More

  Nyerd meg a hackathon-t: indítson tanfolyamot a sportadat-tudományról

  Ha részt kíván venni az adatelemzés és a gépi tanulás versenyein, akkor ez a tanfolyam nagyszerű kezdet 20214. április 2-án минуты6621https://d2xzmw6cctk25h.cloudfront.net/post/2584/og_image/fec97f5d25cf1634799b772781d88fd9.png

  Az Adattudósnak alaposan meg kell értenie a statisztikai módszerek és gépi tanulási algoritmusok elméletét, hogy nagy mennyiségű adatot dolgozzon ki. Ugyanakkor a hatékony munkához a szakembernek sokat kell gyakorolnia. A versenyek nagyszerű módja a gyakorlásnak. GeekBrains elindítja a sport Data Science course, ahol a diákok megtanulják, hogyan kell részt venni versenyeken Adatelemzés, gépi tanulás. 

  Выиграть хакатон: запускаем курс по спортивному Data Science

  Mi a sporttudomány?

  Ezek olyan versenyek, ahol a résztvevők valós esetek és problémák — társadalmi vagy üzleti-alapján oldják meg a javasolt problémákat. Rövid idő alatt meg kell találnia a legjobb megoldást.

  Az adatelemzés és a gépi tanulás ilyen versenyeit online és offline formátumban tartják. Gyakran ezek olyan csapatversenyek, amelyek több szakaszban zajlanak. Széles körben elterjedtek mind Oroszországban, mind külföldön.

  A versenyeket különböző szintű kompetenciákkal rendelkező emberek számára tartják. Némelyikre nincs korlátozás: a diákok és a szakma újoncai is részt vehetnek. Másokban a résztvevőknek bizonyos szintű ismeretekkel kell rendelkezniük a gépi tanulásban, valamint a nagy mennyiségű adatokkal végzett munka során.

  Az ilyen adattudományi versenyek nagyszerű lehetőséget kínálnak a valódi feladatok gyakorlására, értékes tapasztalatok megszerzésére, készségeinek javítására. Ugyanakkor mind a nyertesek, mind a díjak vannak. Az orosz hackathonokon és bajnokságokon a nyereményalap általában egymillió rubelből származik.

  Van egy másik motiváció a részvételre. Például a Kaggle platformon vagy a KDDD Cup versenyen a résztvevők megoldják a társadalmi projektekkel kapcsolatos problémákat. Például a téma lehet a levegőszennyezés elleni küzdelem, a HIV kutatási technológiák, valamint az autópálya torlódásának előrejelzése. Néha a szervezők ajánlat a nyertesek, cserébe a nyeremény alap, hogy az engedélyt a fejlesztés során létrehozott, a verseny: az algoritmus, szoftver, valamint a szellemi tulajdon. Tehát a sportadat-tudomány is lehetőséget kínál a technológia fejlődéséhez való hozzájárulásra.

  Végül az adattudományi verseny lehetőséget kínál arra, hogy szakemberként bizonyítsa magát. Sok szervezet — Google, Intel, Mercedes Benz, Mail.ru csoport, a Közgazdaságtudományi Főiskola stb. – versenyeket szervez, többek között annak érdekében, hogy a résztvevők között jövőbeli alkalmazottakat keressenek. 

  OLVASS TOVÁBB:  DevOps mérnök - új féléves tanfolyamok indítása

  Mi lesz a pályán

  A “sport Data Science” tanfolyam azoknak szól, akik már ismerik a szakmát. Az Intensive megtanítja, hogyan hozhat létre kiváló minőségű megoldásokat versenyképes környezetben. Különös figyelmet fordítanak a gépi tanulási módszerek gyakorlati használatára.

  A tanfolyamon való tanuláshoz tudnia kell:

  1. Matematika a DS tanfolyamok szintjén.
  2. Python programozási nyelv és klasszikus DS könyvtárak: NumPy, Panda, Matplotlib, Sklearn;
  3. Hogyan működnek a klasszikus gépi tanulási algoritmusok: lineáris modellek, döntési fák, “véletlen erdő” és gradiens növelés.

  “Két párhuzamos problémát fogunk megoldani a tanfolyam során: először megpróbáljuk rendszerezni a diákok tudását, valamint modernebb és átfogóbb megközelítésekkel gazdagítani őket a tipikus adatelemzési problémák megoldására. Ezeket a megközelítéseket mind a versenyeken, mind az ipari adatelemzési projektekben felhasználhatják. Másodszor, megpróbáljuk csökkenteni a kurzus résztvevőinek belépési küszöbét”,- mondja a program Nikita Varganov tanfolyam tanára.

  OLVASS TOVÁBB:  Hogyan kezdjünk karriert az adattudományban

  A képzés három hónapja alatt a diákok megismerik a népszerű algoritmusokat, amelyek segítenek a táblázatos adatok versenyében: CatBoost, LightGBM, XGBoost. Elemezzük a különbséget egy valós (ipari) adatelemzési projektben való átképzés és egy adatelemzési verseny átképzése között. A diákok megtanulják, hogy milyen meta-információkat generál minden kísérlet, miért fontos, hogy megőrizzék, és milyen eszközöket lehet használni, hogy egyszerűsítse változat. A diákok megtanulják a gépi tanulási modellek kiválasztásának és értelmezésének megközelítéseit is, valamint megismerik az együttest.

  A tanfolyam során a diákok megtanulják:

  • intelligence data analysis – Exploration Data Analysis;
  • hozzon létre egy ütemtervet, tervezve az algoritmusok használatát a versenyben;
  • az adatok előfeldolgozása, valamint a modell minőségének javítása funkciók generálásával;
  • a hiperparaméterek optimalizálása további módszer a modellek minőségének javítására.

  Az osztályokat hetente egyszer tartják online előadások formájában, ahol egy rövid, de hasznos elméletet kombinálnak a gyakorlatok megoldásával. A tanfolyam konzultációkat is nyújt a házi feladatok elemzésével.

  OLVASS TOVÁBB:  Hogyan lehet karriert kezdeni a játékfejlesztésben, meghódítani a csúcsokat

  A tanfolyam során a diákok három versenyen vesznek részt. Először-a tanárral együtt, online: meg kell oldania a csalás észlelésének problémáját. Két verseny-házi feladatként: a hűséges ügyfelek kiszámításának egyszerű feladatától a hitelképességig (az ilyen feladat az adatösszetétel szempontjából a lehető legközelebb áll az iparág esetéhez).

  Tanfolyam Tanár — Nikita Varganov a Sberbank vezető Adattudósa. A szakma bevezetése az online DS tanfolyamok tanulmányozásával kezdődött a Coursera platformon. Mint a legtöbb online diáknak, neki is hiányzott a gyakorlat és a problémamegoldó képesség.

  Выиграть хакатон: запускаем курс по спортивному Data Science

  “Eredetileg azt terveztem, hogy részt veszek a versenyen, de mint sokan, úgy gondoltam, hogy csak akkor leszek készen rájuk, ha befejeztem az összes DS tanfolyamot, és elolvastam az összes adatelemzési könyvet. De egy kicsit később, úgy döntöttem, hogy félreteszem a félelmeimet, és elkezdem megoldani a problémákat,és foglalkozom a részletekkel, ahogy haladtam.  Gyakran részt vett a versenyeken 2017 – től 2020-ig.

  Az első projektem, mint sokan, olyan feladat volt, ahol meg kell jósolni a Titanic utasainak túlélését. Miután kitöltöttem a kezem, elkezdtem részt venni az MLBootChamps platformon, majd a Kaggle-en. A részvétel és a jó eredmények megerősítették az önéletrajzomat, egyszerűsítették az interjú folyamatát, és lehetővé tették, hogy olyan munkát kapjak, ami tetszett.”

  Mi a képzés eredménye

  A kurzus befejezése után a diákok részt vehetnek az orosz oldalakon zajló adatelemzési versenyeken, valamint a Kaggle táblázatos adatversenyeken. Olyan készségeket fognak szerezni, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy javítsák az iparág modelljeinek és DS-projektjeinek minőségét.

  OLVASS TOVÁBB:  Soft skills and hard skills: elemezzük a példákat

  Csak 2021-ben több nagy verseny kerül megrendezésre egyszerre: Changellenge > > > Cup IT, IDAO-International Data Analysis Olympiad, Data Fusion Contest, SberCode.

  A hallgatók elektronikus bizonyítványokat és emelt szintű képzési bizonyítványokat (a megállapított mintából) kapnak, amelyeket a portfólióhoz csatolhatnak, és bemutathatnak a munkáltatónak.

  Minden szakma alapja a tudás és a gyakorlati tapasztalat. A geekbrains Sporttudományi tanfolyamán edzheti tudását az Adattudományban, valamint sportversenyeken is gyakorolhat.

  Friss cikkek

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában