More

  Hol kaphatnak képeket és fotókat az emberek számára a webhelyhez [Forrás kiválasztása]

  Milyen képek használhatók legálisan, hogy ne sértsék a szerzői jogokat.

  Általánosan elfogadott vélemény, hogy Oroszországban a szerzői jogok fejlettsége nem megfelelő, és kevesen indítanak pert fényképeik vagy illusztrációik engedély nélküli felhasználása miatt. Még ha valóban kevés ilyen eset is van, nem lesz nagyon kellemes a vádlottak között lenni és kártérítést fizetni.

  2016-ban egy szurguti fotós pert indított egy fényes magazin ellen, amely fotót tett közzé szerzőségéről. Eleinte a közösségi hálózatokon írt nekik, de nem válaszoltak, majd a fotós bírósághoz fordult. Bírósági határozattal a magazinnak 50 ezer rubelt kell fizetnie a fotósnak, és hivatalos bocsánatkérést kell közzétennie a kiadvány oldalain.

  2017-ben egy próba zajlott az online üzletek bevonásával. A Perm bútorbolt 82 termékfotót másolt le egy jekatyerinburgi bútorüzlet oldalairól, amelyeket maguk készítettek. Bírósági döntés szerint az üzlet 820 000 rubel kártérítést fizet 82 fénykép felhasználásáért. Mind az áruház tulajdonosa, mind a domain rendszergazdája együtt fizet.

  Ebben a cikkben kitaláljuk, hol érdemes jobb képeket készíteni a viták és bíróságok elkerülése érdekében.

  Blogunknak van egy képekkel foglalkozó cikke, amely a magánjog egyik tudósával közösen készült, és amely jogi kérdéseket rendezett:

  • amikor a képek engedély nélkül használhatók;

  • mit kell tenni, ha ellopják a fényképeit vagy illusztrációit;

  • milyen szankciókat írnak elő erre vonatkozóan;

  • hogyan lehet helyesen szerződést kötni tervezővel, fotóssal vagy művészpel.

  Van egy részletes útmutató a képoptimalizálásról, itt találhatók a SEO-val kapcsolatos képek követelményei, a tömörítési módszerek és a metacímkék helyes kitöltése.

  Hol lehet képet kapni a weboldal tervezéséhez és az illusztrációkhoz

  Töltse le fotópapírokból és fotóbankokból ingyenes képekkel

  Backlinko közzétett egy tanulmányt a B2B vállalatok blogjairól. Kiderült, hogy a blogok csupán 21% -a rendel egyedi képeket, 14% -uk kép nélkül, a vállalatok 65% -a pedig részvényeket használ.

  Hol kaphatnak képeket és fotókat az emberek számára a webhelyhez [Forrás kiválasztása]

  A kutatók észrevették, hogy ugyanazokat a képeket gyakran megismételték különböző helyszíneken. Előfordul, hogy a webmesterek lusták, hogy átlapozzák a fotóbank oldalait, és felülről elkészítsék az első megfelelő képeket. Ennek eredményeként ugyanazok a képek több, hasonló témájú webhelyen is megjelennek.

  Néha még felismerhetővé is válnak, és a szereplők nevet vesznek. Például most senki nem használja humoros szándék nélkül Haroldot, aki elrejti a fájdalmat:

  Hol kaphatnak képeket és fotókat az emberek számára a webhelyhez [Forrás kiválasztása]

  Az a karakter, akinek arckifejezése miatt “Harold elrejtette a fájdalmat” becenevet kapta

  Vagy egy kép a hűtlen srácról, aki mém lett:

  Hol kaphatnak képeket és fotókat az emberek számára a webhelyhez [Forrás kiválasztása]

  Kép egy fotóbankból, amely mémek sablonjává vált

  Ezért azt tanácsoljuk, hogy ne készítsen sok témához megfelelő népszerű képet, és ne töltsön le képeket a keresőmotorok eredményeinek tetejéről, hanem inkább merüljön el abban, amit a fotóbank kínál.

  Fényképkészletek licencekkel

  • Stock Up, Pexels, Foter, Pixabay, StockSnap, Unsplash, Picjumbo, Freestockimages – képek és fotósok munkája;

  • Gratisográfia – fotó és grafikus illusztrációk;

  • ISO Köztársaság – fotók és videók;

  • Styled Stock – képek, sok háttér a weboldal tervezéséhez vagy makettjeihez;

  • Foodie's Feed – képek, amelyek csak ételeket és termékeket, valamint készételeket tartalmaznak;

  • Mazwai – képek, videoklipek és felvételek;

  • All The Free Stock – illusztrációk, ikonok és videók.

  OLVASS TOVÁBB:  A Google Cégem új teljesítményjelentési rendszert indít

  Ellenőrizze, hogy a kép rendelkezik-e kereskedelmi engedéllyel. A kereskedelmi felhasználást nevezhetjük közzétételnek egy cikkben, amelyet az eladás népszerűsítése érdekében tesznek közzé. Az e-kereskedelmi projekteknek mindenképpen körültekintőnek kell lenniük.

  Az engedélyeket általában a részvények képének leírásában jelölik, néha a szerzőre mutató link is található, hogy kapcsolatba léphessen vele.

  Hol kaphatnak képeket és fotókat az emberek számára a webhelyhez [Forrás kiválasztása]

  Engedélyezés a fotókészleten

  Azt tanácsoljuk, hogy játssza le biztonságosan, és vezesse a képet a képkeresésben a Google-ben vagy a Yandex-ben. Tehát meglátja, hogy milyen más webhelyeken van közzétéve, és hogy a szerzők azonosak-e. Valaki feltölthette valaki más képét a fotóbankba, de a valódi szerző ellenzi a kereskedelmi felhasználást.

  Az Orosz Föderáció törvényének szempontjából Ön maga lesz a hibás, mert nem ellenőrizte a licencet és a szerzőséget, ezért kártérítést kell fizetnie. De mérete kisebb lehet, ha a bíróság figyelembe veszi, hogy jóhiszeműen tévedett.

  OLVASS TOVÁBB:  A Yandex teszteli a kereskedelmi ajánlatok kibocsátását

  Közkincs képek

  Ha egy rajz, metszet, fénykép vagy más tárgy szerzője meghalt, és halála óta eltelt 70 év, akkor munkája nyilvánosan elérhetővé válik. Használható, nincs, aki engedélyt kérjen. Az ilyen képek a Public Domain licenc alapján ismerhetők fel.

  New Old Stock, Flickr.com/commons – Régi fotók a Public Domain licenc alatt engedélyezve.

  Például a szenvedő középkorú közönség középkori könyvillusztrációkat és nyilvános falfestményeket használ áruk és társasjátékok számára.

  Hol kaphatnak képeket és fotókat az emberek számára a webhelyhez [Forrás kiválasztása]

  Társasjáték középkori illusztrációk felhasználásával

  Felhívjuk figyelmét, hogy nem minden évjárat használható. A rajzok, fényképgyűjtemények, metszetek átkerülhetnek az állami levéltár vagy múzeum tulajdonába, vagy a gyűjtők megvásárolhatják őket, így a használati jogok átruházódnak rájuk. Ellenőrizze a Public Domain licencet.

  Ha nem akar aggódni a licencek miatt, van egy másik lehetőség, amely kicsit több időt és erőfeszítést igényel, de drámai módon javítja a projekt személyiségét.

  Magad rajzold meg. Rossz lehet

  Gondolja át a képekhez való hozzáállását. Nincs értelme szemléltetni a kézenfekvőt, vagy beilleszteni az első megjelenő képet, csak azért, hogy szerepeljen a cikkben. Az ábra célja, hogy segítsen megmagyarázni az anyagot. Ha vicces a kép, az élvezhetőbbé teheti az olvasást, és néhány másodpercnyi haladékot adhat egy komoly cikkből.

  A képeknek nem kell szépnek lenniük, a figyelmetlenség személyiségnek tűnhet. Még ha nem is ért a rajzoláshoz, minden bizonnyal képes kezelni az ábrákat, grafikonokat és a primitív képregényeket.

  Például az IT-ről író Vastrik blogger szinte minden cikkben maga rajzol ilyen egyszerű ábrákat. Ez lehetővé teszi a publikációk általános stílusának fenntartását, segíti az olvasót a jelentés megértésében és megtartja a humor révén.

  Hol kaphatnak képeket és fotókat az emberek számára a webhelyhez [Forrás kiválasztása]

  Illusztráció a vas3k.ru blog cikkhez

  Hol lehet fényképeket készíteni az emberekről vélemények és profilok céljából

  Személyek fényképeire lehet szükség illusztrációk, minták vagy akár ajánlások készítéséhez. A valós vásárlói vélemények mindig jobbak, de nem mindenki hajlandó megmutatni arcát valaki más webhelyén. Néha meg kell írnia legalább néhány mesterséges értékelést fényképekkel, hogy az ajánlásokkal ellátott rész ne legyen üres.

  OLVASS TOVÁBB:  Hogyan lehet egyszerűen hozzáadni egy Yandex vagy Google térképet egy webhelyhez

  Nem javasoljuk véletlenszerű emberek fényképezését az internetről:

  • Etikátlan azokkal szemben, akikről fényképet készít . Kellemetlen, ha más néven találod magad a webhelyen olyan véleményezéssel, amelyet nem írtál.

  • Tönkreteszi a bizalmat : Ha egy felhasználó megtudja, hogy engedély nélkül fényképezett, akkor a többi értékelés és az Ön vállalata hitelessége csökkenhet.

  • Ez illegális. Szüksége van a fotón ábrázolt személy beleegyezésére.

  Ha a fényképet kérés nélkül teszik közzé, az illető pert indíthat, és eltávolíthatja az erkölcsi kár megtérítésével. Az Orosz Föderációban az erkölcsi károk megtérítése általában kicsi, de a botrány és a bizalom elvesztése többe kerül a vállalatnak.

  Önnek nem kell hozzájárulást kérnie, ha a fényképen nyilvános eseményen tömegek láthatók, vagy ha valaki pénzért modellként jelent meg.

  Készítsen fényképet egy személyről egy neurális hálózat segítségével

  Ezek a fotók jól használhatók felhasználói profilként egy profilban vagy a véleményeken:

  Hol kaphatnak képeket és fotókat az emberek számára a webhelyhez [Forrás kiválasztása]

  Rendszeres fotók az emberek arcával

  De az ilyen fényképekkel rendelkező emberek valójában nem léteznek, ideghálózat hozta létre őket. Ha keresést végez egy képen, nem talál más karakterfotókat, de az ilyen fotók használata senkit sem sért meg. Ingyenesen generálhat egy arc fényképét: – thispersondoesnotexist.com – létrehozhat egy fotót, frissítheti az oldalt egy új létrehozásához; – eszközök. seo-zona.ru/face.html – egyszerre akár 10 fényképet is létrehozhat. Néha műtárgyak találkozhatnak a háttérben, az ideghálózat mellékhatása:

  Hol kaphatnak képeket és fotókat az emberek számára a webhelyhez [Forrás kiválasztása]

  Egy ember homályos arca a közelben

  Használata előtt alaposan meg kell fontolnia a fényképet, mivel egy új elkészítése néhány másodpercet vesz igénybe.

  Szóval, melyik kép jobb a webhely számára

  A legjobb megoldás az, ha egyedi képeket rendel az Ön számára, tervezőtől vagy fotóstól.

  • Ez megszabadít attól a kockázattól, hogy megbírságolják a szerzői jogok megsértése miatt.

  • Valószínűleg ez segít egy kicsit a SEO-ban – jelet ad a keresőmotoroknak, hogy a tartalom minőségébe fektet be és újakat hoz létre, és nem lop.

  • Ez nem engedi, hogy belezavarodjon a felhasználók elé, és véletlenül komoly üzenettel használja Haroldot.

  OLVASS TOVÁBB:  A Telegram pályázatot hirdetett fejlesztőknek és tartalomkészítőknek

  Ha a tervezőbe történő befektetés veszteségesnek tűnik számodra, próbáld meg magad rajzolni:

  • Nem baj, ha nem nagyon rajzol – az enyhe gondatlanság hozzáadja a személyiséget.

  • Az ábrákat nem nehéz megrajzolni, és gyakran hasznosabbak, mint az üres képek.

  • Egyetlen illusztrációstílus fogja össze az összes blogbejegyzést.

  • A felhasználók biztosan értékelni fogják az erőfeszítéseket és tisztelik a szerzőt.

  Ha ez nem a te választásod, akkor fényképeket készíthet a nyilvánosságtól:

  • A fotókészletek és a fotóbankok kiváló minőségű, nagy és gyönyörű képeket kínálnak ingyen. De ellenőrizze az engedélyeket, és ne készítse el az ismerős képeket.

  Mondja meg nekünk a megjegyzésekben, hogy áll a képekkel: honnan veszi, látja-e értelmét a tervezőtől való megrendelésnek, megpróbálta-e megrajzolni magát?

  Friss cikkek

  A kattintás átlagos költsége a Yandexnél 2020-ban harmadával csökkent

  A Google csak 4% -kal rendelkezik. Az Aori platform szakemberei összefoglalták a kontextuális reklámozás eredményeit az elmúlt évben Oroszországban. Kutatásuk során a szakértők...

  B2B tartalommarketing: Hogyan csinálják a vállalatok a vállalati blogot [kutatás]

  A blogkutatás adaptált fordítása 502 B2B vállalat mintáján. Szeretjük a Backlinko SEO Research-t a nagy mintái miatt. A blog kutatásához lefordítottuk a Google...

  Hogyan tarthatjuk meg a copywritert a keresletben

  Az összes digitális irány között a copywriting nagyon alacsony belépési küszöbértékű terület volt és marad. Szinte minden olyan ember, aki képes többé-kevésbé folyékonyan írni,...

  Hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet a YouTube-forgalomból

  A SEOnews továbbra is érdekes konferencia-előadások után kutat, és teljesítményértékeléssel ismerteti Önt. Ma a NaZapad 15 konferencia felvétele került a középpontba, amelyet a SeoProfy...

  Python fejlesztő: mi a teendő, ha megtanultad az alapokat

  Választás a Keras és a PyTorch között, és a megoldás magyarázata 2023. január 18., 12 perc A legtöbb kezdő fejlesztő ismeri a Python...

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában