More

  “Meg kell tennünk az első lépést, és minden működni fog”

  Vaszilij Nelyudov, a minőségbiztosítási mérnök, osztja a tapasztalat váltás azt a jogot, tippeket kezdő mesterek14 augusztus 202111 минут7https://d2xzmw6cctk25h.cloudfront.net/post/2695/og_image/74412d771dd0a7866463e7a7ed8d1755.jpeg

  – Hogy magyaráznád el egy gyereknek, hogy mit csinálsz? 

  – Ha egy gyerek megkérdezte tőlem, Nos, hogy van a fiam: “apa, mit csinálsz egyáltalán?”, Azt válaszolom neki: ellenőrizem, hogy azok a játékok, amelyeket valaki készít, nem törnek meg, dolgoznak és örömet okoznak. Ez az, amit csinálok — megnézem, hogy minden rendben van-e.

  – Hogyan írnád le egy felnőttnek, hogy mit csinálsz a munkahelyeden? 

  — Ha egy felnőttnek elmondja, mi a munkám, általában a következő analógiát adom. Nézd, van mobiltelefonod — általában bárkinek van. Mit tapasztal, ha a kedvenc alkalmazás nem működik, vagy összeomlik, vagy valami más? Valószínűleg azt fogja mondani: “Ó, ezek a programozók!”Lehet, hogy nem a programozók kérdése: talán a termék minősége nem elég jó. Gondoskodom arról, hogy a felhasználó elégedett legyen a szoftver termék használatakor, hogy ne legyen kellemetlen tapasztalata, nincsenek hibák. Jó lesz neki — jó lesz nekünk, a fejlesztőknek és a cégnek is.

  – Emlékszel, amikor megkaptad az első számítógéped?

  — Az első számítógépem akkor jelent meg, amikor körülbelül 10 éves voltam, apám vásárolt nekem egy ZX Spectrum Sinclair-t, ilyen volt. A programok telepítéséhez egy magnót kellett csatlakoztatnia, és egy kazettát kellett elhelyeznie, olyan natív hangokat hallottak, mint egy modem: “Pi-ik, pi-i-kx-x-x”, a program betöltődött. Sok meleg emlék.

  – Miért döntött úgy, hogy átáll?

  – Mindig is el akartam menni az informatikai osztályra, mert már az első számítógépemmel szerettem körülnézni, kitalálni valamit, programozni valamit az Alapban, megpróbálni letölteni egy programot, ha a szalag nem működik, jöjjön fel valami, megkerülje ezeket az árnyalatokat. Fokozatosan rájöttem, hogy az informatikai technológiákról, a számítógépes játékokról olvasok – hol tudok menni nélkülük-szeretem ezeket az informatikai dolgokat, és mindez valahogy önmagában vezetett az első munkámhoz.

  – Hogyan kezdődött az út?

  – Elkezdtem a karrierem, mint egy Java fejlesztő általában, csak így történt. Azonban egy kicsit dolgoztam ebben a helyzetben, akkor a sors különböző specialitásokhoz vezetett.

  – Hogy tanultál?

  – Tanultam “jól / kiváló”, így elvileg én vagyok, mint ez, a modern nyelv lehet mondani, hogy”majom”. Most egy kicsit “izgatott” vagyok, vagy valami, de előtte szerettem szorgalmasan megérteni, piszkálni, ha nem értem, olvasni valamit.

  – Nevezetesen, hogyan és hol tanultad?

  — Ez így történt, hogy tanultam magam, mert nem tanítják ezt az egyetemen, azaz valamilyen Számítástechnika, ez-shechka kezdődött az utolsó kurzusok. Előtte már magam is gyűjtöttem számítógépeket, és néhány szoftvert, írtunk néhány projektet a srácokkal. Ezért valójában az érdeklődésem-hogy én magam is szerettem csinálni-shechka-felmelegített. Vagy inkább nem is melegített fel, hanem segített elsajátítani az elemi és a fejlett számítógépes műveltség készségeit.

  – Hogyan kezdődött a munkája az informatikai területen?

  – Lehet, hogy kissé szokatlan történetem van a tanárok számára, de a hozzám érkező diákok számára ez egy gyakori vagy akár jó példa. Én is egy úgynevezett switcher, azaz annak ellenére, hogy elkezdtem, mint egy Java fejlesztő, akkor a sors elvitt más területeken. A jogi területen dolgoztam, közbeszerzéssel foglalkoztam, az osztály vezetője voltam, és egy bizonyos ponton rájöttem, hogy valahogy a melankólia felemészt. Elmentem a tanfolyamokra, elkezdtem olvasni az emberek történeteit, akik jöttek, megváltoztatták szakmájukat. Az egyik első tanfolyam, amit vettem, a GeekBrains tanfolyam volt, még mindig emlékszem. Van könyvjelzők “tanár”, ” diák “a személyes fiókomban, és ott van az első tanfolyamom:”a tesztelés alapjai”.

  OLVASS TOVÁBB:  "A karcolás után rájöttem, hogy nem akarok kilépni a programozásból»

  – Kiderült, hogy mindketten a régi munkádon dolgoztatok, és egyszerre tanultatok?

  – Igen, így kezdtem-összevontam, vagyis a közbeszerzési osztály vezetőjeként dolgoztam, esténként előadásokat hallgattam, házi feladatot végeztem, dolgoztam, dolgoztam. Először a fő specialitásommal, a fő munkámmal kombináltam, ahogy mondják, este tizenegyig vagy reggelig kellett dolgoznom, hogy valamilyen projekten üljek, de végül kifizetődött. Rájöttem, hogy dolgozni akarok, tapasztalatot kell szereznem. Szerencsére még a világjárvány előtt is nagyon jól érezte magát egy távoli helyen, sok alkalmazott így dolgozott. Elkezdtem keresni egy ilyen munkát,kerestem, különböző helyszíneken kutakodtam. A tesztelők, vannak nagyszerű vizsgálat platformon, ahol lehet regisztrálni, a lista a medence eszközök: van egy TV, egy Android telefon, van egy olyan autó, ha egy cég úgy tűnik, hogy kell tesztelni a szoftver egyik ezek az eszközök, akkor ezt a mintát, hogy az első feladat. De ez nem az én esetem volt.

  OLVASS TOVÁBB:  Hogyan működik és működik a GitHub?

  Kiderült, hogy én csak benyújtott egy önéletrajz egy csomó mindenféle megüresedett, és az egyik a források, amelyek már régen meghalt, találtam egy érdekes üresedés egy startup, amely részt vett a digitális egészségügy területén, azaz az emberi egészség mérése a telefonon keresztül. Írtam ott – senki sem válaszolt nekem. Megtaláltam a vezérigazgatót a Facebook-on keresztül, írtam neki, két nappal később írt nekem: “Ó, igen? Micsoda? Lássuk, mit és hogyan.”Csak azután, hogy már megállapodtunk az együttműködésről, miután megmutattam neki, hogy tanulok és általában égek a hellfire-rel, dolgozni akarok, csak akkor láttam, hogy ez a megüresedett hely elavult, azaz egy évvel ezelőtt helyezték el. Ha ezt korábban észrevettem volna, a lelkesedésem valószínűleg kiment volna, tehát azt mondom, hogy nem kell elriasztani, minden lehetséges, így a Facebook-on keresztül is találhat munkát. Az első három hónapban ingyen dolgoztam. Ez volt a kezdő tesztelő gyilkos tulajdonsága. Azt mondtam, hogy kész vagyok ingyen dolgozni, de ha megmutatom magam, akkor tovább fogjuk kitalálni. Általában a harmadik hónapban a vezérigazgató azt mondta nekem: “figyelj, talán már elkezdünk fizetni?”És azt válaszoltam:” oké, kezdjük.”Fokozatosan erősebb lettem a tesztelésben, különleges prosharennyé váltam, és eljött a pillanat, amikor teljesen váltottam. Azt mondta: “Viszlát!”a korábbi munkamódszeréhez azt mondta: “Helló!”Ez, kezdett dolgozni 100% ott.

  – Mit kell tenni a fiatal szakemberek, akik szeretnék, hogy az első munkát a tesztelés?

  – Bár volt egy szokatlan kezdeni a karrierem, abban az értelemben, hogy megengedhetem magamnak, hogy ingyen dolgozni az első három hónapban, mert volt a fő jövedelem, a legtöbb diákom még mindig jön a tanfolyamok valamilyen munkát. Elég egy lehetőség magadnak is. Most, ha arról beszélünk, hogy tesztelőként kezdjük a karriert, annak érdekében, hogy megkapjuk az első munkát, meg kell mutatnunk, hogy meg akarjuk szerezni. Megmutatod, hogyan-megmutatod tanfolyamokkal, megmutatod az elvégzett munkával, talán már teszteltél valamit. Ha a munkáltató kedvel téged, és felajánlja az első munkáját, akkor valószínűleg a fizetés 40-60 ezer lesz, ezeken a határokon belül. Ugyanakkor azt kell mondani, hogy ezt a fizetést előre adják Junnak, valamint más szinteknek, más szakembereknek, magasabb fokozatnak. Ez azt jelenti, hogy ha egyszer eljöttél, dolgoznod kell, nyitott szemmel szaladgálni, és azt mondani: “magyarázd el nekem, Mondd el nekem, ki akarom találni.”Aztán, miután bebizonyította magát, egy személy a következő lépésre, a közepére költözik, a Villa pedig például 70-ről 120-ra emelkedik.

  OLVASS TOVÁBB:  Hogyan működik és működik a GitHub?

  Miért van ilyen nagy Villa — mert a vállalatok különböznek egymástól, mert egy ifjúsági indításkor egy középső teszter egy dolog, a Google középső tesztelője pedig egy másik. Ha mozog, akkor nézd szélesebb, mint a hely, nem csak a QA, azt hiszem, hogy más csapat tagjai, a projekt, a termékről, majd a kívánt helyet a tesztelést, akkor ők biztosan észre kínál önnek, mint befektető, hol lehet keresni a 150 250. Miért ismét egy ilyen Villa: ez a cégtől függ, attól függ, hogy angolul beszél-e vagy sem, mert ha egy amerikai cégnél dolgozik, akkor ott magasabb fizetés lehet. Ezután egy tesztelőnek-vagy egy QA szakembernek-számos fejlődési módja van: vízszintesen nőhet, függőlegesen nőhet. Vízszintesen azt jelenti, hogy bizonyos sajátosságokba merülünk, mert a tesztelés sokrétű. Automatorként fejleszthetsz, Vagyis írhatsz egy kis kódot, ugyanakkor tesztelhetsz, vagy írhatsz több kódot, tesztelhetsz. Az automaták nagyobb villával rendelkeznek, akár 400 ezer dollárt is kereshetnek (vezető automaták). Ha egy tesztelőből szeretne menni, akkor egy népszerű trend az, hogy az elemzésbe LÉPJEN, ezek azok a srácok, akik gondolkodnak arról, hogy mi legyen a termék, milyen követelményeknek kell megfelelniük.

  OLVASS TOVÁBB:  "A karcolás után rájöttem, hogy nem akarok kilépni a programozásból»

  Valójában a villa ugyanaz az elemzők számára. A QA menedzserként is fejlődhet, vagyis az emberek irányításával, a csapatok irányításával, a minőségbiztosítási folyamat kiépítésével, majd az út a CTO-hoz vezet. Ismeretes, hogy benne lehet keresni a nulláról, mint az én esetemben, a végtelenig.

  – Mégis, mi a szakterületed helyes neve: tesztelő vagy mérnök?

  – Tesztelő vagyok a köznépben, és ha szakmailag beszélek, minőségbiztosítási mérnök vagyok. Úgy tűnik, hogy hasonlóságok vannak ezekben a hasonló meghatározásokban, de van egy alapvető különbség: a tesztelők általában olyan srácok, akik csak most kezdenek dolgozni. Ők, mint a gyerekek, megnyitják ezt a gyermekfeladatot: 10 különbséget találnak a tervező által rajzolt elrendezés és a végén kiderült—, és megtalálják ezeket az ellentmondásokat. És a minőségbiztosítási mérnök — ami az én feladatom-az a személy, aki nem csak ellenőrzi mindazt, amit a csapat csinál, hanem gondoskodik arról is, hogy a termék, amellyel a csapat foglalkozik-lehet valamilyen szoftver, lehet asztal, TV, nem számít, bármilyen termék -, hogy megfelel az eredeti ötletnek. Nemcsak megfelel, hanem megfelelő minőségű is, vagyis stabilan működik, nem reped, ugyanakkor a felhasználó élvezi a termékkel való munkát.

  – Mit szeretsz különösen a szakmádban?

  – Mivel a tendencia a karakter, aprólékosság, a vágy, hogy megértsék a részleteket, ugyanakkor valamilyen félénkség kommunikál az emberekkel, szeretem ezt a minőségbiztosítási QA, hogy hatással lehet a termék. A követelmények megértésével, a termék tanulmányozásával, kutatásával közvetlenül befolyásolja a végeredményt, az eredményt, amelyet a felhasználó látni fog, amit meg fog tapasztalni. Ezért úgy érzem, hogy a tapasztalat, hogy ő kap, ott is az én befolyása közvetlenül. És ez király.

  – Úgy tűnik, hogy nagyon szereted a munkádat!

  Friss cikkek

  A történet arról, hogy milyen nehéz volt weboldalt készíteni a Prostobank számára

  Miután meghallotta a "bank weboldalát", a legtöbb fehér hátteret fog elképzelni, amelynek különböző oldalain nyereséges hitelek kamatikonokkal másznak az arcodba. De nem minden bank...

  5 ok arra, hogy inspirálja a gyermeket a programozással

  A programozás olyan hobbivá válhat, amely a jövőben hasznos lesz, és a felnőtt élet készségeinek fejlesztése20213. szeptember 22. perc38A cikk szerzője Lisa TurlychkinaA cikk...

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában