More

  Egy nap a termék marketingszakértő életében

  Azt fogja mondani, hogy mi a szakember, aki felvette a promóció egy termék tudnia kell, hogy képes legyen megtenni. Junior élelmiszer-marketinges vagyok az eLama-nál. Körülbelül nyolc hónapja dolgozom ebben a helyzetben. Ezt megelőzően több évig az elama gondozási szolgálatának szakembere voltam, ahol a hirdetők sokféle problémájával kellett foglalkoznom minden nagyobb hirdetési rendszerben: a Yandex-től.Közvetlen Facebook hirdetések.

  Aztán megtanultam, hogyan kell megfelelően felépíteni a kommunikációt az ügyfelekkel és megoldani a konfliktusokat. Megtanultam, hogy mely csatornák amely témák működnek tökéletesen, illetve melyiket kell használni, alaposan megtanultam, hogyan kell dolgozni jelentés a hirdetési csatornák, valamint összebarátkozott elemzés programok: a Google Analytics, hogy a Hatalom BI.

  Ugyanakkor folyamatosan kommunikáltam a fejlesztőcsapattal, termék visszajelzéseket adtam át nekik,illetve statisztikákat kértem. Ezen információk alapján a kollégák döntéseket hoztak a termék fejlesztéséről. Egy idő után ennek a csapatnak a részévé váltam, most magam határozom meg az eLama tools fejlesztését.

  Mit csinálok

  Feladataim nagymértékben függenek a termékfejlesztés színpadától. Most két eszközért vagyok felelős.

  • Az egyik az MVP szakaszában van, sok analitikai munkát igényel: interjúkat kell készíteni a potenciális felhasználókkal, tanulmányozni kell igényeiket, és mélyrehatóan meg kell vizsgálni a piac fő versenytársait.
    
  • A második termék már készen áll az aktív promóció szakaszára. Ebben az esetben többet kell dolgoznia a termék csomagolásával, az új ügyfelek vonzására szolgáló csatornákkal, valamint a megőrzés folyamatával. Részletesebben elmondom neked, hogy pontosan mit jelent ez.
  OLVASS TOVÁBB:  10 cikk, ami nélküled szomorú volt ebben az évben

  Először is leírom a termék fő közönségét, annak problémáit, valamint minden problémát Egy értékajánlatot alkotokezt fogják használni, hogy támogassák a termék a piacon. Az értékajánlatnak a lehető legkülönbözőbbnek kell lennie a versenytársak ajánlatától, és pontosan le kell írnia az ügyfél problémájának megoldását.

  Ezután az értékajánlat és a termékjellemzők alapján gondolja át a kommunikációs láncokat az ügyfelek vonzása. Ebben a szakaszban a marketing csapattal, az értékesítési csapattal és a gondozó csapattal dolgozom.

  OLVASS TOVÁBB:  Nem kéne válogatnom a szerelemről: 14 hirdetés és eset

  A marketingszakemberekkel együtt készítsen anyagokat a termékről: céloldalak, betűk, cikkek, hirdetések indítása stb. Az értékesítési szakemberekkel együtt meghatározzuk azokat a szakaszokat, amelyekben helyénvaló a terméket az ügyfélnek felajánlani, az értékesítési folyamaton keresztül dolgozni, valamint a kifogások feldolgozását. Az ápolási szolgáltatással visszacsatolási gyűjtési folyamatot alakítunk ki — ezen a részlegen keresztül érkezik a legtöbb visszajelzés, amelyre támaszkodunk a termék-érték ajánlat véglegesítésekor.

  Amikor különböző osztályok szakembereivel dolgozom, a szerepem kizárólag vezetői. A marketinganyagok “vásárlójaként” tevékenykedem, ellenőrzöm, hogy megfelelnek-e az értékajánlatnak, ellenőrzöm-e az értékesítési folyamatot, és visszajelzést gyűjtök.

  Ugyanakkor fontos számomra, hogy minden csapat együtt dolgozzon, és megkapja a szükséges információkat a termékről.

  Munkám eredménye ebben a szakaszban egy hatékony kommunikációs térkép, amely lefedi a felhasználó és a termék közötti legkülönbözőbb érintkezési pontokat. A jövőben optimalizálom a térképet, hogy csökkentsem az ügyfél vonzásának költségeit.

  OLVASS TOVÁBB:  Újracélzás beállítása a Yandex.Direct alkalmazásban - utasítások

  Milyen a munkanapom

  Minden reggel egy napi tervvel kezdem: áttekintem a legfontosabb feladatokat, és eldöntöm, hogy pontosan mit fogok tenni. A Confluence-ban vezetek egy teendőlistát, bár sok kollégám tervez feladatokat Jira-ban.

  Néhány évvel ezelőtt megpróbáltam használni a Feladatkezelőt, de nem működött: lehet, hogy nagyon kis feladataim vannak, vagy fordítva, túl sokáig. Például a termékhasználókkal folytatott interjúk egy hónapig minden nap megtörténhetnek, és túl sok időt vesz igénybe, hogy minden beszélgetéshez külön feladatot kezdjen.

  Gondoskodunk arról, hogy szinkronizáljuk a termékcsapattal, hogy megértsük, melyik irányba mit csinál, nem pedig ugyanazt a munkát, valamint szükség esetén módosítsuk terveinket. Például, ha valaki elindít egy kísérletet, akkor beszélhet róla a szinkronizáláskor, valamint meghívhatja az érdeklődő kollégákat a részvételre.

  Szinte minden reggel felhasználói visszajelzésekkel dolgozom a termékeimről, ellenőrizem a helyességét, valamint minden javaslatot elküldök a lemaradásnak értékelésre, prioritásra. Ha hibákat tapasztalok, átadom őket a tesztelőnek ellenőrzés céljából.

  A napomat nehéz elképzelni munkaülések nélkül, néha reggeltől estig követik egymást.

  OLVASS TOVÁBB:  A Google Analytics 4 telepítése a webhelyére

  Mit csinálok:

  • Felelős vagyok azért, hogy a termék hogyan érzi magát a piacon;
  • Nyomon követem, hogyan növekszik az aktív közönség; 
  • növekedési pontokat és új csatornákat keres a forgalom vonzására;

  Friss cikkek

  Kommunikációs csatornák a vendéggel az étteremben. Ami fontos, hogy ne felejtsük el

  A kommunikáció nem csak a szavaid és gondolataid szóbeli kifejezése. A kommunikáció marketing is lehet: amikor a promóciós anyagok, a menüben kiválasztott kifejezések...

  Mit tettünk egy olyan helyzetben, amikor egy versenytársat a mi költségünkre népszerűsítettek

  A versenytársak különbözőek. Ügyfelünk-a turistaosztály házának fejlesztője - nagyon leleményes volt. Kitalálta, hogyan reklámozhatja tárgyait hirdetési kampányainkon keresztül.  Elmondjuk a történetet arról,...

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában