More

  Hogy megy a mobil fejlesztői interjú?

  Alexander Anikin, dékán a kar Android fejlesztési GeekBrains18 május 20216 perc 29https: / /d2xzmw6cctk25h.cloudfront.net/post/2624 / og_image / d6b0df6963fad75c41266e6f67eabafe. png

  Már beszéltünk arról, hogy milyen kérdéseket lehet feltenni az interjúban egy Android fejlesztőnek. Ma elemezzük, hogyan megy az interjú, és milyen szakaszokból áll. Ez az információ hasznos lesz más specialitásokkal rendelkező pályázók számára is, mivel az interjú alapelvei általában minden fejlesztő számára gyakoriak.

  Minden évben egyre több üres állás van az Android fejlesztők számára. Ugyanakkor a legjobban fizetett szakemberek közé tartoznak.

  Как проходит собеседование мобильного разработчика

  1. szakasz: szűrés interjú

  Természetesen, hogy eljusson az első szakaszba, már rendelkeznie kell egy önéletrajzával, amelyet elküldesz az érdeklődő vállalatoknak. A legegyszerűbb és leghatékonyabb módja az, hogy a Fejvadászra helyezzük. És ott, hogy levelezőlistákat készítsenek a munkaadóknak.

  Minden azzal kezdődik, hogy kapcsolatba lép a toborzóval. Hívhat, írhat az e-mailre, üzenetet küldhet a Messengerben vagy a közösségi hálózatokban-attól függően, hogy mely kapcsolatokat adta meg az önéletrajzban. Ön elfogadja a hívást a következő napokban — ez általában nem tart tovább, mint 15 perc. A cégről, a szociális csomagról, az iroda helyéről és a munkakörülményekről is beszámolnak. Aztán vannak tisztázó kérdések:

  • az Ön tapasztalatairól-megfelel-e az önéletrajzban leírtaknak;
  • az ott felsorolt készségekről;
  • a projektről és a benne betöltött szerepéről;
  • arról, hogy miért keres egy új munkát;
  • milyen fizetést vársz-általában egy hozzávetőleges Villa a minimumról a maximálisra elegendő;
  • a mozgás lehetőségéről, ha egy másik városban tartózkodik;
  • ritkán, de szűrővizsgálati kérdéseket tehetnek fel.

  Tudjon meg többet róluk. A szűrővizsgálati kérdéseket gyakran nagyvállalatoknál teszik fel, ahol a pályázók áramlása nagyon nagy. A humánerőforrás-alkalmazottnak lehet egy listája a cégfejlesztő által összeállított egyszerű kérdésekről, amelyeket egyértelműen meg lehet válaszolni, összehasonlítva a megfelelővel. Ez egy további akadály a jelöltek számára a junior szinten és az alatt. Ez lehetővé teszi, hogy időt takarítson meg a programozók számára, akik további interjúkat folytatnak. Természetesen, ha a vállalat kezdő programozókat vagy gyakornokokat toboroz, az ilyen kérdéseket nem fogják feltenni.

  Példák a lemorzsolódási kérdésekre az Android fejlesztők számára:

  • mi az az OOP?;
  • az objektum módszerei / bármely osztály;
  • melyek a Java gyűjteményei?;
  • sebesség keres egy elemet a gyűjtemény;
  • egy tevékenység életciklusa és töredékei;
  • az android komponensek felsorolása;
  • Életciklus megtekintése;
  • a tevékenység állapotának mentése.

  A kérdések attól függően változhatnak, hogy milyen munkára jelentkezik, és milyen technológiai stack-et használnak ott.

  A toborzó fő feladata ebben a szakaszban a véletlenszerű emberek kiszűrése. Továbbá győződjön meg arról, hogy megfelel a megüresedett, és még mindig keres munkát, és a cég meg tudja felelni a követelményeknek a feltételek és a fizetés. Ha minden illeszkedik egymáshoz, akkor egyetért a következő szakaszban. A toborzó szünetet tarthat az adatok feldolgozásától, és hamarosan kapcsolatba léphet Önnel.

  OLVASS TOVÁBB:  Hogyan írhatunk tiszta kódot az Android számára

  Mi a következő lépés? Ha átmentél a szűrőinterjún, és az önéletrajzot maguk a fejlesztők nem utasították el (ez néha megtörténik, ha a jelölt egyértelműen nem felel meg az üresedésnek), akkor minden az adott vállalat felvételi folyamatától függ:

  • leggyakrabban a jelöltet meghívják egy interjúra;
  • ritkábban-tesztfeladatot adnak;
  • nagyon ritkán-felajánlják, hogy időben elvégezzék a feladatot.

  A feladat egyelőre egy speciális webhelyen történik. A rajt után nem lehet szüneteltetni,ezért másfél órát kell elosztania, ha nem zavarja meg. Kövesse a linket a toborzó, majd az oldalon, miután egy rövid utasítást, egy visszaszámláló indul, feladatok jelennek meg. Különbözőek lehetnek, de általában algoritmusok, tömb válogatások és hasonló feladatok. Néhány kérdés elméleti lehet. Amint lejár az idő, az eredmény automatikusan elküldésre kerül ellenőrzésre. Ez egy naptól egy hétig tarthat-ez a vállalat fejlesztőinek terhelésétől függ.

  OLVASS TOVÁBB:  Mi az SQL és hogyan működik

  A teszt feladat általában 3-7 napon belül a megadott funkcionalitással rendelkező alkalmazás elkészítéséből áll. Az alábbiakban egy példa a feladatra.

  Írjon egy alkalmazást (a képernyőképek tervezése alapján), amely:

  • megjeleníti a filmek listáját, és támogatja a paginációt. Az API megtalálható a következő címen:;
  • megjelenít egy képernyőt a kiválasztott film leírásával, amikor rákattint a lista elemre;
  • opcionálisan tartalmazza: 
   • a film értékelése ikon, 
   • a színészek és fotóik listája, 
   • filmek keresése a kezdőképernyőn, 
   • tesztek.

  Példa kérése:

  https://api.themoviedb.org/3/movie/550?api_key=274f828ad283bd634ef4fc1ee4af255f

  Az építészet és a könyvtárak kiválasztása rajtad múlik.

  Как проходит собеседование мобильного разработчика

  A feladatok az adott vállalat fejlődésének sajátosságaitól függhetnek. Ne feledje, hogy az időfeladat vagy a tesztfeladat még mindig az első lépés. Utánuk mindig van egy személyes interjú-a foglalkoztatás fő szakasza.

  2. szakasz: személyes interjú

  Lehet, hogy különböző számú ember van jelen az interjúban, de leggyakrabban egy vagy két fejlesztő. Néha az elején egy toborzó csatlakozik, aki mindenkit bemutat, és elmondja nekik a cégről. Maga az interjú egy órától kettőig tart. Néha két másfél órás ülésre oszlik, hogy egyszerűsítse a folyamatot minden résztvevő számára. Mindenesetre előre figyelmeztetni fogják, hogy mennyi időre számíthat. Maga az interjú a következő részekre oszlik:

  1. Bevezetés: 5-10 perc, hogy bemutassák a tárgyalópartnerek, beszélni a cég, a csapat, néhány szót a tevékenységi terület, megvitassák a szabályokat, napirendet.
  2. Beszélj a karrieredről vagy az utolsó munkádról, általános tapasztalat: 10-15 perc. Ez egy opcionális elem, amelyet nem mindig kérdeznek róla, különösen, ha szigorú határidő van.
  3. Elméleti ismeretek tesztelése: 40-60 perces kérdések a nyelvről, a platformról, az építészetről, a könyvtárakról stb. Ez az interjú fő része, ahol véleményt alakítanak ki a jelöltről, a tudásszintjéről és készségeiről.
  4. Gyakorlati készségek tesztelése: 15-30 perc kódolás egy megosztott képernyőn. De ez nagyon ritka, általában egy egyszerű kód nélküli kommunikáció elegendő.
  5. A pályázó kérdései: 5-10 perc. Te jössz, hogy megkérdezd! Ha a jelöltnek nincs kérdése, akkor a technikai interjú véget ér. De még akkor is, ha fáradt vagy, még mindig javasoljuk, hogy érdeklődjön, beszéljen az interjúkészítővel — ez mindig az Ön előnyére válik. Itt vannak azok a kérdések, amelyekre szívesen válaszol:
  • milyen csapat dolgozik a projekten, hány Csapat van összesen;
  • milyen technológiai stack-et használnak: könyvtárak, építészet;
  • van egy tornaterem az irodában;
  • vannak találkozók vagy más találkozók szakmai témákban?;
  • hogy van-e képzés.
  OLVASS TOVÁBB:  Hogyan működik és működik a GitHub?

  A technikai interjú fő tippje: ha nem ismeri a kérdésre adott választ, mondja el nekünk, mit tud erről vagy egy kapcsolódó témáról. Például: “nem vagyok biztos benne, hogy emlékszem a kérdésre adott válaszra, de itt így történik…”. Ne mondd, hogy” nem tudom “vagy” nem emlékszem”, mert az interjúalany biztosan emlékezni fog erre. Ha egyáltalán nem ismeri a témát, akkor jobb, ha csak hangosan spekulál, javasoljon valamit a tudása alapján. Ez azt mutatja, hogy hajlamos vagy válaszokat keresni, de ez sokkal jobb, mint egy egyszerű “nem tudom”. 

  Mi a következő lépés? A találkozó végén általában azt mondják, mennyi ideig kell várni a visszajelzésre. Ha további szakaszokat terveznek, erről is beszámolnak.

  3. lépés: beszéljen a felügyelőkkel

  Ritka esetekben még mindig van az utolsó szakasz, ahol kommunikál a fejlesztési csapat vezetőjével vagy a teljes irányítással, a műszaki igazgatóval vagy a vállalat vezetőjével. Van egy hivatalos bevezetés, beszélgetés a különböző dolgokat-attól függően, hogy kivel találkozik. A fejlesztési igazgató, vagy technikai igazgató lehet kérdéseket feltenni absztrakt műszaki, hogy egészen konkrét, kínál, hogy megvitassák az építészet, a team munka vagy irányítási szempontok-attól függően, hogy milyen pozícióra keres. Ők is feltenni, hogy az a motiváció, az érdeklődés, a munka, beszéljétek meg a kompatibilitást a csapat, a készség, hogy mozog a dátum megadása új munkát. Az ilyen kommunikáció 30-60 percig tarthat.

  OLVASS TOVÁBB:  Terminál: az induláshoz szükséges minimális parancsok

  Mi a következő lépés? Csak várhatunk. Ha ajánlatot tett — gratulálok! Ha elutasítják — ne aggódjon. Ez nem az első vagy utolsó interjú a karrieredben. Ebben gyakran előfordulnak, még a vállalaton belül is, amikor a fejlesztő egyik projektről a másikra költözik (ez nem ritka).

  Tipp: mindig kérjen részletes visszajelzést. Nem számít, milyen szakaszban abbahagyta, a visszajelzés segít azonosítani a gyengeségeket, és még jobban felkészül a következő interjúra. Még ha fel is vették 😉 

  Sok szerencsét!

  Friss cikkek

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában