More

  Kik BI Fejlesztők?

  Mi a BI-fejlesztés lényege, és milyen ismeretekre van szükség ahhoz, hogy elkezdjünk dolgozni ezen a területen, mondja Dimitri Shcherbenko31 március 20214 минуты8914https://d2xzmw6cctk25h.cloudfront.net/post/2582/og_image/b298af83304a02d76c5747bb57bc5df4.png

  Sziasztok! A nevem Dimitri, én vagyok a geekbrains BI Fejlesztési Osztály dékánja, valamint az inDriver BI fejlesztési csapatának vezetője.

  Az Orosz Föderáció kormánya alatt végeztem a pénzügyi Egyetemen, három évig tanácsadóként dolgoztam, de aztán úgy döntöttem, hogy megváltoztatom a specialitásomat, és BI-fejlesztést választottam. Online tanfolyamokat tartottam, konferenciavideókat néztem, fórumokat olvastam — kilenc hónappal később megkaptam az első munkám ezen a területen. Most már körülbelül öt éve fejlesztem az üzleti intelligencia területén.

  Кто такие BI-разработчики

  Mi az üzleti intelligencia?

  Képzeljünk el egy feltételes vállalkozást-például gyümölcsöt. Tegyük fel, hogy az egész egy kis istállóval kezdődött. Ilyen mennyiségű értékesítéssel meglehetősen könnyű megérteni, hogy mi történik a szállításokkal, mi az értékesítés, mely árukra emelheti az árat, amelyre csökkentheti azt. Más szóval, a tulajdonos látja a teljes képet arról, hogy mi történik, és könnyen döntést hozhat a további fejlődésről. De az üzlet növekszik, ezzel együtt az információ mennyiségét, amelyet folyamatosan feldolgozni, tárolni, elemezni kell.

  Menjünk a jövőbe. Már van egy nagyvállalatunk, amely a világ minden tájáról szállít gyümölcsöt. Van egy nagy személyzet, sok osztályok, folyamatok, feladatok, és természetesen az adatok. Ugyanakkor annak szükségessége, hogy megértsük, mi történik az üzleti életben, nem ment el. Éppen ellenkezőleg, csak minden szinten növekszik: a felső vezetéstől a vállalati hierarchiáig. Az elemzések elvégzéséhez, a hipotézisek és következtetések folyamatos kialakításához szükséges adatokra van szükség a szervezeti egységek és a csapatok, az elemzők és még sokan mások számára. És mindenki azt akarja, hogy az információ világos és hozzáférhető módon jelenjen meg. És itt jön a koncepció az üzleti intelligencia.

  OLVASS TOVÁBB:  Aki nagy adatokkal dolgozik: projektekről és eszközökről

  Az üzleti intelligencia egy fejlesztési terület, amelynek fő feladata az adatok értelmezése. Ezeket elsősorban géppel gyűjtik össze olyan formában, amely kényelmes az emberi észleléshez. A BI automatizálja a jelentéstételt és megjeleníti az információkat — és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy olyan adatokon alapuló döntéseket hozzanak, amelyek számukra érthetőek, és közvetlenül megválaszolják a feltett kérdéseket.

  Térjünk vissza a gyümölcs üzletünkhöz. Köszönöm, hogy BI, alkalmazottak, most elemezni üzleti mutatók: az általános értékek az egész társaság, hogy egy adott hivatal, osztály, vagy az ellátási lánc. Nem kell maguknak elkészíteniük a jelentéseket, időt tölteniük a frissítésükre, ellenőrzésükre, valamint az ügyfeleknek történő továbbításra. Több idejük és erőforrásuk van feladataik ellátására, elemzésére és a vállalkozás számára a legjobb megoldás megtalálására.

  OLVASS TOVÁBB:  "Nem ülök nyugodtan, és mindig azt mondom, hogy" Igen "!"

  Mit csinál egy BI Fejlesztő?

  A feladatok konkrét listája a munkahelytől és a BI-fejlesztés szerepétől függően változhat. Ugyanakkor globálisan a bi fejlesztés a kapcsolat az üzleti és az adatok között. Egyrészt szorosan együttműködik az adatszolgáltatókkal, azok tulajdonosaival és elemzőivel. Másrészt üzleti egységekkel és termékcsapatokkal.

  A BI Fejlesztő megérti a vállalkozás és a termékcsoport adatelemzéssel kapcsolatos igényeit. Tudja, hogy milyen információra van szükség rendszeresen, megérti a mutatók és mutatók kiszámításának módszertanát, valamint megérti, hogy egyáltalán lehet-e kiszámítani őket. Ha ez nem lehetséges, javasoljon alternatív lehetőségeket. Tehát a kommunikáció a munkafolyamat szerves része.

  A kemény készségek a cég minőségétől és technológiai stackjétől függnek. Általában tudnia kell:

  • strukturált lekérdezési nyelv (SQL), 
  • programozási nyelv (a leggyakoribb változat a Python), 
  • ETL eszköz (például Apache Airflow),
  • BI eszközök (például tabló). 

  Még jobb, ha a szakember tapasztalattal rendelkezik a különböző DBMS, a tudás területén az adatelemzés és a termékanalitika.

  Hogyan működik a bi Fejlesztő

  Például így. A csapat kap egy kérést az üzleti építeni egy műszerfal. Ez egy sor interaktív kütyü, amely közvetlenül válaszol a feltett kérdésekre, és segít, hogy a helyes döntést egy adott üzleti feladat. A BI Fejlesztő elkezdi elemezni az ügyfél kérését, valamint információkat gyűjt. Felsorolja a műszerfal funkcionalitásával, a részletek szintjével, a mutatók kiszámításának módszerével, valamint az elemzés időszakával kapcsolatos kérdéseket. Megtudja, milyen kérdésekre kell válaszolnia a műszerfalnak, milyen döntéseket akarnak vele hozni. Megtudja, van-e példa arra, hogy az ügyfél jelenleg lezárja az információ szükségességét.

  OLVASS TOVÁBB:  Hogyan keresünk tanárokat a programozó egységhez

  Amikor a fejlesztő megvitatta az összes problémát az ügyféllel, a csapat elemzi az információkat, majd elkezdi létrehozni az irányítópult MVP verzióját. Az ügyfél visszajelzést ad róla: mi hiányzik, mi felesleges. A fejlesztések után megkapja a végleges verziót. Ha túl sok adat van, további aggregátumokat fejleszthet részletesebb adatrétegeken keresztül — vagyis az adatszeleteket nagyíthatja az irányítópult teljesítményének javítása érdekében. A fejlesztő az adatvizualizáció funkcionalitását is kiválasztja és konfigurálja: szűrők, paraméterek, műveletek stb. Ezután a műszerfalat a BI fejlesztői csapat támogatja.

  Кто такие BI-разработчики

  Példa egy műszerfalra a vállalat pénzügyi teljesítménye alapján. Ez az információ szükséges az üzleti stratégiai tervezéshez

  Az üzleti intelligencia munkájának előnyei

  Véleményem szerint a BI-ben való munka nagyon érdekes. Először is, gyakran találkozik a nem szabványos, érdekes feladatokat, hogy egyre összetettebb, mint az üzleti igények, valamint az adatok mennyisége növekszik. Másodszor, a BI átfogó képet nyújt ezekről az igényekről — valamint arról, hogy az adatszolgáltatók hogyan tudják kielégíteni őket. Harmadszor, fontos számomra, hogy a munkám az emberek javát szolgálja, és hatékonyabbá teszi a munkájukat.

  OLVASS TOVÁBB:  C # Fejlesztés - Új Geekegyetemi Kar

  A BI-development Karról többet tudhat meg, majd jelentkezhet a képzésre az oldalán.

  Friss cikkek

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában