More

  “Csak annyit kell tanulnod, figyelned, figyelmesnek lenni”

  ​​Denis Kovalev, a GeekBrains infrastruktúrájának vezetője beszélt szakmájának fontosságáról a jövőben, valamint annak szükségességéről, hogy 20216. augusztus 19-én folyamatosan növekedjen минут62https://d2xzmw6cctk25h.cloudfront.net/post/2710/og_image/37dd923b7adf2c96621a11e85f60edcf.jpeg

   

  – Mi volt az útja a szakmához?

  – Kaptam egy számítógépet, azt hiszem, még a korai negyvenes években, csak azért, mert mindenkinek megvolt, és könyörögtem a szüleimtől is, hogy játsszon. Először csak a játék vágya volt, aztán elkezdtem vágyakozni a játékok fejlesztésére. Közelebb a középiskolához, találtam egy hirdetést animációs és flash játékok tanfolyamok intézetünkben, közel volt a házam, és hétvégén mentem oda, hogy tanulmányozza a programozás. Már ebben az időben kezdtem megérteni, hogy sokkal közelebb van hozzám, mint sok más szakma. A választás végén az iskola kezdett szűkíteni, és ezen kívül, elkezdtem, hogy további jövedelem, mint egy programozó: hogy hozzanak létre egy nyomtatót, hogy hozzanak létre egy számítógépet a szomszédok, kollégák a szülők. Aztán ott volt az intézet, majd az intézet után fejlesztőként kezdtem dolgozni, egyidejűleg megoldva az infrastrukturális problémákat. Kisvállalkozásokban dolgoztam, maximum 20 ember volt, sok felelősség volt, ezek a feladatok arányosan csökkentek, a legfontosabbak mellett, az összes többi csapattagon. Így, kis lépésekkel, 15 évvel később itt találtam magam, az infrastruktúra vezetőjének szerepében.

  – Hogy magyaráznád el egy gyereknek, hogy mit csinálsz?

  – Mivel a gyerekek szentelik szabadidejüket játékok, lasagna az Interneten, mobil játékok, könnyebb válaszolni így: ha megnyitotta a kedvenc honlapján, a kedvenc játék, és látta, hogy egy isteni semmi-minden esett, semmi sem működik, akkor én már a szappan, futás, megpróbálja megoldani a problémát.

  – Mi volt a legnehezebb kihívás az utóbbi időben?

  – Igen, valahogy a tapasztalat már lehetővé teszi számunkra, hogy azt mondják, hogy nincsenek nehézségek: csak vegye, tanulmányozza a problémát, majd oldja meg. Fiatalkoromban a Magento üzleteit fejlesztettem, junior programozó voltam egy kiscsapatban, tanítottak, és gyakornokokat tanítottam ott. Általában a szokásos munkaút a gyakornoktól a junior fejlesztőig.

  – Mi a jövedelem dinamikája?

  – Ami a pénzügyi elvárásaimat illeti, általában az X2 keretein belül próbálok mozogni: minden munkát meg kell szorozni 2-vel vagy 1.5-tel. Tehát érdekesebb a munka, a megoldandó feladatok érdekesebbé válnak, azaz meg kell tanulnod, felzárkóznod kell pontosan azt a sávot, amelyet magadnak állítottál be. Azt is figyelembe kell vennünk, hogy a piaci helyzet most nagyon megváltozott, abban az értelemben, hogy a távoli munka népszerűvé vált a világjárvány miatt, de még a világjárvány előtt sok vállalat megpróbálta előmozdítani a távoli munka vagy a hibrid ütemterv megközelítését.

  – Mikor keresett 30 ezer rubelt? 

  — Abban az időben a régióban dolgoztam, a régióban, még az informatikai szektorban is, a fizetések szintén jelentősen alacsonyabbak voltak. Ezért, ha például abban az időben nem a Rostov régióban éltem, hanem valahol Moszkvában, akkor valószínűleg 60-at kaptam volna abban az időben.

  OLVASS TOVÁBB:  Kérdések az adatszakértők karrierjéről: mérnökök, elemzők,Fejlesztők-Mediascope answers

  – Mikor tervez havi egymilliót keresni? 

  – Szeretnék kapni egy ajánlatot egy millió vagy több jövőre.

  – Hogy döntöttél úgy, hogy benne dolgozol? 

  – Nem volt fordulópont, csak úgy történt, hogy feliratkoztam a kurzusokra, és nagyon érdekes lett számomra. Fontos megjegyezni, hogy abban az időben nem volt Internet, és néhány információt floppy lemezek segítségével kellett kommunikálnom és továbbítanom, a CD — flash meghajtók szintén nem léteztek abban az időben — és éppen az út mentén megpróbáltam kitalálni, mi volt, miért működött, vagy miért nem működött, és csak szisztematikusan bekapcsolódtak. Ismét a környezet: olyan embereket találtam, akik szintén részt vettek a futásban, a problémák tanulmányozásában, valami kipróbálásában, kísérletezésben. Volt egy kis érdekklubunk, amely végül lehetővé tette, hogy mindannyian fejlesztőkké, menedzserekké váljunk, és ott legyünk, ahol most vagyunk.

  OLVASS TOVÁBB:  Gamedev: hogyan lehet elhelyezkedni az álomiparban

  – Milyen lesz a világ 20 év múlva? 

  – Nem hiszem, hogy bármi nagyon megváltozna. Mindenesetre nem lesz ilyen sokk a forradalomban, minden szisztematikusan fejlődik. Igen, a számítógépek erősebbek lesznek: ha most egy játékgép feltételes 100 ezer rubelt fizet, és hihetetlenül erős, akkor 15 év alatt ilyen kapacitások lesznek a gazdasági szegmens telefonjaiban.

   – Három ember, akik befolyásoltak?

  – Idézem Arnold Schwarzeneggert. Úgy tűnik, hogy ő volt az, aki azt mondta, hogy fontos, hogy ne felejtsük el, hogy mindannyian, annak ellenére, amit elértünk, a titánok vállán állunk, azaz vannak olyan emberek, akik befolyásolták vagy segítettek elérni az általunk elért magasságokat. Számomra ezek elsősorban olyan szülők, akik nem korlátozták az érdekeimet, biztonságosan tanulmányozhattam, tanulmányozhattam, megszakíthattam a számítógépet, annak ellenére, hogy a dolog akkoriban őrülten drága volt. A harmadik személy, aki szintén nagyban befolyásolta a világ felfogását, csapatunk vezetője Taganrog város egyik kis stúdiójában. Nem csak főnök volt számomra, hanem mentor is, azaz megváltoztatta véleményét a fejlődésről, sőt néhány véleményt az életről. A mottókkal, amelyeket elfogadtam tőle, még mindig sétálok.

  – Milyen tanácsot adhat a kezdőknek?

  – Igen, kipróbálhatsz néhány kurzust. Most az online szimulátorok és más dolgok népszerűek. Fontos válaszolni a kérdésre: az enyém vagy sem? Nem lesz képes bejutni, hogy üldözőbe pénzt — ez egy meglehetősen zsákutca utat. Még mindig nem működik a nap 8 órájában, annak ellenére, hogy most van egy harc a 8 óra, kiégés, meg minden. Fontos megérteni, hogy gyakran elragadja a folyamat, és napi 10, talán 12 órát fordít a munkára. Nagyobb érdeklődést kell mutatnia az iránt, amit csinálsz, mint az, amit kapsz azért, amit csinálsz. Ebben a pillanatban meg kell értened magadnak, mi a hajtóerő az Ön számára. Most minden fejlődik, számokba kerül, és ha látni akarja az erőt, hogy segítsen ennek fejlődésében néhány készségén keresztül, ha ez egy küldetés az Ön számára, akkor megpróbálhatja. Ha pontosan azt akarja, mert sokat fizetnek a gombok megnyomásáért — nem. Nem fizetnek így senkinek.

  OLVASS TOVÁBB:  Nyerd meg a hackathon-t: indítson tanfolyamot a sportadat-tudományról

  – Mit érzel, amikor munkába mész? 

  — A legfontosabb pont, nagyon szeretem, amikor munkába jövök, kinyitom a laptopomat, és azonnal rohanok a feladatokba, már kezdek megérteni valamit, azaz itt van a munkafolyamat. És a metróban többet alszom.

  – Mi motiválja Önt a munkájában?

  – Fontos megérteni, hogy van egy részlege puha készségek, kemény készségek. A kemény készségek arról szólnak, hogy mit olvashatsz a dokumentációban, mit tudsz felzárkózni kísérletekkel, kísérletekkel. Soha ne félj kísérletezni, soha ne félj a hibáktól. Meg kell tudnod érteni, hogy nem lehet megveregetni a fejét egy rossz döntés miatt, kiabálhatnak stb. Fontos, hogy ne vegye ezt személyesen. Ha viszonylag beszélnek, kiabálnak veled, kiabálnak az ügyért, ha elégedetlenek a munkáddal, negatív visszajelzést kapsz — ez azt jelenti, hogy fejlődsz. Ha minden rendben van-ez egy ébresztés, ez azt jelenti, hogy nem fejlődik. Ezért soha nem hagyhatja abba, folyamatosan kísérleteznie kell. Ha van szabad ideje olvasni valamit a témában — erre időt kell fordítania. Ellenkező esetben nagyon gyorsan megtalálhatja magát az üzletből. Ez egy olyan terület, amely nagyon gyorsan fejlődik. Az elmúlt 20 évben elmondható, hogy már exponenciálisan fejlődött. A végén, akkor csak hagyja abba a keresést a lehetséges tanárok, mentorok az emberek, az elvárások minimalizáljuk, abban az értelemben, hogy Ön valamilyen tapasztalatlan szakember, van egy személy, aki vállalja a felelősséget a maga. Csak rájössz, hogy minden, ami történik, minden, ami körülötted történik, mindent, ami körülvesz, az emberek nem okosabbak, mint magad. Csak annyit kell tennie, hogy megtanulja, megfigyelje, figyelmes legyen, majd minden működni fog.

  OLVASS TOVÁBB:  Nyerd meg a hackathon-t: indítson tanfolyamot a sportadat-tudományról

  – A szakma releváns lesz a jövőben?

  – Nem látok különösen alapvető változásokat. Ami a keresletet illeti, figyelembe véve azt a tényt, hogy az egész világ otthon ül, az informatizáció relevánsabbá vált, mint valaha, a szerverek és az infrastruktúra terhelése pedig sokszor nőtt. Ezért a jelenlegi valóságban a Szakmám a közeljövőben releváns lesz. A jövőben igen, bizonyos átalakulások lehetségesek, talán valami új jelenik meg, új módszerek, de ismét alig hiszem, hogy valamiféle forradalom lesz, és hirtelen nem lesz szükség az infrastruktúrával foglalkozó emberekre.

  Ön is sikeres lesz

  A fejlesztő az első képzési program, amely a Skillbox részvételével a GeekBrains informatika területén egy speciális karrierút tájékozott megválasztására szolgál.

  Szerezzen keresett szakmát, vagy nyisson meg egy üzletet az információs technológia területén.

  Friss cikkek

  A történet arról, hogy milyen nehéz volt weboldalt készíteni a Prostobank számára

  Miután meghallotta a "bank weboldalát", a legtöbb fehér hátteret fog elképzelni, amelynek különböző oldalain nyereséges hitelek kamatikonokkal másznak az arcodba. De nem minden bank...

  5 ok arra, hogy inspirálja a gyermeket a programozással

  A programozás olyan hobbivá válhat, amely a jövőben hasznos lesz, és a felnőtt élet készségeinek fejlesztése20213. szeptember 22. perc38A cikk szerzője Lisa TurlychkinaA cikk...

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában