More

  “Minél magasabb a karrierlétrán, annál fontosabb a lágy készségek”

  Interjú Valerij Shibanovval, a cég fejlesztőjével Mail.ru csoport és dékán a Geekbrains teljes verem Javacript fejlesztési Karán26 augusztus 20215 минут55https://gbcdn.mrgcdn.ru/uploads/post/2731/og_image/006faa3f5546e978cb93affe6c5d7653.jpeg

  A nevem Valera Shibanov, 33 éves vagyok. Fejlesztő vagyok egy cégnél Mail.ru csoport. A DonationAlerts projekten dolgozom egy asztali alkalmazáson streamek szervezésére. Ez az alkalmazás segít a képernyő rögzítésében, valamint widgetek hozzáadásában a prezentációhoz. Az ilyen alkalmazások teljesítményigényesek, ezért ez egy nagyon érdekes és ambiciózus feladat. Én is a dékán a kar teljes verem JavaScript fejlesztés GeekBrains.

  Hogyan válhat programozó

  Fiatalkoromban érdeklődtem a számítógépek iránt. Először nem volt számítógépem, és elmentem számítógépes klubokba. Aztán kicseréltem a konzolomat egy Spectrum számítógépre, és belevetettem magam a programozásba. Akkor 14 éves voltam.

  Gyorsan elkezdtem pénzt keresni egy számítógép segítségével. 15 éves korában már tervezőként dolgozott. A szüleim látták a visszatérést, és bátorították a szenvedélyemet.

  Az első bevételekről

  Az első pénz, amit kerestem, kicsi volt. Gyakornokként vettek fel a nyári szünetben. Havonta körülbelül 1200 rubelt fizettek nekem. 2002 volt, ha nem tévedek, akkor legalább egy kis pénz volt egy tinédzsernek. Ezek közül a felét fizettem az internetért, mert nagyon szükségem volt rá. Minden információt megkaptam a jövőbeli szakmámról az internetről.

  18 éves koromban kaptam meg az első munkámat. 2006 volt, amikor még főiskolás voltam. Munkát kaptam egy cégnél, amely tanúsítási tesztelési szoftvert írt a nyugati ügyfelek számára. Ott már 12 ezer rubelt kerestem. De a lényeg az, hogy minden nap tanultam valami újat a munkahelyemen, és ez igazi öröm volt számomra.

  A fejlesztés benne

  Hamarosan érdeklődtem a 3D grafika iránt. Kíváncsi lettem arra, hogyan modellezik a 3D objektumokat. Vettem magamnak egy nagy könyvet 3DStudio MAX kezdett tanulni 3D modellezés. Nem tanultam semmi konkrétat. Én csak érdekelt abszolút mindent számítógépek.

  Amikor először elkezdtem pénzt keresni a programozással, a pénzre összpontosítottam. Ez valószínűleg nem volt nagyon helyes. Ezért karrierem elején meglehetősen lassan fejlődtem szakmailag. Egy bizonyos ponton még feladtam az álmomat, hogy egy Google-szintű cégnél dolgozzak. Nem tűztem ki magamnak konkrét célokat, hogy mérnökként fejlődjek, és többnyire távolról dolgoztam.

  Később gondoltam rá, amikor 27 éves lettem. Úgy döntöttem, hogy érdekesebb olyan komoly termékek kifejlesztése, amelyeket sok ember használ. És arra is rájöttem, mennyire fontos megosztani a tapasztalatokat a kollégákkal. És hogy a tapasztalatcsere az irodában sokkal gyorsabb.

  OLVASS TOVÁBB:  Hogyan írhatunk tiszta kódot az Android számára

  Ennek eredményeként kitűztem magamnak egy célt-munkát szerezni egy nagyvállalatban. Ehhez Moszkvába költöztem. Először az “Onlanta”cégnél dolgozott. Ez egy “felhő” cég, amely szolgáltatásokat nyújt az IT outsourcing területén. Szükséges volt egy vezérlőpanel írása számukra. Ennek eredményeként létrehoztam egy osztályt erre a termékre a semmiből. Aztán a termék letelepedett, kevesebb szabadság volt. Aztán úgy döntöttem, hogy itt az ideje, hogy tovább fejlődjek mérnökként.

  A következő munkám programozó a Geekbrainsnél. Aztán GeekBrains-ből költöztem Mail.ru csoport.

  A puha készségekről a kezdéshez

  Milyen gyorsan lesz egy programozó kap pumpált nagyban függ a vágy. Meglehetősen nagy mennyiségű szokatlan megjelenésű tudást kell felszívnia. Mindazonáltal ez a tudás, amelyet mindenki birtokolhat. A legfontosabb dolog az, hogy akar. Nincs semmi természetfeletti ezen a területen, valami túl bonyolult és agyrobbanó. De ez szokatlan tudás. Átalakítják a gondolkodás stílusát.

  OLVASS TOVÁBB:  Gyors kezdés a játék alkotói számára a GeekBrains segítségével

  A szakma megváltoztatása többet keresni rossz ötlet. Gyorsan meg fogod érteni,hogy a pénz nem könnyebb. Ahhoz, hogy elkezdj keresni, be kell fektetned magadba, és sok szempontból le kell győznöd magad.

  Ha valóban érdekli a programozás,akkor a fülek nem fogják elhúzni. A semmiből hozol létre valamit. Gyakran vannak nehéz feladatok, amelyek megoldásából nagy örömöt kap.

  A GeekBrains-en való tanulás után egy személy frontend programozó, backend programozó vagy teljes verem programozó lehet. Még akkor is, ha egy Geekbrain végzős gyakornokként kap munkát, nem valószínű, hogy kevesebb, mint 40 ezer.

  De reménykedhet 60 ezerre, ha tudja, hogyan kell eladni magát. Kifejezetten egy tanfolyamot készítettem, ahol a foglalkoztatásról beszélnek, arról, hogyan lehet álommunkát találni, beszélni a toborzókkal, interjúkat adni.

  A vezető szint felé vezető útról

  Itt minden olyan, mint a sportolók: kitűzött egy célt, edzeni, legyőzni magát. Ezt követően sikeres lesz. Nem lehet más út.

  Minél távolabb van, annál inkább függ a puha készségektől. Fontos, hogy milyen jól dolgozol egy csapatban, milyen végrehajtó és nem konfrontatív vagy.

  Senior-a szakembernek felelősséget kell vállalnia. Vagyis egyértelműen megmondani, hogy mennyi időre van szüksége egy adott feladat elvégzéséhez. Az ilyen szakemberek nagyra értékelik. Például egy backend Fejlesztő Node.js talál munkát 350 ezer. Tapasztalt full-tech programozók kap 300 ezer.

  OLVASS TOVÁBB:  "Könnyű időt találni az iskolára és a családra, ha ismeri a célokat»

  Most a történet népszerű, amikor megjelenik egy blockchain indítás, a befektetők pedig sok pénzt fektetnek bele. De a programozók nem mennek oda, mert stabilitást és megbízhatóságot akarnak. Valaki (például Én) fontos egy hűvös iroda masszázs székekkel. Emiatt az induló vállalkozások kénytelenek vásárolni a fejlesztők nagyon drága, fizet nekik két vagy akár háromszor több, mint a piacon. Ezért, ha akarod, 600 ezer rubelért is munkát találhat.

  A mentorálásról

  Rájöttem, hogy meg tudom osztani a tudást, amikor munkát kaptam a GeekBrains-nél. Emlékszem, amikor Slack azt mondta, hogy szükség van egy dékán a kar teljes verem JavaScript fejlesztés, és azonnal válaszolt. Ezt az önmegvalósítás lehetőségének tekintettem.

  Kezdetben tanítani akartam, mert ez egy módja annak, hogy növekedjen a szakmában. Nehéz és érdekes feladat arra gondolni, hogyan lehet megmagyarázni egy bonyolult viccet egy személynek, vagy bemutatni egy szakmának. Van benne valami mérnöki munka.

  Ennek eredményeként, jöttem GeekBrains, mint egy programozó, és elhagyta, mint egy dékán. Azt akarom, hogy a programozó fanatikusok, a meggyőzött mérnökök és a szakemberek jöjjenek ki a karomból. Szeretnék több ilyen embert látni a bolygón. Mivel a technológia, a tudomány az, ami egy nap megmenti az életünket, lehetővé teszi számunkra, hogy túléljük fajként.

  A karrierről benne

  A világ, a számítógépek világa-egy csodálatos világ, ahol lehetetlen mindent tudni. Valami új folyamatosan megjelenik itt. A programozás nagyon izgalmas munka és hivatás, amely lehetővé teszi, hogy tisztességes pénzt biztosítson magának és szeretteinek. Ön képes lesz olyan termékeket létrehozni, amelyekre az emberiségnek szüksége van. Nem könnyű így menni, de ha tetszik, lehetetlen megállítani.

  OLVASS TOVÁBB:  A betegség elleni küzdelem, a fehérje hajtogatása és a gondolatok olvasása

  Ha van érdeklődés a számítógépek iránt, akkor jobb, ha most elkezdi a programozást, nem pedig hosszú ideig. Egynél több történetet tudok, amikor az emberek azt mondták, hogy egy időben érdekli őket egy számítógép, még a programozás is megkezdődött. De végül valamilyen oknál fogva nem működtek, most pedig sajnálják. Tehát meg kell mernie. Gyerünk, és sikerülni fog. 

  Ön is sikeres lesz

  A fejlesztő az első képzési program, amely a Skillbox részvételével a GeekBrains informatika területén egy speciális karrierút tájékozott megválasztására szolgál.

  Szerezzen keresett szakmát, vagy nyisson meg egy üzletet az információs technológia területén.

  Friss cikkek

  A történet arról, hogy milyen nehéz volt weboldalt készíteni a Prostobank számára

  Miután meghallotta a "bank weboldalát", a legtöbb fehér hátteret fog elképzelni, amelynek különböző oldalain nyereséges hitelek kamatikonokkal másznak az arcodba. De nem minden bank...

  5 ok arra, hogy inspirálja a gyermeket a programozással

  A programozás olyan hobbivá válhat, amely a jövőben hasznos lesz, és a felnőtt élet készségeinek fejlesztése20213. szeptember 22. perc38A cikk szerzője Lisa TurlychkinaA cikk...

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában