More

  Hogyan válasszuk ki a kis vezeték nélküli fejhallgatót: 5 kritérium a fülhallgatók kiválasztásához

  Miniatűr vezeték nélküli fejhallgató a piacon-egy tucat Dollár. Vannak fejlett modellek az audiofilek számára, valamint egyszerű modulok a hétköznapi felhasználók számára. A választás nehézségei a modellválaszték változatosságának és szélességének köszönhetők. A megfelelő lehetőség megtalálása több ezer ajánlat között szinte “lehetetlen küldetés”. 

  Az olyan SPECIFIKÁCIÓK elemzése, mint a reprodukálható frekvenciák, ellenállás, zaj/jel arány, valószínűleg nem ad semmit az átlagembernek. Ez egy összetett kérdés, amelyet alaposan be kell ásni. Jobb, ha figyelmet fordítunk a hétköznapi kritériumokra, amelyek mindenki számára egyértelműek. 

  Gyártó 

  Sok jó márka van a piacon. Vannak kultikus “régi időmérők”, mint a JBL, Sennheiser, Sony, valamint újoncok a világ fejhallgató – Apple, Xiaomi, Huawei. Figyelmet kell fordítani a Huawei freebuds fejhallgatóra, az AirPods család modelljeire, valamint a jól ismert márkák sok más fülhallgatójára. 

  Jobb választani a gyártót három paraméter szerint: 

  1. Hírnév és felhasználói vélemények 

  Az Internet tele van olyan információkkal, amelyek megerősítik, vagy fordítva, megcáfolják a jól ismert márkák integritását. 

  2. Termelési politika 

  Fontos tudni, hogy milyen anyagokat és technológiákat használ a gyártó, függetlenül attól, hogy törődik-e a környezettel. 

  OLVASS TOVÁBB:  Márka képviselet a közösségi hálózatokban: jellemzők

  3. Árpolitika 

  A progresszív márka jele a megfelelő ár-minőség arány. 

  Csatlakozási technológia 

  Az IN-ear modelleket Bluetooth vagy TWS technológia párosításához használják. Az eszközöket megjelenésük alapján is meg lehet különböztetni: 

  • a bluetooth fejhallgatót egy rövid vezeték köti össze egymással, 
  • a TWS fejhallgató kialakításakor a vezetékek teljesen hiányoznak.

  2021-ben a teljesen vezeték nélküli eszközöket relevánsabbnak tekintik. Ergonómikusabbak és funkcionálisabbak. Ha azonban attól tart, hogy elveszíti az egyik fejhallgatót, tanácsos gondolkodni egy Bluetooth modell megvásárlásáról.  

  Forma tényező 

  A tervezési jellemzőktől függően a fülbe helyezett fejhallgatók teljes méretűek,”fél méretűek”. Az elsőnek kerek alakja van,a második pedig egy kicsit szögben.  

  Gyakran előfordul, hogy a konfigurációban lévő fejhallgatónak van egy lába, amelynek hossza nem haladja meg a 2-3 cm-t. Vannak olyan modellek is, amelyek nagyon rövid lábakkal vagy anélkül vannak. Jobb választani azokat, amelyek jól néznek ki, illeszkednek a fülek egyedi anatómiai jellemzőihez. 

  OLVASS TOVÁBB:  Márka képviselet a közösségi hálózatokban: jellemzők

  A fülpárnák jelenléte 

  A szilikon fülpárnák vákuum-és csatornás vezeték nélküli fejhallgatókhoz kaphatók. A rendszeres fülhallgatókat fülpárnák nélkül értékesítik, vagy habszivacsokkal vannak felszerelve. Szoros, mégis kényelmes és fájdalommentes illeszkedést biztosítanak a fülbe. A fülpárnákkal ellátott fejhallgatók adaptívabbak, a nélkülük lévő modellek higiénikusabbak.  

  OLVASS TOVÁBB:  Ellenőrző lista az online áruházak számára: az e-kereskedelem tendenciái 2021-ben

  A választás során érdemes megfontolni, hogy a fülpárnák jelenléte befolyásolhatja a hangminőséget. Tehát a hab “réteg” jelentősen csökkenti a lejátszás hangerejét. 

  Autonómia 

  A vezeték nélküli fejhallgatónak hosszú ideig töltés nélkül kell működnie, különben nincs értelme használni őket. Az áramforráshoz való csatlakozás állandó szükségessége elhomályosítja a működés tapasztalatait. Még a legtisztább hang sem igazolhatja a rossz autonómiát.  

  Általában a fejhallgató specifikációiban a gyártók egyetlen töltéssel jelzik a működési időt. Ha ez az információ nem áll rendelkezésre, az autonómia-mutatókat az akkumulátor energiafogyasztása határozhatja meg. Az akkumulátor minimális élettartama 3-5 óra (a használati módtól függően). 

  További kiválasztási paraméter az ár. A legolcsóbb modell megvásárlásakor fel kell készülnie a “csökkentett” autonómiára és az átlagos hangminőségre. Annak érdekében, hogy ne áldozzuk fel az ergonómiát és a minőséget, érdemes előnyben részesíteni a középső és felső szegmens modelljeit.

  Friss cikkek

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában