More

  Hogyan kell interjút készíteni egy jelölt elemzővel, és mit kell ellenőrizni

  Hogyan végezzen műszaki interjú egy jelölt a helyzetét elemző, mi a szakaszok közé, hol hogy gyakorlati feladatok vizsgálat a kérelmező tudást? Ilyas Mukhamadullin az Ak Bars Digital analyst clan vezető megoldástervezője és vezetője csak az elmúlt évben több mint ötven technikai interjút készített. Megosztotta tapasztalatait az áprilisi Analyst Marathon online konferencián “bérbeadás. Felszállás. Képzés BA / SA elemzők”. 

  A “technikai interjú lefolytatása: fájdalom és szenvedés nélküli bérbeadás” című jelentés nemcsak a nagy személyzetű nagyvállalatokra irányul: ugyanezek a megközelítések sikeresen alkalmazhatók, ha három vagy négy elemző van a személyzeten. Ha pedig egy technikai interjúra készül, mint jelölt-ez egy lehetőség arra, hogy hasznos információkat és gyakorlati tippeket tanuljon, amelyek segítenek abban, hogy munkát szerezzen álmai társaságában. 

  Technikai interjú: bevezetés 

  Tehát hátrahagyjuk a felvétel kezdeti szakaszát, amelynek eredményeként egy jelöltet választottak ki egy interjúra, és a tényleges interjúra összpontosítunk. Minden technikai interjú kezdődik bevezetés, amely magában foglalja a az interjúterv bemutatása és vázlata

  Ha az interjút videokonferencia formátumban tartják, feltétlenül kapcsolja be a videokamerákat. A vizuális kapcsolat nagyon fontos mind a jelölt, mind a kérdező számára, hogy kényelmesen érezze magát. 

  Nagyon fontos a találkozó összes résztvevőjének bemutatása. A műszaki szakember mellett ez lehet például egy HR és / vagy termékmenedzser annak az iránynak, amelyben az üresedés nyitva van. Ha egyikük késik a kezdethez, győződjön meg róla, hogy figyelmezteti a jelöltet, hogy ez a személy később csatlakozik. 

  OLVASS TOVÁBB:  Mobiloptimalizálási tippek az online üzletekhez

  Próbáljon korlátozni magát egy interjúra, hogy megmentse mind a saját értékes idejét, mind a jelölt idejét. Bizonyos esetekben további 15 perces interjút végezhet, hogy megismerkedjen a csapattal és egy adott termékkel, de kívánatos, hogy az első beszélgetés másfél órájában mindent illeszkedjen. 

  Miután megismerkedett, a kérdező beszél az interjú terve. Egy világos terv segít a jelöltnek, hogy a válaszokra összpontosítson, és magabiztosabban érezze magát. 

  Egy másik fontos pont a határidő. Azonnal adja meg az interjú időzítését, hogy ne derítse ki öt perccel az interjú vége előtt, hogy a kérdések felét még nem tették fel.  

  OLVASS TOVÁBB:  Az oroszországi digitális marketingszakemberek fizetésének elemzése 2020-ra és a jelöltekre vonatkozó követelmények

  Jelölt tapasztalat 

  Az interjú fő része bevezetéssel kezdődik a jelölt szakmai tapasztalata. Ez magában foglalja azt a társaságot, amelyben dolgozott, azokat a területeket, projekteket vagy termékeket, amelyekkel foglalkozott, az általa végzett funkciókat és az elért eredményeket. 

  Как проводить интервью с кандидатом-аналитиком и что проверять

  Tippek a jelölt számára: 

  1. Minél érdekesebb volt a tapasztalata, annál részletesebben meg kell élni rajta. A szakma első lépéseiről vagy egy érdektelen szakaszról, különleges eredmények és kihívások nélkül, elegendő megemlíteni egy mondatot. Meséljen többet arról, hogy mire lehet büszke.  
  2. Az NDA nem ok arra, hogy csendben maradjon. Ha nem tudsz érdekes élményről beszélni egy nem nyilvánosságra hozatali megállapodás miatt,akkor absztrakt. Jelölje meg azt a területet, ahol dolgozott, a termék megvalósításának régióit stb., konkrét Nevek megadása nélkül (a kérdező feladata, ha a jelölt az NDA – val kapcsolatos problémák miatt megbotlott-ilyen lehetőséget javasol neki). 
  3. Beszélj csak a személyes tapasztalatokról. Nem számít, mennyire érdekes és fontos a csapatmunka, a munkáltatót nem a csapat érdekli, hanem egy adott személy, aki üresedésre pályázik. 
  4. Mesélj nekünk a munkád során használt módszerekről, jelölésekről és eszközökről. Ez segít megérteni, hogy mit tapasztalt, és milyen gyorsan merüljön el a munka egy új cég. 
  5. Mondja el nekünk, milyen nehézségekkel kellett szembenéznie. Ezzel bemutatja a sávját, megmutatja, mi a kihívás és az eredmény személyesen (ha a jelölt nem érinti ezt a témát, az interjúkészítőknek fel kell tenniük neki ezt a kérdést). 
  OLVASS TOVÁBB:  Hogyan hozta bevételének 9% -át egy ruhaüzlet a Yandex.Direct-ben történő hirdetések révén. Ügy

  Kompetencia Mátrix-az interjúkészítő fő ” csaló lapja”  

  Miután a jelölt beszélt tapasztalataikról, a kérdező továbbmegy a kérdésekre. Itt van három fő “csaló lap”, amelyek előre elkészülnek, és segítenek az interjú hatékony lebonyolításában: 

  1. A kompetenciák mátrixaez a kereslet a társaságban.
  2. Feladatok (valós vagy elméleti) olyan mátrixon alapul, amely lehetővé teszi annak meghatározását, hogy a jelölt mennyire rendelkezik minden kompetenciával.
  3. Globális feladat, ami egyfajta “Útiterv” az egész interjú. Egy ilyen globális feladat lehet például egy új CRM rendszer bevezetése a vállalatban, amelynek példájával megérintheti a jelölt kompetenciáit, amelyek a leginkább érdekelnek. 

  Friss cikkek

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában