More

  Minecraft: a programozás alapjai. Tanfolyam 8-11 éves gyermekek számára

  A kockák jövője: a diákok tanítása a programozás alapjai a Minecraft22 20215. március минут8421https://d2xzmw6cctk25h.cloudfront.net/post/2575/og_image/6df00cf4b8469b501f2e159855096b84.png

  A GeekSchool elindít egy tanfolyamot a 8-11 éves gyermekek számára, ahol a diákok megtanulják a programozás alapjait, és segítenek nekik ebben a Minecraft-ban. Hogyan lehet egy számítógépes játék eszköz a tanuláshoz, miért van szüksége a fiatalabb diákoknak programozásra, és hogyan motiválhatják a gyermeket további osztályok felvételére-mindezt a tanfolyam tanárával, Ilya Akchurinnal beszéltünk.

  Mi a Minecraft?

  Minecraft: основы программирования. Курс для детей 8–11 лет

  A Minecraft egy népszerű számítógépes játék a homokozó (vagy kivitelező) műfajában. Nincs következetes telek, karakterek, vagy a fő szörny — csak egy játék környezet, amely lehet változtatni létrehozásával egyedi világok, valamint a beállítás a saját feladatait. A játékos teljes cselekvési szabadságot kap: felfedezheti, létrehozhatja, kivonhatja az erőforrásokat vagy harcolhat az ellenfelekkel. Ugyanakkor a Minecraft felismerhető vizuális stílussal rendelkezik-minden pixel kockákból épül fel, ezért a játék világai mindenki kedvenc Lego konstruktoraihoz hasonlítanak.

  Ilja Akcsurin, tanfolyam tanár: “Véleményem szerint a Minecraft népszerűségének titka a cselekvés szabadságában rejlik. Úgy tűnik, hogy a világon bármit megtehet, amit a szíved kíván, korlátok vagy korlátozások nélkül-ez vonzza sok kis rajongót. Fiatalabb korban a gyerekek nagyon szeretik a saját, végtelenül fantáziáló valamit létrehozni.”

  Hogyan jött létre ez a tanfolyam

  Minecraft: основы программирования. Курс для детей 8–11 лет

  A Minecraft oktatási használatának ötlete nem új-ez a gyakorlat évek óta létezik az Egyesült Államokban és Európában. A GeekSchool tanfolyamot tart a Python tanulásáról a Minecraft használatával,de inkább a tizenévesek számára tervezték — a fiatalabb diákok pedig nehezebbek. Ezért úgy döntöttünk, hogy külön kurzust hozunk létre, amely nem használja a fejlesztési nyelveket, hanem csak a vizuális programozást foglalja magában.

  Ilja Akcsurin, tanító: “Évek óta dolgozom a fejlesztési területen, egy rendszergazdától az informatikai osztály vezetőjéig mentem, folyamatosan tanulmányoztam és fejlesztettem magam — ez felkeltette bennem a vágyat, hogy megosszam felhalmozott tapasztalataimat. Az egyetemen tanítottam, majd létrehoztam az első programozási kört az iskolások számára. Lenyűgözött, milyen érdekes a gyerekekkel való munka: nagyon másképp gondolkodnak. Sokan közülük nem félnek kísérletezni, néha a legváratlanabb eredményeket kapják.

  A gyerekeknek különleges megközelítésre van szükségük: fontos, hogy érdeklődjenek, izgalmas példákat, feladatokat találjanak ki, játékos módon nyújtsanak információt. Az általános iskolás diákok számára a színes vagy fehér betűkkel ellátott fekete képernyő általában túl unalmas, még akkor is, ha visszhangozza kedvenc játékukat. A tinédzserek számára optimális anyag nem könnyű a fiatalabbak számára, gyorsabban elveszítik a motivációt. Ezért erre a kurzusra a vizuális programozást választottam, amelyben lehetőség van az eredmények gyorsabb és könnyebb elérésére. Bár természetesen még mindig gondolni kell rá.”

  OLVASS TOVÁBB:  A jövő hivatása: VR / AR fejlesztő

  Hogyan lesz hasznos a tanfolyam egy 8-11 éves hallgató számára

  Minecraft: основы программирования. Курс для детей 8–11 лет

  Ez segít az algoritmikus gondolkodás kialakításában. A programozás tanítja a projektmunkát, a folyamatok következetes felépítését, a bomlást (a nagy feladat helyes lebontásának képességét kicsire). Ezek a készségek még azok számára is hasznosak lesznek, akik nem írnak kódsort a tanfolyamon kívül. Ezenkívül a programozás megtanítja a gyermeket, hogy ne féljen a hibáktól, arra ösztönzi őket, hogy kísérletezzenek anélkül, hogy félnének valamit megtörni. 

  OLVASS TOVÁBB:  "Elegem van a bányászatból - informatikához akartam menni"

  Analitikai és prezentációs készségek fejlesztése. A diákok elemzik munkájukat, megtalálják a megfelelő hiányosságokat, valamint bemutatják az eredményt. Ők is megtanulják a térbeli gondolkodást, és képesek lesznek megvizsgálni az építészetet és a tervezést.

  Ez segít javítani és gyakorolni az angol. A játék robotsegédjének parancsait Angolul adják meg, bár minden képzés természetesen oroszul történik.

  Ilja Akcsurin: “A srácoknak nem csak a blokkokat kell a megfelelő sorrendbe helyezniük, hanem el kell képzelniük a jövőbeli 3D-s konstrukciót is annak érdekében, hogy helyesen adjanak parancsokat az asszisztens-teknősnek. Az első alkalommal ritkán lehet mindent helyesen megtenni, még a professzionális fejlesztők számára is. Meg kell keresni a hibákat, kijavítani őket, majd tesztelje újra a megoldást. Így a gyerekek megtanulják, hogy legyenek türelmesek a folyamattal és a hibáikkal, fejlesszék a térbeli gondolkodást és a képzeletüket.”

  Hogyan megy a képzés

  Minecraft: основы программирования. Курс для детей 8–11 лет

  A tanfolyam 4 hónapig tart, egy órás órákat hetente egyszer tartanak a tanárral folytatott általános csoportos hívás formájában. A lecke során a diákok meghallgatják az elméletet, feladatokat végeznek egy tanár irányítása alatt, majd az átadott anyag alapján házi feladat segítségével megszilárdítják tudásukat.

  Minden hallgató a saját előre létrehozott világában lesz. A tanfolyam számos apró feladatot fog megoldani, amelyek lehetővé teszik, hogy különböző objektumokat építsen a Minecraftban. 

  Ha egy diák elmulasztott egy leckét, megnézhetik a felvételen. A tanfolyam kurátorai segítenek a képzés során. Válaszolnak az elméletre vonatkozó kérdésekre, segítenek leküzdeni a házi feladatokkal kapcsolatos nehézségeket, vagy tisztázni az információkat.

  OLVASS TOVÁBB:  "A 20. század története inspirált játékteremtésre"

  Válaszolunk a szülők kérdéseire

  Hogyan motiválhatják a szülők gyermekét, hogy házi feladattal “egy másik iskolába” menjenek?

  Ne hozzon döntéseket a gyermek számára, jobb, ha megpróbálja érdekelni őt: adjon neki információt olvasni, videókat nézni együtt. Világossá teszi, hogy ez nem “elkötelezettség”, hanem egy tanulmány az érdeklődésére.

  Ha a gyermek szeszélyes vagy lusta lesz — ne szidja, hanem próbálja megérteni az okokat. Talán az általános fáradtság vagy az élet más területein szerzett tapasztalatok kérdése. Legyen figyelmes a gyermek érzéseire, ne becsülje le őket.

  Fennáll annak a veszélye, hogy a gyermek nem fog dolgozni a feladatokon az osztályok alatt, hanem csak játszani?

  Nem, ez nem kérdés. A tanfolyamon való képzés oly módon van kialakítva, hogy a gyermek ne legyen szabad hozzáférése a játék minden jellemzőjéhez: csak a feladatokhoz szükséges funkcionalitással működik együtt. Annak érdekében, hogy gyermeke motivált legyen, hagyhatja, hogy normálisan játsszanak egy osztály vagy házi feladat után.

  Ez a tanfolyam csak a “techies”?

  Ha a gyermek vonzza az egzakt tudományokat (szeret számolni, logikai rejtvényeket megoldani, kísérleteket végezni), akkor feltétlenül érdemes bemutatni őt a programozás világába. Az összes technikai különlegesség közül a fejlesztők most a legkeresettebbek.

  De még a humán tudományok is nagyon tetszenek a programunknak, különösen, ha a gyermek már ismeri a Minecraft-ot, és szereti. A tanfolyam nem csak a programozásról szól. Maga a tanulási folyamat egyszerű, a srácok érdekes tárgyakat hoznak létre, amelyeket egy normál játékban lehet használni.

  OLVASS TOVÁBB:  A kézi tesztelés Karának megnyitása

  Vannak-e követelmények a diákok számára? Képes-e bármilyen alapvető számítógépes tudással rendelkező gyermek megbirkózni vele?

  Igen, bárki, aki egérrel rendelkezik, és tudja, hogyan kell dolgozni a windows rendszerrel, megtanulhatja a tanfolyamot.

  Hogyan hasonlítható össze ez a program a GeekSchool gyermekeinek egyéb tanfolyamaival?

  A ” Minecraft: programozás alapjai “kiváló folytatása lehet a” programozás a semmiből ” kurzusnak – átmeneti lépés a vizuális programozástól a nyelvi programozásig. Az organikus folytatás lehet A “Minecraft: programozás Python-ban”tanfolyam.

  Az új “Minecraft: a programozás alapjai” március 15-én kezdődött. Ha többet szeretne megtudni a tanárról, a programról és a képzési feltételekről, látogasson el a tanfolyam oldalára.

  Friss cikkek

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában