More

  Hogyan kezdjünk karriert az adattudományban

  Hétfői podcast – 7. szám, 2020. október 28., 4 perc2749https: //d2xzmw6cctk25h.cloudfront.net/post/2418/og_image/78abb7497ecc490d7af2cdb643a4bb4c.png

  Megadhatja az adatelemzést 35 évesen? Nos, igen … ha 25 évesen elkezd kiválasztani egy adott irányt. Van Data Science, van Data Engineering, van Data Analytics. És valahol a mesterséges intelligencia területén csak a Big Data rajzolódik ki.

  Annak érdekében, hogy a választott gyötrelem ne húzódjon tovább, a “Coming out Monday” című podcast ebben az epizódjában a Sberbank két tapasztalt adatelemzőjével megvitatjuk az adatpálya megkezdését. Veronika Golubeva a bank főmérnök fejlesztés területén Data Analytics, specializálódott Data Science, tanít Python a GeekBrains és a házigazdák szemináriumon. Nyikita Vasziljev inkább az adatmérnöki területen dolgozik, de a GeekBrains-nél oktatja a Pythont is. És Hadoop és Python könyvtárak is az adattudomány számára.

  A podcast hetedik epizódja több platformon is streamelhető:

  • alma
  • Google
  • Yandex
  • Castbox
  • Simplecast

  Ebben a bejegyzésben érdekes idézeteket gyűjtöttünk össze a számból.

  Hogyan kezdjünk karriert az adattudományban

  Hogyan kezdjünk karriert az adattudományban

  A különlegességekről

  – Az Data Science inkább a modellt felépítő algoritmusokról szól. Az adatelemző az a személy, aki adatforrásokat keres, kiválasztja azokat, elemzi és bemutatja a pénzügyi modell eredményét az üzleti diagramokban. Adatmérnök az, aki adatcsatornákat fog létrehozni az adatkutatók számára, amelyeken képzésre kerül sor.

  – Számomra úgy tűnik, hogy az adatelemző áll a legközelebb a bölcsészettudományhoz, mert maga sokkal közelebb áll az üzlethez. Vagyis nem pénzügyi elemzés, hanem adatelemzés.

  – Nem látok problémát, hogy a humán tudományok az ezzel összefüggő három pozíció bármelyikében részt vegyenek az adattudományban. Itt fontos, hogy melyik áll közelebb. Ha meg akarja érteni az új programozási nyelveket, tanulmányozni a kereteket, elolvasni az angol nyelvű dokumentációt, megérteni azokat a problémákat, amelyeket nem talál a Stack Overflow szolgáltatásban, akkor jó úton jár az adatkezelés felé. Vegyük a második irányt, az adatelemzést: itt egyszerűbb, van választási szabadság. Készíthet diagramokat, prezentációkat készíthet, vagy gyönyörűen beszélhet egy termékről.

  – A hagyományos adatelemzőre, adatmérnökre és tudósra történő felosztás sok vállalatnál nem működik. Valójában előfordul, hogy egy adatelemző és egy tudós, vagy egy adatelemző és egy mérnök egy személy.

  OLVASS TOVÁBB:  Megnyitjuk a GeekUniversity "Network Engineer" karát

  – Amikor eljöttem a céghez, ahol dolgozom, a terméktulajdonos azt mondta, hogy egyáltalán nincs felosztásunk DA, DE, DS – és én DX leszek.

  – Tapasztalatból elmondhatom, hogy leginkább az adatkutatók álláspontjában kérdezik a modellek jelentését, és mindnek matematikai vonzata van. A metrikának matematikai vonzatai is vannak, jól meg kell értenie, mit csinál ez vagy az a modell.

  Az alapvető adatelemzési készségekről

  – Számomra úgy tűnik, hogy Jun számára, mint adatelemzőnek fontos, hogy az SQL-t alap szinten ismerje – és ne rekurzív lekérdezéseket. Most, ha Jun ismeri a Pythont, rendelkezik alapvető készségekkel (és nem fejlesztő), tudja, hogyan kell használni a Pandas könyvtárat – ez plusz lesz, és nagyon is lehetséges a kiindulási helyzetbe kerülni.

  – Ha a négy nagy cégről beszélünk, akkor is az Excel-ben építenek elemzéseket. Ha egymillió sorba illő adatokkal rendelkezik, az Excel elegendő az Ön számára. Ha több mint egymillió adatsora van, akkor nem nélkülözheti olyan adatbázist, amelyben sokkal gyorsabban megteheti.

  OLVASS TOVÁBB:  A jövő hivatása: VR / AR fejlesztő

  – Jun számára fontos készség a google és a fejével való gondolkodás képessége. Lehet, hogy nem tud együtt dolgozni a Python összes könyvtárával, de képesnek kell lennie arra, hogy helyesen tegye fel a kérdést, jó anyagokat találjon, olvassa el a Stack Overflow hűvös haverjainak dokumentációját vagy ajánlásait – ez elég az összes feladat lefedésére.

  – A lényeg a képesség, hogy beszéljünk és ne féljünk hülyének tűnni, nem érteni és kérdéseket feltenni. A találkozókon az üzleti élet nagyon gyakran érthetetlenül beszél, ezért tisztázást kell kérnie – idővel meg fogja érteni, hogyan működnek. Nincs ott semmi bonyolult.

  Az önéletrajz azt mondta, hogy két-három éve szabadúszó. És valójában a haver vízipipát vagy ilyesmit kalapált ebben az időben.

  – Bármit elmondhat magáról, és amint a gyakorlat azt mutatja, 80% -uk többet tulajdonít magának, mint amennyit tud.

  – Amikor először kezdtünk munkát keresni egy osztálytársamnál, azt gondoltam, hogy kétszer olyan okos, mint én, de kiderült, hogy meghívtak a cégbe, de ő nem. Ez csak azért volt, mert nekem könnyebb volt kikapcsolódnom és megtalálni a közös nyelvet, és ő, a technikai részben többet tudva, nem tudta megvédeni döntéseit és elmondani róluk, hogy a másik ember megértse.

  OLVASS TOVÁBB:  A GeekBrains öregdiák projektjei: TravelKeeper szolgáltatás

  – Maga az interjú játék. A cég olyan alkalmazottat keres, aki a lehető legtöbbet tudja, hogy minél kevesebbet fizessen neki. A felvett alkalmazott pedig a lehető legkevesebbet akarja csinálni és a lehető legtöbbet kapja. És mindenki felhúzza a takarót.

  – Az adatelemzésből biztonságosan elmozdulhat egy szomszédos területre – mind az adatmérnöki, mind az adattudományi, és fordítva, más területekről pedig a következőre ugorhat.

  – Valószínűleg senki nem fog kérdezni az Excelről, de hasznos lesz az Ön számára. Talán találkozni fog a munkahelyén, és nehéz lesz, ha korábban nem dolgozott benne. De ha gyorsan felfogod, minden rendben lesz.

  Az adatszakemberek interjúkban elkövetett hibáiról

  – Úgy tűnik számomra, hogy a tanfolyamokat nem hiába jelzik. Feltétlenül meg kell jelölni az összes tanfolyamot, amelyet elvégeztél, leírni a kapott képességeket. Jelezze, hogy ilyen vagy olyan módon találkozott, még akkor is, ha ugyanaz a Microsoft Access. Ha ez az első összefoglaló júniusban, mondja el mindazt, és a végén írja meg, hogy fantasztikusan tartja érdekesnek.

  – Azt tanácsolom az első szakaszban, hogy interjúkat készítsen egy olyan társaságban, ahol nem igazán akar elhelyezkedni. Körbe kell járnia, fel kell ismernie, mi ez, levonni a következtetéseket, megérteni, hogy tud valamit, és meg kell próbálni, hol érdekli jobban.

  – Ne próbáljon mindent a tetején tanulmányozni, inkább az alapra koncentráljon. Tapasztalat szerint az emberek 80% -a nem tudott megoldani egy triviális problémát, amikor két táblázatot rajzolok egy darab papírra, és megkérem őket, hogy mondják meg, hogy a bal, a jobb és a belső csatlakozás milyen eredményt hoz vissza. Ez az adatbázis-kapcsolatok kiindulópontja, és nem tudnak ilyen egyszerű kérdésre válaszolni.

  OLVASS TOVÁBB:  Megnyitjuk a GeekUniversity "Network Engineer" karát

  Érdekes? Kövesse a cikk elején található linkeket, hogy meghallgassa a teljes verziót és feliratkozhasson a podcast-frissítésekre;) Maradjon velünk, sok jó epizód vár még ránk!

  Friss cikkek

  A Yandex folytatja harcát az Afisha védjegyért

  A Yandex öt új szellemi tulajdonjogi pert indított a Rambler Group ellen. Amint arról az Interfax beszámolt, január 15-én a Yandex öt új...

  Hogyan működik az Instagram ajánlási rendszer

  Az Instagram algoritmus fejlesztője, Amog Mahapatra cikket publikált, amelyben a különféle ajánlások értékéről és a közösségi hálózat ajánlási rendszerének működéséről beszélt. Az ilyen rendszerek...

  A YouTube továbbra is kísérletezik áruk értékesítésével

  A fejlesztők bejelentették egy új funkció tesztelésének megkezdését az áruk videó útján történő vásárlásához. Egy kísérleti projekt részeként a YouTube több tartalomkészítőjét is...

  A Mail.ru Group-ot és a Yandexet monopóliumellenes törvények megsértésével vádolják

  Az Internetes Szerzői Jogvédelem Egyesülete (AZAPI) ellenzi őket. Az AZAPI panaszt tett az Eurázsiai Gazdasági Bizottságnál (EGK) a Yandex és a Mail.ru Group...

  A Google megerősítette az altémák elindítását a rangsorban

  Ez segít diverzifikálni a SERP tartalmát. A Google még 2020 októberében jelentette be az altémákat a Search On rendezvényen. Danny Sullivan elmondta, hogy...

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában