More

  Hogyan válhat egy keresett szakember

  Válasszon egy ilyen szakmát úgy, hogy a munka mind a magasan fizetett, mind a kereslet a jövőben 07 október 20214 minutes47A cikk szerzője Alexander VolchekКак стать востребованным специалистом1Как стать востребованным специалистом2A cikk szerzője Alexander VolchekКак стать востребованным специалистом3https://gbcdn.mrgcdn.ru/uploads/post/2771/og_image/9dbd6932a3ca6b2d6e05de78fa959ff6.png

  Как стать востребованным специалистом4

  A digitális gömb a GeekBrains fő iránya. 10 évvel ezelőtt megnyitottunk egy programozási iskolát, különböző képzési programokat próbáltunk ki különböző formátumokban, különböző emberekkel, képességekkel és megközelítésekkel. A fejlesztő alapvető szakma az informatikában, valamint egy azonos nevű program, amely lehetővé teszi, hogy 15 hónap alatt elsajátítsa az összes szükséges készséget. 

  A kereslet nem az egyetlen kritérium

  A keresett szakmák kérdése az egyik leggyakoribb. Ezt a tanulásra érkező diákok kérik, a külső környezetből érkező szakértők és emberek beszélnek róla. Az epidemiológiai helyzet miatt az egyik legnépszerűbb szakma a futár, mert mindannyian szeretnénk megrendeléseket készíteni anélkül, hogy elhagynánk otthonát. A futármunkák gyorsan megtalálhatók, szinte semmilyen speciális készséggel. De felmerül a kérdés:valóban fontos-e csak a szakma iránti igény?

  Készítettünk kritériumokat a kereslet a szakemberek. Vettünk egy honlap, amely otthont ad megüresedett szerte az országban hatalmas számban, és megnézte, milyen szakmák pontosan a kereslet: futár, eladó, könyvelő, ügyvéd, logisztikai. 

  Ez a keresett szakma első kritériuma: sok vállalatnak szüksége van erre a szakmára, kommunikáció nélkül munkát kaphat ebben a szakmában, ez nem valamiféle zárt vállalat.

  A kereslet mellett magas fizetés is van. A szakma iránti kereslet nem garantálja a jó fizetést. E két paraméter mellett van egy harmadik is. Vannak olyan szakmák, amelyek alapvető oktatást igényelnek, hosszú pályát feltételezve.

  Most a fiatal srácok a GeekBrains-ban tanulnak, akiknek kérdésük van: hogyan válasszak egy ilyen szakmát, hogy a munka mind a magasan fizetett, mind a kereslet ne a pillanatban, hanem a jövőben. Ha olyan szakmákat és pozíciókat nézel, amelyek eltűnnek vagy megjelennek, amelyeket a jövőben értékelni fognak, fontos megérteni a jelenlegi perspektívát, a jövőbeli szakmájához való hozzájárulást. Fontos, hogy mindhárom kritérium együtt legyen.

  A fejlesztő olyan szakma, amely megfelel mind a három kritériumnak

  Ha elemzi az oroszországi adatokat, láthatja, hogy jelenleg hány üres állás van a fejlesztők számára. Oroszországban 73 ezer üres álláshely van egy fejlesztő számára,17 ezer kiküldött önéletrajz. Valaki azt gondolhatja, hogy a fejlesztőkre csak a Yandexben van szükség, Mail.ru , Tinkoff, Telegram és hasonló nagyvállalatok.

  OLVASS TOVÁBB:  Mi a természetes nyelv feldolgozása és miért van rá szükség

  Valójában az ilyen szakemberekre mindenütt szükség van az üzleti élet különböző területein. Itt van például egy étterem. Miért van Fejlesztő az étteremben? Valójában hozzászoktunk a kártyákkal történő megrendelések fizetéséhez a terminálon keresztül, minden intézmény rendelkezik 1C-könyveléssel, weboldallal, forgalommal, mobilalkalmazással. Meg kell érteni, hogyan kell mindent összerakni.

  A Sberbank mintegy 60 ezer informatikai szakembert foglalkoztat. Ugyanakkor csak egy alkalmazás és egy weboldal létezik. Valójában ez egy őrült infrastruktúra, amely nem látható. Minél egyszerűbb az alkalmazás és a weboldal, annál több ember dolgozik a létrehozásán.

  OLVASS TOVÁBB:  5 ok arra, hogy inspirálja a gyermeket a programozással

  Még húsz évvel ezelőtt is több tízezer program volt az Interneten, amelyeket kezelni kellett. Ma több program jön létre, mint a bolygón élő emberek száma. És minden programot minden számítógépen fenn kell tartani, fejleszteni és megújítani. Ezért még egy kis cégnek is több pozíciója van az informatikai szférával kapcsolatban. 

  Ki a fejlesztő?

  Ha megkérdezed az embereket: ki az informatikai szakember, azonnal megjelenik egy sztereotípia: ez egy srác, aki egy számítógépen ül. Ugyanakkor mindenkinek lehetősége van arra, hogy karriert kezdjen benne, nyisson meg egy üzletet ezen a területen. A valóságban szinte minden nagyvállalat tulajdonosai, amelyekben érdekes dolgozni, egyszer informatikai szakemberek voltak. A valódi informatikai szakemberek gyakran különböznek a sztereotip ábrázolásoktól.

  “IT guy = Fejlesztő”, olyan személy,aki valami újat fejleszt. Vagyis bizonyos értelemben a projektmenedzser új projekteket fejleszt ki, a programozó kódot hoz létre, az elemző új paneleket, irányítópultokat, jelentéseket készít. Kiderül, hogy ezek olyan emberek, akik valami újat hoznak létre a digitális formában.

  Ma a fejlesztő öt alapvető alap. Ez nem pozíció, hanem hatalmas szakmafelhő, ezen blokkok mögött:

  • Tesztelő 
  • Elemző 
  • Programozó 
  • Termék Menedzser 
  • Projektmenedzser
  OLVASS TOVÁBB:  A PHP fejlesztő útja

  A blokkok mögött hatalmas szakmafelhő található. A GeekBrains – nál létrehoztunk egy nagy közös architektúrát, amelyben látjuk az összes felhő rendszert, különböző technológiákat, iparágakat, verzióvezérlő rendszereket, különböző operációs rendszereket, informatikai szakterületeket, szakmákat, pozíciókat. A fejlesztő a fa alapja.

  Folyamatosan gyűjtünk információkat azokról az emberekről, akik a platformunkra érkeznek, ebben a közönségben megközelítőleg azonos a “fiúk / lányok”aránya. Egy másik részleg a tapasztalatokon alapul. Valakinek technológiai háttere van, valakinek humanitárius háttere van:

  • Tech — 31,9%
  • Rendszer — 25.5%
  • Kreatív — 24.1%
  • Humanitárius – 18,2%

  A valóságban nincs probléma a humán tudományok fejlődésében, ez csak előítélet. Az elkövetkező években a kreatív emberek száma csak növekedni fog.

  Az Ön feladata, hogy eldöntse, mit szeretne elérni benne

  Hatalmas szakadék tátong a modern és az egyetemi képzési programok között, a GeekBrains feladata egy olyan képzési program létrehozása, amely kitölti azt. A fejlesztői program 15 hónapig tart, 5 szakterületből áll: programozó, elemző, tesztelő, projektmenedzser, projektmenedzser.  Az első 3 hónapban, a diákok az általános rendszer, hogy tájékozott választás a jövő szakma, specializáció. A statisztikák szerint 9 hónap elteltével már képes lesz dolgozni.

  A képzés befejezése után nem lesz azonnal szakember, mert nemcsak tudásra, hanem tapasztalatra is szüksége van. De biztosan kap munkát. A foglalkoztatás mellett lehetősége lesz saját vállalkozás megnyitására is, ehhez csak jó informatikai oktatásra van szüksége. A GeekBrains egyedülálló lehetőséget kínál az oktatás és a továbbfejlesztés pályájának megválasztására.

  OLVASS TOVÁBB:  A GeekBrains öregdiák projektjei: TravelKeeper szolgáltatás

  A kezdők és a hozzá nem értő emberek számára a program segít abban, hogy tájékozott döntést hozzanak, és sokkal könnyebb lesz az iskolások és a diákok számára, hogy szakmát szerezzenek a képzési időszak alatt. Az első feladat az lesz, hogy eldöntse, mit szeretne elérni benne. Most nem kell választani a specializációt. Először alapvető ismereteket kell szereznie. Segítünk és elmondjuk, melyik karra jobb menni.

  Friss cikkek

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában