More

  Hogyan állíthatja be a célzott hirdetéseket

  Как настроить таргетированную рекламу самостоятельно

  Elena
  Sergeeva, a célzott reklámozás specialistája a közösségi hálózatokban, ellentétben a kontextuális vagy megjelenítési hirdetésekkel, csak a közönség érdeklődő szegmense számára jelenik meg. Minden közösségi hálózatnak megvannak a maga sajátosságai és beállításai, így úgy tűnik, hogy örökké fog tartani, hogy mindezt tanulmányozzuk. Valójában van egy általános elv a célzott hirdetésekkel való együttműködésre. Ha megérted, akkor képes lesz arra, hogy gyorsan megértsd a reklámszekrényt, és önállóan állítsd be a kampányokat a közösségi hálózatokban. A lépésről lépésre szóló utasításaink segítenek ebben.

  Mit kell futtatni a hirdetéseket a közösségi hálózatokon

  Mielőtt kampányokat indítana bármely közösségi hálózatban, készítsen mindent, amire szüksége van:

  1. A célközönség portréja. Elemezze a meglévő ügyfelekkel kapcsolatos információkat, vagy képzelje el az ideális vevőt, ha csak egy projektet indít. Válaszoljon a potenciális ügyfelekkel kapcsolatos fontos kérdésekre:

  • milyen érdekeik vannak;
  • milyen korúak és neműek;
  • mennyire fontos a helyük;
  • hogyan hoznak vásárlási döntést.
    

  2. Termék, termék vagy szolgáltatás. Menjen végig egy potenciális ügyfél lépésein a hirdetések megjelenítésétől a vásárlásig: van-e elegendő információ neki; világos, hogyan kell vásárolni vagy megrendelni; vásárolhat-e most, vagy fel kell készülnie.
   

  3. Meglévő források és közösségi hálózatok a reklámozáshoz. Tudja meg, melyik közösségi hálózatban van a legaktívabb a közönség, ahol népszerű közösség vagy személyes profil van. Értékelje meg, hogy a hirdetési költségvetés lehetővé teszi-e, hogy egyszerre több közösségi hálózatot fedezzen le.
   

  4. Meglévő és potenciális ügyfelek adatbázisai. Ez lehet e-mailek, telefonszámok vagy pixelek által gyűjtött adatok a webhelyeken. Ez az erőforrás segít abban, hogy “meleg” közönséggel kezdjen reklámozni, és a jövőben hatékonyabban méretezze hirdetéseit.
   

  5. A hirdetési forgalom platformja. Győződjön meg róla, hogy az analitikai rendszerek konfigurálva vannak, a webhely informatív, a közösségi hálózati közösség pedig alapvető tartalommal van feltöltve.

  A célzott reklám létrehozásának szakaszai

  1. szakasz: a közösségi hálózatban történő reklámozás szabályai

  Ha úgy dönt, hogy egy hirdetési kampány létrehozásához közösségi hálózatot választ, olvassa el a webhely szabályait. Az Instagram Facebook és Instagram szabályok áttekintése megtalálható cikkünkben.

  OLVASS TOVÁBB:  Egy évvel később eltávolítva: félelmek, felismerések és buktatók

  2. szakasz: a versenytársak hirdetéseinek elemzése a közösségi hálózatban

  Tanulmányozza a versenytársak hirdetéseit. Elemezze a takarmány, szövegek, kreatívok, valamint az egész lánc egésze-a hirdetés szolgáló termék kölcsönhatás. Facebook Instagram Facebook Facebook-ahhoz, hogy a hirdetések egyes versenytársak a VKontakte feed, elég, hogy iratkozzon fel a népszerű tematikus közösségek, valamint az Instagram, Facebook-érdeklődést mutatnak a tartalom a kiválasztott témában. 

  3. szakasz: szöveges és grafikai anyagok készítése a kiválasztott közösségi hálózat számára

  El kell kezdenie kreatívok létrehozását a reklámozáshoz, miután eldöntötte, hogy mely közösségi hálózatokon fogja közzétenni. Minden webhelynek megvannak a maga követelményei a képek, videók és szövegmennyiség formátumára vonatkozóan. Bannerek rajzolásához, egyszerű videók készítéséhez használhatja a beépített szerkesztőket a reklámszekrényekben, harmadik féltől származó szolgáltatásokban vagy alkalmazásokban, vagy a tervező szolgáltatásaiban.

  OLVASS TOVÁBB:  Hirdetések indítása a YouTube-on a Google Ads segítségével

  Tesztelje a hirdetések különböző verzióit-sok témában a telefon egyszerű fotói sokkal jobban működnek a reklámban, mint a márkás designer bannerek.

  4. szakasz: hirdetési szekrény létrehozása

  Ha még nem indított hirdetéseket a kiválasztott közösségi hálózatokban, akkor kezdje el dolgozni egy hirdetési szekrény létrehozásával vagy konfigurálásával. Részletes útmutatókat készítettünk a Facebook hirdetésekhez és a VKontakte-hoz.

  5. lépés: hirdetések beállítása

  A közösségi hálózatokban történő reklámozás közönségét nemcsak szegmensek oszthatják meg, az Általános portré alapján, hanem a termék vagy szolgáltatás iránti hűség mértékével is.

  • “Forró” közönség: a felhasználók már jól ismerik Önt, a terméket, vagy fokozott érdeklődést mutatnak a javasolt téma iránt.
    
  • “Meleg” közönség: a felhasználók hallottak valamit rólad vagy a termékedről, de még nem mutattak érdeklődést a téma iránt.
    
  • “Hideg” közönség: még nem tud semmit rólad, a téma iránti érdeklődés nem alakult ki.

  Fontolja meg ezeket a kategóriákat, amikor hirdetési kampánystratégiáját fejleszti a közösségi hálózatok bármelyikében.

  Ha először indít hirdetést, kezdje el egy teszt hirdetési kampányt: rendeljen el egy kis költségvetést, azonosítsa a 3-5 fő közönségszegmenst, hozzon létre 1-3 hirdetést mindegyikhez, és legalább 1-2 hétig “forgassa” a hirdetést.

  Instagram Facebook, Instagram, VKontakte lépésről-lépésre segít beállítani hirdetéseket a szociális hálózatok helyesen.

  6. szakasz: Az eredmények optimalizálása és elemzése

  Az első reklámkampány elindítása után fontos annak hatékonyságának értékelése, szükség esetén a beállítások módosítása.

  OLVASS TOVÁBB:  Hogyan lehet hatékony hirdetéseket megjeleníteni a myTarget-ban, és hogyan lehet további bevételt generálni?

  A választott céltól függően értékelje a fő mutatókat. A legtöbb közösségi hálózatban az optimalizálás automatikusan megtörténik: Az algoritmus kiválasztja, hogy a hirdetések közül melyik működik jobban, majd újra elosztja a költségvetést.

  Ha még nem választotta ki ezt az opciót, akkor az optimalizálás manuálisan is elvégezhető a nem hatékony hirdetések vagy hirdetési csoportok letiltásával.

  Fontos korrelálni a hirdetési teljesítménymutatókat az üzleti mutatókkal. Nézzünk egy példát.

  Tegyük fel, hogy nagyobb forgalmat szeretne elérni (a “forgalom” cél), és előfizetőket vonz a fiókjába vagy a közösségébe. Ebben az esetben nemcsak az átmenet költségeit, hanem az előfizető költségeit is meg kell becsülni. Hosszú távon ez a közönség szegmensének minősége is, amikor ezek az előfizetők elkezdenek vagy nem kezdik el megvásárolni a terméket. Előfordul, hogy az átmenetek és az előfizetések olcsók, de a jövőben a közönség nem vásárol semmit. Egy másik szegmens vonzása drágább, de végül megoldja a projekt vagy az üzlet végső feladatait.

  OLVASS TOVÁBB:  Hogyan lehet hatékony hirdetéseket megjeleníteni a myTarget-ban, és hogyan lehet további bevételt generálni?

  Egy másik példa: képzeljük el, hogy a cél a konverziók a webhelyen. Az algoritmus megtanulása után láthatja az alkalmazás vagy a vevő vonzásának költségeit a reklámszekrényben. Ahhoz, hogy megértsük, mennyire nyereséges ez a paraméter az Ön számára, valamint hogy lehetséges-e méretezni, a kapcsolódó üzleti mutatók kiszámítása segít:

  • átalakítás vásárlás Alkalmazások,
  • átlagos vásárlási nyugta,
  • az ügyfél visszatérése ismételt vásárlásokhoz.

  Mindezek az adatok segítenek teljes képet alkotni a hirdetési kampány további menetéről szóló döntések meghozatalához.

  Mikor jobb célzott hirdetéseket indítani

  Ha a költségvetés nagyon korlátozott, és a termék nem kötődik egy bizonyos hullám a kereslet, ne indítson hirdetéseket során tömeges akciók (“fekete péntek”,” Cyber Hétfő”), valamint a nagy ünnepek (Új év, február 23, március 8).

  A hirdetők hatalmas száma miatt az aukció sokat melegszik, a reklám nagyon drága lesz-a felhasználó figyelmének ajánlata nagyon magas. Az átalakítás költsége 2-3-szor nőhet, egyes versenyképes témákban pedig még magasabb.

  Friss cikkek

  Hogyan lehet felismerni egy kattintást a Yandexben.Közvetlen és védje meg magát tőle

  A "Video Cheat Sheet on Internet Marketing" egy speciális projekt, amelyet a SEOnews és az eLama service indított el. A projekt részeként megosztjuk a...

  Hogyan lehet pénzt kivonatok: áttekintést a partner program a projekt”mindent át!”

  Partner anyaga Természetesen annak érdekében, hogy pénzt keressenek az esszékre, nem szükséges saját maga írni őket. A cikk a partnerprogramokból származó...

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában