More

  Hogyan tesztelik a diákok tapasztalatokat a Test IT

  Arról, hogy egy csapatprojekt hogyan szerveződik a kézi tesztelés Karán, milyen készségeket és ismereteket nyújt, és hogyan találnak munkát a diákok 20217. április 15-51https: / / d2xzmw6cctk25h. cloudfront. net / post / 2595 / og_image / bf6952f07ac6b28f073e8fbe2ea95476.png

  A GeekBrains platformon, a kézi tesztelés Karán belül, a diákok csapatprojektet hajtanak végre a teszt informatikai rendszerben: részt vesznek egy valódi termék tesztelésében, és tapasztalatot szereznek egy csapatban.

  Mi hasznos egy csapatprojekt számára? 

  A jövő QA szakemberei a megszerzett ismereteket a gyakorlatban alkalmazzák, készségeiket a digitális termék tesztelése alapján pumpálják. Ez egy Tesztkezelő rendszer (TMS), amelyet a tesztelők készítettek a tesztelők számára. Már figyelembe veszi a QA összes fájdalmát és igényét: 

  • kézi és automatizált tesztek egyesítése egy térben, 
  • beépített eszközök a tesztelők idejének megtakarításához, 
  • integráció a hibakövető rendszerekkel, 
  • testreszabható irányítópultok elemzéshez. 

  A teszt segítségével nagy bankok, biztosítótársaságok, játékfejlesztők és sok más felső munkáltató végez tesztelést.

  Arról, hogy a módszertani csapat úgy döntött, hogy csapatprojektet szervez a diákok számára a teszt alapján, mondjaAlekszandr Skudarnov, A GeekBrains Student Educational Experience Team vezetője:

  “Tudtuk, hogy a munkáltatók gyakran elfordulnak a kezdő tesztelőktől, mert nincs tapasztalatuk. Segíteni akartunk diákjainknak egy másik akadály leküzdésében is — a tesztelő munkafolyamatainak, mindennapi életének megértésének hiánya. Ezért úgy döntöttünk, hogy lehetőséget adunk a diákoknak arra, hogy egy valódi terméket tesztelő csapat részeként érezzék magukat. Ez is egy nagyszerű módja annak, hogy a gyakorlatban a készségek és a tudás a megszerzett eszközök során, hogy rendezni mindent a fejedben a polcokon.

  OLVASS TOVÁBB:  DevOps mérnök - új féléves tanfolyamok indítása

  A karon való tanulás után a hallgatók állami oklevelet kapnak, valamint olyan ismereteket és készségeket, amelyek megegyeznek az erős Junior QA szintjével, különösen a szorgalmas — Középszinttel. Segítünk minden diplomásnak munkát találni, de gyakran találnak munkát a támogatásunk nélkül.”

  Hogyan működik a projekt

  A tanfolyamon a képzés nyolc sprintre oszlik, ahol a diákok elemzik, hogy mi kiderült jól, és hol van valami, amin dolgozni kell. Ezután a tanár bejelenti a következő sprint témáját és célját, megadja a szükséges anyagot, meghatározza a feladatokat. A diákok csapatokban dolgoznak olyan mentorok felügyelete alatt, akik már befejezték ezt a kurzust. Körülbelül egy hónap elteltével a csapat tagjai maguk választják ki a csapatvezetőt, és osztják szét egymás között a feladatokat.

  OLVASS TOVÁBB:  DevOps mérnök - új féléves tanfolyamok indítása

  Alekszandr Skudarnov: “Van egy vicces” szabály a sárga kacsa”. Ha egy diáknak nehézségei vannak, először meg kell beszélnie egy sárga gumi kacsával. Gyakran előfordul, hogy amikor egy személy helyesen megfogalmazott egy kérdést, megtalálja a választ. Ha ez nem segít, keresse fel a Google-t. Ha ez nem segít újra, vegye fel a kapcsolatot a csapat vezetőjével. Ha nem talál választ velük, akkor már írsz a mentornak vagy azonnal a tanárnak. A srácok a tesztből örömmel segítenek azokon a kérdéseken, amelyekre a fentiek nem tudtak válaszolni.”

  OLVASS TOVÁBB:  Teszt automatizálás Pythonban - új tanfolyam

  Ha a TMS-vel kapcsolatos tapasztalat hasznos

  A kurzus szerzője és tanáraAlekszandr Pavlov (Cifra vállalatcsoport) részletesen elmagyarázta, miért kell a hallgatóknak dolgozniuk a tesztirányítási rendszerrel-a TMS-vel.

  Alekszandr Pavlov: “Azok a diákok, akik tapasztalattal rendelkeznek egy csapatban, és tesztirányítási rendszerrel rendelkeznek, nagyobb valószínűséggel kapnak munkát. Ezek a készségek segítenek abban, hogy jobban megértsék a tesztelési osztály folyamatainak felépítését, valamint azt, hogy a tesztvezető hogyan gondolkodik, milyen mutatókra figyel az üzleti menedzsment.

  Van egy sztereotípia: a tesztelők mindent kritizálnak, a fejlesztők mindent rosszul csinálnak, az elemzők érthetetlen követelményeket támasztanak, a szenvedő termékmenedzser pedig megpróbálja valahogy egyesíteni a csapatot. A TMS lehetővé teszi minden csapattag számára, hogy egy felületen dolgozzon, termelékenyebben lépjen kapcsolatba egymással, megóvja a menedzsmentet, a szakembereket a szenvedéstől, átláthatóvá téve a folyamatot 🙂

  Egy másik példa. Sürgős feladat volt: egy prezentáció összeállítása az ügyfél számára. De egy elosztott csapatkörnyezetben nem könnyű gyorsan naprakész állapotadatokat szerezni. Ebben az esetben a tesztelési menedzsment rendszer, ahol minden felhasználó csatlakozik, segít gyorsan megérteni, hogyan ment a regresszió, mi történik most, milyen metrikákat használnak a teszt futtatásának értékelésére, statisztikák gyűjtésére stb.

  Friss cikkek

  Hogy megy a mobil fejlesztői interjú?

  Alexander Anikin, dékán a kar Android fejlesztési GeekBrains18 május 20216 perc 29https: / /d2xzmw6cctk25h.cloudfront.net/post/2624 / og_image / d6b0df6963fad75c41266e6f67eabafe. png Már beszéltünk arról, hogy milyen...

  Kommunikációs csatornák a vendéggel az étteremben. Ami fontos, hogy ne felejtsük el

  A kommunikáció nem csak a szavaid és gondolataid szóbeli kifejezése. A kommunikáció marketing is lehet: amikor a promóciós anyagok, a menüben kiválasztott kifejezések...

  Mit tettünk egy olyan helyzetben, amikor egy versenytársat a mi költségünkre népszerűsítettek

  A versenytársak különbözőek. Ügyfelünk-a turistaosztály házának fejlesztője - nagyon leleményes volt. Kitalálta, hogyan reklámozhatja tárgyait hirdetési kampányainkon keresztül.  Elmondjuk a történetet arról,...

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában