More

  Indítson el 40 célállomást, és tartsa a CPL-t három évig. eLama-ügy

  Ez a történet szokatlannak tűnhet – nem az összetett problémák megoldásáról van szó, nem pedig arról, hogy hogyan nyertük meg a piacot hét és fél rubel elköltésével. Ennek ellenére fontos dologról van szó: hogyan segít a strukturált megközelítés, valamint az ügyféllel folytatott párbeszéd kialakításának képessége a hosszú távú eredmények elérésében, még nagyon kis költségvetéssel is. Beszélünk a Szentpétervári Orvosi klinikák hálózatával való együttműködés tapasztalatairól. Csak vegye figyelembe: nem említjük a cég nevét, mert aláírtunk egy NDA-t az ügyféllel.    

  Az ügyfélről, a termékről, a feladatokról 

  2017 októberében egy új ügyfél érkezett ügynökségünkhöz, az eLama-hoz-a bizonyítékokon alapuló orvoslás elvei szerint működő orvosi központok hálózatához. A hálózat minden klinikája Szentpéterváron található, és meglehetősen népszerűtlen területekre specializálódott: ortopédia, neurológia, phlebológia és rehabilitáció.  

  Az ügyfél már elindította a keresési hirdetési kampányokat Yandex.Yandex. közvetlen és Google hirdetések, valamint kampányok YAN. Szükséges volt a jelenlegi kampányok ellenőrzése, finomítása, majd kampányok indítása új irányokba.   

  Milyen nehézségeket láttunk az elején? Először is, egy kis hirdetési költségvetés-először 90 ezer rubel volt, a következő három évben 160 ezer rubelre nőtt. Ez nem sok egy ilyen rendkívül versenyképes rést.  

  Másodszor, az ügyfél a kezdetektől fogva több mint 32 egyedi új kampány elindítását tűzte ki célul, miközben a CPL-t 500 rubel szinten tartotta. Előretekintve tegyük fel, hogy több mint 40 célállomást indítottunk el, míg az átlagos CPL a Yandexben. A közvetlen 465 rubel volt.  

  Konfigurációs Jellemzők  

  Az orvosi szolgáltatások reklámozása saját sajátosságokkal és korlátozásokkal rendelkezik a jogszabályok részéről. Ezt felismerve a keresési kampányokra összpontosítottunk. Milyen finomságokat kell figyelembe venni itt: 

  • Az orvosi területen nem csak a Yandex kampányait másolhatja.Közvetlenül a Google hirdetések. Minden kampányt a rendszer követelményeihez kell igazítani. Például a Google nem engedélyezi az orvosi kifejezések használatát (“fogadás”,” konzultáció”,” kezelés”,” gondozás ” stb.). Csak általános készítmények megengedettek – “sebészeti osztály”, “tapasztalt orvosok”, “modern berendezések”. 
  • Figyelembe kellett venni, hogy egyes területeken a verseny nagyon magas, ezért a legmegfelelőbb stratégiát kellett választani megfizethető költségvetéssel. Ha a költségvetés nagyon korlátozott, akkor értelmetlen megpróbálni megtenni a kérdés első pozícióit.  
  • Fontos, hogy rendszeresen ellenőrizzük a hirdetések moderálásának állapotát a Google Ads-ben, mivel az automatikus ellenőrzés számos okból elutasítja a hirdetéseket, nem mindig megfelelő.  
  • Az orvosi szolgáltatások reklámkampánya nem egészen tipikus szemantikai magot feltételez. Például a keresési kampányokban a klinika jól ismert orvosainak nevével kapcsolatos lekérdezéseket tartalmaztunk-az emberek gyakran nem keresnek szolgáltatást, hanem egy adott orvos számára.  
  OLVASS TOVÁBB:  Az árcédulában szereplő kilenc jobban eladható? Kísérleti eredmények
  OLVASS TOVÁBB:  Hogyan vettem fel 5 helyek a TOP 10 keresési eredmények

  Példa az egyik irány optimalizálására 

  Ügyfelünk szűk tematikus területekre specializálódott, ezek közül az egyik a flebológia. Az ilyen területek népszerűsítésének sajátosságai az, hogy egyértelműen el kell osztani a szemantikát a hirdetési beállításokban, különben a kampány kényelmetlen kezelni.  

  A phlebology reklámkampányt az ügyfél indította el, mielőtt hozzánk jött. Az itt megfigyelt kép nagyon szomorú: a mag teljesen változatos lekérdezésekből állt, a statisztikák “elkenődnek”, a költségvetés pedig kicsi.  

  Úgy döntöttünk, hogy szegmentáljuk a szemantikát annak érdekében, hogy a költségvetést a helyszínen lévő prioritásoknak és javaslatoknak megfelelően terjesszük. Egy kampányt 5 irányra osztottunk: 

  1. “Diagnosztika”. 
  2. “Sebészeti kezelés”. 
  3. “Scleroterápia”. 
  4. “High Stakes” (ez egy kísérleti kampány volt, amelyet az ügyfél kezdeményezésére indítottunk. A csoport nagyfrekvenciás és széles körű lekérdezéseket kapott – számukra az ügyfél a felső pozíciókba akart helyezni, ezért kész volt növelni az ajánlatokat, és külön költségvetést különített el. Azonban 8000 rubel rovására. 2 hónapig csak 2 kérelmet kaptunk. Ez csak azt jelenti, hogy az első pozíciók üldözése nem mindig releváns. Ezért ezt a kampányt leállították,a mondatokat pedig alacsonyabb ajánlatokkal terjesztették a többiek között). 
  5. “Egyéb” (minden más kulcs, amely nem tartozik az előző kategóriákba). 
  OLVASS TOVÁBB:  Miért blokkolta a Google Cégem egy céget, és mit kell tennie ezzel kapcsolatban

  A kategória alapján a vonatkozó részvényekkel rendelkező USP-t írtunk elő. Például az USP diagnózisa szerint ez így hangzott:”flebológussal való konzultáció során ultrahang ajándékként”. A műtéti kezelés, jelezték, All-Inclusive kampány, amely tartalmaz mindent, konzultáció, diagnózis, hogy egy kezelési tervet, valamint a műtét. 

  Mi van a végén:

  • CPL a flebológia felosztása előtt = 1700-1900 rubel.
  • CPL közvetlenül a szegmentálás után = 2007 rubel. 
  • 2 hónappal a kampány felosztása után, a megjelenítési feltételek módosítása, az ajánlatok frissítése,valamint a költségvetések átcsoportosítása-CPL 972-1100 rubel alatt.  

  Következtetések: mit kell szem előtt tartani, ha orvosi szolgáltatásokat támogat

  Az első pont: az orvostudomány esetében a szemantikai mag határtalan lehet-absztrakt tünetektől kezdve, egy adott orvos keresésével. 

  Másodszor: korlátozott költségvetéssel a leginkább célzott szemantikára kell összpontosítania, vonzó és releváns hirdetéseket kell előírnia, lehetőleg promóciókkal. Senki sem törölte az A / B tesztet, természetesen tesztelheti a különböző USPS hatását. 

  A harmadik: ne tartsa be a kimenetet, ne üldözze a benyomásokat a nyilvánvaló és széles kulcsokhoz, ha a feladat egy CPL megfizethető áron. 

  Az együttműködés 3,5 éve-2017 októberétől napjainkig -, mint már említettük, több mint 40 egyedi kampányt indítottunk az ügyféllel. Ugyanakkor a CPL-t a kiindulási szinten tudtuk tartani. Ez egy nagyon jó eredmény egy kis hirdetési költségvetéssel.  

  OLVASS TOVÁBB:  Hogyan növelhető a CTR és a webhely forgalma a Google Speciális elemeivel

  A hirdetést Ani Osadcha projekt csapata, az eLama ügynökség hozta létre.

  Friss cikkek

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában