More

  Hogyan működik és működik a GitHub?

  Az egyik legnépszerűbb hosting oldalak projektek a fejlesztők körében 23 Március 20212 минуты13566https://d2xzmw6cctk25h.cloudfront.net/post/2577/image/original-870a4e0d5a87ac4a6203c6fd9d02bd18.png

  GitHub egy hosting szolgáltatás: ez lehetővé teszi, hogy tárolja a projektek távolról egy szerveren dolgozni velük bárhol a világon. Mindenki, akinek van linkje, hozzáférhet a fájlokhoz.

  A GitHub egyik fő funkciója a verzióvezérlés. A kód minden változása nyomon követhető, így ez elengedhetetlen dolog a csapatfejlesztésben.

  Ezenkívül a kezdő fejlesztők számára a GitHub nem csak hosting szolgáltatás, hanem egy portfólió felépítésének módja is. Ez lehetővé teszi, hogy bemutassa a készségek és a tudás formájában befejezett projektek-a tárolók lapon.

  Как устроен и работает GitHub

  Mit tartalmaz a GitHub projekt?

  A fő (vagy mester) ág. Ez általában a fő ág, amely a projekt legfrissebb, működő verzióját tartalmazza.

  Как устроен и работает GitHub

  Ágakat és köteleket. Egy ág GitHub egy fejlesztési előzmények álló módosított fájlok és üzenetek (commit). Húzzunk egy ágat azzal a kötelességgel, hogy vizuálisan képviseljük.

  Как устроен и работает GitHub

  A commit egy speciális üzenet, amelyben jelezzük, hogy mit tettünk ezen iteráció során. Amikor elküldjük a commit – et a fájlokkal a szerverre, megnézhetjük a változtatásokat, ha rákattintunk a GitHub-ra. A tanulmányhoz egy egyszerű projekttel rendelkező tárolót fogunk használni.

  Как устроен и работает GitHub

  A commit egy üzenetből áll (például ” kész index.html”), valamint a fájlokat, hogy csatoltuk a commit. Az idő, a szerző és a fejmutató automatikusan hozzáadódik hozzájuk.

  OLVASS TOVÁBB:  Nyerd meg a hackathon-t: indítson tanfolyamot a sportadat-tudományról

  A fej mutató lehetővé teszi, hogy rugalmasan visszahúzódjon a kívánt verzióra. Az alábbi képen látható fej így néz ki: a8160621b3c61a07b6bbc75b41e5530ee997124b.

  Példa. Mi tolt (a szó push, azaz küldött a szerver) egy elkövetni az üzenet “code edits”, hogy a fő ág, de rájött, hogy megtörik fontos logika, a verzió most instabil. A HEAD commit pointer segítségével visszatérhetünk az előző commit-hez (“hozzáadott csúszka”), majd visszaadhatjuk a stabil verziót, amely a” made ” commit-ben volt. index.html”.
   

  Как устроен и работает GitHub

  A projekt stabil, naprakész változata általában a főágban található. De saját fióktelepeket is létrehozhatunk új feladatokhoz annak érdekében, hogy:

  • ne zavarja a feladatokon dolgozó többi fejlesztőt,
  • ne törje meg az aktuális verziót.
  OLVASS TOVÁBB:  "Megszökött az enyémtől a front-end fejlesztésig"

  Példa. Vanya Fejlesztő feladatot vállal az elrendezési Indexen.html az index ágban. És a fejlesztő Lena-katalógus.html, a katalógus ágban. Az alábbi képen láthatja, hogy ez hogyan fog kinézni az ágak vizuális megjelenítésén. Az utolsó elkövetni minden ág lesz “hozzáadott build”.

  Как устроен и работает GitHub

  Vanya gyorsabban fejezi be feladatát, mint Lena, elkötelezi magát ” kész index.html ” az Ön fiókjába:

  Как устроен и работает GitHub

  Miután összeolvasztja ágát a főbe, az utolsó “tett” elkövetése megjelenik az IT indexben.html»:

  Как устроен и работает GitHub

  Lena a main (pull) jelenlegi verzióját az ágához veheti. Ezután a történelem a kötelezi fog kinézni: “hozzáadott egy építmények, készült index.html”.

  OLVASS TOVÁBB:  Új intenzitás az Autotestek létrehozásában a React-ben

  Ágak összevonása 

  Az ágak lehetővé teszik a változások megtekintését. Ahhoz, hogy egyesítsék őket, szüksége lesz a pull request (pr) funkcióra.

  Példa. Hozzon létre egy branch-1 ágat az adattárunkban, majd tegyen egy push kötelezettséget rá ” hozzáadott adatok»:

  Как устроен и работает GitHub

  Ezt követően húzási kérelmet nyújthatunk be bármely ághoz, vagyis az ágak egyesítésére irányuló kérelmet. A GitHub kiemeli a megváltozott sorokat, ami nagyon kényelmes a kód felülvizsgálatához. A törölt vonalak piros színnel vannak kiemelve, a hozzáadott vonalak pedig zöld színnel vannak kiemelve.

  Как устроен и работает GitHub

  Kód Felülvizsgálata

  Amikor több fejlesztő dolgozik egy projekten, nagyon fontos, hogy mindenki megértse, mi történik a projektben, tisztázza az ellentmondásos pontokat, és optimálisabb megoldásokat kínál. Ezt a folyamatot kódellenőrzésnek nevezik.

  Как устроен и работает GitHub

  A felülvizsgálat elvégzése után minden ellentmondásos kérdés megoldódik, a hibákat kijavítják, más fejlesztők megerősítik (jóváhagyják), az ágakat egyesítik (egyesítik). A branch-1 ágból származó összes követés a main-ban végződik, egy egyesítési jel jelenik meg a commit előzményekben.

  Как устроен и работает GitHub

  Ez egy bevezető cikk a Githubról, amely felületesen leírja a fő folyamatokat. Határozottan elmondjuk Önnek, hogy fióktelepeket hoz létre és kezel a következő anyagokban.

  Friss cikkek

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában