More

  Hackerek csalárd weboldalt emeltek a Google keresési eredményeinek tetejére Norvégiában

  Ez már napok óta folyik.

  Dán spam domain havfruen4220.dk a szakértők szerint az összes Google keresési forgalom jelentős részét Norvégiában kapja. Szinte bármilyen lekérdezés esetén a webhely megjelenik a keresési eredmények első oldalán. A webhelyet egy Smeshariki kép álcázza.

  Хакеры подняли мошеннический сайт в топ выдачи Google в Норвегии

  A domain átirányítása konfigurálva van: amikor a felhasználó csaló webhelyekre megy. Általában a Google azonnal blokkolja az ilyen domaineket, nem is beszélve arról, hogy ilyen veszélyes erőforrást hoz a tetejére. Ezúttal azonban a hackereknek sikerült megtéveszteniük az algoritmust egy kép és egy átirányítási rendszer segítségével.

  Kérésre összesen havfruen4220.dk közel 10 millió eredményt adtak ki, és ezek nagy részét az elmúlt napokban hozták létre. Ha a webhely oldalt egy Google bot vagy egy felhasználó nyitja meg Közvetlen link segítségével, akkor képet kap a Smesharikivel. De ha kiválasztja a webhely egyik oldalát, engedélyezve van egy js szkript, amely átirányítja a felhasználót rosszindulatú erőforrásokra.

  A fejlesztők úgy vélik, hogy a domain elleni küzdelem leghatékonyabb módja a webhelyek rendszeres elemzése a szokásos IP és felhasználói ügynök segítségével. Így megerősítheti, hogy a bot és a felhasználó ugyanazt látja.

  OLVASS TOVÁBB:  Продвижение новостных сайтов в 2021

  Friss cikkek

  A történet arról, hogy milyen nehéz volt weboldalt készíteni a Prostobank számára

  Miután meghallotta a "bank weboldalát", a legtöbb fehér hátteret fog elképzelni, amelynek különböző oldalain nyereséges hitelek kamatikonokkal másznak az arcodba. De nem minden bank...

  5 ok arra, hogy inspirálja a gyermeket a programozással

  A programozás olyan hobbivá válhat, amely a jövőben hasznos lesz, és a felnőtt élet készségeinek fejlesztése20213. szeptember 22. perc38A cikk szerzője Lisa TurlychkinaA cikk...

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában