More

  Hogyan készítsünk videohirdetéseket a Mail.ru Narrator alkalmazásban

  Partneranyag A koronavírus-karantén ötödik hónapja volt – nekünk az eLama ügynökségnél sürgősen ki kellett találnunk valami kreatív dolgot, hogy ne csüggedjünk el. Emlékeztünk arra, hogy a Mail.ru Group bejelentett egy szolgáltatást a mesterséges intelligencia technológián alapuló virtuális előadók létrehozására. Úgy döntöttünk, hogy kísérletezünk és promóciós videókat készítünk a szolgáltatásban. Elmondjuk, mi lett belőle.

  Hogyan működik a Mail.ru Group “ideghálózattal rendelkező szolgáltatása”?

  A Mail.ru bemondó egy olyan platform, amely digitális műsorvezetőkkel készít videókat. Az ötlet egyszerű: a felhasználó feltölti a szöveget, Marusya hangsegéd kimondja, és a mesterséges intelligencia mindezt videóvá alakítja: a virtuális műsorvezetők bármilyen szöveget elolvasnak, és még a szemantikai hangsúlyokat is tudják elhelyezni.

  A projekt kezdetekor a felhasználó a négy műsorvezető közül választhat, valamint a terv nagysága – a bemondó ülve vagy állva elmondhatja a híreket. A szolgáltatás tippeket ad: például hosszú, animációval ellátott üzenetek esetén a formátumot jobb választani, amikor az előadó ül. Ezt követően ki kell választania, hogy melyik stúdióban hirdetik a hírt. Többféle van – a klasszikustól a “Megapolis” -ig vagy az “Esti Híradóig”. És az utolsó lépés a szöveg hozzáadása a videóhoz. Kiemelheti azt is, hogy a szövegben a beszélőnek pontosan hol kell egy kicsit tovább szünetelnie, és hol kell hangsúlyt fektetnie.

  A kreatívokról

  Ügynökségünk 12 éve foglalkozik kontextuális, célzott videohirdetések, valamint webanalitika elemzésével. Beszélünk nagy konferenciákon is, hetente több webináriumot tartunk, elindítjuk saját promóciós eszközeinket és stratégiákat dolgozunk ki, amelyek – ahogy az idő mutatja – működnek.

  OLVASS TOVÁBB:  Jelentés generálása a Google Data Studio szolgáltatásban az eLama segítségével

  Szeretjük a hipotéziseket tesztelni magunk számára. Ezúttal azt feltételeztük, hogy logikus lenne az Announcer Mail.ru-val közösen népszerűsíteni a videohirdetési beállítási szolgáltatásainkat. Így saját példánkkal megmutatjuk, hogy a videohirdetések vezethetnek, és nem csak az elérés érdekében dolgoznak, ahogy sokan hiszik.

  Ugyanakkor a kezdetektől fogva megértettük, hogy a videohirdetések nem működnek jól minden résnél. Például a digitális szolgáltatásokat nehezebb népszerűsíteni a segítségével, mint például az online áruházakat – könnyebb bemutatni egy terméket, mint elmondani egy szolgáltatásról.

  Azzal kezdtük, hogy ötleteltük, miről fogunk beszélni a videókban. Az elképzelések különbözőek voltak – a “Videohirdetési statisztikák” szokásos kiadásától kezdve az álhírekig és az olyan kreatívokig, mint a “brit tudósok végeztek egy tanulmányt, és megállapították, hogy a YouTube 1000 videójának megtekintése 5 üzleti ebédet ér! Csak 5, Karl! “

  OLVASS TOVÁBB:  Technodigest: új szolgáltatások a Sberbank és a Microsoft részéről

  Miután eldöntöttük a szöveget, kiválasztottunk egy bemondót és kiválasztottunk egy stúdiót, az idegháló videókat generált nekünk. Csak optimalizálni kellett őket – például hozzáadni egy logót és rövidíteni a szöveget (és ezért magát a videót) egyes közösségi hálózatokon.

  Itt van egy kis űrszerű videó:

  A hirdetések elindítása és tesztelése

  Kampányokat indítottunk a Facebookon, az Instagramon és a myTarget-on. A közönséget ugyanúgy választották meg, mint a szokásos kampányokban: cégtulajdonosok, marketingesek, forgalomszervezők. Megcéloztuk webes szemináriumaink résztvevőit és azokat is, akik a videohirdetések elindítását keresték.

  OLVASS TOVÁBB:  Hogyan lehet linkek segítségével növelni a webhely forgalmát. Ügy

  Ennek eredményeként két hét alatt megkaptuk:

  A myTarget-ben történő reklámozás jól működött az elérés érdekében, és olcsó forgalmat hozott: ezen a webhelyen egy kampány 10360 rubelbe került. – ez a költségvetés több mint 170 ezer felhasználó figyelmét hívta fel magára, és kisebb költségvetéssel közel négyszer több kattintást kapott, mint a Facebookon és az Instagramon. A legmagasabb átkattintási arány az összes webhely között a Facebook volt, az átlagos CTR 4,6% volt.

  Eredmény

  ● A Mail.ru Bemondó gyors és olcsó videó létrehozási mód. A fő plusz egy szokatlan és technológiai formátum: a Mail.ru Announcer videójában a videokonstruktorokkal ellentétben van egy személy, és az idegháló lehetővé teszi a szöveg beszéddé történő lefordítását. A projekt beépített videoszerkesztővel is rendelkezik, amely sokféle funkcióval rendelkezik. Ez lehetővé teszi a videók feldolgozását a böngésző elhagyása nélkül, és komolyan felgyorsítja a videotartalom előállításának folyamatát is.

  ● Annak ellenére, hogy általában a reklámozás nem hozott nekünk megrendeléseket, jó alapot gyűjtöttünk az újracsatoláshoz. Ezért más eszközök segítségével képesek leszünk “utolérni” a felhasználókat.

  ● Mindig fontos új hirdetéseket kipróbálni, és csatornákat keresni a konverziós költségek fenntartása vagy akár csökkentése érdekében.

  Friss cikkek

  A kattintás átlagos költsége a Yandexnél 2020-ban harmadával csökkent

  A Google csak 4% -kal rendelkezik. Az Aori platform szakemberei összefoglalták a kontextuális reklámozás eredményeit az elmúlt évben Oroszországban. Kutatásuk során a szakértők...

  B2B tartalommarketing: Hogyan csinálják a vállalatok a vállalati blogot [kutatás]

  A blogkutatás adaptált fordítása 502 B2B vállalat mintáján. Szeretjük a Backlinko SEO Research-t a nagy mintái miatt. A blog kutatásához lefordítottuk a Google...

  Hogyan tarthatjuk meg a copywritert a keresletben

  Az összes digitális irány között a copywriting nagyon alacsony belépési küszöbértékű terület volt és marad. Szinte minden olyan ember, aki képes többé-kevésbé folyékonyan írni,...

  Hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet a YouTube-forgalomból

  A SEOnews továbbra is érdekes konferencia-előadások után kutat, és teljesítményértékeléssel ismerteti Önt. Ma a NaZapad 15 konferencia felvétele került a középpontba, amelyet a SeoProfy...

  Python fejlesztő: mi a teendő, ha megtanultad az alapokat

  Választás a Keras és a PyTorch között, és a megoldás magyarázata 2023. január 18., 12 perc A legtöbb kezdő fejlesztő ismeri a Python...

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában