More

  Hogyan indíthatunk hirdetéseket a Facebook-on-lépésről lépésre

  Как запустить рекламу в Facebook - Пошаговая инструкция

  Elena
  A Facebook Instagram és Sergeyeva, a célzott hirdetések szakértője lehetőséget ad arra, hogy hirdetéseket indítson az alkalmazás bármely üzleti fióktulajdonosához. De a projekt fejlesztésével ezek az eszközök gyakran már nem elegendőek, majd itt az ideje, hogy új szintre lépjünk — célzott reklámot indítsunk a Facebook-on. Ebben a cikkben Elena Sergeeva marketingszakértő lépésről lépésre elmagyarázza, hogyan lehet önállóan elindítani az első reklámkampányt.

  A Facebook hirdetési kampány felépítése

  Mielőtt hirdetést helyezne el, Be kell állítania egy Facebook hirdetési fiókot. Ezt meg lehet tenni eLama-ban. Tudjon meg többet erről a segítségben.

  Как запустить рекламу в Facebook - Пошаговая инструкция

  Facebook Hirdetési Felület

  A reklámkampány 3 fő blokkból áll:

  • Kampányszint. Ebben a szakaszban meghatározza a kampány célját, valamint azt, hogy hová vezet. Például lehet egy weboldal vagy egy Instagram profil, Videómegtekintések vagy egy adott bejegyzés lefedettsége.
    
  • Hirdetési csoport szint. Itt kiválaszthatja, hogy mely webhelyekre szeretné megjeleníteni hirdetéseit: kapcsolja be a közönség beállításait, majd döntse el a helyezéseket.
    
  • Hirdetési szint. A képek, videók és szövegek mind a kampánystruktúra harmadik szintjén készülnek.

  A helyes beállítások minden szinten meghatározzák nemcsak az első, hanem az összes későbbi Facebook hirdetési kampány hatékonyságát is.

  Elemezzük az egyes blokkokat.

  1. lépés: kampány beállítása-Válasszon ki egy célt

  Как запустить рекламу в Facebook - Пошаговая инструкция

  A kiválasztott opciótól függően a Facebook algoritmus beállítja a hirdetés megjelenítését a kívánt feladathoz.

  “Elismerés”, “videó nézetek”, “elkötelezettség” – összpontosítson a nézetekre vagy a reakciókra.

  A többi lehetőség a kattintásokra vagy a célzott műveletekre összpontosít (alkalmazások telepítése, tartalom megtekintése a webhelyen, megrendelés vagy kérés).

  • Ha hirdetni szeretne Instagram-profiljában, válassza a” forgalom ” célt.
  • Azt szeretné, hogy minél több ember láthasson videoklipet vagy vírusos videót — válassza a “Reach” vagy a “Video Views”lehetőséget.
  • Annak érdekében, hogy a felhasználók gyakrabban írjanak neked a hírvivőkben, válassza az “üzenetek”célt.
  • A maximális webhelyforgalom érdekében válassza a “forgalom” lehetőséget, a kérelmek gyűjtéséhez pedig a “Konverziók”lehetőséget.
  OLVASS TOVÁBB:  Kontextuális hirdetési hírek 2021 májusára

  Részletesen elemeztük ezeket a célokat részletesen a cikkben.

  A cél kiválasztása után adjon egyértelmű nevet a kampánynak, hogy könnyen megértse, milyen hirdetések vannak benne.

  OLVASS TOVÁBB:  Hogyan találjuk meg a megfelelő közönséget YAN-ban: megértjük a célzást

  2. lépés: beállítás a kampány szintjén-költségvetés

  A kampány szintjén beállíthatja a teljes költségvetést, megadhatja a napi vagy a teljes kampányidőszakra vonatkozó kiadások összegét. Ebben az esetben a Facebook algoritmusa automatikusan meghatározza a leghatékonyabb hirdetési csoportokat, és elosztja közöttük a hirdetési költségvetést.

  A végső költségvetési beállítás a hirdetési csoport szintjén lesz.

  • Ha a kampánynak határideje van (például esemény vagy ideiglenes promóció), válassza ki a teljes időszakra vonatkozó költségvetési kiadásokat.
    
  • Ha rendszeres kampányról beszélünk-a napi költségvetésről.

  Ha egyenletesen kell elosztania a költségvetést a hirdetési csoportok között, kihagyhatja ezt a beállítást a kampány szintjén, beállíthatja a szükséges paramétereket a hirdetési csoportokban (erről később beszélünk).

  Как запустить рекламу в Facebook - Пошаговая инструкция

  A Facebook reklám promóciója az aukció elvén működik, ahol több vállalat versenyez a közönség figyelméért. Az ünnepek vagy a globális promóciók során (például a “fekete pénteken”) az aukció nagyon “fűtött” a hirdetők nagy száma miatt, ezért az ajánlatok, ezért a célzott akciók költsége nő.

  Ha már ismeri a célművelet határértékét, akkor hozzáadhatja a beállításokhoz. Ha túllépik, a rendszer ideiglenesen leállítja a hirdetések megjelenítését, amíg az ár le nem csökken.

  OLVASS TOVÁBB:  A Facebook Instagram Instagram-és Instagram-hirdetései rubelben fizethetők elamában

  3. lépés. Hirdetési csoport létrehozása-közönség kiválasztása

  Adja meg annak a közönségnek a beállításait, amelyre a hirdetéseket célozza: földrajzi elhelyezkedés, életkor, nem és nyelv.

  Как запустить рекламу в Facebook - Пошаговая инструкция

  Ha azt tervezi, hogy hirdetéseket jelenít meg Oroszország egész területén, akkor javasoljuk, hogy külön hirdetési csoportban válassza ki Szentpétervár és Moszkva lakosait. Ezeknek a városoknak a reklámozása általában drágább.

  Ha a közönség különböző korú embereket is magában foglal, azt is javasoljuk, hogy ossza meg szegmensekre, és hozzon létre egy külön hirdetési csoportot mindegyikhez.

  Ügyeljen arra, hogy állítsa be a nyelvet. Orosz Instagram Facebook hirdetési algoritmusok, például, Csak szolgál hirdetéseket azoknak, akik a felület az orosz.

  A beállítások között megjelenik a” részletes célzás ” szakasz, ahol megadhatja a felhasználók érdekeit és viselkedési modelljeit.

  Как запустить рекламу в Facebook - Пошаговая инструкция

  A keresősávban adjon hozzá javaslatokat a kulcsszavakhoz, a rendszer pedig olyan lehetőségeket kínál, amelyek jelzik a közönség méretét a kiválasztott érdeklődéshez. Az érdeklődési lehetőségek további lehetőségeihez nézze meg a vonal jobb oldalán található” ajánlások ” részt.

  OLVASS TOVÁBB:  Hogyan lehet növelni az értékesítést anélkül, hogy új felhasználókat vonzana: reklámozza a webhelyet, majd visszaküldi az ügyfeleket

  Az egyetlen hirdetési csoport érdekeinek optimális száma 1-4. Ugyanabban a beállítási szakaszban kizárhat bizonyos érdekeket, vagy szűkítheti a közönséget további paraméterekkel. Például kombinálja az érdekeket viselkedési tényezőkkel:

  Как запустить рекламу в Facebook - Пошаговая инструкция

  Az érdekek beállításakor Kövesse nyomon a lehetséges lefedettségi adatokat. Fontos, hogy a nyíl a zöld szektorban legyen. A széles körű célzás lehetővé teszi a Facebook algoritmus számára, hogy jobban megtanulja és kiválassza az Ön számára legmegfelelőbb közönséget. Ezért nem szükséges túl sokat szűkíteni.

  Как запустить рекламу в Facebook - Пошаговая инструкция

  Friss cikkek

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában