More

  Hogyan készítsünk kenyérmorzsákat a weboldalon 🍞 [teljes útmutató + bónusz ]

  Mindent a ZSEMLEMORZSÁRÓL a SEO-ban: miért van szükségük, hogyan kell hozzáadni a webhelyhez, milyen jelölést kell végrehajtani. Megoldások WordPress, Bitrix, Joomla és egyéb CMS.

  Frissített anyag.

  A cikkben:

  1. Mik azok a kenyérmorzsák?
  2. Miért vannak a SEO-ban, és mely webhelyeknek szükségük van rájuk
  3. Hogyan lehet hozzáadni a breadcrumb jelölést egy webhelyhez
  4. A helyes beállítások ellenőrzése
  5. Automatizálás: plugins különböző CMS
  6. Bónusz: egy chip, amely növeli a CTR-t a kimeneten

  A “Hansel and Gretel”gyermekmesében, az erdőbe vezető úton, egy testvérpár morzsolta a kenyeret, hogy morzsákat találjon haza. Ezért a” zsemlemorzsa ” a webhelyen megkapta a nevét — segítenek a felhasználóknak navigálni az oldalak hierarchiájában. A meseban a morzsákat a madarak fogyasztották, de a helyszínen a főoldalról a kívánt oldalra vezető út megbízható lesz.

  Nézzük meg, hogy mely webhelyeknek van szükségük ilyen jelölésre, valamint hogyan kell helyesen konfigurálni.

  Zsemlemorzsa a SEO-zsemlemorzsában) egy navigációs lánc, amely megmutatja az oldal helyét a webhely hierarchiájában. Szükséges, hogy a felhasználó gyorsan eljuthasson a főoldalra, az előző szakaszba vagy a gyökérkönyvtárba. Hogyan néznek ki az oldalon:

  Как сделать хлебные крошки на сайте 🍞 [Полное руководство + бонус]1Termék oldal citilink.ru

  A helyesen megjelölt kenyérmorzsák bejuthatnak a webhely részletébe a Yandex és a Google keresési eredményeiben. A töredék a szokásos link helyett navigációs láncot jelenít meg:

  Как сделать хлебные крошки на сайте 🍞 [Полное руководство + бонус]2Google Keresési Eredmények

  A töredék megjelenített lánca a felhasználó lekérdezésétől függően változhat, de morzsák segítségével a keresőmotor könnyebben meghatározhatja a keresési lekérdezés tartalmi kategóriáját.

  Mely webhelyeknek kell zsemlemorzsa, hogyan hasznosak a SEO-ban

  A “zsemlemorzsa”jelölés használata:

  • Kényelmesebb velük navigálni a webhelyen.A zsemlemorzsa kényelmesebbé teszi az oldalakat a felhasználók számára, könnyebb navigálni a szakaszokon, navigálni velük az általános kategóriákba.

  • Ezek lehetővé teszik az oldalak összekapcsolását.A zsemlemorzsában lévő linkek részt vesznek a belső összekapcsolásban, így segítenek a link súlyának áramlásában a webhelyen.

  • Tisztábbá teszik a részletet.A morzsáknak köszönhetően egyértelmű kategórianevek jelennek meg a részletben. Ez növelheti a töredék kattinthatóságát. A felhasználók azonnal eljuthatnak a kívánt szakaszba közvetlenül a keresési eredményekből.

  Nincs szükség zsemlemorzsára, ha a helynek egyszerű lineáris szerkezete van fészkelési szintek nélkül. Ezután semmi sem jelenik meg a morzsákban — csak a fő és a kívánt oldal lesz.

  Ha a webhelynek több mint két fészkelési szintje van, akkor a zsemlemorzsa segíthet a webhely navigálásában. A morzsák feltétlenül szükségesek az online áruházak, portálok, fórumok, különböző kategóriájú blogok katalógusainak navigálásához.

  OLVASS TOVÁBB:  Új hívási célok jelentek meg a Yandexben.Metrica

  Hogyan lehet hozzáadni a breadcrumb jelölést egy webhelyhez

  A konfigurációhoz használja a zsemlemorzsa jelölést. A jelölésnek köszönhetően a keresőmotorok könnyebben olvashatnak információkat az oldalról.

  Tippek a megfelelő kenyérmorzsák létrehozásához

  • Nem kell morzsákat a főoldalon.

  A Főoldal A kezdőoldal, egyszerűen nincs mit megjeleníteni a navigációs láncban a főoldalon.

  Как сделать хлебные крошки на сайте 🍞 [Полное руководство + бонус]3Kezdőlap és termékoldalak petshop.ru

  • Nincs szükség arra az oldalra mutató hivatkozásra, ahol a felhasználó található.

  OLVASS TOVÁBB:  Instagram Facebook Instagram lehet fizetni???????????

  Ha van egy kattintható link az aktuális oldalra a morzsákban, ciklikus link alakul ki. Az oldal link magát, ez értelmetlen, ronthatja a rangsor a helyszínen.

  A kör alakú hivatkozás elkerülése érdekében kétféle módon lehet megtervezni a zsemlemorzsát. Az aktuális oldal neve nem kattintható, mint az oldalon apteka.ru:

  Как сделать хлебные крошки на сайте 🍞 [Полное руководство + бонус]4Termék oldal

  A második lehetőség az aktuális oldal eltávolítása a láncból. Ebben a példában a lamoda.ru a morzsák az “asztali dekoráció” szakaszban érnek véget, ez a Philippi termék előző oldala.

  Как сделать хлебные крошки на сайте 🍞 [Полное руководство + бонус]5Termék oldal

  • A kenyérmorzsák szokásos helye az oldal teteje.

  Így történt, hogy a navigációs lánc a termékinformáció feletti menü alatt vagy az anyag címe felett helyezkedik el. Ebben az esetben az eredetiség nem szükséges, hogy a szokásos módon kényelmes a felhasználók számára.

  Как сделать хлебные крошки на сайте 🍞 [Полное руководство + бонус]6Hírek seroundtable.com

  • Cserélje ki az első linket egy kulcsra vagy márkára.

  Optimalizálási szakember Sergey Koksharov (Devaka) azt tanácsolja, hogy használja az első link lehetőségeit a zsemlemorzsában: a “Home” szó helyett írja be a webhely fő kulcsszóját vagy a márkanevet, ha nem talál egy rövid kulcsot.

  Ahelyett, hogy morzsákat a típus “Home > Termékek > > fűrészáru > > > fűrészáru”, hogy”építőanyagok > > > > fűrészáru > > > fűrészáru”.

  Hogyan állítsuk be a BreadcrumbList jelölést egy weboldalon

  A Yandex algoritmusa szerint morzsákat generál. A Google esetében a jelölést manuálisan konfigurálhatja a jelölés használatával Schema.org.

  További információ a témáról: Hogyan lehet végrehajtani a séma mikro-jelölését information.Org a webhelyre

  A “BreadcrumbList” jelölés egyfajta “Tétellista”. Ez magában foglalja a Microdata és RDFa formátumok használatát.

  Példa a” BreadcrumbList ” jelölésre a Microdata segítségével:

  1. Otthon Könyvtár < / a> < / li> < / li>
  2. Női ruházat Ruhák < / a> < / li> < / li>< / ol>

   Egy tipikus breadcrumb jelölési hiba

   A felhasználók gyakran találkoznak az ” azonosító “mező hiányzik” hibával. A hiba általában azzal a ténnyel jár, hogy a felhasználók jelzik az aktuális oldalt a jelölésben az utolsó ponttal, amely logikusan nem rendelkezik hivatkozással, hogy ne kapcsolódjon önmagához. De minden elem link, tehát az utolsó elemnek is hivatkozásnak kell lennie, különben hiba jelenik meg.

   Mi a teendő: ha ez az aktív aktuális oldal, akkor nincs szüksége hivatkozásra, egyáltalán nem kell beilleszteni a jelölésbe. A zsemlemorzsa utolsó elemének a katalógus előző részéhez kell vezetnie.

   Hogyan ellenőrizzük a breadcrumb jelölést

   A micro-markup végrehajtását a PS eszközeivel ellenőrizheti: a Google eszköz, valamint a Yandex validator.

   A Google Search Console frissített verziójában bevezették a” Breadcrumbs “jelentést, az orosz változatban” navigációs sávoknak “nevezik, a” fejlesztések ” kategóriában. A jelentés a mikro-jelölés megjelenítésével kapcsolatos hibákat mutatja A Google keresési eredményeiben.

   Как сделать хлебные крошки на сайте 🍞 [Полное руководство + бонус]7Jelentés a Google Keresőkonzolban

   Jelölő bővítmények különböző CMS-hez

   Hozzáadhat egy navigációs láncot egy részlethez speciális CMS-bővítmények segítségével.

   WordPress

   A WordPress legnépszerűbb breadcrumb pluginje a Breadcrumb NavXT. Vannak mások is: Instant Breadcrumbs, Flexy Breadcrumb, Surbma / Yoast SEO Breadcrumb Shortcode, Breadcrumb, breadcrumb egyszerű és még sok más.

   A breadcrumb jelölőkódot fájlokba kell helyezni:

   • mutasson morzsákat mindenhol-egy fájl fejlécéhez.php;

   • az összes rekordot-egy fájl egyetlen.php;

   • statisztikai oldalak esetén-egy fájloldalra.php;

   • minden kategóriában-egy fájl kategóriában.php.

   A plugins menüben konfigurálhatja a linkeket, beállíthatja a linkek elválasztó ikonját.

   Joomla

   A “Site Navigator” modul segítségével zsemlemorzsát adhat a Joomla CMS-hez, a modul típusa “mod_breadcrumbs”. A Vezérlőpulton található > kiterjesztések > > Modulkezelő.

   Как сделать хлебные крошки на сайте 🍞 [Полное руководство + бонус]8A modul konfigurálása

   Konfigurálja a webhely modulját, majd adja meg:

   • a modul helyzete, amelyben megjelenik az oldalon (a pozíciók megjelenítése az alábbiak szerint engedélyezett: Extensions-Template Manager-Settings-View modul Positions option-Enabled);

   • a főoldal neve;

   • szöveg elválasztó navigációs elemek (általában “/”).

   Nem kell a zsemlemorzsát megjeleníteni a főoldalon, ezért a “menüpontok összekapcsolása” lapon válassza a “minden oldalon, kivéve” lehetőséget, majd válassza ki az elemet a kezdőlappal.

   Opencart

   Az Opencart motor zsemlemorzsa a modul segítségével van felszerelve. A CMS különböző verzióihoz különböző modulok vannak:” intelligens zsemlemorzsa ” az Opencart 3.0-hoz, helyes zsemlemorzsa az Opencart 2-hez. x. van egy ingyenes módosító, amely inaktívvá teszi az aktuális oldalra mutató linket a zsemlemorzsában.

   Webasyst

   Két fizetett plugin van ehhez a motorhoz az online áruházakhoz — ” navigáció zsemlemorzsában “és” dinamikus zsemlemorzsa ” egyszerű beállításokkal.


   OLVASS TOVÁBB:  A WhatsApp visszafejti és megtekinti a felhasználók üzeneteit

  Friss cikkek

  A történet arról, hogy milyen nehéz volt weboldalt készíteni a Prostobank számára

  Miután meghallotta a "bank weboldalát", a legtöbb fehér hátteret fog elképzelni, amelynek különböző oldalain nyereséges hitelek kamatikonokkal másznak az arcodba. De nem minden bank...

  5 ok arra, hogy inspirálja a gyermeket a programozással

  A programozás olyan hobbivá válhat, amely a jövőben hasznos lesz, és a felnőtt élet készségeinek fejlesztése20213. szeptember 22. perc38A cikk szerzője Lisa TurlychkinaA cikk...

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában