More

  “Nyolc munkahelyet váltottam, és nem bánok semmit!”

  Alekszandr Glukhov – arról, hogyan ne féljünk a változástól, és hogy megértsük, itt az ideje munkahelyet váltani 2020. december 24., 5 perc 146 https://d2xzmw6cctk25h.cloudfront.net/post/2496/og_image/4532f48e4701943da1f8d1f973062a85.png

  Helló! A nevem Alexander, Android fejlesztőként élek és dolgozom Ufában. Élete során olajmezőkön, bankban dolgozott, C ++ fejlesztőként. Összesen nyolc helyet cseréltem, és ebben a bejegyzésben elmondom a történetemet.

  Az első munkahelyről és a programozás iránti érdeklődésről

  Az Ufa Állami Légiközlekedési Műszaki Egyetemen tanultam automatizált vezérlőrendszerek szakon. Nem azt mondva, hogy programozónak lenni inkább mérnöki szakma. Ezt követően sokféle munkám volt. A legelején elfogultság kezdődött a programozásban, és rájöttem, hogy érdekes számomra. Szükséges volt kódot írni az olajmezők rendszereihez. Pontosabban, kifejlesztettem egy kódot egy automatizált szelephez, amely bizonyos körülmények között nyitott vagy zárt egy csövet. Erre azért van szükség, hogy a rendszer baleset, tűz vagy más vészhelyzet esetén automatikusan működjön. Érdekes volt, de nem ígéretes.

  Aztán abbahagytam és kaptam egy adatbázis-adminisztrátor munkát egy banknál. Ott SQL és on-demand jelentések voltak. Nem azt mondva, hogy érdekes, de nyugodt. Minden rendben volt, de miután elvették a banktól az engedélyt, más munkát kellett keresnem. Tehát Java-fejlesztőként kaptam munkát egy helyi cégnél. Számomra ez lett a programozás kiindulópontja.

  Az önképzés hatékonyságáról

  Mielőtt csatlakoztam a GeekBrains-hoz, egyedül tanultam, de akkor nem volt komoly irányom. Mindenhova néztem: a Google-on a Stack Overflow. Előadásokat néztem az interneten, könyveket olvastam, de soha nem követtem. Még sikerült C ++ fejlesztőként dolgozni, de aztán visszatértem a Java-ra. Különböző irányokat próbáltam ki, és úgy éreztem, hogy szükséges az ismeretek rendszerezése. Magam is sokat tanultam, de a fejemben nem volt rend. Szükséges volt mindent a polcokra tenni.

  Pont akkor kezdtem el gondolkodni a tanfolyamokon. Abban az időben C ++ – ban dolgoztam, de aztán úgy döntöttem, hogy nem szeretem ezt a nyelvet, inkább Java vagy Kotlin érdekel. A GeekBrains sokáig vonzott, és gyakran “utolérte” a reklám. Elolvastam a kritikákat és elhatároztam .

  Android vs Java

  A képzés kezdetén az Android és a Java fejlesztő szálak közös előadásokat tartottak, így volt időm gondolkodni azon, hogy melyik irányt vegyem. Az első negyedévben annyira jól megfogalmaztuk az alapokat, hogy nekem elég volt átadni egy Java fejlesztői interjút. Egy kis spoiler: az érettségi után körülbelül hat hónap elteltével elhelyezkedtem a szakterületemen, és Android fejlesztő lettem. De nem jutok túl messzire.

  OLVASS TOVÁBB:  "Elegem van a bányászatból - informatikához akartam menni"

  Összevontam a munkát és a tanulást. Néha nehéznek bizonyult, kevés volt az idő, ezért éjszaka kellett tanulnom. Az előadások főleg este voltak, így az időeltolódás nem zavart. És ha hétvégenként kiesnek az órák, akkor általában a jegyzeteket néztem.

  Kisállat-gondozási projekt kidolgozása

  A képzés végén volt egy projektünk, amelyet csapatként kellett befejezni. Három projektmenedzsernek felajánlották, hogy válasszon – a GeekBrains hallgatói ötleteikkel. Mindenki elvetette a kéréseket, és ha egy csapatot toboroztak, folytattuk a megvalósítást. Kértek egy alkalmazást autómosó autó-rendszám-beolvasással, egy projekt a város érdekes helyeivel, például a 2GIS, és egy alkalmazás, amely segít a háziállatok gondozásában. Ezt választottuk utoljára.

  A projekt elképzelése szerint az alkalmazásba beírhatja a kisállat leírását. Van egy tervező, ahol emlékeztetőt állíthat be, hogy ideje, hogy kedvence beoltassa magát vagy megmutassa az orvosnak. Információt is szerettünk volna adni a betegségről annak érdekében, hogy tisztázzunk valami fontosat a helyszínen. És GPS-jelölőket is, hogy más gazdákat keressenek és együtt sétálgathassanak az állatokkal.

  OLVASS TOVÁBB:  "Nem ülök nyugodtan, és mindig azt mondom, hogy" Igen "!"

  A projekt elején hatan voltunk. Nehéz volt kommunikálni, de aztán a fele elment, hárman maradtunk. Sokkal könnyebb volt tárgyalni arról, hogy ki mit csinál. A képzés során a tanárokhoz fordulhat segítségért. Általában a Telegramon beszélgettünk, elég gyorsan válaszoltak. A teljes tanfolyam közül Jevgenyij Aszejev volt a legemlékezetesebb – ő oktatta az Android és az Anyagtervezés egyik tanfolyamát – és Stanislav Khizhnyak – szintén az Androidot tanította, de mélyebb szinten. Nagyon klassz tanárok!

  De voltak konfliktusok. Egy oktató nem engedte a Zoomot, ha 15 percet késett. Csak nem hagytam, hogy csatlakozzak. Nagyon kellemetlen volt: minden felnőtt, előfordul, hogy késik a munkahelyén, sokuknak van családja és kisgyermeke, ezért bár megpróbáltak időben érkezni, néha elkéstek, de nem engedték be őket. Ez sokakat idegesített. Beszéltünk a csoport kurátoraival, a GeekBrains munkatársai a tanárral, és ez soha többé nem történt meg. Minden rendeződött.

  Álláskeresés képzés után

  Mint mondtam, az első negyedév után elhelyezkedtem Java fejlesztőként, majd Android fejlesztőként. De mielőtt elkezdtem dolgozni a szakterületemen, körülbelül nyolc interjúm volt. A GeekBrains megüresedett állásokat dobott nekem, a HR-hez fordultam segítségért az önéletrajz megírásához, de végül magam találtam meg az állást, bár a kiválasztott válogatásokból elmentem interjúkra. Valahol nem volt elég tapasztalat, vagy nem tetszett a munkáltató ajánlata.

  OLVASS TOVÁBB:  "Megszökött az enyémtől a front-end fejlesztésig"

  Mindenkinek ajánlom, akit elutasítanak, ne veszítse el a szívét, hanem nézzen tovább. Ne feledje, hogy egy munkára van szüksége, nem pedig tízre vagy húszra. Hagyja, hogy tíz vagy akár húsz munkáltató megtagadja – az egyik biztosan vállalja. Egyébként az interjúk során feltett szinte minden kérdésre adott válaszokat továbbadtuk. De néha felkértek, hogy beszéljek olyan területekről, ahol nincs munkatapasztalatom.

  Hol kezdjen egy kezdőt

  Programozói háttérrel rendelkezem, így könnyebb volt. Szerintem nehezebb lenne azoknak, akik az első negyedévben a nulláról indulnak. A tanárok mindent nagyon jól elhelyeznek a polcokon, de a kezdő számára a legfontosabb, hogy ne tévedjen el az információáramlásban. Könnyebb lesz tovább. Sokkal több hasznos forrás áll rendelkezésre a kezdők számára a gyakorláshoz. Tudom ajánlani a Start Android alkalmazást, és Klimov weboldala egy fejlesztő erőforrása, aki szereti a macskákat. Nos, legalább a honlapján minden macskában van.

  Hogyan lehet tudni, mikor van ideje munkahelyet váltani?

  Életemben nyolcszor cseréltem állást, és soha nem bántam meg! Megértem, hogy a változás mindig ijesztő, de a lényeg nem kétséges, hinni abban, hogy minden sikerül, és nem félni. Szinte mindig, amikor új helyet kerestem, vettem egy darab papírt, és felírtam a munkahelyi előnyeimet és hátrányaimat. Ha sok mínusz van, ez egyértelmű jelzés arra, hogy ideje változtatni valamin. Egyébként a képzés során egy egész tanfolyamot szenteltünk a munkának és a vele szemben támasztott követelményeknek. Ott tanultam megfogalmazni, mit akarok szerezni a munkából, és elemezni, hogy mi illik hozzám. Ha nem tudja, hol kezdje, írja le az érveket és hátrányokat, akkor pontosan meg fogja érteni, mit kell tennie.

  Szeretne többet megtudni a GeekBrains mobil fejlesztési öregdiákjairól? Itt vannak a történeteik:

  • „Általában ebben a korban normális a tanulás. Még hasznos is. ” Tatyana Tsygankova – arról, hogyan vette át és sajátította el az iOS fejlesztést
  • “A Trónok játékának hat évada két hét alatt a munkahelyén …”: Tigran Khachaturyan – arról, hogy miért adta fel karrierjét az olajkereskedelemben az iOS fejlesztése érdekében
  • “Két vagy három interjúra mentem, és találtam egy munkát”: egy iOS fejlesztést végző GeekBrains története

  Friss cikkek

  A kattintás átlagos költsége a Yandexnél 2020-ban harmadával csökkent

  A Google csak 4% -kal rendelkezik. Az Aori platform szakemberei összefoglalták a kontextuális reklámozás eredményeit az elmúlt évben Oroszországban. Kutatásuk során a szakértők...

  B2B tartalommarketing: Hogyan csinálják a vállalatok a vállalati blogot [kutatás]

  A blogkutatás adaptált fordítása 502 B2B vállalat mintáján. Szeretjük a Backlinko SEO Research-t a nagy mintái miatt. A blog kutatásához lefordítottuk a Google...

  Hogyan tarthatjuk meg a copywritert a keresletben

  Az összes digitális irány között a copywriting nagyon alacsony belépési küszöbértékű terület volt és marad. Szinte minden olyan ember, aki képes többé-kevésbé folyékonyan írni,...

  Hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet a YouTube-forgalomból

  A SEOnews továbbra is érdekes konferencia-előadások után kutat, és teljesítményértékeléssel ismerteti Önt. Ma a NaZapad 15 konferencia felvétele került a középpontba, amelyet a SeoProfy...

  Python fejlesztő: mi a teendő, ha megtanultad az alapokat

  Választás a Keras és a PyTorch között, és a megoldás magyarázata 2023. január 18., 12 perc A legtöbb kezdő fejlesztő ismeri a Python...

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában