More

  “Nem ülök nyugodtan, és mindig azt mondom, hogy” Igen “!”

  Hogyan hagyta el Denis Skvortsov a vasútvonalat a minőségbiztosítás érdekében, lett a GeekBrains első bírálója és nagykövete, és most San Franciscóban jelöli meg 2020. december 8. 6 perc2400https: //d2xzmw6cctk25h.cloudfront.net/post/2473/og_image/32fb3eec525a163p7fa

   

  Szia, a nevem Denis, a moszkvai régióból, Zheleznodorozhny városból származom. Végzettségem szerint vasúti munkás vagyok: elvégeztem a főiskolát, a hadsereg után beléptem az egyetemre a “vasúti mérnök” szakra (bár másfél évig nem fejeztem be felsőoktatásomat). Életemben mindig humanitárius voltam.

  Pályafutásom az informatikához való áttérés előtt: lakatos, mozdonyvezető-segéd, villanyszerelő, villanyszerelő, műszakvezető-helyettes, műszakvezető, technológus, mérnök. Természetesen szüleim tanácsára mentem ezt az utat: „A vasút mindig is volt, van és lesz. Menj – ne gondolkodj! ” Nem gondoltam és mentem 🙂

  Egy régi munkahelyen

  Az informatikára váltottam, mert rájöttem, hogy a vasút nem az enyém. Megőrülhetsz ott. Szeretem a kreatív feladatokat és azt, hogy robot módban nem csinálok dolgokat.

  A minőségbiztosítás és a motiváció kiválasztásáról

  Az informatika számára a jövő tény. Meg kell tanulnunk “beszélni” a gépekkel, mert hamarosan sokakat felváltanak.

  Ennek tudatában kezdetben azt terveztem, hogy az informatikában használom fel a tudásomat, hogy előreléphessek a vasúton – felmásszak egy magasabb osztályra. Hosszú ideig dolgoztam a vasút informatikai projektjén: interjút készítettem az állomáson az emberekkel, átmentem egy csomó jóváhagyáson. De végül kirúgták, és elvesztettem a motivációt a fejlődésre a közszférában. De ez egy teljesen más történet.

  A GeekBrains-t egy barátja tanácsolta, akinek volt ideje kipróbálni magát a tesztelés során. Most egyébként üzleti elemzőnek tanul, fél tanfolyamot végzett és a Beeline-nél kapott munkát. Érdekelt, hogy az anyagot strukturáltan adják meg. Ez fontos volt számomra, mert a munka miatt nem lesz időm magamnak mindent megkeresni.

  Miért válassza a minőségbiztosítást? Egy ingyenes intenzív szoftveres tesztelés után úgy éreztem, hogy az enyém. Hogy inkább romboló vagyok, mint alkotó. Szeretek hibákat találni, valamit kijavítani, egyfajta könyvvizsgáló lenni.

  Természetesen a belépés előtt volt egy félelem, hogy esetleg nem veszek részt. De minden kipiszkálás mellett állok, kivéve az éhségsztrájkot: nem félek az új dolgok megtanulásának nehézségeitől. Ezért úgy döntöttem, hogy kipróbálom – 2019 februárjában kezdtem el elsajátítani a szoftver tesztelő szakmáját. További ösztönző volt a Szilícium-völgy sorozat és Dudya Hogyan működnek a világ IT fővárosa című filmje, amely idén megjelent.

  A tanulmányról

  Hetente 6 órát vett igénybe a tanulás. Elismerem, hogy nem volt időm mindent otthon elvégezni, de 80% -uk pontos.

  Tetszett a „Szoftvertesztelés. 2. szint ”, a teszt tervezéséhez kapcsolódik. Anastasia Kaigorodova tanítja. Tetszett az előadása, mindent rendesen rág. Amikor csak arra van kérdésed, hogy ez hogyan és miért történik, akkor a válasz azonnal következik. Nagyon jó gondolatok és kiválóan fejezik ki.

  De a legmenőbb dolog egy gyakorlat a Test IT-nél. Nagyon sok olyan eset volt, amely jól jött a csatában. Mindent átmentünk, amellyel a tesztelő szembesülhet. A tesztesetek írásától az automatikus tesztekig – és természetesen minden futásig. A Scrumon dolgoztak.

  A szakmai fő sensei Alexander Pavlov. Ha eltemeted valahol, akkor mindig elmondja, hogyan találhatsz kiutat. Egyébként külön köszönet neki az önéletrajzban nyújtott segítségért.

  OLVASS TOVÁBB:  Mi az SQL és hogyan működik

  A gyakorlat során a hozzám hasonló hallgatókkal szerettem a legjobban kommunikálni. Nagyon érdekes megtanulni kommunikálni technikai szempontból. Tetszett a tesztesetek összeállítása, mert a lényeg az, hogy megértsük, hová lehet belépni, melyik oldalról kell tesztelni.

  Természetesen nem korlátozódtam a GeekBrains tanulóira. Ők is sokat segítettek nekem:

  • YouTube blog “ITBoroda”;
  • a “Szoftvertesztelés. Alaptanfolyam ”, Szvjatoszlav Kulikov;
  • Roman Savin “A DOT COM tesztelése” című könyve;
  • Google tesztelés: Jason Arbon, Jeff Carollo és James Whittaker.

  A kényelem érdekében kidolgoztam magamnak egy karrierfejlesztési tervet is. És sikerült! 🙂

  "Nem ülök nyugodtan, és mindig azt mondom, hogy" Igen "!"

  Hogyan kaptam két munkát egyszerre

  Robokassa

  Amint befejeztem a tanfolyamokat, elkezdtem interjúkat járni – megtanultam kommunikálni a HR-lel. Megérteni, hogyan kell viselkedni, amit általában akarnak tőled, az egész művészet. Körülbelül 20 interjút tartottak ennek kiderítésére. Két fontos dolgot megértettem.

  Ne úgy cselekedj, mintha munkára lenne szükséged. Kölcsönös előnyökre kell törekednünk: megismerni az ínyencségeket, a cégben végzett munka előnyeit. Milyen eszközöket használnak, milyen TMS egy tesztkezelő rendszer? Milyen módszertant alkalmaz a csapat, hány tesztelő? Minden finomság, ami jól jön a megértéshez, akár húzza, akár nem. Aztán néhány diák munkát kap, majd eltéved.

  OLVASS TOVÁBB:  A gyerekek programozással való foglalkozása: a LEGO Education módszertana

  Csak azt mondd, amit igazán tudsz. Aztán egyszer azt írtam az önéletrajzban, hogy SQL lekérdezésekkel dolgoztam, és az egyik interjúban megkértek, hogy írjak egy lekérdezést egy darab papírra. Nem sikerült – azt mondtam, hogy kihagyom a kérdést. Elvileg írhat, ha megérintette a hangszert, de akkor készen kell állnia arra, hogy beismerje, hogy nem eléggé megérintette 🙂

  Nagyon sok elutasítást kaptam. Hol nem egyeztek meg az ajánlatban, hol a fizetésben. De Robokassa nagyszerű feltételeket kínált – beleegyeztem, és boldog vagyok. Remek csapat van itt, gazdag tapasztalattal rendelkező szakemberek, akik nem fordítják fel az orrukat, de őszintén készek arra, hogy segítsenek és segítsenek. Ez a vállalati etika: megpróbálják kiképezni az alkalmazottakat, új szintre emelni őket. Az iroda klassz: van léghoki, masszázsfotel 🙂 De még soha nem ültem benne – kaptam munkát, és mindannyian azonnal átkerültünk egy távoli helyre.

  Rugalmas menetrendünk van. Kb. 8: 30-kor felébredek, reggelizek, futni megyek vagy edzőterembe járok. Körülbelül 10-11 óráig ülök az asztalomnál. Aztán hogy megy ez: előfordul, hogy estig nem hagyom a számítógépemet, és néha napközben saját ügyeimet is intézhetem. A munka belép az élet ritmusába, vagyis nem veszi észre. Ha rájössz, hogy kiégett, akkor feküdhet a kanapén, filmet nézhet, hasznos cikkeket olvashat.

  GeekBrains

  Amikor elhelyezkedtem a Robokassa-nál, úgy döntöttem, hogy a GeekBrains-nál folytatott szakmai gyakorlaton újból javítom tudásomat. És bam nekem! – és munkát ajánlott fel (mellesleg a SkillFactory-t is le akarták levadászni). Így 2020 októberében én lettem az első GeekBrains bíráló.

  A bíráló mentor, csak menőbb. Vagyis hivatalosan alkalmazott vagyok, és fizetett pénzt kapok. Körülbelül hat órát vesz igénybe hetente. Most egy nyolc hallgatóból álló csoportot vezetek gyakorlatra – teljes mértékben koordinálom őket a képzésben. Eddig csak 3-4 ember van a társaságban, de a rendszer hamarosan kibővül. Bármely sikeres hallgató mentor, a sikeres mentor pedig recenzens lehet.

  OLVASS TOVÁBB:  Как 3 года делать игру на одном энтузиазме: история Buran-19

  A társaság nagykövete is vagyok. Eddig minden csak most kezdődik: élő közvetítéseket terveznek az Instagram-on – @denisskvortsov, tik-toks, videók, cikkek a Habrről. Röviden, nem ülök nyugodtan, és mindig azt mondom, hogy “Igen!”, Mint a híres filmben. Bármilyen vezetéket használok mozgatáshoz, lendítéshez, és megmutatom az embereknek, hogy minden lehetséges. Szeretek tanítani, inspirálni.

  Álmok tervei

  Nagy álmom van – külföldre költözni: nagyon szeretnék San Franciscóba menni és a Google-nél dolgozni (még egyszer köszönöm Dudyunak!). És erre megyek. Először is angolt tanulok. Amikor beléptem, megvolt a legalapvetőbb Elementary. Az iskolában kihagytam az órákat. De akkor elkezdtem tanulni – és most átállok az Inter-Intermediate-ről az Intermediate-re.

  Egyébként, hogy őszinte legyek, nem szerettem a helyi angol tanfolyamokat, és nem voltam hasznos. A SkyEng-n tanultam, és most Robokassának főállású tanárai vannak: mindenki számára ingyen hívják fel az angolt. Van anyanyelvű és valaki, aki csak jól tudja a nyelvet.

  Azt is tervezem, hogy fejlődök a pentesztelés felé. Biztonsági tesztekre akarok menni, és fehér hacker leszek.

  "Nem ülök nyugodtan, és mindig azt mondom, hogy" Igen "!"

  Továbbá van egy ilyen személy – Portnov. Tanárai vannak tesztelők képzésére – Portnov Computer School. 1994 óta léteznek és segítik a foglalkoztatást az Egyesült Államokban. Hasznos YouTube-csatornája is van. Portnov valóban segít az oroszoknak Amerikában alkalmazkodni és munkát találni. Ezért, amikor fejlesztem képességeimet, kapcsolatba akarok lépni az iskolájával, segítséget kérni a foglalkoztatáshoz.

  Természetesen nem tudom, melyik irányba halad a sorsom, de hiszem, hogy minden sikerülni fog!

  Nos, hogy lehet szó elválás nélkül 🙂

  A lényeg, hogy szíveddel megértsd, vajon a tiéd-e. Ha igen, akkor olvasson el több kézikönyvet, szakirodalmat, ne féljen az új dolgoktól – csak vigye el! Ne akassza le az orrát – minden lehetséges. A 21. században élünk, ahol egy év alatt lakatosból menő programozóvá válhat. Mindezt a kezedben. Te döntöd el, hogy ki legyél.

  OLVASS TOVÁBB:  "A 20. század története inspirált játékteremtésre"

  Denisszel nemrég rögzítettük a “Hétfőtől jövök” podcast egy epizódját – meghallgathatja az Apple Podcastokon, a Yandex Music-on és más szolgáltatásokon.

  Szeretne többet megtudni a Szoftvertesztelés karán végzett diplomásokról és a “Szoftvertesztelő” szakmáról? Itt vannak a történeteik:

  • “A” tűzőgép tesztelése “feladat különösen szokatlan volt.” Irina Shulga – egy ügyvéd problémáiról, amelyek a tesztelőknek nem voltak.
  • “37 évesen úgy döntöttem, hogy teszteléssel kezdek informatikába . Nikolay Nozdrachev – a mérnök és a tesztelő szakmák közötti választásról, a YouDo első bevételeiről és az interjú tapasztalatairól
  • “Minden nap új álláshelyek: 50 napot hívnak fel 5 nap alatt.” Albert Gafarov – arról, hogy mitől lehet közös az autószervizben és a szoftvertesztelésben, valamint arról, hogy hogyan lehet munkát találni egy kezdő számára.
  • „Egyszerűen nincs hova nőni. Mi lesz belőlem? Az idősebb sofőr? Szergej Szidorov – a zord Saratov-télről, egy tesztelő munkájáról és a GeekBrains-on talált szakmai gyakorlatáról.

  Friss cikkek

  Fontos a héten: a WhatsApp botrány, valamint a Telegram és a Signal példátlan növekedése

  Levegőben van az idei első Likney-összefoglaló, amely a legfontosabb friss és intelligens anyagokat tartalmazza. Sok érdekes és váratlan esemény történt ezen a héten. Tehát...

  A Telegram a második legtöbbet letöltött alkalmazás lett az amerikai alkalmazások között

  Rekord növekedést mutatott a felhasználókban szerte a világon. Pavel Durov Telegram csatornáján elmondta: januárban a messenger aktív felhasználóinak száma meghaladta az 500 milliót....

  Növeljük a hirdetések hatékonyságát a Google Ads szolgáltatásban: az elemzéstől az automatizálásig

  Január 14-én tartották a "A reklámozás hatékonyságának javítása a Google Ads szolgáltatásban: az elemzéstől az automatizálásig" webináriumot. A webes szemináriumot Nikita Kravchenko, a...

  A Rumble videóplatform 6 milliárd dollár ellen bepereli a Google-t

  A keresőmotort azzal vádolják, hogy manipulálta a keresési eredményeket a YouTube javára. Amint arról a Bloomberg beszámolt, múlt hétfőn a Rumble videót tároló...

  A tárgyak internete – Új Geekegyetemi Kar

  Beszélünk az IoT-szakemberek fejlesztéséről és keresletéről 2024. január 14. perc94https: //d2xzmw6cctk25h.cloudfront.net/post/2508/og_image/f6e71927836e2411e43cdbc8d2e3604d.png A dolgok internete vagy IoT az informatika egyik legvonzóbb területe a digitális...

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában