More

  Miféle munkamániás vagy te? Hogyan lehet elválasztani a személyes élet, a munka-tippek a pszichológusok

  Hatékony módszerek az igazgatók és a munkavállalók számára: hogyan lehet elérni a személyes élet és a karrier egyensúlyát, hogy ne áldozzanak fel semmit, és produktívak maradjanak.

  A cikkben:

  1. Mi a baj a munka és a személyes élet egyensúlytalanságával?

  2. Miért keress egyensúlyt, ha büszke vagy a termelékenységedre

  3. Miért nem dicséret a munkamániás

  4. Miféle munkamániás vagy te?

  5. Mi történik, ha nem egyensúlyozod a munkádat és a magánéletedet

  6. Statisztikák: hogyan kell túlórázni Oroszországban

  7. Tippek az alkalmazottak, rendezők: hogyan kell időt dolgozni, pihenni, nem áldozni semmit

  Az olyan népszerű filmekben, mint az ördög Pradát visel Anne Anne Hathaway-vel, hazug Jim Carrey-vel, és még sokan mások, a karakterek rögzülnek a munkában, és elhatárolják magukat a családtól és a barátoktól.

  Részlet a “The Devil wears Prada” című filmből»:

  Ezeknek a filmeknek az eseményei emlékeztetik a szereplőket arra, hogy a család fontosabb, mint a karrier, ennek eredményeként sokat feladnak a szeretteivel való kapcsolatok érdekében.

  Mi a teendő annak érdekében, hogy ne áldozzuk fel a munkát a család vagy a család kedvéért a munka érdekében — próbáljuk megérteni az anyagot. A cikkhez pszichológusokat és életvezetőket kérdeztünk, elolvastuk a G2-es útmutató tippjeit, és emlékeztünk saját tapasztalatainkra.

  Mi a baj az egyensúlyhiánnyal?

  Egyensúlyhiány akkor fordul elő, amikor az élet egyik területe több időt és erőfeszítést igényel, mint a másik.

  Karrier > személyes élet

  “Nem megyek sétálni a gyerekekkel, mert extra túlórát vettem. Szeretnék az osztály vezetője lenni, remélem, hogy a vezető értékelni fogja erőfeszítéseimet. Több feladatot vállalok a hétvégére.”

  Ha rohan, hogy fut fel a karrier létrán, hogy egy csomó feladatot, nem lesz idő vagy energia maradt a személyes élet, pihenés. A személyes élet is szenved, a szeretteivel való kapcsolatok összeomlanak.

  Kiderül, hogy egy út a semmibe: egy személy keményen dolgozik a karrierért, elfárad, nem engedi magának pihenni, ezért rosszabbul küzd, ezért nem épül fel karrier. Annak érdekében, hogy az energia működjön, valahol fel kell tölteni.

  Karina Zakharyan, gyakorló pszichológus, kognitív viselkedési terapeuta:

  “Hasznos látni, hogy egy személy mennyi időt tölt a karrierre, és mennyi időt tölt az élet más területein. Ha egy karrier elsöprő időt fogyaszt, természetes terápiás kérdés merül fel: mi folyik az életedben, egy személy, hogy nem akarsz figyelni/mi zavaró/milyen nehézségekkel jár, hogy annyira részt vesz a munkában? Fennáll annak a lehetősége, hogy a munka egy hangulatos fedél, amely nem oldja meg valamit a szoros kapcsolatok területén.”

  Személyes Élet > Karrier

  “A barátok meghívtak egy kávézóba, újra Korán elhagyom a munkát. Gyorsan befejezem a feladatot, nem fogom ellenőrizni, elküldöm a főnöknek, ő maga kijavítja, ha hibák vannak.”

  Azok, akik a felszínes arról, hogy a munka szentelik magukat teljesen, hogy a család, barátok, hobbi, fennáll a veszélye, stagnáló, mint egy profi. Az idő megy tovább, és a karrier és a fizetés a helyén marad.

  “Szeretem a munkámat, ez az, amit mindig is akartam csinálni. De tegnap megint veszekedtem a barátaimmal, mert ritkán járok találkozókra, a rokonaim is többet követelnek az időmtől, és sértődnek. Úgy érzem magam, mint egy rossz ember, aki feladja a szeretteit a munka kedvéért… Fel kell adnom néhány parancsot.”

  Sok film, mint például a “gyakornok” vagy ugyanaz a “The Devil Wears Prada”, közvetíti azt az elképzelést, hogy rossz karrierista lenni, és több időt kell töltenie a családjával. De mi van, ha egy személy megvalósul a munkájában, örömet szerez belőle, és elég energiája van hozzá? Vagy ha egy ideig keményebben kell dolgoznia egy olyan projekten,amely jó karriert eredményez?

  Az a személy, aki nem tudja, hogyan utasíthatja el rokonait, és fontos munkát végez az utolsó helyen számukra, valószínűleg nem lesz elégedett az életével.

  Karina Zakharyan, gyakorló pszichológus, kognitív viselkedési terapeuta:

  “Fontos, hogy pontosan ki igényel több időt, és mennyire megfelelőek a követelmények. Azt táncolni, hogy szeretnék figyelni, hogy ezek az emberek egyáltalán, vagy sem. Ha akarom, elég figyelmet fordítok? És ha nem akarom, közel állnak hozzám? Ha bármi, a konzanguinity nem a közelség priori mutatója.Ha a helyzet átmeneti, például egy személy teljesen felszívódik egy olyan projektben, amelynek időkerete van, akkor megfelelően kérheti, hogy egy ideig maradjon hátra, és megállapodhat abban, hogy hogyan lesz a projekt végén.Ha ez egy életmód, akkor valóban előfordulhat, hogy más emberek nem vesznek részt az életedben. Ebben az esetben meg kell határoznia – ezeket az embereket szeretném látni az életemben? Ha igen, akkor tanulj meg intimitást építeni, kapcsolja be őket. Ha nem, akkor meg kell gondolni, hogy miért kell maradni egy ilyen kapcsolat.”

  Ideális esetben az egyensúly

  Az ideális lehetőség a munka-élet egyensúly. Ideális esetben jó lenne megtanulni hallgatni a testedet, pihenni az időben, miközben a szakmában fejlődik, kapcsolatot tart fenn szeretteivel.

  Könnyű azt mondani, hogy”csak tartsd meg az egyensúlyt”. Egy ideális világban, akkor pontosan hat este, ragyogóan zárja be a feladatokat, és az ajtók mögött az iroda azonnal hagyja abba a gondolkodást a munka és időt tölteni a szeretteivel, miközben megtalálja az erőt néhány további tanfolyamok, hobbi és időt, hogy egyedül.

  Az egyensúly elérési útja nagyon nehéz, különösen akkor, ha munkája elérheti Önt, bárhová magával vitte okostelefonját. A munka-élet egyensúly megtalálása hosszú folyamat, ebben a cikkben megpróbáltunk tippeket gyűjteni, amelyek megkönnyítik az utazást.

  Mindent megtenni nem egyensúly

  “A barátaim felhívtak a bárba, el kell mennem a boltba a családommal, és segítenem kell a barátomnak a költözésben, és a főnököm is túlórát dobott nekem… kényelmetlen megtagadni, Korán elhagyom a munkát, találkozom mindenkivel, éjszaka kevesebbet alszom, de mindent befejezek.”

  Ha egy nap alatt több munkát és több személyes ügyet próbálunk befogadni, az nem egyensúly. A képtelenség, hogy megtagadja, majd állni a saját, ha azt kéri, hogy elhalasztja a találkozó, eredményez túlzás. A munka nem múlik el, mások több időt és figyelmet igényelnek. Ennek eredményeképpen mindent megtesz, amit mások igényelnek, de a pihenés és a saját vágyaid rovására.

  OLVASS TOVÁBB:  Az Instagram blokkolta a hirdetéseket arról, hogy milyen felhasználói adatokat gyűjt

  Miért keresse meg az egyensúlyt, ha elégedett a termelékenységgel

  Ha úgy gondolja, hogy nem kell beállítani az egyensúlyt a munka, a személyes élet, jól csinálod, produktív, sikeres, még mindig javasoljuk, hogy hallgatni magát, és értékelje az állam.

  OLVASS TOVÁBB:  Mindent a rel kanonikusról: hogyan kell helyesen megadni az attribútumot és miért van rá szükség

  Néha van valami a termelékenység mögött:

  “Öt telefonhívás volt, nincs idő ebédelni, egyszerre hat ügyfelet vezetek, túlóráztam, és már egy irodai székben szolgáltam a seggem. Nem baj, hogy olyan produktív vagyok, és jó pénzt keresek.”

  “Büszke vagyok a sikeremre: két munkám van, egy másik részmunkaidős állást vállaltam, miközben a fiamat neveltem és hetente háromszor Angolul tanultam. Az utóbbi időben sokat halogattam, bár.”

  “Az egyik barát előléptetést kapott, a másiknak van munkája és tanulmányai a programozásban, hárman pedig saját vállalkozásuk megnyitását tervezik. Annyira sikeresek, hogy nem szabad lemaradnom, keményebben kell dolgoznom, hogy találjak valami hobbit.”

  Hol van a vonal, amikor egy személy nem csak keményen dolgozik, hanem elkezdi feláldozni magát a karrier vagy mások hozzáállása érdekében?

  Ez általában a promóció után történik, egy új projekt megkezdésével. Valaki elragadtathatja magát, figyelmen kívül hagyhatja a fáradtságot a zárt feladatok száma, a saját szükséglet érzése, a vágy, hogy a legjobb legyen. Ezért a halogatás az energia kifogyása miatt.

  Ha a munka szilárdan megragadt az elmében, a többiek alatt pedig a személy bűnösnek érzi magát, hogy lehűl. Ez jelezheti a munkaholizmust.

  Miért nem dicséret a munkamániás

  Munkamániás nem csak egy szorgalmas ember. Munkaerőfüggő, minden más fölé helyezi a munkát, és aggódik, ha nem dolgozik. A kifejezés 1971-ben jelent meg Wayne Oates pszichológus javaslatára.

  A munkaholizmust a társadalom hagyja jóvá, így nehéz lehet látni a valódi függőséget. Bár valójában a munkamániák nem a legjobb munkavállalók. Senki sem tud keményen dolgozni egész idő alatt, még a jövőjük kedvéért sem. Fel kell töltened az erődet, és egy munkamániásnak nincs ideje megtenni. Kiderül, éppen ellenkezőleg, kevésbé produktív lehet, még akkor is, ha keményen próbálkozik.

  🧐 Ljubov Kuznyecova, az élet edzője:

  “Két fő oka van az egyensúlynak a munkaerőre való áttérésének: 1. A vágy, hogy rendszeresen dicséretet, jóváhagyást kapjanak a kollégáktól, a szakmai közösségtől, a vezetéstől.2. A félelem, hogy meg fogják büntetni,” átlátni ” benned egy laikus.De leggyakrabban mindkét pont tényezői egyszerre érintik az embert, ami súlyos stresszhez és a személyes teljesítménymutatók romlásához vezet. Ellenkező hatást érünk el: ahelyett, hogy felgyorsítanánk és optimalizálnánk, lassulásokat és hibákat kapunk a munkánkban.”

  Miféle munkamániás vagy te?

  Evgeny Veritov Gestalt pszichológus a pszichológia mangóról szóló blogjában. a projekt röviden leírta a munkaholizmus számos mechanikáját:

  • Önálló névleges munkamániásSokat dolgozik, mert jól érzi magát, amikor találkozik a határidőkkel, nagy volumenű mesterekkel, és nem emlékszik, mikor látta utoljára a hétvégét. Azt hiszi: “ki, ha nem ő?»

  • Munkamániás határok nélkülFelülírja, mert nem tudja, hogyan utasíthatja el a vezetést, ismerősöket, idegeneket. Nem utasíthat el egy további projektet vagy feladatot, mert elvileg nem mondhat nemet.

  • Munkamániás önkritikusSokat dolgozik, mert a pihenés üres, ezért szégyenletes időpocsékolás. Minden nem produktív órára kifogásolja magát, ezért kénytelen folyamatosan dolgozni, hogy kevésbé kínozza magát az igényekkel. De még mindig szenved.

  • Munkamániás-szívfájdalomA munkát választottam, nem például az alkoholt, hogy ne észleljem az elválás vagy más érzelmi fájdalom fájdalmát. Még mindig nem veszi észre, hogy még mindig bánattal szembesül, de időnként könnyet enged ki az irodai WC-ben.

  • A munkamániás monolubmunka szerint él, mert életének minden más területe unalmas, a munka érdekes. Nem veszi észre, hogy egy ilyen munkaterv mellett életének más területei unalmasak maradnak.

  • Egy ijedt munkamániásRetteg a szegénységtől és a tehetetlenségtől. Keményen dolgozik, hogy elkerülje, hogy a híd alatt. Nem tud megállni lélegezni, még akkor sem, ha nyilvánvaló, hogy már nem lesz a híd alatt. De ez nem nyilvánvaló neki.

  A mechanika kombinálható, ezen esetek bármelyikében érdemes együttműködni a munkájával: próbálja meg újragondolni a beállításokat, újjáépíteni, talán beszélni egy pszichológussal.

  Mi történik, ha nem tartja meg a munka-élet egyensúlyát

  Az ilyen egyensúlyhiány általános hatásai:

  Kiégés

  Gyakran az emberek megpróbálnak időt arra, hogy minél több munkát vagy személyes ügyet végezzenek, ha szabadidejük van. Általában ilyen helyzetben a munkamániás eltolja igényeit, nem pihen, nem szentel időt magának. Ez ahhoz vezethet, hogy a kiégés, valamint a veszteség a vágy, hogy döntéseket, és részt vesz valamiben.

  Alekszandr Katkova gyakorló pszichológus:

  “A munkahelyi kiégés kellemetlen dolog, és még mindig nagyon nehéz rehabilitálni: időre van szüksége a helyreállításhoz, nyaraláshoz, különböző emberek számára pedig a helyreállítás különböző időket vehet igénybe. Ezenkívül könnyű a kiégéstől a depresszióig menni, ami szintén nagyon nehéz megbirkózni. Elveszítheti azt az örömöt is, hogy hosszú ideig csinál valamit, amit szeret.”

  Amit Alexandra javasol, hogy ne vezessen kiégéshez:

  • pihenjen a test kimerülése előtt;

  • gondoskodik a testről: masszázs, fürdők, finom ételek;

  • a “akarom” és a “Szükségem” egyensúlyának nyomon követése banális dolog, de fontos, hogy sok öröm legyen az életben;

  • ahhoz, hogy a fajta életre keljen, az agy nagyon szereti ezt: új tapasztalatok, utazás, új ismerősök vagy tevékenységek;

  • a pszichológussal való munka olyan tényező is lehet, amely támogatja az egészséges egyensúlyt, ha nehéz megengedni magának a pihenést, a perfekcionizmus elpusztítja az életét, nem pihenhet, vagy más területeken kellemetlen érzés van, ami csökkenti az életminőséget.

  OLVASS TOVÁBB:  A Yandex rövid távú szolgáltatáshibával rendelkezik

  A választás terhe, a késés

  Azoknak, akiknek nagy előnye van az egyik területen, gyakran ki kell venniük a szabadságot a munkából, vagy el kell hagyniuk a család és a barátok fontos eseményeit. Nem számít, mit választ egy ilyen személy-egy gyermek teljesítménye egy iskolai koncerten vagy egy munkahelyi találkozón — bűntudatot érezhetnek, és aggódhatnak, hogy rosszat választottak.

  Ingerlékenység és veszekedések

  A rokonokat sérti a választás, amely nem támogatja a családot, a munkahelyen pedig megjegyzéseket tehetnek a csapattól való távolodásra. Ennek eredményeként veszekedések a családban, beszélgetések a munkahelyi motivációról, szorongás olyan személyben, aki mindent megpróbál időben megtenni.

  Kevesebb idő magadnak

  Fontos, hogy legyen ideje dolgozni, időt tölteni a családdal és a barátokkal, de az is fontos, hogy időt találjunk, és teljesen egyedül legyünk. Ez lehetővé teszi, hogy ne pazarolja az energiát a beszéd, kilégzés, újratöltés. De ez az idő nagyon rövid lesz, ha túl sok munka vagy figyelem van másokra.

  Halogatás

  Halogatás-a tendencia, hogy elhalasztja a dolgokat, még fontos, sürgős is, amíg az utolsó pillanatban, annak érdekében, hogy rohan, hogy nem őket az utolsó pillanatban. Általában szorongás kíséretében: a személy nem boldog, hogy elhalasztja a feladatot, de nem kezdheti el dolgozni rajta. Ez a fáradtság jele lehet.

  OLVASS TOVÁBB:  A Yandex elindítja a Szolgáltatást olyan dokumentumokkal való együttműködéshez, mint a Google Docs

  🧐 Elena Lapshina pszichoterapeuta az egészséges halogatásról ír:

  “Nagyon sok kérésem van a halogatással, a sikeres siker ötleteivel, az élet struktúrájával és ambícióival való együttműködésre. És itt van, amit megfigyeltem például magamon: van két Lencsém, egy kitalált és egy igazi.Lena kitalált tervezi a menetrend a nap ülések szünet nélkül, egy munkanap ebéd nélkül, a teendők listáját negyven pontot, ahol valamilyen oknál fogva elfelejtem, hogy adja meg az alváshiány, kiégés. A terv szerint Lena valóban úgy gondolja, hogy öt-hat óra alvás és több idő megszerzése nagyszerű ötlet.Lena az igazi másnap nem ért egyet vele. Enni, aludni akar, reggel egy órára van szüksége a tisztításhoz, este pedig egy órára a lakás tisztításához. Vannak barátai, családja és hobbija is, ami szintén nem tartozik a Lénához. list.So messze, arra a következtetésre jutottam, hogy sok ilyen folyamat az elme és a test, az ötlet és a valóság közötti kapcsolatból származik. Az elmében az idő gyorsabban érzékelhető: ezért a késés, ahol az órákat nem a test, hanem a képzelet számolja. A képzeletben nem fáradt, nem szabad elriasztani, nem függ más emberektől a cselekvésekért és a döntésekért.Ennek fényében a halogatás meglehetősen természetes és elegáns mechanizmus a földeléshez, a test ritmusához való visszatéréshez, valamint a prioritások tisztázásához.”

  Stressz

  Ez a tényező az összes korábbi pontot kíséri. A stressz a kortizol növekedéséhez vezet, ami tele van fejfájással, gyengített immunitással, zsír felhalmozódással és homályos mentális képességekkel. Ezt egy kicsit részletesebben tárgyaltuk a cikkben.

  A pihenés segít a stressz enyhítésében, de minél több túlmunka, annál kevesebb idő a pihenésre. Manapság a túlórát és a túlmunkát a karrier és a siker érdekében normálisnak tartják, és ez mindent bonyolít.

  Statisztikák: hogyan kell túlórázni Oroszországban

  A becslések szerint a szolgáltatás ” munka.“, az oroszok 90% – a találkozott már feldolgozással. Ugyanakkor csak körülbelül 25% kap kártérítést. Körülbelül 30% – uk rendszeresen legalább fél órával a munkanap vége után marad. 62% – uk elfogadta az állandó túlmunkát,13% – uk pedig az elbocsátás oka volt.

  A Megaplan szolgáltatás szerint a munkavállalók 51% – a, A vállalatok vezetői hetente többször dolgoznak, 20% – a pedig naponta. A 70% fő oka számos olyan feladat,amelyre nincs ideje. De vannak olyanok is, akik azért maradnak, mert kivárják a forgalmi dugókat, 13 százalékuk, vagy mert szeretik a munkájukat, 25 százalékuk.

  Hogyan kell dolgozni, pihenni, nem áldozni semmit: tippek a vezetők, alkalmazottak

  Mit tehetsz, hogy közelebb kerülj a kényelmes munka-élet egyensúlyához?

  Mi a teendő az alárendelteknek:

  A vezetők profitálnak a hatékonyan dolgozó alkalmazottakból. Fáradt, zsémbes emberek nem tud adni a legjobb, proaktív.

  Kiderül, hogy a menedzser számára előnyös egy olyan vállalati kultúra fenntartása, ahol a munkavállalók elég pihenhetnek, elviselhetetlen mennyiségű munkát adhatnak fel, és ragaszkodhatnak egy olyan ütemtervhez, ahol van hely a személyes élethez. Hogyan segíthet ez:

  Rugalmas ütemtervet kínál

  Ha a munka jellemzői lehetővé teszik, adja meg a lehetőséget, hogy kiválassza a nyitvatartási időt, például a munkanap kezdetét. Ha a munkavállaló reggel iskolába viszi a gyermeket, akkor egy órával később eljöhet, hogy munka előtt felzárkózzon az iskolába, majd egy órával később elhagyja a kijelölt idejét. Ha valaki kényelmetlenül vezet munkába a forgalomban, akkor egy órával korábban érkezhet és távozhat.

  Próbálja ki a távirányítót

  A világjárvány idején egyes vállalatok kénytelenek voltak az alkalmazottakat távoli munkára váltani. Kényelmes lehetőség sokak számára: nem kell időt töltenie az úton, a kanapéról dolgozhat, házi ebédet fogyaszthat, futhat. Ha a munka teljesítménye nem szenved, az irodában való jelenlét nem szükséges, miért ne engedje, hogy az alkalmazottak otthonról dolgozzanak. Különleges napokat állíthat be az irodában tartott találkozókra.

  Ebben a cikkben összegyűjtöttük tippek a munkavállalók társaság igazgatója, hogyan kényelmesen váltás távirányító építeni egy működési mód. Plusz néhány eszköz otthoni munkavégzéshez.

  Megtiltják a nyaralási napok átütemezését

  Vannak olyan alkalmazottak, akik évek óta nem nyaraltak. Például azért, mert munkamániások, vagy azért, mert senki sem helyettesítheti őket. Állítson be egy szabályt, hogy az alkalmazottak nem ruháznak át több mint egy bizonyos mennyiségű szabadságot a következő évre, akkor motiválják őket, hogy levegyék őket. Győződjön meg róla, hogy nyaralni mennek, és emlékeztesse őket erre, ha keményen dolgoznak. Gondoskodjon a csere a nyaralás alatt, ez a munka, mint a menedzser.

  Ne érintse meg az alkalmazottakat hétvégén

  Friss cikkek

  Hogy megy a mobil fejlesztői interjú?

  Alexander Anikin, dékán a kar Android fejlesztési GeekBrains18 május 20216 perc 29https: / /d2xzmw6cctk25h.cloudfront.net/post/2624 / og_image / d6b0df6963fad75c41266e6f67eabafe. png Már beszéltünk arról, hogy milyen...

  Kommunikációs csatornák a vendéggel az étteremben. Ami fontos, hogy ne felejtsük el

  A kommunikáció nem csak a szavaid és gondolataid szóbeli kifejezése. A kommunikáció marketing is lehet: amikor a promóciós anyagok, a menüben kiválasztott kifejezések...

  Mit tettünk egy olyan helyzetben, amikor egy versenytársat a mi költségünkre népszerűsítettek

  A versenytársak különbözőek. Ügyfelünk-a turistaosztály házának fejlesztője - nagyon leleményes volt. Kitalálta, hogyan reklámozhatja tárgyait hirdetési kampányainkon keresztül.  Elmondjuk a történetet arról,...

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában