More

  Gamedev: hogyan lehet elhelyezkedni az álomiparban

  A játékfejlesztési osztály TalentInGames-szel való találkozása alapján, 2020. december 8., 4 perc1474https: //d2xzmw6cctk25h.cloudfront.net/post/2474/og_image/0dc243bd95edb479e97ace6b0579ca1e.png

  Ősszel a TalentsInGames toborzó platformtal együtt találkozót tartottunk játékfejlesztő hallgatók számára, ahol rengeteg tanácsot adtunk arról, hogyan lehet munkát keresni a tanfolyam után. Annak érdekében, hogy a hasznos gondolatok ne vesszenek el, úgy döntöttünk, hogy összegyűjtjük őket ebben a bejegyzésben 🙂

  Hogyan lehet kiemelni az önéletrajzát

  Strukturálja adatait . Az önéletrajznak tartalmaznia kell egy rövid “Rólam” részt, kronologikus sorrendben leírva végzettségét és munkatapasztalatát. De ne sorolja fel az összes korábbi munkaadót: hagyja el azokat a pozíciókat, amelyek kiemelik az új munkához szükséges tulajdonságait.

  Például elhallgathat a barista munkájáról, de a hideg értékesítésben szerzett tapasztalat úgy mutatható be, hogy képes bármilyen embert megközelíteni. A diáktanácsban vagy más ifjúsági szervezetben végzett munka elmondhatja vezetői tulajdonságait.

  Linkek hozzáadása a portfólióhoz. Hasonló a korábbi élethackeléshez: csak azokra a projektekre adjon hivatkozásokat, amelyek megmutathatják szakemberi növekedését. Ha nem rendelkezik releváns vállalati tapasztalattal, bátran mutassa be a barátaival kidolgozott projekteket, vagy mutassa meg, milyen feladatokat végzett szabadúszóként.

  Kerülje a nyelvtani hibákat. A beküldés előtt érdemes többször elolvasni önéletrajzát, és megkérni egy másik személyt, hogy nézze át rajta a hibákat. A hibanyomtatványokban nincsenek katasztrófák, de a HR-szakemberben azt az érzést kelti, hogy a szöveget gondatlanul, futás közben írták.

  Ne felejtsd el a fényképezést. Ez opcionális követelmény, de a képpel való társítás segíteni fogja a toborzót, hogy több száz ember emlékezzen önéletrajzára. Az útlevél típusú fényképek működnek a legjobban, de csatolhat egy kevésbé formális portrét is – mindaddig, amíg egyedül van benne.

  Adjon meg több névjegyet. Ha a toborzó nem tudja elérni az Ön mobilszámát, akkor szüksége lehet az ön levelére, otthoni telefonszámára vagy a közösségi hálózatokon található oldalakra.

  Emelje ki a legfontosabb készségeket. Külön oszlopban tüntesse fel az idegen nyelvek ismeretének szintjét és a szükséges köteget (C ++, Photoshop stb.). A készségleírások segítenek a toborzónak gyorsabban megtalálni az önéletrajzát a webhely kulcsszavaival, és felhívják a figyelmet az előnézet során.

  OLVASS TOVÁBB:  A tárgyak internete - Új Geekegyetemi Kar

  Írjon kísérőlevelet. A kísérőlevél minden második megüresedés kötelező követelménye. Ebben meg kell magyaráznia, miért választja ezt a vállalatot (érdemes először elolvasnia a márka történetét, küldetését, a legfrissebb híreket és részletesebben tanulmányozni a termékeket), és miért éppen Ön alkalmas a választott pozícióra.

  Fontos! Az önéletrajz benyújtása után ne féljen proaktív lenni. Ha egy héten belül nem kap választ, akkor írjon e-mailben vagy üzenetküldéssel egy HR-szakembernek (ha van ilyen információja, a Facebook vagy a távirat). A mérsékelt kitartás megmutatja a toborzónak, hogy érdekli a munka, és kiemeli proaktivitását.

  Gamedev: hogyan lehet elhelyezkedni az álomiparban

  A HR-szakembernek meglehetősen tág feladatai vannak: a toborzástól a meglévő alkalmazottak motiválásáig. Lehet, hogy nincs elég idő az összes jelentkező önéletrajzának megtekintésére, ezért az Ön feladata, hogy kijelentse magát, és szükség esetén emlékeztesse.

  Hol lehet munkát keresni

  Ne feledje, hogy egy nagyvállalatban végzett munka kevésbé kreatív és normalizáltabb, mint az indie-csapat projektjei – dinamikusan fejlődnek és dolgoznak a hét minden napján. Döntse el a parton, melyik formátum felel meg Önnek a legjobban, és céltudatosan küldje el önéletrajzát a lélekben közeli megüresedett helyekre.

  OLVASS TOVÁBB:  Как 3 года делать игру на одном энтузиазме: история Buran-19

  Fontos, hogy az elején világos rést válasszon. Kezdetben nem lehetsz „általános” és nem győzheted meg, hogy abszolút mindent megtehetsz. Válasszon egy olyan területet, amelyre kiterjedhet, és amelyen személyesen szeretne fejlődni.

  A piacon jelenleg nincs sok további foglalkoztatás lehetősége: a márkáknak további pénzeket és időforrásokat kell elkülöníteniük egy új alkalmazott kiképzéséhez. De ez nem ok a lemondásra!

  Munkahelyet kereshet online speciális webhelyeken (például a TalentsInGames) vagy olyan általános webhelyeken, mint a HeadHunter vagy a SuperJob. A LinkedIn külföldön is segít elhelyezkedni, ezért a közösségi hálózat profiljára is figyelmet kell fordítani, és angolul kell kitölteni. Ezen felül közvetlenül figyelemmel kísérheti az üres álláshelyeket az Önt érdeklő vállalatok weboldalain.

  Az első szakaszban tevékenykednie kell a tematikus csoportokban, bemutatnia a munkáját a személyes oldalán, és részt kell vennie online és offline konferenciákon – a DevGamm vagy a White Nights Conference. A HR-szakemberek gyakran írnak azoknak, akik közösségekben fejezik ki magukat, és személyesen kommunikálnak azokkal, akik önkéntesként vagy hackathon résztvevőiként személyes találkozókon vesznek részt.

  OLVASS TOVÁBB:  C # Fejlesztés - Új Geekegyetemi Kar

  A játékfejlesztés átlagos kezdő fizetése általában 25-30 ezer rubelnél kezdődik. Sőt, szintje régiónként változhat.

  Gamedev: hogyan lehet elhelyezkedni az álomiparban

  Hogyan viselkedjünk egy interjúban

  HR-interjú. A HR-szel készített interjú inkább az ön megfelelőségének tesztje, nem pedig a kemény képességei. Az első szabály: ne késs!

  Készítsen magáról egy novellát is, gondold át, miről fogsz előre beszélni – és gyakorolj, hogy ne idegeskedj. Egy beszélgetés során érdemes megemlíteni az alapfokú végzettségét, még akkor is, ha ez lényegtelen, és természetesen az új készségeket, amelyeket speciális tanfolyamokon kapott. Készüljön fel a következő kérdésekre: “miért akarsz ebben a cégnél dolgozni?”, “Hol akarsz lenni öt év múlva?”, “Tetszik a narratív tervezés vagy a számokkal való munka?”

  Ügyeljen arra, hogy elmondja, milyen nehézségekkel találkozott projektek létrehozásakor a karon vagy más fejlesztőkkel, és hogyan oldotta meg azokat. Ne feledje, hogy a problémamegoldás, a határidők betartása és a csapatmunka tapasztalata fontos lágy készség: ugyanolyan figyelmet kapnak, mint a játéktervezés.

  Fontos! Ha a múltbeli munkahelyi tapasztalata negatív volt, próbáljon ésszel és pártatlanul beszélni róla. Nem szükséges bemeríteni a toborzót egy másik cég belső konyhájába, vagy belemenni a személyközi kapcsolatok lényegébe – ebben az esetben konfliktusnak tekinthető.

  Teszt. Az interjúkat mindenhol különböző módon tartják: felajánlhat egy esetet, vagy csak beszélgetésre korlátozódik. A kezdők számára azonban gyakran a jól elvégzett tesztfeladat a döntő. Túlsúlyozhatja a kommunikáció merevségét, ezért azonnal mondja el nekik, hogy készen áll az extra kihívásra – és felkészüljön rá, mint egy teljes vizsga.

  Feltétlenül ellenőrizze a határidőt és tartsa be azt. Ha nincs ideje befejezni a feladatot, előzetesen értesítse a toborzót. Munkájának elemzése során egy HR-szakember és egy erre szakosodott alkalmazott értékelni fogja kommunikációs készségeit, a tok minőségét és a kialakítást, ezért mindent “térdre” és az utolsó pillanatban rossz stratégia jelent;) Sok sikert!

  OLVASS TOVÁBB:  Új szakma - mobilalkalmazás-tesztelő

  Friss cikkek

  A Yandex folytatja harcát az Afisha védjegyért

  A Yandex öt új szellemi tulajdonjogi pert indított a Rambler Group ellen. Amint arról az Interfax beszámolt, január 15-én a Yandex öt új...

  Hogyan működik az Instagram ajánlási rendszer

  Az Instagram algoritmus fejlesztője, Amog Mahapatra cikket publikált, amelyben a különféle ajánlások értékéről és a közösségi hálózat ajánlási rendszerének működéséről beszélt. Az ilyen rendszerek...

  A YouTube továbbra is kísérletezik áruk értékesítésével

  A fejlesztők bejelentették egy új funkció tesztelésének megkezdését az áruk videó útján történő vásárlásához. Egy kísérleti projekt részeként a YouTube több tartalomkészítőjét is...

  A Mail.ru Group-ot és a Yandexet monopóliumellenes törvények megsértésével vádolják

  Az Internetes Szerzői Jogvédelem Egyesülete (AZAPI) ellenzi őket. Az AZAPI panaszt tett az Eurázsiai Gazdasági Bizottságnál (EGK) a Yandex és a Mail.ru Group...

  A Google megerősítette az altémák elindítását a rangsorban

  Ez segít diverzifikálni a SERP tartalmát. A Google még 2020 októberében jelentette be az altémákat a Search On rendezvényen. Danny Sullivan elmondta, hogy...

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában