More

  Hogyan keresünk tanárokat a programozó egységhez

  Hétfő esti podcast – 2020. december 17-i kiadás4 perc46https: //d2xzmw6cctk25h.cloudfront.net/post/2499/og_image/54c218beeeef4c16d6bf3e64b28e501b.png

  Ha úgy gondolja, hogy az online tanfolyamok csak okos srácok, akik elmondanak valamit a képernyőről, sietünk csalódást okozni. Szerzők, bírálók, dékánok és egyszerűen a tudás területén jártas szakemberek – mindezek az emberek részt vesznek abban is, hogy a piac által megkövetelt szinten tudást és készségeket biztosítsanak az érdeklődőknek.

  A “Hétfőtől indulok” podcast 17. epizódjába meghívtuk azt a személyt, aki felelős a programozás területén dolgozó szakemberek kiválasztásáért – Anna Kodaneva , a Programozó egység toborzó csapatának csapatvezetője. Anna rendezni fogja az összes folyamatot, és egyúttal elmondja, hogy a GeekBrainsnél miben különbözik a toborzás a rendes cégnél történő felvételtől.

  A podcast 17. epizódját különböző platformokon hallgathatja meg:

  • alma
  • Google
  • Yandex
  • Castbox
  • Simplecast

  Ebben a bejegyzésben érdekes idézeteket gyűjtöttünk össze a számból.

  Hogyan keresünk tanárokat a programozó egységhez

  A programozó tanárok toborzásáról GeekBrains

  – A különbség a klasszikus toborzáshoz képest az, hogy az informatikai srácoknak más foglalkoztatási formát kínálunk. Ez nem zavarja a fő munkát. Vagyis nem munkát, hanem partnerséget kínálunk. A szakértő szerepe megtisztelőnek tűnik, azonban az elfoglalt szakemberek számára elég nehéz időt találni arra, hogy kapcsolatba lépjenek velünk. De sok előnyünk van az ilyen emberek számára, ezért a szakemberek gyakran szívesen fordulnak hozzánk.

  – Akikben részt veszünk, azoknak nem lehet szerzői tapasztalata, de sok ismerete van. Ahhoz pedig, hogy az észlelés számára kényelmes, érthető, strukturált módszertanosokra fordítsák őket. Segítenek mindent helyesen, szépen és kényelmesen elvégezni.

  – A fejlesztés területén több klaszter létezik: front-end fejlesztés és back-end fejlesztés, van egy nagy Data Science and analytics, mobil fejlesztés, játékfejlesztés, tesztelés, amely kombinálódik az információbiztonsággal, és a DevOps. Van egy külön klaszter, ahol tanárokat és szerzőket keresünk a gyermekek programozásának megtanítására. Megvan a maga sajátossága, mert a gyerekek némileg másképp viselkednek, mint a felnőttek.

  OLVASS TOVÁBB:  "A" tűzőgép tesztelése "feladat különösen szokatlan volt."

  – A tanár több kiválasztási szakaszon megy keresztül, mint más alkalmazottak, akiknél néhány lépést eltávolítanak. Az egész azzal kezdődik, hogy a feltételeket megbeszéljük a toborzóval, mint másutt. A klasszikus válogatásban is. Ezután megkérjük a jelöltet, hogy készítsen VCV-t – ez egy tízperces interjú, ahol megválaszolja azokat a kérdéseket, amelyeket online feltettünk a rendszerbe. A jelölt elküldi nekünk ezt a bejegyzést. Ezt követi egy technikai interjú a dékánnal és a módszertanossal.

  – Gyakran a jelöltek maguk is teszt webináriumot kérnek erősségeik értékelésére. Amíg nem próbálja ki, nem fogja megérteni, hogy milyen lesz a 30 fős közönséggel való kommunikáció, hogyan érezheti magát a kamera előtt.

  Dékánokról, mentorokról és szükséges tapasztalatokról

  – A dékán nagyon széles funkcionalitással rendelkezik. Minden kollégának tanácsot ad szakmai területén. Metodisták, a karának összes tanára, toborzók bármilyen kérdés esetén felvehetik a kapcsolatot vele. Általában a dékán feladata a kar összes tanfolyamának kitöltése.

  OLVASS TOVÁBB:  A gépi tanulás a GeekBrains frissített szakmája

  – Ha megértjük, hogy egy potenciális tanár még soha nem találkozott oktatási projektekkel, és még nem érti teljesen, hogy milyen a szerepe, akkor felkérjük, hogy legyen mentor a leendő kollégák tanfolyamaion, hogy lássa, hogyan működik, és megértse, mennyire tetszik neki … Ha minden jól megy, átadjuk az illetőt a tanár szerepére.

  – A keresési mechanika teljesen megegyezik a klasszikus informatikai toborzáséval. Figyeljük a nyílt forrásokat, a munkahelyeket, a HH, Habr. Karriert. A keresés, ahol csak lehetséges: LinkedIn, Facebook, VK csoportok, konferencia oldalak. Lehet, hogy csak folytatódik az interneten szétszórva, amely eseti lekérdezések segítségével található meg. Igyekszünk a Mail.ru munkatársait is vonzani. A GeekBrains fejlesztői gyakran válnak tanárokká is.

  – A klasszikus toborzásnál egy megüresedett hely betöltéséhez például egy vezető Android-fejlesztőnek 50 vagy akár 80 levelet kell írnia. Attól függően, hogy a levele mennyire jó, és megtalálja-e a megfelelő embert … Esetünkben 20 Android-fejlesztőnek kell írnia, és valószínűleg egyikük egyetért, és partnerünkké válik.

  OLVASS TOVÁBB:  C # Fejlesztés - Új Geekegyetemi Kar

  – Számunkra választható a tanítási és tanítási tapasztalat. Fontos a gyakorlati tapasztalat a fejlesztésben vagy az adott területen végzett munkában. Ha a szerző szerepéről beszélünk, akkor fontos a rendszerbeli gondolkodás és a szöveggel való együttműködés készsége. Ha a tanítási helyiségről van szó, itt érdemes megemlíteni a tétovázás hiányát, amikor a nyilvánosság felé beszélünk. Fontos a tiszta és magabiztos beszéd és az összetett dolgok könnyű megmagyarázásának képessége.

  A toborzó útjáról

  – Általában gyakorlati pozícióból indul. Ez a jegyző szerepe. Ez a személy általában nem kommunikál az ügyféllel, nem számít, hogy külső vagy belső. A kereső egyszerűen megkeresi a szükséges profilokat egy adott kéréshez. Eleinte csak keres, aztán elkezd kommunikálni ezekkel az emberekkel. Így fokozatosan teljes jogú toborzóvá válik, aki keres és kommunikál a jelentkezőkkel és az ügyfelekkel, és ennek megfelelően végig kíséri. Ez az, ha toborzásról beszélünk. Ezután nőhet HR-szakembergé, átveheti az alkalmazkodás funkcióit, motiválhatja a személyzetet és kissé csökkentheti például a kiválasztás szerepét. Lehet szabadon lebegni, szabadúszó toborzóvá válni, de ez elég nehéz, mert induló tőkére van szükség. Végül is, ha ügynökségben vagy cégben dolgozik, minden szükséges hozzáférés fizetett.

  – Most kutatót és toborzót is keresünk, és ha van valaki, akinek kevés tapasztalata van az informatikában, és átfogóbbá akarja alakítani, akkor szívesen beszélgetünk és elfogadunk egy embert a csapatba.

  Érdekes? Kövesse a cikk elején található linkeket, hogy meghallgassa a teljes verziót és feliratkozhasson a podcast-frissítésekre;) Maradjon velünk, sok jó epizód vár még ránk!

  Friss cikkek

  A kattintás átlagos költsége a Yandexnél 2020-ban harmadával csökkent

  A Google csak 4% -kal rendelkezik. Az Aori platform szakemberei összefoglalták a kontextuális reklámozás eredményeit az elmúlt évben Oroszországban. Kutatásuk során a szakértők...

  B2B tartalommarketing: Hogyan csinálják a vállalatok a vállalati blogot [kutatás]

  A blogkutatás adaptált fordítása 502 B2B vállalat mintáján. Szeretjük a Backlinko SEO Research-t a nagy mintái miatt. A blog kutatásához lefordítottuk a Google...

  Hogyan tarthatjuk meg a copywritert a keresletben

  Az összes digitális irány között a copywriting nagyon alacsony belépési küszöbértékű terület volt és marad. Szinte minden olyan ember, aki képes többé-kevésbé folyékonyan írni,...

  Hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet a YouTube-forgalomból

  A SEOnews továbbra is érdekes konferencia-előadások után kutat, és teljesítményértékeléssel ismerteti Önt. Ma a NaZapad 15 konferencia felvétele került a középpontba, amelyet a SeoProfy...

  Python fejlesztő: mi a teendő, ha megtanultad az alapokat

  Választás a Keras és a PyTorch között, és a megoldás magyarázata 2023. január 18., 12 perc A legtöbb kezdő fejlesztő ismeri a Python...

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában