More

  Oroszországban lesznek szabványok a mesterséges intelligenciára

  A projekt első verzióját 2021 végére mutatják be.

  A Vedomosti beszámol arról, hogy a Közgazdaságtudományi Főiskola megnyerte a versenyt a mesterséges intelligencia állami szabványainak fejlesztéséért. A projekt költségvetése több mint 100 millió rubel.

  A HSE szabványok első változatát a jövő év végén mutatják be, a teljes verzió 2022 októberében várható. Körülbelül 70 szabványt kell tartalmaznia. A szabályozó szabályozza az AI használatát neurális hálózatokban, kommunikációs hálózatokban, videoelemzésben, közszolgáltatásokban, alkoholkereskedelemben, archívumokban, ingatlanokban és más területeken.

  Az AI technológiákra és az e követelményeknek való megfelelés értékelésére szolgáló módszerekre vonatkozó szabványkövetelményeknek mindenkire egységesnek kell lenniük, és azokat a vonatkozó szabványok rögzítik. Az AI-szabványok hiánya számos fontos alkalmazásban megakadályozza ezeknek a technológiáknak a használatát, beleértve például az oktatást, ahol az intelligens rendszerek minőségének bizonyos garanciáira van szükség. – jelentések Tatiana Usmanova, vezető szakértője a HSE Igazgatóság kutatási projektek.

  OLVASS TOVÁBB:  Ingyenes Google Chrome bővítmények webmestereknek, optimalizálóknak és szövegíróknak

  Friss cikkek

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában