More

  Gyógyszerkliens promóciója: 3 nem szabványos hirdetési kampányformátum

  Amikor a gyógyszeripari szegmens ügyfeleivel dolgozunk, gyakran számos korlátozással találkozunk a jogszabályokkal és a helyszíni irányelvekkel kapcsolatban. Mindig szembesülünk azzal a feladattal, hogy diverzifikáljuk a digitális eszközök készletét a reklámkampányokban annak érdekében, hogy az ügyfél konverziókat kapjon, maga lássa a hirdetést, megmutassa a partnereknek és értékelni tudja az értékesítésre gyakorolt hatást.

  Ebben a cikkben elmondjuk, milyen módon kezeljük a nehézségeket céljaink elérése érdekében.

  Tapasztalat

  Mondjunk példát arra, hogy a visszér és a vénás elégtelenség tüneteinek kezelésére szolgáló venotonikus szerek egyikével dolgozunk együtt. A gyógyszer már népszerű az orosz piacon, de a fő versenytársakkal való lépéstartás érdekében a költségvetés jelentős részét el kell különíteni a kampányok elérésére, a potenciális vásárlók tájékoztatására magáról, a kérések számának növelésére és az oldal forgalmának növelésére.

  Ennek az ügyfélnek, csakúgy, mint a legtöbb gyógyszeripari szereplőnek, ezek a mutatók másodlagos szerepet játszottak. Az ügyfél mindig a fő hangsúlyt helyezte a webhely kulcsfontosságú gombjai konverziós arányának növekedésének és az értékesítés növekedésének eredményességének értékelésében .

  Érdemes megjegyezni azt is, hogy sok gyógyszergyártó az aktív reklámkampány előestéjén erről tájékoztatja termékeik nagyvásárlóit, ezáltal minden ígért reklámtevékenység teljesítéséről kimondatlan megállapodást köt, amelyet a vásárlók valóban szorosan követnek.

  Mindezek a tényezők együtt számos kihívást jelentenek a reklámeszközök kiválasztásában. Meg kell:

  • növelje az oldal átalakítását;
  • nem csak a célközönség számára látható, hanem a gyógyszer beszerzéséért felelős partnerek előtt is; • lehetővé teszi az offline értékesítés növekedésének mérését.

  Most beszéljünk három nem szabványos formátumról, amelyeket a célok elérésére használtak.

  SlickJump Ultimate

  Az első formátum, amely jelentősen hozzájárult a CR-kampányok fellendüléséhez, a SlickJump Ultimate.

  A SlickJump Ultimate formátum elsősorban a releváns tartalomhoz tartozó termékek mini-webhelye. A hirdetési egység automatikusan beágyazódik egy releváns cikk tetejére, és lefelé tolja a webhely fő tartalmát. A blokkon található egy “teljes olvasás” gomb, amelyre kattintva a felhasználó megnyitja az egész blokkot.

  Az eszköz felmenti a felhasználót a webhelyre való belépés szükségességétől, mivel az olvasáskor minden szükséges információt megkap a cikkben, miközben a célzott műveleteket is végrehajtják.

  A cikkek relevanciáját a SlickJump kontextus-nyelvi célzása és a partneroldalak hálózatának kialakításának elve biztosítja. A Vásárlás az Ultimate-re kattintható – a felhasználó rákattint az “olvasni teljesen” gombra, egy mini-oldal tárul eléje, és felveszi a kapcsolatot a márkával, és elolvassa a hirdető tartalmát. Minden ilyen kattintásért a hirdető pénzt fizet.

  Ennek a formátumnak a hatékonyságát a legjobb bizonyíték azok a számok, amelyeket sikerült elérnünk. Két hónapos használat esetén a “Hol lehet vásárolni?” Gomb átváltási aránya több mint 2-3% -kal meghaladta a Google Ads és a Yandex.Direct kontextus szerinti hirdetéseinek hasonló mutatóit. Az ügyfélnek tetszett a formátum ilyen mutatókkal, és az összes következő hónapra meghosszabbodott.

  Filmek az LCD képernyőkön

  Tíz másodperces videoklipek vásárlása az LCD képernyőkön a metróban a második formátum lett, amely nyereségesnek bizonyult a kiadott költségvetés és a kapott helyi, de jelentős lefedettség szempontjából, és ami a legfontosabb, megnövekedett vásárlói hűség.

  OLVASS TOVÁBB:  Hogyan változott az online oktatás a világjárványban és mit kell megtanulni 2021-ben

  Az LCD-képernyők a metróban a nagyvárosok sok lakója számára már jól ismert képernyők, amelyek metrókocsiban helyezkednek el, így a hirdetések még a megnövekedett utasforgalom mellett is elolvashatók.

  A megjelenítések napjainak megválasztása mellett lehetőség van az óránkénti megjelenítések gyakoriságának, a műsor idejének és a metróvonalak kiválasztásának beállítására. Esetünkben úgy döntöttek, hogy csak csúcsidőben mutatják be, mégpedig hétköznapokon reggel 08:00 és 10:00, valamint 17:30 és 19:40 között.

  Meg kell jegyezni, hogy egy ilyen formátum elindításakor találkozni lehet a metró követelményeivel, amelyek korábban a szokásos digitális formátumokban nem biztos, hogy teljesültek. Például a műsor időtartamára és a figyelmeztető felirat keretének elfoglalt helyére vonatkozó követelmények, a videó összes szereplőjének írásbeli beleegyezése, hogy nem ellenzik a videó részvételével történő bemutatását, a védjegyhez szükséges dokumentumok és még sok más.

  OLVASS TOVÁBB:  Mik a társult programok és hogyan lehet velük dolgozni

  Egy hónap alatt és félmillió rubelt meg nem haladó költségvetéssel több mint 35 millió kapcsolatfelvételt sikerült elérni az emberekkel, és ami a legfontosabb: rengeteg pozitív visszajelzést kapott az ügyféltől és partnereitől, akik mindennapi munkahelyi útjukon látták hirdetéseiket.

  * (megjelenítések száma) x (átlagos megjelenítésenkénti emberek száma) x (1 személy átlagos kapcsolattartóinak száma a videó összes megjelenítésével az egész időszakban)

  A költségvetés digitális reklámozásba történő átirányításával az ügyfél gyakran vásárol valami megfoghatatlant és néha láthatatlant, mivel előfordulhat, hogy nem kerül be a célközönségbe, és nem látja a hirdetést. Ennek eredményeként az ügyfél gyakran csak jelentéseket és képernyőképeket kap. Ez a formátum lehetővé tette, hogy az RK minden résztvevője, beleértve az ügyfél partnereit is, találkozhasson kreatív emberekkel, és megnézhesse, milyen forrásokat szánnak, aminek eredményeként sikerült növelni a hűséget és megőrizni az ügyfél bizalmát.

  Adat

  Az RK harmadik formátuma a fiskális adatokon alapuló reklám vagy egyszerűen “OFD reklám”. Ez a kampányformátum egyszerűen pótolhatatlan, ha fel kell mérni a digitális közvetlen hatását az offline vásárlásokra.

  Ez a fajta promóció az összes bejövő csekk személytelen adatain alapul, esetünkben – a venotonikát vásárlók az elmúlt hat hónapban. A legfontosabb pont az a képesség, hogy azonosítsák egy adott termékkategória offline vásárlójának online profilját és megjelenítsék rajta a reklámokat, további lehetőséggel követve a termék megvásárlásának tényét.

  A megjelenítés platformja és formátuma a kampány céljaitól és célkitűzéseitől függ. Mindenesetre a szokásos digitális mutatók (CTR, VTR vagy kattintás utáni mérőszámok) szerint nem szabad átlag feletti eredményre számítani. Éppen ellenkezőleg, jobb, ha kezdetben egyértelművé teszi az ügyfél számára, hogy az ilyen típusú RK-t kizárólag az értékesítés emelésével kell értékelni.

  OLVASS TOVÁBB:  Optimalizálás 2020: Hogyan kezelhető a márka hírneve a keresésben (SERM)

  Az értékesítés emelése egy kis kutatási jelentés, amelyet a CRF vállalkozó nyújt be az értékesítési ütem végén. A jelentés megmutatja, hogy mennyi nőtt az offline értékesítés, összehasonlítva a célcsoport vásárlásainak számát a kampány előtt és után.

  A kampány előtt adatokat kaptunk a versenytársak Venotonics témájú kábítószer-használóitól-vásárlóitól, majd 2 csoportba osztottuk őket:

  • teszt – a versenytársak termékeinek vásárlói, akiknek hirdetéseket fogunk mutatni;
  • ellenőrzés – a versenytársak termékeinek vásárlói, akiknek NEM fogunk hirdetéseket megjeleníteni.

  Az értékesítés növekedési ütemét úgy kapjuk meg, hogy összehasonlítjuk a tesztcsoport konverziós arányát a kontrollcsoport konverziós arányával.

  Több mint 2 millió versenyző termék vevőjét vettük fel, megmértük az RK előtti vásárlásaik számát, majd megmutattuk nekik a hirdetéseinket és összehasonlítottuk a végső mutatókat. Az értékesítés növekedése meghaladta a 80% -ot.

  Pharma kliens promóció: 3 nem szabványos hirdetési kampány formátum

  Egyrészt a pozitív eredményt befolyásolhatta a Kazah Köztársaság kezdő időpontja óta növekvő szezonális fogyasztói kereslet, másrészt ebben az időszakban (áprilisban) volt érvényben az önszigetelő rendszer, és az embereknek már sikerült vásárolniuk a jövőre nézve, amint azt a márciusi gyakorlat is mutatja. Véleményünk szerint mindez kiegyensúlyozza a szezonalitás hatását és bizonyítja a reklámkampány eredményességét.

  Érdemes megjegyezni, hogy az önszigetelés időszaka rendkívül specifikus. Hatása negatív és pozitív hatással is lehet a ROK-időszak értékesítésére, ezért meg akarjuk osztani a Sails Lift teljesítményét más gyógyszerek esetében a vírusos élet nélküli időszakokban.

  • Hashajtó – az eladások növekedése az RK előtti időszakhoz képest több mint 20%.
  • Orvosság megfázás ellen – az értékesítés növekedése az RK előtti időszakhoz képest több mint 30%.

  Az összes figyelembe vett esetben az eladások növekedéséről csak a teszt- és kontrollcsoportba tartozó emberek mintájának összehasonlításán belül beszélünk, nem pedig a kliens egészének e gyógyszer értékesítésének növekedéséről az egész üzletágban. De mindenesetre ez a fajta reklámkampány nagyszerű módja annak, hogy legalább részben mérje a digitális hatását az offline értékesítésre.

  Következtetés helyett

  A leírt formátumok mindegyike teljesen különböző problémák megoldására irányul:

  1. A SlickJump Ultimate javítja a kattintás utáni mutatókat.
  2. Az LCD képernyőkön viszonylag kis költségvetés mellett történő reklámozás ugyan helyi, de nagyon nagy lefedettséget eredményez. Ez a hirdetést az üzleti folyamat több résztvevője számára is láthatóvá teszi, feltéve, hogy Moszkvában találhatók, mivel jelenleg ez a formátum csak a fővárosban érhető el.
  3. A CRF reklámozás jó módszer az offline vásárlásokra gyakorolt digitális hatás mérésére.
  OLVASS TOVÁBB:  Hogyan változott az online oktatás a világjárványban és mit kell megtanulni 2021-ben

  Mindezek a formátumok opcionálisak, és nem pótolhatják teljesen a promóció szokásos módszereit, például a kontextuális hirdetést, a közösségi hálózatokban történő hirdetést, az YT-n történő videohirdetést stb., De jól kiegészíthetik és diverzifikálhatják az ügyfél számára kínált eszközöket, vagy segíthetnek a szokatlan digitális feladatok megoldásában. …

  Friss cikkek

  “Elegem van a bányászatból – informatikához akartam menni”

  Nikita Fuchko a csapat vezetőjeként szerzett tapasztalatairól, a rugalmas készségek előnyeiről és az edzés során talált új munkáról. 20219. január 15. 72https://d2xzmw6cctk25h.cloudfront.net/post/2510/og_image/47e3012e42363d62e746f3eef8b633c9.png Jó...

  Fontos a héten: a WhatsApp botrány, valamint a Telegram és a Signal példátlan növekedése

  Levegőben van az idei első Likney-összefoglaló, amely a legfontosabb friss és intelligens anyagokat tartalmazza. Sok érdekes és váratlan esemény történt ezen a héten. Tehát...

  A Telegram a második legtöbbet letöltött alkalmazás lett az amerikai alkalmazások között

  Rekord növekedést mutatott a felhasználókban szerte a világon. Pavel Durov Telegram csatornáján elmondta: januárban a messenger aktív felhasználóinak száma meghaladta az 500 milliót....

  Növeljük a hirdetések hatékonyságát a Google Ads szolgáltatásban: az elemzéstől az automatizálásig

  Január 14-én tartották a "A reklámozás hatékonyságának javítása a Google Ads szolgáltatásban: az elemzéstől az automatizálásig" webináriumot. A webes szemináriumot Nikita Kravchenko, a...

  A Rumble videóplatform 6 milliárd dollár ellen bepereli a Google-t

  A keresőmotort azzal vádolják, hogy manipulálta a keresési eredményeket a YouTube javára. Amint arról a Bloomberg beszámolt, múlt hétfőn a Rumble videót tároló...

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában