More

  Mítoszok a kontextuális reklámban: mindig szükség van-e a hirdetések elkülönítésére a keresésben vagy a hirdetési hálózatokban

  Minden területnek saját mítoszai vannak, amelyek gyakran megakadályozzák a sikeres eredmények elérését. A kontextuális reklám nem kivétel. 

  A tipikus tévhitek elemzéséhez a SEOnews online kiadvány, valamint az elama online hirdetési automatizálási szolgáltatás közös speciális projektet indított “mítoszok a kontextuális hirdetésekben”. 

  Legutóbb megtudtuk, hogy el kell-e kezdeni a hirdetések futtatását a kereséssel. Ma Nikita Kravchenko, a fizetett forgalom eLama-val való együttműködés vezető szakértője elmondja, hogy mindig szükség van-e a hirdetések elkülönítésére a keresésben és a hálózatokban. 

  Nézze meg a videót, majd olvassa el a videó alatti szöveges átiratot.

  Mítosz: a keresési hirdetéseket a hálózatokban mindig el kell választani 

  A kezdők között van egy mítosz, hogy a hirdetések a keresés, valamint a hálózatok Yandex, Google mindig külön kell futtatni. Ez egy igazi történet, mivel a keresésen vagy a hálózatokon történő reklámozás másképp működik. 

  Hirdetés a keresésben olyan felhasználók számára működik, akik konkrét keresési lekérdezéseket írnak be, ezek az emberek most érdekelnek valamit. 

  Reklám a hálózatokban célja: 

  • a közönség, amely korábban keresett valamit;
  • a közönség egyesül néhány közös jellemzővel;
  • azok a felhasználók, akik egy adott cikket olvasnak vagy Meglátogattak egy adott webhelyet. 

  A hálózatokban a keresési reklámok és reklámok működésének elve eltérő. És vannak különböző árak és eltérő hatékonyság. 

  Keresés reklám gyakran ad egy jó konverziós arány, de a reklám a hálózatok általában nem dicsekedhet a magas konverziós arány. Ugyanakkor a keresési hirdetések végső hatékonysága és jövedelmezősége nem mindig jobb. 

  OLVASS TOVÁBB:  Az elemzés beállítása a Google Címkekezelő használatával

  Előfordul, hogy a keresési aukció annyira fűtött, a CPC olyan magas, hogy a végső jövedelmezőség meglehetősen alacsony, néha negatív is. A Yandex hirdetési hálózat és a Google Display Hálózat kattintásonkénti költsége gyakran sokkal alacsonyabb, ezért a végső hatékonyság magas lehet. Ennek oka az, hogy általában szokásos a keresési reklámok és a reklámok elkülönítése a hálózatokban. 

  Yandex.Yandex. Közvetlen 

  Reklámkampány létrehozásakor Yandex.In Yandex. Közvetlen, a hirdető kiválaszthatja, hogy hol jelenítse meg a hirdetést:

  • csak keresés közben,
  • csak hirdetési hálózatokban, 
  • a keresésben és a hálózatokban. 

  Erősen ajánljuk a Yandexben.Kampányok megosztása a Yandexben.Közvetlen. 

  A Google helyzete egy kicsit más. 

  OLVASS TOVÁBB:  Mítoszok a kontextuális reklámban: a fiók minősége befolyásolja-e a CPC-t?

  Google 

  Amikor egy hirdető kampányt hoz létre a Google-on, az “Enable Display network” négyzet automatikusan be van jelölve. A keresési hirdetési kampány kezdetén jobb, ha letiltja ezt a jelölőnégyzetet, és csak a kereséshez futtatja a hirdetéseket. 

  Ha a hirdetés egy ideig történő működése után statisztikákat gyűjtünk, és bővíteni szeretnénk az elérhetőséget, célirányosabb forgalmat és konverziókat szeretnénk elérni a megjelenített hirdetések segítségével, akkor itt a Tanács: 

  nem kell külön megjelenítési hirdetési kampányt létrehoznia, a keresési kampány beállításaihoz léphet, majd aktiválhatja a “megjelenítési hálózat engedélyezése”jelölőnégyzetet. 

  Ebben az esetben a kezdeti keresési hirdetési kampány lefedettsége egyszerűen bővül. Ha a napi költségvetés nem elegendő a kereséshez vagy a CMS-hez való megjelenítéshez, akkor a teljes költségvetést a keresésre fordítják.

  OLVASS TOVÁBB:  Webináriumi anyagok Reklámozás elindítása a Google Display Hálózaton 2020. december 11-én - eLama

  Ha a költségvetés elegendő, az algoritmus a keresés mellett megjelenítéseket indít a CMS-ben. Ugyanakkor nem is kell további speciális hirdetéseket létrehoznia a CMS-hez. A Google a keresési hirdetések alapján automatikusan szöveges hirdetéseket hoz létre a megjelenítési hálózat számára. Nem kell külön kezelnie az ajánlatokat. 

  A jövőben figyelemmel kell kísérnie a statisztikákat: vannak-e megjelenítések a megjelenítési hálózatban, vannak-e kattintások, mi a fogyasztás, mi az átalakítás a CMS-ben. Az adatokat szegmentációban, a hirdetési kampány szintjén nyomon követheti az összes keresési kampányban. Ki kell választania egy szegmenst-egy hálózatot a keresési partnerekkel. 

  Мифы в контекстной рекламе: всегда ли нужно разделять рекламу на поиске и в cетях

  A Yandex.Yandex. a Directnek nem kell ezt tesztelnie. A Google hirdetésekben egy ilyen kísérlet jó eredményeket adhat. 

  Tesztelési stratégia 

  1. Indítson el egy keresési kampányt a Google-ban, gyűjtsön adatokat rajta.
  2. Engedélyezze a ” CMS ” jelölőnégyzetet. 
  3. Teszteljen egy optimalizált megjelenítési hirdetési kampányt 3-4 hétig. 
  4. Elemezze az eredményeket. Ha nem elégedettek, tiltsa le a CMS-t. Ha elégedett – folytathatja a munkát, vagy akár kibővítheti költségvetését. 
  OLVASS TOVÁBB:  Webináriumi anyagok Reklámozás elindítása a Google Display Hálózaton 2020. december 11-én - eLama

  Egy ilyen vegyes reklámkampány elindításakor a “elhelyezések” fülre is léphet, ahol hatékony webhelyeket találhat, amelyekből konverziók származnak. A jövőben elindíthat egy külön szabványos megjelenítési hirdetési kampányt, amely ezeket a webhelyeket célozza meg. 

  Eredmény 

  Az esetek lebontják azt a mítoszt, hogy az esetek 100% – ában külön kell választani a keresést. A Display Hálózatban és a Google search reklámkampányokban biztonságosan tesztelheti a hirdetéseket a search and CMS-ben. 

  Friss cikkek

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában