More

  Elindítjuk az 1C-fejlesztési Kart

  Képzés az egyik legnépszerűbb informatikai szakmában Oroszországban20214. március 16-án минуты7733https://d2xzmw6cctk25h.cloudfront.net/post/2571/og_image/4794fe02d84522f391076c5e4dca9de9.png

  1C programok szilárdan megalapozott az orosz piacon. 1C Fejlesztők felelősek a végrehajtás, konfiguráció, valamint az alkalmazkodás és új megoldások létrehozása a vállalatok. Ezt a szakmát kapják az új GeekBrains Kar hallgatói.

  Mi az 1C Fejlesztők munkája, miért van szükségük a piacon, mi várja a hallgatókat az új karon-ezekre a kérdésekre válaszol A Valentina Pomogaeva tanfolyam alkotója, szakértője, tanára.

  Мы запускаем факультет 1С-разработки

  – Kezdjük a legfontosabb dologgal: Mi az 1C üzleti szoftvertermékek népszerűségének titka?

  Az 1C cég 1991 óta létezik, és ez alatt a 30 év alatt több mint 6000 projektet indított el a franchise rendszer keretében, lefedte az összes lehetséges üzleti szektort, és évente több tízmilliárd dollárra növelte bevételeit. Ezek nem csak az üzleti termékek szoftvermegoldásai, hanem az 1C webhelyek is:Bitrix, számítógépes játékok és képzési programok.

  1C szakemberek nagyon jól ismeri a trendek a piacon, a fejlődés irányát, valamint gyorsan létre szoftver termékek. A vállalat növekedésével együtt az 1C fejlesztők iránti kereslet is növekszik.

  – Mik azok az 1C üzleti termékek?

  Sokan vannak. Véleményünk szerint az 1C kizárólag számviteli termék. De ez nem így van, a vállalatnak számos más programja van, beleértve azokat is, amelyek üzleti problémák megoldására, folyamatainak automatizálására irányulnak. És mindegyikhez szükség van végrehajtásra, konfigurációra és karbantartásra.

  – Mindig úgy tűnt számomra, hogy az 1C egy héj az adatbázis-kezeléshez, amelyet készen szállítanak. Milyen ponton merül fel a programozók szükségessége?

  Az 1C platform egy nagyon rugalmas rendszer, amelyhez kész megoldások vannak a különböző üzleti területeken. Ezeket a vállalat igényei szerint lehet adaptálni és megváltoztatni. Az 1C platformon pedig információs rendszereket hozhat létre a semmiből.

  Mindegyik opcióval szüksége van az 1C programozók segítségére. Az első esetben a fejlesztőnek a megvalósítás, a konfiguráció, a felhasználókkal való konzultáció szakaszában van szüksége a programmal való együttműködésre. A másodikban a programozó részt vesz a fejlesztés minden szakaszában: az első projekt létrehozásától a végső megvalósításig.

  OLVASS TOVÁBB:  Hogyan tesztelik a diákok tapasztalatokat a Test IT

  – Hogyan nézhet ki egy 1C Fejlesztő karrierje?

  Csakúgy,mint bármely más játékos, akinek normál pályája van a juniortól a középig, idősebb, csapatvezető. Ezután, ha szükséges, az adminisztratív osztályhoz. Ugyanakkor mindez attól a szervezettől függ, ahol a szakember dolgozik.

  A nagyvállalatoknál az 1C fejlesztőnek szűkebb feladatai vannak: például Csak fejlesztés. A kis cégeknél-szélesebb körű: adminisztráció, fejlesztés, tanácsadás.

  – Milyen különbségek vannak például a Java fejlesztő szakmájától és karrierjétől?

  Nem látok alapvető különbségeket. Az 1C nyelv nagyon hasonlít más magas szintű programozási nyelvekhez. De van egy jelentős plusz-akkor program az orosz.

  OLVASS TOVÁBB:  A jövő hivatása: VR / AR fejlesztő

  Egy másik 1C programozót széles körű kilátások különböztetnek meg, mivel meg kell értenie a vállalkozás sajátosságait, meg kell értenie az ügyfél igényeit. Általában helyi különbségek vannak ebben a szakmában, de nem befolyásolják sem a feladatok körét, sem a karrierlétrán való haladás sebességét.

  – Mi a helyzet a távoli munka vagy szabadúszó?

  Ezzel nincs semmi gond. Például 2021. január végén a portálon hh.ru a vállalatok mintegy 20% – a keresett 1C programozót a távoli hozzáféréshez. A szabadúszó cserék, mint például profi.ru vagy az 1Clancer, mindig talál egy pár tucat ajánlatot: nagyon kicsitől, néhány óráig, nagy projektekig, beleértve a franchise-t is.

  Van néhány kolléga, aki dolgozott éveken át 1C, hogy irodai alkalmazottak, aztán ment a közkézhányad nem bármi problémája a foglalkoztatás vagy a jövedelem. Tehát minden út nyitva áll a kar diplomások számára.

  – Menjünk tovább a képzéshez. Ki fog edzeni a karon, milyen szintű szakemberek?

  Teljes értékű 1C programozók, akik képesek emelni rendszerek a semmiből, konfigurálni, fenntartani őket. A tudás és készség szintje szerint a kar diplomája közel lesz a közepéhez, de itt sok múlik tőle. Teljesítjük fő feladatunkat — ilyen mennyiségű tudást adunk, különösen praktikus, hogy a jövőbeli munkában a lehető legkevesebb nehézség legyen.

  OLVASS TOVÁBB:  "Elérte az" üvegplafont "és megkezdte a további fejlesztést"

  – A tanfolyam két vizsgát tartalmaz. Milyen előnyökkel jár ez a diákoknak?

  Ezek a tanúsítási vizsgák. Az 1C lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy különböző szintű tanúsítványokat kapjanak képességeik megerősítésére.

  Az első szakasz az ” 1C: profi.”Ez a tanúsítvány igazolja, hogy tulajdonosa rendelkezik elegendő tudással és készséggel ahhoz, hogy hatékonyan működjön az 1C platformon. Ez is a következő szakasz alapja – “1C: Specialist”. Ez már egy jelentősebb tanúsítvány: azt mondja, hogy a szakember magas szinten képes megoldani a különböző fejlesztési feladatokat.

  A képzés során felkészítjük a hallgatókat arra, hogy vizsgákat tegyenek ezekre a bizonyítványokra. Lehetővé teszik a diplomások számára, hogy magabiztosabban érezzék magukat a munkaerőpiacon.

  Biztosítjuk a végleges munkák védelmét is, amelyekhez potenciális munkáltatókat hívunk meg. Így a diákok azonnal megtalálják álmaik munkáját.

  – Milyen szerepet játszanak a tanúsítványok az 1C programozó szakmájában? Mennyire fontosak a munkára való jelentkezés során?

  A tanúsítványok fontosabbak a szakember számára, mint a munkáltató számára, mert megerősítik a szintet. A munkáltatónak speciális ismeretekre és készségekre van szüksége ahhoz, hogy a kérelmező azonnal elkezdhesse a munkát-és ezt hatékonyan elvégezze.

  Van azonban egy kis figyelmeztetés. A franchise-tulajdonosokkal végzett munka darabonkénti kifizetése esetén a tanúsítványok rendelkezésre állása növeli a Vállalkozó által kapott teljes összeg százalékos arányát. Tehát ez nem csak egy kullancs az önéletrajzban.

  – Végül, Kérjük, adjon egy búcsú szót a diákoknak.

  Sok erőfeszítést tettünk annak érdekében, hogy a karon végzett képzés a lehető leghatékonyabb legyen. Ezért minden diáktól elvárjuk a maximális szorgalmat és odaadást. Nagyon fontos, hogy elvégezze a házi feladatot, figyelmesen hallgassa meg a szemináriumokat, és aktív legyen. Ugyanilyen fontos, hogy kommunikáljunk egymással. Csak a kollektív tevékenység és a közös problémák megoldása teszi lehetővé számunkra, hogy magas szintet érjünk el.

  OLVASS TOVÁBB:  A Kotlin-típusok megértése - Egység, Semmi, Bármely (és null)

  Friss cikkek

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában