More

  Google Link frissítése: hogyan befolyásolja a SEO promóciót

  Nem titok, hogy a linkek a mai napig a Google keresés fő rangsorolási tényezői, annak ellenére, hogy az oldal rangsorát már régóta törölték, és nem újraszámolják az oldalakat. Ez idő alatt a Google nagy előrelépést tett a keresési algoritmusok manipulálását célzó linkek felderítésében. 

  Ebben a cikkben elmondjuk a Google link algoritmus frissítéséről, valamint tippeket adunk arról, hogy mit kell tenni az alacsony minőségű linkek szűrőinek csökkentése érdekében.  

  Hogyan küzd a Google a link Spam ellen 

  A Google első linkszűrője a pingvin volt, amelyet 2012-ben indítottak el. A keresőmotor betiltva sape.ru más linkcserék, később a fórumokon a “tömeg”, valamint a profilok Ingyenes linkjei leálltak. A következő sorban vendégposztok és közvetlen kapcsolatcsere volt.  

  A Google képviselői minden évben frissítették szűrőjüket, figyelembe véve a PS algoritmus manipulációjának kimutatására szolgáló egyre növekvő számú paramétert.  

  A szűrővel kapcsolatos helyzet jelentősen megváltozott 2016-ban, a Google Penguin 4.0 kiadása után, amely valós időben kezdett dolgozni. 

  Mi a helyzet itt? 

  Régióink számára a Google szűrői hűségesebbek és könnyebbek voltak, de úgy tűnik, hogy ez a történet már véget ért.  

  A Runetben és az ukrán nyelvű interneten a Google alatt történő reklámozás során nagyon népszerű az örök linkcserék linkjeinek vásárlása. A Yandex és a Google szűrők ellenére egy ilyen egyszerű linkstratégia továbbra is működik régiónkban, míg a nyugati piacokon legalább 3-4 évig nem használják, miután a Google betiltotta az összes linkcserét, majd az aktív kereskedelmet folytató és megvásárolt dofollow linkeket.  

  Egy kicsit kevésbé népszerű az egyszerű csere linkek és tömeg (spam) a profilok és fórumok.  

  A Nyugathoz képest cikkünk marketingje rendkívül rosszul fejlett, ezért a webhelytulajdonosoknak a lehető leghamarabb meg kell változtatniuk a linkstratégiát, ha nem akarják elveszíteni a Google keresési forgalmának jelentős részét egy nap alatt.  

  Az új küszöbön álló szűrők első fecskéi 

  A kezdetek óta 2021-től, a Google elkezdte aktívan harcolnak a link spam a promóció, amelynek eredményeként jelentős számú helyek szenvedtek az elmúlt 3 hónapban, előre “frontális”, aszerint, hogy a régi rendszerek, anélkül, hogy a legkisebb célzást bujkál az a tény, hogy vásárol egy linket bármely erőforrás. 

  A rossz linkek elleni küzdelem első visszhangja a frissítés után, 2020. December elején kezdődött. Ezután számos helyszín mind a FÁK-ban, mind a nyugati piacokon ismeretlen okokból elvesztette a forgalom 30-40% – át.  

  Sokkal nagyobb változásokat éreztek a webhelytulajdonosok a 2021. június 6-i és július 3-i frissítések után.  

  Ezeknek a változásoknak köszönhetően a különböző fülkékben lévő webhelyek újabb 30-50% – ot (sőt még többet, akár 80% – ot) vesztettek el a Google keresési forgalomából. 

  Íme néhány példa: 

  Ссылочный апдейт Google: как это отразится на SEO-продвижении

  Ссылочный апдейт Google: как это отразится на SEO-продвижении

  Ссылочный апдейт Google: как это отразится на SEO-продвижении

  Ссылочный апдейт Google: как это отразится на SEO-продвижении

  Spam Link Frissítése 

  2021.július 26-án a hivatalos Google blog bejelentette egy új frissítés elindítását, amelynek célja a link spam elleni küzdelem. Az információkat itt olvashatja el (angolul).

  A júniusi és júliusi frissítések után a spam linkeket helyező (buy) webhelyek elvesztették pozícióikat. Kritikusan fontos lett, hogy folyamatosan figyelemmel kísérjük a webhely link tömegének minőségét, és időben megszüntessük az alacsony minőségű linkeket.  

  Amit már nem kell tennie:

  • vásárlás (put) horgony linkek spammed, nem moderált fórumok; 
  • vásároljon linkeket spammelt profilokon kereskedelmi horgonyokkal; 
  • vásároljon linkeket a Sape-ból (nagyszámú link spamelt webhely); 
  • vásároljon linkeket spammelt oldalak és egyéb külső link cserék, amelyek egyértelműen eladni a nagyszámú linkeket bármilyen témában: kaszinók, IM, oldalak 18 . 
  OLVASS TOVÁBB:  A tenisziskola keresőmotorjának optimalizálása - SEO-eset FireSEO

  Ссылочный апдейт Google: как это отразится на SEO-продвижении

  A Google hivatalos blogjában világossá tette, hogy milyen típusú linkek vezethetnek kézi szankciókhoz és a webhely lefokozásához a keresési eredmények között.  

  Az új algoritmusok mind a bejövő, mind a kimenő kapcsolatokra vonatkoznak. Mi változott: 

  • Most szankciókat kaphat számos partnerkapcsolatra a partnerprogramokhoz anélkül, hogy megadná a rel=”szponzorált” címkét. Nagyszámú kimenő értékesítési link elhelyezése a webhely lefokozásához vezet a keresési eredmények között.  
  • A Google megtanulta jobban megérteni a közvetlen kapcsolatcsere rendszereit, valamint fizetett sajtóközlemények és szponzorált Hozzászólások elhelyezését. Számos ilyen Link a rel= “szponzorált” megadása nélkül a webhely lefokozásához vezet a Google keresési eredményeiben. 
  OLVASS TOVÁBB:  Az e-kereskedelmi webhelyek forgalmi forrásai

  A Google egyértelműen utalt arra is, hogy az új spamellenes algoritmus nemcsak az angol nyelvű keresést, hanem más régiókat és nyelveket is érinti.  

  Mi változott a SEO-optimalizálók számára a runet-ben 

  Minden megy az a tény, hogy a link épület vár ránk hamarosan, mint a nyugati piacokon. Ha korábban csak az egyik cserére lehetett menni, egyszerű szűrőkkel vásároljon linkeket, és növelje a pozíciókat, most ezek a műveletek nem lesznek elegendőek.  

  Mit kell tennem most: 

  • Nagyon gondosan figyelemmel kíséri a donor oldalak spam tartalmát. 
  • Próbálj meg nem vásárolni linkeket a csereprogramokon a link tömegének több mint 30-40% – áért, hanem olyan webhelyeket találni, amelyek közvetlenül nem adnak el linkeket. Vagyis teljes körű tájékoztatásra van szükség, mint bourges-ban.  
  • Építsd meg a saját PBN rács és ellenőrzik a minőségét.  
  • Írj nagyon érdekes, kreatív tartalmat, amely vonzza a természetes szerves linkeket.  
  • Ne összpontosítson a linkek számára, hanem azok minőségére. 
  • Ismerje meg a Tier 2, Tier 3 szavak jelentését, majd alkalmazza azt a gyakorlatban. 
  • Az enyém, ahelyett, hogy linkeket vásárolna, tartalmat, szolgáltatásokat és más hasznos eszközöket kínál, amelyeket a felhasználók megosztanak az Interneten.  

  És még néhány ajánlás

  Andrey, SEO szakember az ügynökség körül Web: 

  A frissítések alapján a Google egyre okosabbá válik, és megtanulja megkülönböztetni a vásárolt linkeket a természetesektől. Ugyanakkor a keresőmotor nem utasítja el a linkeket fontos rangsorolási tényezőként. A SEO szakemberek és a webhelytulajdonosok feladata egy természetesebb link tömeg felépítése. Hogyan lehet növelni a cikkben felsorolt. Szeretném hozzátenni, hogy nézhet ki egy természetes link és egy donor oldal. 

  Elmondok néhány olyan paramétert, amelyek gyakran megtalálhatók a természetes kapcsolatokban, valamint hogyan lehet ellenőrizni ezeket a paramétereket. 

  1. A donor helyszín és az elfogadó témája egybeesik, a link pedig a tematikus cikkből származik. Itt minden egyszerű-megnézzük a donor webhelyet. 
  2. A cikk egy linket tartalmaz egy domainhez, a cikk más tematikus cikkekre mutató hivatkozásokat is tartalmazhat. A linkek közelsége nagyon fontos lesz mind a link elhelyezésének oldaláról, mind az adományozó webhely egészéről. Ha a szomszédos linkek spam, nem tematikus vagy korrupt, akkor negatívan befolyásolhatják webhelyét. Ugyanúgy ellenőrizzük, mint az első bekezdésben. 
  3. Az adományozó oldal szerves forgalommal rendelkezik, és rangsorolva van a keresésben. Forgalom nélküli webhely: elhagyott vagy a szűrő alá esett, vagy linkek eladására hozták létre. Ellenkező esetben miért tartana a tulajdonos olyan webhelyet, amely nem rangsorolt? Főleg linkek értékesítésére! Az Ahrefs eszközök segítségével ellenőrizheti, Keys.so, Serpstat stb… A képernyőkép egy példát mutat egy donor webhelyről forgalom nélkül:

   Ссылочный апдейт Google: как это отразится на SEO-продвижении

  4. Új cikkek jelennek meg a donor oldalon (nem csak értékesítési linkekkel). Hogyan ellenőrizzük? Írja be a szolgáltatót a Google: site:domain, kattintson az “Eszközök”gombra. Ezután válassza a következő lehetőséget: “24 órán keresztül”, “egy hétig” vagy “egy hónapig”.
  OLVASS TOVÁBB:  Az e-kereskedelmi webhelyek forgalmi forrásai

  Ссылочный апдейт Google: как это отразится на SEO-продвижении  

  Timofey, SEO szakember az ügynökség körül Web:

  Valójában a mai napig a Google algoritmusfrissítései arra kényszerítenek bennünket, hogy bővítsük a kapcsolatok promóciójának határait a FÁK országaiban. Az orosz nyelvű szegmens szinte minden reklámozott kereskedelmi helyszíne valahogy kapcsolódnak az örök kapcsolatok cseréjéhez, a vásári tömeg a Quarkon és a szájkosarak bérlése a Sape – en.  

  Az olyan műveletek, amelyek segíthetnek az optimalizálóknak és a webhelytulajdonosoknak abban, hogy ne veszítsék el a pozíciókat a frissítések eredményeként, vagy összeomlások esetén gyorsan visszaállítsák őket, két kérdésre adott válaszként vonhatók le:  

  • Most mit csináljak? 
  • Mit kell tennem elvileg? 

  Szóval, milyen lépéseket kell tenni most: 

  1. Add hozzá a saját, ügyfél oldalak bármilyen pozíció eltávolítása szolgáltatás (a legolcsóbb AllPositions), majd ellenőrizze őket naponta egyszer, vagy legalább néhány naponta egyszer. A referenciaszűrők az ellenőrzés 2 szakaszában észlelhetők-egy csepp közvetlenül, még nagyobb csepp 15-25 óra elteltével. 
  2. Töltse fel a megvásárolt linkeket egy külön fájlba. Nagyon ajánljuk ilyen fájl tartása a vásárlási szakaszban, mivel még a GSC néha nem jeleníti meg az összes linket különböző tényezők miatt, például egy oldal ideiglenes elvesztése az indexből, ami jellemzőbb az alacsony minőségű webhelyekre. 
  3. Ossza meg a megvásárolt linkeket 4 zónára: piros, narancs, sárga és zöld. Ahol a “piros” végleges spam, a “zöld” nem spamelt webhely (csak a megvásárolt linkeket vegye figyelembe osztáskor). Ha a külső promóciót legalább plusz vagy mínusz elemzés alapján végezték el, akkor a piros zóna minimális lesz, tömeg, a kvarkból fut, és a cserék egyes helyszínei odaérhetnek. 
  4. Utasítsa el a “piros” linkeket a GSC eszközökben. Ezt óvatosan kell elvégezni, próbáljon meg ne utasítani a bejövő webhelyhivatkozások több mint 10% – át, egy nagyobb számot csak nagy helyszíni összeomlás esetén lehet törölni. Ugyanakkor az elutasított linkeket kiváló minőségű, nem spamekkel kell helyettesíteni. 
  5. 2-3 naponta egyszer, ellenőrizze a megvásárolt linkeket a rel = “szponzorált” és rel = “nofollow” jelenlétére a donor oldalak tulajdonosai is olvassák a híreket , a visszaesést nem a dofollow linkek minősége, hanem számuk csökkenése okozhatja. 
  OLVASS TOVÁBB:  A tenisziskola keresőmotorjának optimalizálása - SEO-eset FireSEO

  A második kérdésre adott válasz, ha megkerüli az olyan kifejezéseket, mint a “tartalom készítése az emberek számára”, a következő néhány tipp lesz: 

  1. A legfontosabb dolog az, hogy hogy ne vásároljunk tömegeket a nem módosított fórumokról, hanem a profilokból.  
  2. Önnek is szüksége van minimalizálása érdekében a vásárlás örök linkek a cserék. A megoldás az, hogy használja őket Tier 2, Tier 3-ezek tökéletes erre a célra! Az átmeneti időszak alatt keresse meg a 35 dolláros cserék linkjeit, legyen az 2 linkek 10 helyett, de sokkal több hasznot hoznak. 

  Friss cikkek

  A történet arról, hogy milyen nehéz volt weboldalt készíteni a Prostobank számára

  Miután meghallotta a "bank weboldalát", a legtöbb fehér hátteret fog elképzelni, amelynek különböző oldalain nyereséges hitelek kamatikonokkal másznak az arcodba. De nem minden bank...

  5 ok arra, hogy inspirálja a gyermeket a programozással

  A programozás olyan hobbivá válhat, amely a jövőben hasznos lesz, és a felnőtt élet készségeinek fejlesztése20213. szeptember 22. perc38A cikk szerzője Lisa TurlychkinaA cikk...

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában