More

  “Könnyű időt találni az iskolára és a családra, ha ismeri a célokat»

  Ilya Solovyov már régóta programozott, majd a GeekBrains-nél való tanulás után 20214. április 22-én a Python22 középső fejlesztőjévé vált минуты37https://d2xzmw6cctk25h.cloudfront.net/post/2599/og_image/9c2ec28e785f00129ff2b849265fb8a0.png

  Bevezetés a programozásba és a nyelvválasztásba

  A diploma megszerzése után Digitális áramköri mérnökként kaptam munkát egy moszkvai Kutatóintézetben. Ott tanulmányozta a Verilog nyelvet, és C-ben, néha Matlabban írta az első számítástechnikai programjait. Egyszer készítettünk egy nagyon specifikus chipet. Meg kellett változtatni a logikai alapot: a könnyen szintetizált CMOS áramkörök helyett ESL-t (emitter-kapcsolt logika) kell használni. Elvégeztük a CMOS áramkör szintézisét, majd Perl-t használtam, hogy más alapra hozzam.

  Később a Perl és a Python segítségével automatizált mérőállványokkal dolgoztam, amiket magam készítettem. Fizikailag egy ilyen állvány egy mérőeszközhöz (multiméterekhez, spektrum analizátorokhoz) és áramforrásokhoz csatlakoztatott chip. Az állvány vezérléséhez a chip be van programozva: minden eszköz beállítja a szükséges üzemmódot. Az egyszerű kód sok időt takarít meg, és megvédi Önt a véletlen hibáktól, amelyek akkor fordulhatnak elő, ha manuálisan vezérli az állványt.

  Idővel a Perl képességei nem voltak elegendőek: OOP-ra volt szükség. Választanom kellett Python, Go és C#között. Golang, a nyelv minden kényelmével, abban az időben nem volt kész grafikus keret, mint a PyQt vagy a Perl/Tk. Nem barátkoztam Sharpe-al. Végül a Python-t választottam. Először is, tetszett a nyelv maga – ez nagyon rugalmas, multifunkcionális. Ráadásul rengeteg könyvtárra és keretrendszerre figyeltem, szinte minden alkalommal.

  Moszkvába? Nem, köszönöm.

  Minden nap Moszkvában dolgoztam, ezért nagyon korán kellett felkelnem, az út legalább egy órát vett igénybe egy irányba. Most Zelenogradban élek és dolgozom. Nagyon boldog vagyok, hogy kevesebb, mint tíz perc alatt hazaérek az irodába. Ezen felül, tudok dolgozni távolról egy-két nap egy héten. A fizetések itt alacsonyabbak, mint Moszkvában, de ugyanolyan szinten vannak. Más előnyöket nehéz felmérni — mindig Zelenogradban éltem.

  By the way, az önszigetelés során nagyra értékeltem a benne való munka ilyen fontos előnyét, mint az a képesség, hogy biztonságosan elvégezzem az összes feladatot otthonról. Ebben a tekintetben még könnyebb a programozó számára, mint sok más informatikai specialitás képviselői számára. Tehát, még akkor is, ha nincsenek megfelelő üres álláshelyek a közelben, távoli munkát találhat egy másik városban.

  OLVASS TOVÁBB:  C # Fejlesztés - Új Geekegyetemi Kar

  GeekBrains tanfolyamok: mi jött jól

  Amikor az utolsó munkahelyemen rájöttem, hogy elérem a plafont, és nagyon nehéz lesz magasabbra mászni, feliratkoztam az online tanfolyamokra, hogy új szakmát tanuljak.

  Abból, amit a Python Fejlesztési Kar adott, a legértékesebb volt az a lehetőség, hogy elemezze és megszilárdítsa az elméletet a gyakorlatban. Például, amikor beszélgettünk, mély ismeretet szereztünk a deszkriptorok és dekoratőrök munkájáról. A tanfolyamok előtt megpróbáltam elsajátítani ezeket a témákat, de nem tudtam.

  Még tanulmányaink során is megírtuk saját online áruházunkat. Azonban kiderült, hogy így van. De a csevegés jól jött ki, annak ellenére, hogy a foglalatokon és a PyQt-n hagytam. Mentheti az üzenet előzményeit, megtalálhatja a megfelelő névjegyeket, javasolhat hangulatjeleket, valamint formázhatja a szöveget. A projekt kódja a Githubon van.

  OLVASS TOVÁBB:  Soft skills and hard skills: elemezzük a példákat

  Építészeti és tervezési mintákat is tanulmányoztunk. Ezzel a tudással A kezdő programozó gyorsan megtalálja a megfelelő megoldásokat feladataikra, és nem szenved egy másik haszontalan kerékpár feltalálásától.

  A legérdekesebb volt két tanfolyamok js Andrey Krivokhatko: a létrehozása a chat, valamint a számítógépes hálózatok.

  Ideje tanulni

  Célul tűztem ki, hogy munkahelyeket változtassak, és cselekedjek. Úgy vélem, hogy egy erős vágy, az idő mindig megtalálható. Természetesen valamit el kellett hagyni. Például gitároztam egy zenekarban. De mire úgy döntöttem, hogy megváltoztatom a szakmámat, a zenekar még mindig szétesett. A tanulás a szabad időm nagy részét vette fel. Általában esténként kellett tanulniuk, amikor a gyerekek lefeküdtek.

  «Найти время на учёбу и семью легко, если знаешь цели»

  Most már sokat beszélnek arról, hogyan lehet időt találni a család, a munka, a tanulás, a szabadtéri tevékenységek, valamint az egész életed. Valójában ezt könnyű megtenni, ha egyértelműen ismeri a céljait. Például nem használom az időgazdálkodást, de esténként legalább egy órán át szeretek gitározni, majd amikor a gyerekek lefeküdtek, időt találok a tanulásra. Hétvégén sétálunk a gyerekekkel, vagy időről időre elmegyünk paintballozni a barátokkal.

  Átlagosan napi egy-két órát edzettem. A munka miatt ez optimális. Kivéve az előadásokkal töltött napokat-fontosabb ott hallgatni. A tantárgyak nagy részének megtanulása meglehetősen egyszerű volt, de Django nagyon nehéz volt. Aztán rájöttem, hogy a komplex témák elsajátításának elve mindig ugyanaz: leülsz, megpróbálod újra kitalálni, majd megnézed — megy. A Geekbraineken kívül a verem túlcsordulása sokat segít-nem mehetsz sehova nélküle. Néha barátok-programozók jönnek a mentésre.

  OLVASS TOVÁBB:  Információs rendszerek építész-új szakma

  Az új munkám

  Néhány szó arról, hogy hol kaptam munkát edzés után. Fokozatosan átnéztem az üres álláshelyeket a tanfolyam során, majd egy nap találtam egy pozíciót egy kezdő középső fejlesztő számára. A követelmények az egy éves nyelv és tapasztalat alapismeretei voltak. Válaszoltam. Nem én végeztem a tesztfeladatot, csak megmutattam a kódomat. Az interjúban leginkább a nyelv sajátosságairól kérdeztek: hogyan működik és működik. Például a következő feladatot javasoltuk: “van egy lista, többször hozzáadódik egy másikhoz, majd egy másik elemet adunk az elsőhöz. Mi lesz a második listában?»

  Most már dolgozik egy éve a cég “Stratosphere”, mint egy Közép Python fejlesztő. A fő verem a lombik, az SQLAlchemy, valamint egy csomó kis könyvtár a különböző fájlformátumokkal való munkavégzéshez.

  Mi a következő lépés

  Továbbra is belemerülök a rendszerbe: nincs elég ismeretem néhány könyvtárról az xls, docx, pdf használatához. Először éreztem az xml-t a kezemmel, mielőtt nem volt rá szükség. Mindig is jobban érdekelt az asztal, mint célplatform, annak ellenére, hogy jelenleg az Interneten dolgozom. Mélyreható adatbázisokat akarok tanulmányozni, és guru akarok lenni a JS-ben. Ezt sem a webfejlesztésben, sem az asztalon nem lehet elkerülni: sok dolgot most weboldalként készítenek, majd egy végrehajtható fájlba csomagolják.

  Magamnak szeretném tanulmányozni a nagy adatok feldolgozását-ez egy nagyon hasznos téma, különösen, ha a tőzsdén kereskedik. Sok brókerek hozzáférést biztosít az API, onnan lehet kapni az összes információt a készletek valós időben, majd egy csomó elemzés, számítások.

  OLVASS TOVÁBB:  Az ügyfelek helytelen beállításokat (IP-címeket) kapnak a DHCP-n keresztül

  Azt tanácsolom azoknak, akik Python fejlesztővé válnak: mielőtt elkezdené a képzést, értékelje erősségeit, és hasonlítsa össze őket a képességeivel. Ha megérted, hogy programozni akarsz, elvileg készen állsz arra, hogy alkalmazkodj az életedhez, a többi a technológia kérdése.

  Friss cikkek

  Hogy megy a mobil fejlesztői interjú?

  Alexander Anikin, dékán a kar Android fejlesztési GeekBrains18 május 20216 perc 29https: / /d2xzmw6cctk25h.cloudfront.net/post/2624 / og_image / d6b0df6963fad75c41266e6f67eabafe. png Már beszéltünk arról, hogy milyen...

  Kommunikációs csatornák a vendéggel az étteremben. Ami fontos, hogy ne felejtsük el

  A kommunikáció nem csak a szavaid és gondolataid szóbeli kifejezése. A kommunikáció marketing is lehet: amikor a promóciós anyagok, a menüben kiválasztott kifejezések...

  Mit tettünk egy olyan helyzetben, amikor egy versenytársat a mi költségünkre népszerűsítettek

  A versenytársak különbözőek. Ügyfelünk-a turistaosztály házának fejlesztője - nagyon leleményes volt. Kitalálta, hogyan reklámozhatja tárgyait hirdetési kampányainkon keresztül.  Elmondjuk a történetet arról,...

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában