More

  Keresési javaslatok: mik azok, hogyan lehet bejutni őket

  Weboldal tulajdonosok, kezdők számára Ebben a cikkben elemezzük, hogy milyen keresési javaslatok vannak, miért van rájuk szükség, mik azok, és hogyan lehet bejutni hozzájuk. 

  Mik azok a keresési javaslatok, és miért van rájuk szükség 

  A keresési javaslatok először 2004-ben jelentek meg a Google-ban, a Yandexben pedig csak 2008-ban. A tippek a népszerű lekérdezések változatai, amelyek a felhasználó által megadott betűkkel vagy szavakkal kezdődnek. 

  Tippek segítségével a keresőmotor időt takarít meg a felhasználó számára, mivel nem kell beírnia a teljes kifejezést, valamint lehetővé teszi a lekérdezés legpontosabb megfogalmazását annak érdekében, hogy megmutassa a legmegfelelőbb választ. 

  A webhelytulajdonosok számára a tippek listájába való belépés a hűséges forgalom további forrása, maguk a tippek pedig a szemantikai mag kibővítésének ötletei, valamint például a versenytársakról szóló információk gyűjtése. 

  Mik a tippek? 

  Többféle keresési javaslat létezik. 

  Teljes szöveg – megjelenik a PC-felhasználók számára, akik gyorsan beírnak egy lekérdezést a billentyűzetről. Kényelmesebb számukra, hogy részleges lekérdezést írjanak be a keresősávba, majd válasszák ki a többit a javasolt listából. 

  Szó– by-word elérhető a mobil alkalmazások Yandex. Böngésző. Az első szó beírása után a felhasználó a javasolt opciókra kattintva beírja a teljes kifejezést. 

  Factoid tippek a mobil kereső felhasználók számára elérhetők – a megadott lekérdezésre adott válasz közvetlenül a keresősáv alatt jelenik meg. Ily módon a felhasználó tájékoztatást kaphat az időjárásról, a forgalmi dugókról vagy más tényekről. 

  A tippek hasonló módon működnek a Yandexben.Videók – ezek tartalmazzák a szezon számát, epizódjait, amelyek közvetlen linkek a megfelelő videóhoz. 

  Hosszú keresési javaslatok megjelent az öt vagy több szót tartalmazó lekérdezésekbe belépő felhasználók számának növekedése miatt. Egyes témákban az ilyen felhasználók aránya legalább 50%. Ilyen keresési javaslatok zajlanak a keresés, képek, videók. 

  OLVASS TOVÁBB:  Termék megközelítés a marketingben és a SEO-ban

  Történelmi – elérhető az asztali és mobil eszközök jogosult felhasználóinak. Az ilyen tippek a Yandex keresési szolgáltatásaiban is megjelennek. Ezek a lekérdezési előzmények alapján alakulnak ki, és a keresés során prioritást élveznek. 

  Hogyan alakulnak a javaslatok a Yandexben 

  A keresési javaslatok listájának összeállításához a következő kritériumok elsődleges fontosságúak: régió, kifejezésfrekvencia, Személyre szabás, valamint szűrők. 

  Régió 

  Általában a felhasználók, például Moszkvában, nem érdekelnek Arkhangelsk javaslatai. Emiatt a keresőmotorok levágják az irreleváns régiókat. Ez különösen igaz a kereskedelmi lemmákat tartalmazó lekérdezésekre, például a “vásárlás”, a “szállítás” stb. 

  Emellett az olyan paraméterek, mint a kifejezés iránti kereslet mennyisége, valamint annak relevanciája egy adott időpontban, jelentős jelentőséggel bírnak. 

  OLVASS TOVÁBB:  Üzleti stratégiák, vagy a SEO szolgáltató vállalatok fejlődése

  Személyre szabás 

  A leggyakoribb felhasználói kérések a böngésző által elmentett személyes előzmények alapján kerülnek meghatározásra, a kérésekben pedig más színnel jelennek meg. 

  Szűrők 

  Az összes kérést automatikusan szűrjük, hogy levágjuk az obszcén kifejezéseket, a ritka kéréseket, valamint a helyes pontatlanságokat, beleértve a hibákat és a helyesírásokat. A kért kifejezések jelentése és jelentése szerint vannak csoportosítva. 

  Hogyan juthat be a tippeket 

  Mint már említettük, a keresési javaslatok bizonyos algoritmusok szerint alakulnak ki, amelyek nem jelennek meg a semmiből. 

  Vannak” fekete”,” fehér ” módszerek, amelyeket a szakemberek használnak a keresési javaslatokhoz. Kézi, automatizált csalás tudható be, hogy a “fekete” módszerek

  A kézi módszer magában foglalja számos valódi felhasználó vonzását a kérés népszerűsítésére cserék segítségével, például Advego, Sotspablik stb. Ez a módszer megköveteli, hogy a pénzügyi befektetések fizessenek a megfelelő feladat végrehajtásáért a felhasználó által. 

  OLVASS TOVÁBB:  Hogyan segített a tartalommarketing elősegíteni a Mosórobotokat a Pulse-ban Mail.ru

  Ennek a módszernek hátrányai vannak: 

  • az egyetlen IP-címről érkező kéréseket figyelmen kívül hagyják, a javaslatokat pedig törlik; 
  • folyamatosan fel kell tölteni az előadóművészek adatbázisát, amely sok időt és költségvetést igényel; 
  • ha csökken a kereslet, a célzást eltávolítják, és újra kell kezdeni. 

  A keresési javaslatok automatizált megcsalásához megfelelő szoftverre, speciális felszerelésre, IP-címekkel rendelkező proxyra, valamint olyan szkriptekre van szükség, amelyek szimulálják a valódi felhasználók tevékenységét. A módszer olcsóbb a kézikönyvhez képest, de kevésbé hatékony egyetlen márka esetében. 

  A “fekete” módszerek viszonylag rövid idő alatt eredményeket érhetnek el, azonban ne felejtsük el, hogy nagy a valószínűsége annak, hogy szankciókat kapnak a keresőmotoroktól a spamért. 

  “Fehér” módszerek

  A termék vagy a javasolt szolgáltatás átgondolt hirdetése segít “elkapni” a felhasználó figyelmét, ezáltal növelve a keresletet. Minél gyakrabban jelenik meg a lekérdezés a keresésben, annál gyorsabban jelenik meg a kívánt kifejezés a javaslatokban. 

  Hogyan lehet törölni a tippeket 

  A keresési javaslatok eltávolításához (letiltásához) használhatja az alábbi módszerek egyikét: 

  1. Teljesen tiltsa le a beállításokat. 

  Például a Yandex esetében szüksége van: 

  • lépjen a “Beállítások” – ra, amelynek linkje a keresési eredmények alatt található,
  • menjen a “keresési beállítások”,
  • távolítsa el a jelölőnégyzeteket a megfelelő mezőkben, majd kattintson a “Mentés”gombra. 

  Поисковые подсказки1

  2. Törölje a böngésző előzményeit az asztalon vagy a mobil eszközön, hogy megszabaduljon a keresési javaslatok kialakításakor használt felhasználói élménytől. 

  3. Ha külön utalást szeretne törölni, használhatja a Yandexben a “keresztet”, vagy egy felesleges kifejezésre léphet, majd nyomja meg a Shift+Del gombot a Google-ban.

  Friss cikkek

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában