More

  Mit várhatunk el a Go fejlesztői szakmától

  Hétfő Podcast – 2020. december 1521. szám4 perc79https: //d2xzmw6cctk25h.cloudfront.net/post/2490/og_image/a838e0271a936838491a25eac1e0f6f4.png

   

  A 2020 eleji StackOverflow közvélemény-kutatás szerint a Go fejlesztői a harmadik legjobban fizetett kódolók. Komoly ok arra, hogy odafigyeljünk rá. Ha ez nem elég, vegyen fel egy erős nemzetközi közösséget és támogatást a Google-tól, a nyelvfejlesztőtől.

  A Go nyelvvel és a Go fejlesztő karrierjével kapcsolatos buta és nem annyira kérdések megválaszolására meghívtuk Elena Grahovatsot , a GeekBrains Go fejlesztői programjának készítőjét, a GetYourGuide mérnöki vezetőjét a podcast 15. epizódjába.

  A podcast 15. epizódját különböző platformokon hallgathatja meg:

  • alma
  • Google
  • Yandex
  • Simplecast
  • Castbox

  Ebben a bejegyzésben érdekes idézeteket gyűjtöttünk össze a számból.

  A Go programozási nyelvről

  – Nem értek egyet azzal, hogy a Go egyszerűbb, mint a Python. A kulcsszavak és maga a nyelv alapján ítélve anélkül, hogy megfontolnánk, hogyan írjunk bele, akkor azt mondhatjuk, hogy a Go egyszerűbb. Kevés a kulcsszó, kevesebb a megjegyezhető dolog, egyszerűbb a szintaxis, kevesebb a konstrukció. De általában arról beszélve, hogy hogyan kell írni ezen a nyelven, azt gondolom, hogy a Go nehezebb, mint a Python. Mivel a Python egyrészt nem lefordított, hanem értelmezett nyelv, másrészt nincs olyan erős adattípus, mint a Go-ban.

  – Nagyon sok árnyalat van abban, hogy mindenféle dáma hogyan van konfigurálva, de nagyjából szólva kevesebb esélye van a lefordított nyelvvel való hibázásra, mert legalább néhány hibát már az összeállítás fázisában talál.

  – Sokáig gondoltuk, hogyan lehetne bevezetni az újonnan érkezőket a Go-ba. Nem azok, akik már tudnak bármilyen programozási nyelven írni, hanem azok, akik életükben először tanulnak meg kódolni. Elég nehéz lenne nekik Go-t adni összeállítással és további pontokkal, hogy azonnal kitalálják őket. Ez olyan, mintha csak megtanítanánk az embert úszni azzal, hogy a folyó közepébe dobjuk. Igen, valaki valóban így tanult, testvérek vették körül, akik készek voltak támogatni a fuldoklót. De nekem úgy tűnik, hogy ez embertelen módszer a tanításra. Ezért először a JavaScript-et adjuk meg, amely egyszerűbb és szorosabb, mert mindenki találkozik vele az oldal használatakor.

  OLVASS TOVÁBB:  A betegség elleni küzdelem, a fehérje hajtogatása és a gondolatok olvasása

  – Gyakran problémáik vannak azoknak a PHP-fejlesztőknek, akik hosszú évek óta csak PHP-ben írtak, és a Go-ban átképezték magukat: nem értik, hogyan kell működnie egy webszervernek. Mivel korábban a webszerver szerepét az Nginx töltötte be, amelyet gyakran infrastruktúra-mérnökök állítottak be, és nem volt szükségük mélyreható ismeretekre erről. A Go esetében ki kell derítenie, mi ez, hogyan kell működnie, hogyan kell megfelelően elindítani és leállítani ezt a szervert, hogyan kell feldolgoznia a kéréseket, mit kell tennie hiba esetén. Sok kérdés megválaszolható. Különösen több tanfolyamunkon tanítjuk meg ennek a módját.

  – Eleinte a nyelv érdekelt a mikroszolgáltatások terén, de nem érdekes ezt megtanulni. Valamikor bekerültem az orosz nyelvű közösségbe, majd a nemzetközi Go-közösségbe – és ez a legjobb dolog, ami a szakmai életemben történt. A közösség nagyon klassz – mindenki támogatja egymást – hű a kezdőkhöz.

  – A Go egy olyan nyelv, amely a Google-től származik, és a vállalat támogatja a közösséget, megpróbálja koordinálni. Van egy nyilvántartás: egy wiki oldal, amely az összes közösséget felsorolja. De ez a rajongók munkája, amelyet nem fizetnek. Csak azok az emberek, akik nemcsak a nyelvi írást, hanem a hasonló gondolkodású emberekkel való találkozást is értékelik, különböző városokban szervezkednek, találkozókat szerveznek.

  OLVASS TOVÁBB:  Python fejlesztő: mi a teendő, ha megtanultad az alapokat

  A DevOps-ról

  – A DevOps egy olyan kultúra, amely legalább két szakmát magában foglal: Dev – fejlesztés – és Ops – műveletek, vagyis a kedvenc rendszergazdáink vagy infrastruktúra mérnökeink. A DevOps pedig a fejlesztők és az infrastruktúra-mérnökök közötti interakció kultúrája. Ilyenkor például egy fejlesztő infrastrukturális mérnökhöz érkezik, és készen áll a lehető legnagyobb mértékben segíteni neki, hogy kódját, termékét bevezessék a termelésbe és átadják a felhasználónak.

  – Emlékszem azokra az időkre, amikor fejlesztőként csinálsz valamit, minden helyben működik neked, összeszeded a kódot, elhozod az adminhoz, az admin megpróbálja futtatni, és azt mondja, hogy a gyártáshoz nem működik. Azt mondod, hogy minden neked indul. Az adminisztrátor ragaszkodik ahhoz, hogy a gyártás ne a helyi számítógéped legyen, meg kell találnod, miért nem működik. Az ilyen viták pedig gyakran konfliktusokhoz és félreértésekhez vezettek. Ennek eredményeként természetesen az üzlet szenvedett, mert a terméket nem bocsátották ki, és az ügyfél nem volt felszerelve egy funkcióval. A DevOps egy olyan kultúra, amely megbontja ezt a sztereotípiát, a fejlesztés és az üzemeltetés, az infrastruktúra közötti összetévesztés falát.

  OLVASS TOVÁBB:  "A" tűzőgép tesztelése "feladat különösen szokatlan volt."

  – A Go szakma részeként nem tanítunk annyira infrastruktúrát, amennyit egy infrastruktúra-mérnöknek ismernie kellene. Vagyis nem értjük részletesen, hogyan lehet egy fürtöt felnevelni, karbantartani vagy hálózatokat konfigurálni benne. Nem ez a célunk. De ha valaki már infrastruktúra-mérnökként dolgozik, és nagyobb megbízhatóságot szeretne elérni a helyszínen, jobban részt vesz az úgynevezett megbízhatóságban, akkor a Go szakma nagyszerű, mert gyakran a webhely megbízhatóságának mérnökeinek ismerniük kell a Go-t ahhoz, hogy valahova eljussanak. majd automatizál, hozzáad, módosít, javít. Például a Kubernetes-hez kapcsolódóan – olyan kubernetes-operátor írása, amely kifejezetten cégünk számára megoldja a problémát.

  Mérnökökről és fejlesztőkről

  – Általában a “mérnök” és a “fejlesztő” szavak felcserélhetőnek tűnnek számomra. Ha Oroszországban veszi a munkakönyvemet, akkor az első bejegyzés arról szól, hogy mérnök voltam, és nem fejlesztő. Akkor valahol van egy rekordom, hogy fejlesztő voltam. Ebben az értelemben úgy tűnik számomra, hogy ezek felcserélhető szavak. Miért használják a „mérnököt”, nem pedig a „fejlesztőt”? Számomra úgy tűnik, hogy a “mérnök” egy általánosabb szó, és ha külföldi, európai, amerikai vállalatokról beszélünk, akkor gyakran használják általánosítóként. Nincs programozási nyelv kötés.

  – Ha olyan szakemberről beszélünk, aki nem kötődik egy adott nyelvhez, akkor találkozhatunk egy szoftvermérnöki álláshellyel, ami azt jelenti, hogy egy személy szoftverfejlesztéssel foglalkozik, és nem mindegy, hogy melyik nyelven: ma Go-ban írok, holnap pedig meg kell tanulnom egy másikat. Oroszországban is vannak hasonló álláshelyek, de külföldön gyakrabban feltételezik ezt az általánosítást, egy adott nyelvre való hivatkozás nélkül.

  OLVASS TOVÁBB:  Teszt automatizálás Pythonban - új tanfolyam

  Érdekes? Kövesse a cikk elején található linkeket, hogy meghallgassa a teljes verziót és feliratkozhasson a podcast-frissítésekre;) Maradjon velünk, sok jó epizód vár még ránk!

  Friss cikkek

  A YouTube lehetővé tette a bloggereknek, hogy kiválasszák saját URL-jüket

  De évente legfeljebb háromszor változtathatja meg. A Search Engine Land külföldi kollégái az új lehetőségről beszéltek a YouTube-csatorna beállításaiban. Mostantól a videohoszting felajánlja...

  A Yandex egy új blokkot tesztel a keresési eredmények között

  A Google-on "Az emberek is keresnek" analógia alapján készül. Olvasónk, Vitya Smertny megosztotta a pr-cy csapattal egy megfigyelést a Yandex keresési eredményeinek új...

  Fontos a héten: TOP-20 orosz ajkú YouTube blogger

  A levegőben rendszeres Likeney-emésztés folyik a legfontosabb friss és okos tartalommal. Ebben az epizódban a TOP 20 orosz ajkú YouTube bloggert fogjuk megvitatni a...

  Mítoszok a társult programok bevételeiről

  „Próbáltam linkeket beilleszteni, egy hét alatt több tucat konverziót, egyetlen akciót sem! Inkább a YAN-tól teszek fel hirdetéseket, mint korábban. Legalább lesz pénz. "...

  Mesterkurzus: hatékony reklám elindítása a Yandex Advertising Network-ben (YAN)

  Január 21-én tartották a "Master Class: Hatékony reklám elindítása a Yandex Advertising Network (YAN)" című webináriumot. A webes szemináriumot Nikita Kravchenko, a fizetett...

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában