More

  Esettanulmány: SEO egy online kisállat-áruház számára

  Abban az esetben, azt fogja mondani, hogy a funkciók az alapvető SEO egy online kisállat boltban, valamint megosztani megoldásokat konkrét problémákat. 

  Ügyfél 

  Az állatom egy nagy kisállat-áruházlánc. Ez magában foglalja az online áruház és több mint 60 kiskereskedelmi üzletek. A projekt közvetlenül a fejlesztés után jött, alapvető optimalizálásra volt szüksége. 

  Feladat

  Vonzza a forgalmat és az értékesítést a keresésből.

  Termékoldalak kitöltése és optimalizálása 

  A termékoldalakkal való munka minimális erőfeszítéssel gyors eredményeket ad, feltéve, hogy ezek az oldalak tele vannak a szükséges tartalommal. A 4 online kisállat-áruházból 3-nak problémái vannak a termékinformációkkal.  

  A katalógus kitöltése a kirakodás segítségével történik, a számviteli rendszer oldalán sok termék nem rendelkezik leírásokkal és jellemzőkkel, ezért félig üres oldalak jelennek meg a webhelyen, amelyeket a keresőmotorok rosszul rangsorolnak, és irritálják a vásárlókat. 

  Hosszú, de helyes módja az, hogy teljes körű információkat adjon meg a termékekről az ügyfél számviteli rendszerében. Segítettünk felgyorsítani ezt a folyamatot azáltal, hogy részben automatizáltuk azt más webhelyekről származó termékinformációk elemzésével. 

  Hogyan működött az elemzés: 

  1. Az ügyfél összehasonlította a termék a saját helyén a termék a donor oldalon. 
  2. Az adományozó honlap jellemzőit, leírásait masszívan feltöltöttük az ügyfél oldalára.  
  3. Programozónk a webhely oldalán írta meg a helyesírások – idézetek, rövidítések stb. 

  Kézzel kellett egyeztetnünk a termékkártyákat, de még mindig körülbelül felére csökkentettük az ügyfél munkaerőköltségét. A Ctrl C/Ctrl V 1000-szeres megnyomása helyett 5 óra programozást töltöttünk, majd 5 perc alatt megkaptuk a szükséges adatokat, – Olga Pasinkova, Projektmenedzser.

  Az oldalon található összes termék esetében beállítottuk a metaadatok sablonok szerinti automatikus kitöltését, majd gyorsan növeltük a kiváló minőségű termékoldalak számát az indexben. 

  OLVASS TOVÁBB:  Weboldal keresési promóciós szolgáltatások - FireSEO SEO eset

  A könyvtárszerkezet bővítése 

  A webhelystruktúra kidolgozásakor a keresési kereslet szerkezetére támaszkodunk. Ehhez szemantikával dolgozunk (a promóciós kérelmek listája). 

  Mit teszünk: 

  1. A kérelmek széles “piszkos” listáját speciális szolgáltatások segítségével választjuk ki. 
  2. Kiszűrjük azokat a lekérdezéseket, amelyeket az emberek soha, vagy szinte soha nem lépnek be. 
  3. Kiszűrjük a nem célzott és tájékoztató jellegű kéréseket. 
  4. A fennmaradó részeket jelentés szerint csoportosítjuk, például: takarmány → macskaeledel → felnőtt macskaeledel → nedves felnőtt macskaeledel → nedves felnőtt macskaeledel Royal Canin. 
  5. Minden egyes kéréscsoport esetében meghatározzuk az oldal típusát. Ez lehet Kategória, alkategória, címkeoldal vagy szűrőoldal, márkaoldal, sőt termékkártya is.  
  6. A szükséges oldaltípusok létrehozása a webhely struktúrájában. 
  OLVASS TOVÁBB:  Milyen SEO szakembereknek tudniuk kell a SPA webhelyekről

  Maria Shustova, SEO elemző nem kap végzett el oldalak létrehozásával.  

  A “royal canin dry food for Maine Coon kiscicák pulyka ízű” típusú több jellemzővel rendelkező kérelem esetén a megfelelő termékkártya kerül rangsorolásra. Nincs szükség csoport létrehozására – a túl kis kategóriák nem részesülnek a projektben.  

  Az oldal típusa a kérés típusától függ, a pet termékek esetében a logika a következő: 

  • macskaeledel-kategória;
  • felnőtt macskaeledel-alkategória; 
  • Royal Canin feed-márka oldal; 
  • a kiscicák pulyka takarmánya egy címkeoldal vagy egy szűrőoldal, mivel a kérésnek mind a macska kora, mind a takarmány típusa szempontjából jellemzője van. 
  OLVASS TOVÁBB:  A Streamwood Platform tárgyalásokat folytat az eladásról

  Mindenhol ki kell dolgoznia a további optimalizálás lehetőségeit. Ha az új típusú oldalak nem tudnak metacímkéket regisztrálni az admin panelen keresztül, akkor a jövőben további időt kell töltenie az informatikai részleg idegeivel. 

  Ezután elmondjuk, hogy a három típusú oldalak, amelyek véglegesítették és létrehozott-kategória oldalak, márkák, tag oldalak. 

  Kategória oldalak 

  Az ilyen típusú oldalakkal való munka részeként további kategóriákat hozunk létre, átnevezzük a meglévő kategóriákat, néha pedig a kategóriákat a megfelelő szakaszokra helyezzük, ha a logikát nem követik valahol. 

  Például átneveztük a kategória Paddocks → Aviaries, majd azonnal kapott egy növekedést a webhely pozícióját a cél lekérdezések: 

  Friss cikkek

  Hogy megy a mobil fejlesztői interjú?

  Alexander Anikin, dékán a kar Android fejlesztési GeekBrains18 május 20216 perc 29https: / /d2xzmw6cctk25h.cloudfront.net/post/2624 / og_image / d6b0df6963fad75c41266e6f67eabafe. png Már beszéltünk arról, hogy milyen...

  Kommunikációs csatornák a vendéggel az étteremben. Ami fontos, hogy ne felejtsük el

  A kommunikáció nem csak a szavaid és gondolataid szóbeli kifejezése. A kommunikáció marketing is lehet: amikor a promóciós anyagok, a menüben kiválasztott kifejezések...

  Mit tettünk egy olyan helyzetben, amikor egy versenytársat a mi költségünkre népszerűsítettek

  A versenytársak különbözőek. Ügyfelünk-a turistaosztály házának fejlesztője - nagyon leleményes volt. Kitalálta, hogyan reklámozhatja tárgyait hirdetési kampányainkon keresztül.  Elmondjuk a történetet arról,...

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában