More

  Hirdetése megjelenik a hírekben, vagy Hogyan készítettünk videohirdetéseket a Mail.ru Hirdetőben

  Ez volt a koronavírus-karantén ötödik hónapja – az eLama ügynökségnél sürgősen ki kellett találnunk valami kreatív dolgot, hogy ne csüggedjünk el. Emlékeztünk arra, hogy a Mail.ru Group virtuális műsorvezető szolgáltatást hirdetett, amely mesterséges intelligencia technológián alapul. Aztán úgy döntöttünk, hogy kísérletezünk, és promóciós videókat készítünk a szolgáltatásban. Elmondjuk, mi lett belőle.

  Hogyan működik a Mail.ru Group “ideghálózattal rendelkező szolgáltatása”

  A Mail.ru bemondó egy olyan platform, amely digitális műsorvezetőkkel készít videókat. Az ötlet egyszerű: a felhasználó feltölti a szöveget, Marusya hangsegéd kimondja, és a mesterséges intelligencia mindezt videóvá alakítja. A virtuális műsorvezetők bármilyen szöveget elolvasnak, és még tudják, hogyan kell szemantikai hangsúlyokat elhelyezni.

  A projekt kezdetén a felhasználó négy műsorvezető közül választhat, valamint a terv nagysága – a bemondó ülve vagy állva elmondhatja a híreket. A szolgáltatás tippeket ad: például hosszú, animációval ellátott üzenetek esetén a formátumot jobb választani, amikor az előadó ül.

  Ezután el kell döntenie, hogy melyik stúdióban hirdetik a hírt. A klasszikustól az Esti Híradóig több is van.

  És az utolsó lépés a szöveg hozzáadása a videóhoz. Ugyanezen helyen kiemelheti, hol kell a hangszórónak egy kicsit szünetet tartania, és hol – helyezzen hangsúlyt.

  A kreatívokról

  Ügynökségünk 12 éve foglalkozik kontextuális és célzott hirdetések és webanalitika elemzésének beállításával. Beszélünk konferenciákon, minden héten webináriumokat tartunk, elindítjuk saját eszközeinket és stratégiákat dolgozunk ki, amelyek – ahogy az idő mutatja – működnek.

  OLVASS TOVÁBB:  Google adaptív vizuális hirdetések - áttekintés és testreszabás

  Szeretjük a hipotéziseket tesztelni magunk számára. Ezúttal azt feltételeztük, hogy az Announcer Mail.ru-val közösen népszerűsíthetjük szolgáltatásainkat a videohirdetések beállításához. Tehát saját példánkkal megmutatjuk, hogy a videohirdetések vezethetnek, és nemcsak a lefedettség érdekében működnek, ahogy sokan hiszik.

  Ugyanakkor a kezdetektől fogva megértettük, hogy a videohirdetések nem működnek jól minden résnél. Például a digitális szolgáltatásokat nehezebb népszerűsíteni a segítségével, mint például az online áruházakat. Valójában könnyebb egy terméket videóban megmutatni, mint elmondani egy szolgáltatásról.

  Agyalással kezdtük, hogy miről fogunk beszélni a videókban. Az elképzelések különbözőek voltak – a “Videohirdetési statisztika” szokásos kiadásától kezdve az álhírekig és olyan kreatívokig, mint a “Brit tudósok tanulmányt folytattak”.

  OLVASS TOVÁBB:  Natasha, mindent teszteltünk: hogy mémek legyünk-e vagy sem a hirdetésekben

  Amikor a szöveg mellett döntöttünk, hangszórót választottunk és stúdiót választottunk, az idegháló videókat generált nekünk. Csak optimalizálni kellett őket – például hozzáadni egy logót és rövidíteni a szöveget (és ezért magát a videót) egyes közösségi hálózatokon.

  Kaptunk egy ilyen videót:

  A hirdetések elindítása és tesztelése

  Kampányokat indítottunk a Facebookon, az Instagramon és a myTarget-on. A közönséget ugyanúgy választották meg, mint a szokásos kampányokban: cégtulajdonosok, marketingesek, forgalomszervezők. Megcéloztuk webes szemináriumaink résztvevőit és azokat is, akik a videohirdetések elindítását keresték.

  OLVASS TOVÁBB:  A legcélzottabb hirdetési hírek 2020-ban

  Ennek eredményeként két hét alatt megkaptuk:

  Hirdetése megjelenik a hírekben, vagy Hogyan készítettünk videohirdetéseket a Mail.ru Hirdetőben

  A myTarget-ben történő reklámozás jól működött az elérés érdekében, és olcsó forgalmat hozott: ezen a webhelyen egy kampány 10360 rubelbe került. Ez a költségvetés lehetővé tette több mint 170 ezer felhasználó figyelmének felkeltését, és kisebb költségvetéssel csaknem négyszer több kattintást kapott, mint a Facebookon és az Instagramon.

  A legmagasabb átkattintási arány az összes webhely között a Facebook volt, az átlagos CTR 4,6% volt.

  Összegezve

  • A Mail.ru Bemondó gyors és olcsó videó készítés. A fő plusz egy szokatlan és technológiai formátum: a Mail.ru Hirdető videójában a videokonstruktorokkal ellentétben van egy személy, és az idegháló lehetővé teszi a szöveg beszéddé történő lefordítását. A szolgáltatás egy videoszerkesztővel rendelkezik, amely sokféle funkcióval rendelkezik. Ez lehetővé teszi a videók feldolgozását a böngészőben, és felgyorsítja a videotartalmak előállítását is.
  • Annak ellenére, hogy általában a reklámozás szinte nem hozott nekünk megrendeléseket, jó alapot állítottunk össze az újrafogáshoz. Ezért más eszközök segítségével képesek leszünk „utolérni” a felhasználókat.
  • Mindig fontos új hirdetéseket kipróbálni és csatornákat keresni a konverziós költségek megtartása vagy akár csökkentése érdekében.

  Friss cikkek

  A kattintás átlagos költsége a Yandexnél 2020-ban harmadával csökkent

  A Google csak 4% -kal rendelkezik. Az Aori platform szakemberei összefoglalták a kontextuális reklámozás eredményeit az elmúlt évben Oroszországban. Kutatásuk során a szakértők...

  B2B tartalommarketing: Hogyan csinálják a vállalatok a vállalati blogot [kutatás]

  A blogkutatás adaptált fordítása 502 B2B vállalat mintáján. Szeretjük a Backlinko SEO Research-t a nagy mintái miatt. A blog kutatásához lefordítottuk a Google...

  Hogyan tarthatjuk meg a copywritert a keresletben

  Az összes digitális irány között a copywriting nagyon alacsony belépési küszöbértékű terület volt és marad. Szinte minden olyan ember, aki képes többé-kevésbé folyékonyan írni,...

  Hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet a YouTube-forgalomból

  A SEOnews továbbra is érdekes konferencia-előadások után kutat, és teljesítményértékeléssel ismerteti Önt. Ma a NaZapad 15 konferencia felvétele került a középpontba, amelyet a SeoProfy...

  Python fejlesztő: mi a teendő, ha megtanultad az alapokat

  Választás a Keras és a PyTorch között, és a megoldás magyarázata 2023. január 18., 12 perc A legtöbb kezdő fejlesztő ismeri a Python...

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában