, ezért leírja a nyelv elavult verzióját.
  • A” Ruby Way ” Fulton Hal és Arco Andre inkább receptek gyűjteménye, nem pedig tankönyv vagy enciklopédia, ezért kiegészítő forrásként alkalmas, de nagyon nehéz megtanulni a nyelvet csak tőle.
  • “Először Fej. A “Ruby Learning” Jay Mcgaveren meglehetősen specifikus könyv, de ha nem bosszantja a szokatlan prezentációs mód, nagyon jó a nyelv tanulásához. A maximális részletesség miatt azonban az összes szükséges információ mintegy 40% – át fedezi.
  OLVASS TOVÁBB:  5 ok arra, hogy inspirálja a gyermeket a programozással

  Általánosságban elmondható, hogy nincs elég releváns Rubin irodalom oroszul, így miután már volt tapasztalata az oktatási irodalom fejlesztéséről, 2020-ban kiadtam a “Ruby Tutorial” – ot. Nem fogom magam értékelni, csak azt fogom megjegyezni, hogy a tanítás tapasztalatain alapul, és azokkal dolgozik, akik a semmiből jönnek létre, és erős bázisra van szükségük.

  A Ruby on Rails karon minden hónapban új képzési folyamat kezdődik-a karról bővebb információ a tantestület blogunkon, valamint a kar oldalán található.

  Friss cikkek

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában