More

  Mik a társult programok és hogyan lehet velük dolgozni

  „A társprogramok valóban működnek!”, „Nincs mit kezdeni saját weboldal nélkül”, „Napi 2 óra és stabil jövedelem”, „Csalás az egész, nincsen ott pénz” – kezdetben az újonnan érkezők nagyon ellentmondásos véleményekkel fognak számolni a társult programokról.

  Javasoljuk, hogy ne ragaszkodjon a véleményekhez, és térjen át a tényekre. Elemezzük, hogy mi az affiliate hálózat, hogyan működnek, mit fizetnek és milyen árnyalatokat rejtenek.

  PS A végén lépésről lépésre leírja a társprogramokkal való munkát.

  Mi az a társult program

  Az affiliate program (más néven CPA hálózat, affiliate program , PP) a terméktulajdonosok (hirdetők) és a partnerek (webmesterek) közötti együttműködés platformja.

  Társult munkarend:

  1. A CPA-hálózat együttműködésre hívja a hirdetőket és a webmestereket.
  2. A webmesterek kiválasztják a termékeket (ajánlatokat), és egyedi linket kapnak (az eredmények nyomon követésére).
  3. Megkezdődik a forgalom aktív vonzása a hirdető webhelyére. Az eredmény a forgalomtól függ: minél célzottabb akciók, annál magasabb a partnerek jövedelme.
  4. Adatellenőrzés (tartási idő). A tartás az idő a leadek minőségének egyeztetésére. Leggyakrabban 8-10 napig tart, egyes ajánlatoknál elérheti a 45 napot is.
  5. Jutalmak fogadása és pénzeszközök felvétele.

  Amit fizetnek a társult programokban

  A társult programok ma sokféle fizetést kínálnak. A kifizetések általában két csoportra oszthatók: RevShare (a hirdető jövedelmének% -a) és CPA (kifizetés célzott tevékenységért).

  RevShare modell

  Ez a típusú fizetés a hirdető nyereségének százalékában kifejezett jutalmat jelent. Leggyakrabban a RevShare a szerencsejátékban (szerencsejáték) és a fogadásban (sportfogadás) található.

  Vegyünk egy példát:

  Az affiliate program a RevShare 35% -át kínálja. Ez azt jelenti, hogy a hirdető az általa hozott ügyfelek nyereségének 35% -át fizet a webmesternek.

  Ez az együttműködés modell jövedelmezőnek tűnhet. Érdemes azonban figyelembe venni az árnyalatokat:

  • RevShare – a nyereség kamatának kifizetése, nem az ügyfélbetétek után. Például az ügyfelek 50 000 rubel befizetést hajtottak végre . Néhányan nyertek és vettek fel forrásokat. Ennek eredményeként a kaszinó profitja 5000 rubel volt . Ebből az összegből csak% -ot kap.
  • A RevShare modell megköveteli a célközönség kompetens vizsgálatát (hogy a nyereség állandó legyen, a játékosokra kell összpontosítani).

  CPA modell

  A CPA fizetést a társult programokban tartják a legelterjedtebbnek. A kifizetések a felhasználók célzott tevékenységétől függenek.

  Leggyakrabban a társult programok fizetnek:

  • Áruk értékesítése (eladási költség) . A jutalom az ügyfél vásárlásának% -a. Vannak olyan esetek is, amikor fix fizetések történnek.

  • Pénztár (megrendelésenkénti költség) . Kiváló minőségű felhasználói megrendelések esetén fizetnek (visszaigazolás szükséges).

  Mik a társult programok és hogyan lehet velük dolgozni

  • Alkalmazások telepítése (telepítésenkénti költség). A célzott műveletek a mobil és asztali játékok, segédprogramok, szoftverek és alkalmazások telepítése.

  Mik a társult programok és hogyan lehet velük dolgozni

  • Ólom (Ólmonkénti költség) . A leadek kifizetését aktívan gyakorolják a nyereményjátékban (nyereményjátékban), a szerencsejátékban (szerencsejáték) és a randevúban (randevúzás). A vezetők a regisztrációk, a továbbjutási szintek, az alkalmazások stb.

  Mik a társult programok és hogyan lehet velük dolgozni

  Hogyan lehet pénzt keresni társult programokon

  Vizsgáljuk meg azokat a fő forgalmi forrásokat, amelyekkel pénzt lehet keresni a társult programokon.

  Saját oldal

  Az affiliate hálózatból származó bevételszerzés legáltalánosabb módja a webhely bevételszerzése.

  Érdemes megfontolni, hogy ez a módszer sok időt és erőfeszítést igényel (SEO-optimalizálás, tartalom kitöltése). Ezenkívül körülbelül egy évbe telik egy oldal fejlesztése a semmiből (főleg, ha mindent maga csinál).

  A fejlesztési költségeket a stabil forgalom, tehát az állandó jövedelem fizeti meg, a társprogram program helyes megválasztásával.

  OLVASS TOVÁBB:  Ki bízza meg a végpontok közötti elemzés beállítását: szabadúszó vagy ügynökség

  Közösségi hálózatok

  A forgalom generálásának másik hatalmas területe a közösségi média. Fejlesztheti csoportjait, és maga döntheti el, mit hirdet a közönség számára.

  A közösségi hálózatokon történő pénzkeresés másik módja a célzott hirdetések beállítása. Ez segíteni fogja a Facebook, a VKontakte, a TikTok, a MyTarget hirdetési rendszerek képességeit.

  Fontos : A munka megkezdése előtt tanulmányozza át a hirdetési hálózatok szabályait és korlátozásait. Például a moderálás nem engedheti meg a szürke ajánlatok átadását.

  E-mailes hírlevelek

  Az e-mailek küldése hatékony, de fáradságos módszer a forgalom növelésére. A postázáshoz hűséges ügyfélkörre van szükség, amelyet maga gyűjthet (sok időbe és erőfeszítésbe kerül), vagy készen vásárolhat (az eredmények garanciája nélkül)

  kontextus szerinti reklám

  A társult programokkal való pénzkeresés következő módja a kontextuális hirdetések beállítása. Ehhez elég tanulmányozni a Google Ads és a Yandex.Direct hirdetési hálózatok elveit.

  A kontextus szerinti reklámozás fő előnye, hogy hirdetéseket jelenít meg egy adott keresési lekérdezéshez. Például csak olyan embereknek jeleníthet meg hirdetéseket, akik a “konyhai turmixgép” vagy “vezeték nélküli fejhallgató iPhone-ra” kifejezésre keresnek.

  OLVASS TOVÁBB:  Technodigest: Újévi üdvözlet és robotok

  A hátrányok közé tartozik a magas kattintásonkénti költség, a beállítás bonyolultsága és a bizonyos témákban történő reklámozás tilalma. Például a Google és a Yandex rendszerek nem engedélyezik a szerencsejáték, a 18 éven felüli termékek, a híres márkák másolatai és más szürke ajánlatok hirdetését.

  Teaser hirdetés

  A teaser hálózatok a kontextus alternatívája, ésszerű kattintásonkénti költség mellett. A hirdetések a partnerek tematikus webhelyein pörögnek, ami lehetővé teszi, hogy a lehető legpontosabban érje el a célközönséget.

  A kedvcsináló hálózatok további előnye az egyszerű és érthető hirdetési irodák. A kezdők általában két kattintással indítják az első kampányokat.

  Sokkal könnyebb átadni a moderációt a kedvcsináló hálózatokban, mint másokban. Ennek ellenére továbbra is be kell tartania a választott hálózat szabályait.

  A kedvcsináló hálózatok fő hátránya a botforgalom. Leggyakrabban gátlástalan webhelyek generálják a gyors pénzkeresés érdekében. Kompetens elemzéssel és a feketelisták (a webhelyek feketelistái) birtoklásával ez a hátrány könnyen nullára csökkenthető.

  A társult programok előnyei és hátrányai

  Térjünk át az affiliate hálózatokon történő pénzkeresés előnyeire és hátrányaira.

  A fő előnyök a következők:

  • Gyors indítás . Ahhoz, hogy partnerré válhasson, nem kell tanulmányoznia a műszaki részt, saját termékeket készítenie, gondolkodnia a raktárakon és a szállításon. Elég csak regisztrálni a programba.
  • Nem igényel nagy beruházásokat . Először csak ingyenes forgalmi forrásokat használhat, vagy minimális költségkeretet (5-10 ezer rubel) különíthet el a reklám elindításához.
  • Minimális speciális ismeretek . Nem kell tapasztalt marketing és értékesítési személy. Az affiliate és a hirdetési hálózatok rengeteg kézikönyvet kínálnak, amelyek segítenek megérteni az összes árnyalatot.
  • Több projekt lebonyolítása . Amint jól érzi magát az első ajánlatban, biztonságosan kipróbálhatja magát másokkal és növelheti bevételeit.
  • Távoli elérés . Kereshet társult programokon Moszkvában, Szaratovban vagy Párizsban. Ugyanakkor nem kell reggel 7-kor kelni, időt és energiát tölteni az úton, és be kell tartani az irodai eljárásokat.

  Mint minden vállalkozás, az affiliate marketing sem hátrányos.

  • Instabil jövedelem . A társult programok bevételeinek összege sok tényezőtől függ – az ajánlat relevanciájától a versenyzők számáig. Egy nap 500 dollárt kereshet, holnap pedig az ajánlat megtérül és kevesebb, mint 10 dollárt hoz.
  • A hirdetők megtévesztése . A gátlástalan cégek elrejthetik a vezetőket (borotválkozhatnak), vagy egyszerűen leállhatnak, és nem fizetnek jutalmat. Legyen készenlétben, és csak megbízható hirdetőkkel dolgozzon.
  • Nagy verseny . Néha a webmesterek ezrei versenyezhetnek egy működő ajánlatért. És ez több ezer reklámkampány, amelyek között kiemelkednie kell.
  OLVASS TOVÁBB:  5 könyv egy szakértőtől: Andrey Sebrant (Yandex)

  Bónusz: utasítások a kapcsolt programokkal való együttműködéshez

  Itt az ideje elemezni azokat a fő szakaszokat, amelyek segítenek belemerülni a társult programokba.

  1. Keresse meg és ellenőrizze az affiliate hálózatot

  Ne hozzon elhamarkodott döntéseket társprogram kiválasztásakor. Fontos figyelni a következő árnyalatokra:

  • Szolvencia . Győződjön meg arról, hogy a cég fizet. Ehhez tanulmányoznia kell a webmesterek véleményét a tematikus webhelyeken és fórumokon.
  • Támogató munka . A támogatási szolgáltatást maga ellenőrizheti. Ehhez tegyen fel néhány kérdést az ügyfélszolgálatnak, és elemezze, milyen gyorsan válaszoltak Önre, és hogy megoldódott-e a problémája.
  • Reklámanyagok . Az affiliate hálózatok általában 5-7 céloldalt és előzetes leszállást kínálnak minden ajánlathoz. A munka megkezdése előtt érdemes felmérni a minőségüket.
  • Az együttműködés feltételei . A társult ajánlatokat világosan meg kell határozni: célok, GEO, megengedett forgalmi források, levonások összege, a call center munkarendje, a link élettartama, a jóváhagyás% -a és egyéb további feltételek.
  • Bónuszok a partnereknek . Sok társult program bónuszokat kínál a hosszú távú együttműködésért: megnövelt levonások, hozzáférés a lezárt ajánlatokhoz, ajándékok a leadekhez. Nem szabad kihagynia az ilyen kellemes apróságokat.

  Mik a társult programok és hogyan lehet velük dolgozni

  2. Ajánlat kiválasztása

  A következő lépés az elmélyülés az ajánlatkatalógusban. Javasoljuk, hogy az ismert vertikális ágak közül válasszon ajánlatokat, és azonnal illessze őket össze a forgalmi forrással.

  A munka megkezdése előtt érdemes részletesen átnézni a feltételeket és felmérni a beruházási árrést.

  Mik a társult programok és hogyan lehet velük dolgozni

  Ha elégedett a feltételekkel, ne felejtse el megbecsülni a termék iránti keresletet. Ebben segítenek a Yandex.Wordstat és a Google Trends szolgáltatásai. Részletes statisztikákat mutatnak az ajánlatával kapcsolatos keresésekről a keresőkben.

  3. Társult link megszerzése

  A regisztráció és az ajánlat kiválasztása után hozzáférést kap egy hivatkozási linkhez. Ez a termékkel ellátott oldal címe, amelyhez hozzáadták az egyedi partner kódot.

  OLVASS TOVÁBB:  Miért blokkolta a Google Cégem egy céget, és mit kell tennie ezzel kapcsolatban

  Ennek a linknek a segítségével a leányvállalat képes lesz nyomon követni az ügyfelek célzott cselekedeteit, és jutalmat számít fel Önnek.

  4. A forgalom vonzása

  Nem marad más, mint kiválasztani egy megfelelő forgalmi forrást (weboldal, közösségi hálózatok, e-mailes hírlevelek, kontextus szerinti vagy előzetes reklámozás), és népszerűsíteni az affiliate linket.

  Fontos : A jövedelme nemcsak a mennyiségtől, hanem a forgalom minőségétől is függ. A vonzott közönséget biztosan érdekli a termék.

  Például a súlycsökkentő termékek reklámozása valószínűleg nem lesz hatékony a vadászati és horgászhelyeken.

  5. Díjazás és pénzeszközök visszavonása

  Továbblépés a legkellemesebb részhez – jövedelemszerzés. Miután ellenőrizte a leadek minőségét (visszatartás), pénzt vehet fel:

  • az egyéni vállalkozók számlájára;
  • bankkártyára;
  • e-pénztárcákhoz (QIWI, WebMoney, Yandex.Money és mások).

  Fontos : A tartási idő (8-10 nap) mellett érdemes figyelembe venni a minimális kifizetési összeget. Általában a társult programokban 800-1500 rubel.

  Most egy kicsit többet tud a társprogramokkal való munka árnyalatairól. Használja a tudást és profitáljon!

  Friss cikkek

  A Yandex folytatja harcát az Afisha védjegyért

  A Yandex öt új szellemi tulajdonjogi pert indított a Rambler Group ellen. Amint arról az Interfax beszámolt, január 15-én a Yandex öt új...

  Hogyan működik az Instagram ajánlási rendszer

  Az Instagram algoritmus fejlesztője, Amog Mahapatra cikket publikált, amelyben a különféle ajánlások értékéről és a közösségi hálózat ajánlási rendszerének működéséről beszélt. Az ilyen rendszerek...

  A YouTube továbbra is kísérletezik áruk értékesítésével

  A fejlesztők bejelentették egy új funkció tesztelésének megkezdését az áruk videó útján történő vásárlásához. Egy kísérleti projekt részeként a YouTube több tartalomkészítőjét is...

  A Mail.ru Group-ot és a Yandexet monopóliumellenes törvények megsértésével vádolják

  Az Internetes Szerzői Jogvédelem Egyesülete (AZAPI) ellenzi őket. Az AZAPI panaszt tett az Eurázsiai Gazdasági Bizottságnál (EGK) a Yandex és a Mail.ru Group...

  A Google megerősítette az altémák elindítását a rangsorban

  Ez segít diverzifikálni a SERP tartalmát. A Google még 2020 októberében jelentette be az altémákat a Search On rendezvényen. Danny Sullivan elmondta, hogy...

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában