More

  Megnyitjuk a C ++ fejlesztési karát

  A legmagasabb szintű programozási nyelvek közül a legtöbb „vas” 20218. január 12., 85 perc.

  A C ++ programot az egyik legnehezebb programozási nyelvnek tekintik. Ennek ellenére a semmiből sajátíthatja el, mint az első fejlesztési nyelvet. Például Ivan Ovcsinnikov , tanárunk és az új C ++ fejlesztési kar dékánja, az orosz űrrendszerek vezető szakembere. Ma megtudhatjuk tőle, hogy a C ++ olyan szörnyű-e, és miért van összetettsége ellenére még mindig keresett.

  Megnyitjuk a fejlesztési karot C ++ nyelven

  A C ++ programozási nyelv jellemzői és hatóköre

  – Iván, szia! Melyek a C ++ mint programozási nyelv jellemzői? Mennyire bonyolultabb, mint más nyelvek?

  Elmondhatjuk, hogy a C ++ az egyik legbefolyásosabb fejlesztőeszköz és számos más programnyelv őse. A legtöbb modern programozási nyelv (Python, JavaScript, Java) végül C ++ nyelven futtat vagy fordít. De a leggyorsabban az a program fog működni, amelyet nem automatikusan, hanem manuálisan hoztak létre a fejlesztők. Ezért a C / C ++ nyelveket a végrehajtás hatalmas sebessége és a történés teljes irányításának lehetősége különbözteti meg.

  A C ++ egy sokoldalú eszköz, amely lehetővé teszi, hogy közelebb kerüljön a hardverhez, mint bármely más magas szintű programozási nyelv. Természetesen a C / C ++ nem triviális, és nagy részét nem is olyan könnyű megérteni és megtanulni. Ezen túlmenően a C ++ -val meglehetősen nehéz kifejezni az objektum-orientált programozás ötleteit – ez azonban több, mint a programban zajló események irányításának fizetése.

  Megnyitjuk a fejlesztési karot C ++ nyelven

  – Magyarázza el, mi az objektum-orientált programozás (OOP)?

  Sajátossága a programozás összetettebb megközelítésében rejlik. Az OOP-ban a nyelv minden alkotórészét nem csak kódegységként, hanem a valós világból származó objektum modelljeként vagy programozott absztrakcióként tekintjük.

  Az OOP nagyobb hangsúlyt fektet az alkalmazás architektúrájára és a kóddarabok közötti aggályok elkülönítésére, és jobban támogatja a DRY (“Ne ismételje meg önmagát”) elvet.

  – Milyen nyelvek a C ++? Mely nyelveket lehet legkönnyebben átképezni C ++ nyelven?

  A C ++ nyelvű nyelveket már régóta nem használják, ezért nem sorolom fel őket. Másrészt éppen ellenkezőleg, sok modern nyelv hasonló a C / C ++ -hoz, mert vagy megtapasztalták annak hatását, vagy akár közvetlen örökösei. Tehát könnyebb lesz újratanulni a C ++ – ban, ha Java és Python van alapként, és talán Swift is – de itt nem tudok biztosat mondani, nem ismerem annyira.

  – Mely iparágakban és milyen feladatokra használják a C ++ -t leggyakrabban? Mely vállalatoknak van szüksége C ++ szakemberekre?

  A hardver létrehozásával kapcsolatos bármely iparágban vagy vállalatban C ++ szükséges:

  • rendszer programozás;
  • robotika, ezen belül orvosi;
  • űripar;
  • nehézgépek (van egy barátom, aki általában bulldózereket programoz).

  Valamint a modern autók, szerszámgépek, pénztárgépek, fizetési terminálok – mindez tele van elektronikával, amelyet be kell programozni, és a legtöbb esetben csak C / C ++ formátumban.

  Hol használják még a C ++ -ot? A tárgyak internete? Igen. Számítógépes látás? Nagy adat? Információ biztonság? Antivírus? Játékok? Szerver csomagok? OS? Igen, igen, még egyszer. Tehát, amint láthatja, egy jó C ++ fejlesztő biztosan nem marad munka nélkül a közeljövőben.

  Megnyitjuk a fejlesztési karot C ++ nyelven

  C ++ fejlesztői karrierlehetőségek

  – Miből áll általában egy C ++ fejlesztői nap? Milyen feladatai vannak?

  – Mint minden más programozónak, a C ++ fejlesztőnek is meg kell oldania az üzleti problémákat: algoritmusokat kell összeállítania, részleteznie kell az ügyfelek követelményeit, le kell írnia a programok és összetevők viselkedését, együtt kell működnie feladatkövetőkkel és dokumentálnia kell kódjukat. Néha igyon teát, és beszélgetjen a kollégákkal 🙂

  – Mi a különbség a kezdő és a tapasztalt C ++ szakember feladatai között?

  – Itt sincs különbség a programozás más területeihez képest: a kezdők, akárcsak másutt, több olyan apróságot csinálnak, amelyek a tapasztalt programozók számára nem érdekesek. A tapasztalt fejlesztőknek szélesebb a megoldandó feladatok köre – és nagyobb az önállóságuk, mivel már elegendő tapasztalattal és tudással rendelkeznek.

  OLVASS TOVÁBB:  Hogyan kezdjünk karriert az adattudományban

  – Milyen készségekre van szükség a C ++ programmal való együttműködéshez?

  – Mivel a nyelvet meglehetősen archaikusnak tartják, sok munkáltató figyelmen kívül hagyja az olyan fogalmat, mint a lágy készségek. Ez nem azt jelenti, hogy nincs szükség rájuk – elvégre a csapatban való munkavégzés és a verziókezelő rendszerek használata még senkit sem zavart. Különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a csapatok, amelyekben a C ++ fejlesztők dolgoznak, gyakran nagyon specifikusak, és sok ilyen “kemény” technikus van.

  De mivel a C ++ -nak meglehetősen magas küszöbértéke van a szakmába való belépéshez, az első interjú előkészítéseként nagyobb hangsúlyt kell fektetni a kemény készségek pumpálására: az OOP megértése, a többszálas, az STL, a Boost.

  Megnyitjuk a C ++ fejlesztési karát

  – Mennyire keresettek a C ++ szakértők Oroszországban? Van-e elég jó szakember a piacon?

  – A C ++ szakemberei gyorsan “öregednek”: a C ++ népszerűségének első hulláma még az 1980-as években következett be, a második pedig csak az utóbbi években lendületet vesz. Ezért az iparnak nagy szüksége van friss vérre: olyan emberekre, akik képesek és támogatni fogják az agilis módszerek fejlesztésének és alkalmazásának modern megközelítését.

  OLVASS TOVÁBB:  Adatelemzés Oroszországban és külföldön

  – A C ++ szakembereket gyakran alkalmazzák szabadúszóként?

  – Eddig Oroszországban ez nem annyira gyakori – bár a járvány minden bizonnyal pozitív fejleményekhez vezetett. De megjegyzem, hogy meglehetősen sok feladat van a C ++ – val való együttműködésre a külföldi szabadúszó tőzsdéken. Tehát azoknak, akik az államon kívül (vagy nem csak az államban) akarnak dolgozni, figyeljenek rájuk – e tekintetben a külföldön zajló technológia valamivel előrébb lépett, mint Oroszországban.

  – Mi a karja egy diplomájának szakmai útja? Mennyi idő alatt növekszik juniorból idősebbé?

  – Véleményem szerint, ha elég figyelmet fordít az oktatásra, akkor a karunkon végzetteknek középszintű készségük lesz. Természetesen a kereskedelmi fejlesztés gyakorlati tapasztalata nélkül lehetetlen közép-fejlesztővé válni a világ legjobb képzése után sem. De az elméleti ismeretek szintje szerint közép kész szakembereket állítunk elő, akik készek arra, hogy egy próbaidőszak után gyorsan közvetítővé váljanak. És az idősebbhez vezető út mindig más, minden a szervezéstől és az egyes diákok személyes ambícióitól függ.

  – Mennyit kapnak átlagosan az utánpótlás, a közép és az idősebb szakemberek?

  – Ha megnézzük a statisztikákat, akkor átlagosan a junior szakemberek havonta körülbelül 60 000 – 80 000 rubelt, a középső szakemberek – 100 000 – 130 000 rubelt, a vezető szakemberek – körülbelül 160 000 – 180 000 rubelt kapnak. De a valóságban a terjedés meglehetősen nagy, mert sok üresedést állami szervezetek hoznak létre – és a fizetések ott hagyományosan alacsonyak. De ugyanakkor korántsem vannak olyan elszigetelt pozíciók, amelyekben a C ++ fejlesztőknek nyugodtan kínálnának havi 400 000 rubelt, még a növekedés lehetőségével is.

  Megnyitjuk a fejlesztési karot C ++ nyelven

  A GeekUniversity C ++ Fejlesztési Karáról, a tanulmányi programról és a diplomások portfóliójáról

  – Mondja meg, mi a sajátossága ennek a képzési programnak a többi tanfolyamhoz képest, amelyek a fejlesztést C ++ nyelven tanítják?

  Jómagam meglehetősen későn – 29 évesen – lettem programozó, előtte pedig semmi közöm nem volt az informatikai szférához. Ezért gondosan gondoskodom arról, hogy minden témához bőséges és érthető magyarázatok társuljanak, amelyek egyszerre segítettek a nulláról a C ++ mint első fejlesztő nyelv elsajátításában.

  Úgy mondom el a hallgatóknak a nyelvet, ahogyan elmondanám magamnak egy kezdőnek – és ugyanezt követelem minden szakembertől, akit a tanfolyamon tanítok. Van egy ilyen csatorna a Reddit-en – ELIF (Magyarázza el, hogy ötéves vagyok – “Magyarázza el, hogyan lehet egy ötéves gyerek”) – ugyanezen elv szerint megpróbálunk komplex információkat közvetíteni az emberek számára, beleértve “ezt a szörnyű C-t” is.

  OLVASS TOVÁBB:  Как 3 года делать игру на одном энтузиазме: история Buran-19

  Meggyőződésem az is, hogy a nyelvtanulás során (és ez soha nem zárul le egy jó szakemberrel) fontos a folyamatos gyakorlás – ezért karunkon soha nem látott számú gyakorlati projekt van. Szerintem ez sokkal jobb, mint egy-két projektet egy évre megírni – és edzés után még mindig soha nem nyitja meg azokat.

  – Miért tartalmazza a képzés alapvető része a Linux munkaállomás megtanulását?

  Úgy gondolom, hogy a Linux a programozás megtanulásának sarokköve. Ennek az operációs rendszernek a ismerete nélkül nem lesz képes platformokon átívelő alkalmazásokat létrehozni, mert nem fogja megérteni, hogy milyen környezetben működnek. Az interneten található készülékek 96% -a UNIX-szerű eszköz. Hol nélkülük?

  A UNIX, amely a Linux és a MacOS X szülője lett, C-ben íródott. Valójában a C-t erre hozták létre, hogy ráírhassák a UNIX-ot. Ezért a nyelv tulajdonságai – a hardver közelsége. Mondhatjuk, hogy a modern operációs rendszerek fejlődésének története keresztezi a C nyelv történetét, és ez jól látható a Linux példáján.

  Még akkor is, ha elhatározta, hogy kizárólag Windows-ra programoz, a Linux ismerete kibővíti látókörét – és lehetővé teszi, hogy ránézzen a “bátor új világra”, amelyet talán hiába hagyt el.

  – Kérjük, mondjon el egy kicsit többet a mobil fejlesztés blokkjairól a C ++ / QtQUICK és az Unreal Engine programokban.

  Sokáig gondoltuk, mit válasszunk: számítógépes látásmód vagy mobil fejlesztés, egyszerű OpenGL vagy UnrealEngine. Nehéz döntés volt, mert mindenről egyszerre akarok beszélni – és minden potenciálisan hasznos és érdekes lehet.

  A mobil fejlesztést végül úgy választották meg, hogy megmutassa, hogy a C / C ++ nem korlátozódik a rendszerek programozására, hanem egy olyan fiatal ipar számára is használható, mint a mobil programozás.

  OLVASS TOVÁBB:  Как 3 года делать игру на одном энтузиазме: история Buran-19

  Az UE4 pedig nem csupán “bevezetés a játékokba”, hanem a technológia bemutatása, amely felhasználható virtuális és kibővített valóság létrehozására. Talán látta a nyugati orvostudományról szóló filmekben, hogy az emberek hogyan képeznek virtuális szívműtétet? Ez hihetetlenül érdekes irány – és nagyon szerettük volna lehetőséget adni hallgatóinknak, hogy kipróbálhassák magukat ebben.

  Megnyitjuk a fejlesztési karot C ++ nyelven

  – A program leírása azt jelzi, hogy rendszeresen frissítik és frissítik. Milyen változtatásokat hajtott végre rajta?

  A tanítás során betartom az állandó “hibák kijavításának” elvét: hogy a tanfolyam minden megtartott webinárium után szó szerint jobb legyen. Tehát ebben az évben jelentősen átdolgoztuk az alapok menetét a gördülékenyebb elmélyülés irányába, ráadásul most átdolgozom és befejezem az algoritmusok menetét. Tehát nehéz megmondani, mi volt a program utolsó “frissítésében” – csak azt tudom mondani, hogy a munkát folyamatosan végzik, a nagyon jótól a jobbig tartó irányba.

  – Milyen gyakran kerülnek megrendezésre az órák? Mennyi ideig tartanak? A program tartalmaz házi feladatokat?

  A rendszer meglehetősen szabványos a GeekBrains tanfolyamok esetében: heti két alkalommal kétórás webes szemináriumok, plusz gyakorlati gyakorlatok minden lecke után. Feltételezzük, hogy az egyes gyakorlati feladatok elvégzése 3-4 órát vesz igénybe a hallgató számára, de itt természetesen minden egyedi.

  – A tantárgy leírásában szerepel, hogy a kilépéskor a hallgató „9 projektet kap a portfólióban”. Milyen projektek lesznek?

  Igyekeztünk maximális változékonyságot biztosítani, kiválasztva a projekteket nemcsak az üzleti problémák különböző területeiről, hanem a programozás különböző területeiről is. Lesz pár egyszerű játék, saját fájlkezelő, több hálózati segédprogram, szövegszerkesztő, egyszerű feladatkezelő és természetesen egy mobil alkalmazás.

  Tudjon meg többet a kurzus programjáról, a tanárokról és a tanulási feltételekről, valamint hagyjon egy alkalmazást a kar oldalán.

  Friss cikkek

  A kattintás átlagos költsége a Yandexnél 2020-ban harmadával csökkent

  A Google csak 4% -kal rendelkezik. Az Aori platform szakemberei összefoglalták a kontextuális reklámozás eredményeit az elmúlt évben Oroszországban. Kutatásuk során a szakértők...

  B2B tartalommarketing: Hogyan csinálják a vállalatok a vállalati blogot [kutatás]

  A blogkutatás adaptált fordítása 502 B2B vállalat mintáján. Szeretjük a Backlinko SEO Research-t a nagy mintái miatt. A blog kutatásához lefordítottuk a Google...

  Hogyan tarthatjuk meg a copywritert a keresletben

  Az összes digitális irány között a copywriting nagyon alacsony belépési küszöbértékű terület volt és marad. Szinte minden olyan ember, aki képes többé-kevésbé folyékonyan írni,...

  Hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet a YouTube-forgalomból

  A SEOnews továbbra is érdekes konferencia-előadások után kutat, és teljesítményértékeléssel ismerteti Önt. Ma a NaZapad 15 konferencia felvétele került a középpontba, amelyet a SeoProfy...

  Python fejlesztő: mi a teendő, ha megtanultad az alapokat

  Választás a Keras és a PyTorch között, és a megoldás magyarázata 2023. január 18., 12 perc A legtöbb kezdő fejlesztő ismeri a Python...

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában