More

  Roskomnadzor azzal fenyeget, hogy lelassítja a Google-t. Beperelte a Google

  Az Ügynökség nem elégedett a tiltott tartalom eltávolításának sebességével Oroszországban.

  A Google a tetején jelent meg a tiltott tartalommal rendelkező, nem csiszolt anyagok számában. A listát az ilyen tartalom tartalmazza a helyszínek terrorista szélsőséges szervezetek gyógyszer értékesítési, pornó oldalak kiskorúak anyagok kéri, öngyilkosság, részvétel a jogosulatlan tevékenységek, stb.

  A YouTube tartalmi igénye és a Google Pere

  Roskomnadzor követeli az anyagok eltávolítását a YouTube – on, amely úgy véli, hogy januárban jogosulatlan gyűléseken való részvételre szólít fel.

  Emiatt a Google pert indított a Roskomnadzor ellen, ahol megpróbálja megtámadni a 12 videó blokkolásának követelményét. Korábban a keresőmotor alperes vagy harmadik fél volt a vitákban, most először felperesként működött.

  A pert elfogadták, de a Google nem adott hivatalos megjegyzést.

  Emlékezzünk vissza, hogy a közelmúltban a bíróság a 2020-ban blokkolt “Tsargrad” YouTube-csatorna helyreállítására irányuló kérelmet nyújtott be. A Google fellebbezést nyújtott be, kommentálja az Interfaxot:

  “A Tsargrad esetében fellebbezést nyújtottunk be, mivel az elsőfokú bíróság határozata nem veszi figyelembe számos orosz bíróság határozatainak korábbi logikáját, és a vizsgált ügyhöz aránytalan bírságot ír elő.Mi is fellebbezünk, mivel ez a döntés sok bizonytalanságot teremt a külföldi befektetők számára, mint például a Google, Oroszországban.”

  Most Roskomnadzor azt követelte, hogy szüntessék meg a korlátozásokat a Sputnik orosz hírügynökség YouTube-on található videójából. A Google nem tett eleget a követelménynek.

  OLVASS TOVÁBB:  A Google a keresési lekérdezések adatait hozzáadta a Data Studio-hoz
  OLVASS TOVÁBB:  A Search Console hibával e-maileket küldött az SEO-nak

  Ugyanazon a napon este, amikor ismertté vált a Google peres eljárásáról, Roskomnadzor bejelentette a legújabb figyelmeztetést az illegális tartalom eltávolításáról.

  A követelmény az, hogy töröljön mindent, ami egy napra tilos

  Roskomnadzor szerint a keresőmotor nem távolítja el az Orosz Föderációban tiltott tartalmakra mutató linkek 20-30% – át. Az Ügynökség több mint 26 ezer értesítést küldött a Google adminisztrációjának, hogy az anyagokat el kell távolítani.

  A Google-nak 24 órán keresztül korlátoznia kell az ezekhez az anyagokhoz való hozzáférést. Ha a tartalom továbbra is elérhető, a Google köteles 800 ezer-négy millió rubel bírságot fizetni. Ha ez a helyzet megismétlődik, a bírság összegét a társaság teljes bevételének tizedére növelik az évre.

  A Roskomnadzor nem zárja ki, hogy intézkedéseket alkalmazhat a Google-szolgáltatások forgalmának lelassítására, mivel nem elégedett a tartalom eltávolításának sebességével és mennyiségével.

  Ezt megelőzően az ügynökség ugyanezen okból lelassította a Twitter közösségi hálózat forgalmát. Március 10-én kezdődött, március 17-én a Roskomnadzor részben feloldotta a korlátozásokat, mert a Twitter eltávolította a tiltott tartalom 91% – át.

  Mit gondolsz erről az egész helyzetről?

  Friss cikkek

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában