More

  Oroszország bevezet egy büntetési rendszert a felhasználók illegális letiltása miatt

  A Szövetségi Tanács ellenzi a globális internetes vállalatok digitális diktatúráját.

  A Parlamententskaya Gazeta szerint a Szövetségi Tanács nyilatkozatot készül elfogadni az internetes nagyvállalatok által a szólásszabadság megsértésével kapcsolatban. Ezt Konstantin Kosacsev, a kamara Nemzetközi Ügyek Bizottságának elnöke jelentette be. Alekszej Puskov szenátor, aki az információs politikával és a médiával való interakcióval foglalkozó bizottságot vezeti, elsőként kezdeményezte ezt a kezdeményezést.

  „Az internetes óriások a széles körű cenzúra és az alternatív platformok önkényes és illegális blokkolásának útjára léptek. A legveszélyesebb az, hogy a döntéseket a cégvezetők akaratából hozzák, és nem a törvénynek megfelelően. Az internetes tér óriáscégek általi bitorlása már folyamatban van, többek között politikai válságok kiváltására is ”- mondta Puskov.

  Ezek a kijelentések Donald Trump Facebook-, Twitter- és Google-fiókjának blokkolása után hangzottak el. Újabban a Facebook egy napra letiltotta Dmitrij Rogozin, a Roscosmos vezetőjének számláját. Elmondása szerint a számlát blokkolták, miután kommentálták Michael McFaul volt amerikai orosz nagykövet posztját, ahol az oroszországi demokráciáról beszélt. Maga a kiadvány is rejtve volt.

  A Tanács úgy véli, hogy kezdeményezésüket a vállalatok digitális felsőbbrendűsége ellen küzdő más országok is támogathatják. Különösen Puskov megjegyezte, hogy Ausztrália csatlakozhat kezdeményezésünkhöz a Google-val folytatott jelenlegi vitája miatt. A Szövetségi Tanács arra is számít, hogy szövetségeseket talál Európában, amint az a nyilatkozatban szerepel.

  OLVASS TOVÁBB:  A Google Ads egyetlen portfóliót hozott létre az összes fiók kezeléséhez

  Friss cikkek

  Девушки из сферы digital о карьере и работе

  Партнерский материал
  OLVASS TOVÁBB:  SEO szakértői tippek: Olvasók kérdéseinek megválaszolása
  Накануне 8 марта мы поговорили с участницами партнерской программы eLama и коллегами о личном: с чего начиналась их карьера, с какими сложностями они сталкивались,...

  Важное за неделю: Instagram запустил «Живые комнаты» на 4 спикера

  В эфире регулярный дайджест Лайкни с самыми Свежими и Умными материалами. В этом выпуске протестируем новую функцию Instagram – Live Rooms («Живые комнаты») и...

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában