More

  Címkék videók népszerűsítésére a YouTube-on: hogyan lehet megtalálni őket, miért van rájuk szükség

  Folytatjuk a promócióról szóló anyagsorozatot a YouTube-on. Mindent a címkékről: hogyan különböznek a hashtagektől, hogyan befolyásolják a rangsorolást, hogyan válasszanak címkéket egy videóhoz.

  Tartalom

  1. Melyek a youtube címkéi, hogyan különböznek a hashtagektől, és hogyan befolyásolják a rangsorolást
  2. A címkék használata a videókban
  3. Hogyan válasszuk ki a megfelelő címkéket: eszközök, módszerek

  A videó növelheti a vállalat vagy szakértő tudatosságát, befolyásolhatja az értékesítést, és forgalmat hozhat a webhelyre. Még a nagyon jó minőségű, hasznos videókat is optimalizálni kell, hogy a közönség megtalálja őket. A “YouTube” címke PR-CY blogjában anyagokat talál a csatorna fejlesztéséről és elemzéséről, ebben a cikkben kifejezetten a címkéket elemezzük.

  Melyek a youtube címkéi

  YouTube videó címkék vesszővel elválasztott kulcsszavak és kifejezések, amelyek leírják a videó tartalmát. A csatorna tulajdonosa hozzáadhatja őket, amikor videókat tölt fel a csatornára, vagy szerkesztéskor szüksége van a “részletek” szakaszra.

  A címkék kulcsai több kategóriába sorolhatók:

  • Általánosítás tematikus-nagyfrekvenciás lekérdezések. Nehéz versenyezni velük a tetején, de segíthetnek bejutni a “hasonló videókba”.

  • Keskeny-tematikus – közepes és alacsony frekvenciájú lekérdezések. Kevesebb verseny, nagyobb valószínűséggel, hogy a felső.

  • Márkás a csatorna, a vállalat vagy a szakértő nevével. Segítenek a projektek tudatosságának növelésében.

  • Egyedi, csak a videóidra jellemző-a kategóriák nevei, speciális kifejezések. Segítenek abban, hogy a videók bekerüljenek a csatorna megtekintett videóinak ajánlott videóiba.

  Mi a különbség a címkék és a hashtagek között?

  Néha összezavarodnak a hasonló nevek miatt. A címkék a YouTube algoritmusához vannak címezve, és nem láthatók a nézők számára, valamint hashtagekre van szükség a közönség által végzett keresés egyszerűsítéséhez, és a videó címe közelében jelennek meg.

  Теги для продвижения видео на YouTube: как найти и зачем нужны1Videó a csatornán TUT.BY

  Hogyan befolyásolják a címkék a rangsorolást

  Segítségükkel a YouTube algoritmusai megértik, hogy mi a videó, milyen kategóriába tartozik, és milyen más videókhoz lehet társítani. Ezeknek a következtetéseknek megfelelően a videót egy megfelelő közönségnek ajánlják.

  Ahol a videót a címkéknek köszönhetően rangsorolják:

  • a keresési eredmények egy kulcs lekérdezés;

  • a hasonló videók blokkjában a lejátszott videóhoz;

  • az ajánlások a fő YouTube.

  A youtube rangsorolási tényezőinek vizsgálata azt mutatja, hogy összefüggés van a címkék használata és a videók rangsorolása között a keresési eredmények között. A legnépszerűbb videók címkékkel vannak kitöltve, átlagosan körülbelül 13 van. Az alacsony besorolású videók általában kevesebb címkével rendelkeznek.

  OLVASS TOVÁBB:  A Facebook bevezette a kampányok ötleteinek generátorát

  Теги для продвижения видео на YouTube: как найти и зачем нужны2

  A címkék ugyanazok a kulcsszavak, amelyeket a SEOs a webhelyoldalak gyűjtésére használ. A csatorna tulajdonosának:

  • Gyűjtse össze a videóban használni kívánt kulcsszavak listáját, terjessze azokat tartalmi témák szerint;

  • nézze meg, hogyan teljesítenek a versenytársak: keressen olyan videókat, amelyek jól rangsorolnak a kulcsfontosságú lekérdezésekhez, majd nézze meg, milyen címkéket használnak;

  • adjon hozzá kulcsokat a csatornáján már közzétett videók címeihez, leírásaihoz és címkéihez;

  • legyen ez egy szabály, hogy olvassa el a címkék listáját, amikor közzétesz egy új videót.

  Érdekes a témában: hogyan tervezzen egy csatorna fedél, videó: minden a design a YouTube-on

  A YouTube-címkék használata a videókban

  Ossza el a címkéket típus szerint, majd használja a különböző

  Használja a címkék teljes potenciálját a relevánsabb lekérdezések lefedéséhez. Készítsen egy táblázatot a magas, közepes és alacsony frekvenciájú gombok listájával. Amikor közzéteszi a videót, használjon minden típusú összegyűjtött lekérdezést.

  OLVASS TOVÁBB:  A Yandex frissítette a keresési eredmények kialakítását

  Márkás és egyedi címkék hozzáadása

  Amikor a nézők videókat néznek a YouTube-on, az ajánlottak a jobb oldalon jelennek meg. Az ajánlási algoritmus a felhasználó videocímkéin és nézetein alapul. A márkájához, szakértőjéhez vagy kategóriájához kapcsolódó egyedi címke növeli annak esélyét, hogy más videói bekerüljenek az ajánlások listájába.

  Теги для продвижения видео на YouTube: как найти и зачем нужны3Ajánlások a jobb oldalon

  Használja a rendelkezésre álló mennyiséget

  A YouTube lehetővé teszi tetszőleges számú címke használatát. Feltétel: nem több, mint 400 karakter összesen az összes kulcsot. Ez elég sok, még akkor is, ha figyelembe vesszük, hogy különböző frekvenciájú kéréseket kell fedeznie, egyedi, márkás kulcsokat kell hozzáadnia, az orosz nyelvű szavak pedig általában hosszúak.

  Fent említettük a YouTube-on 2021-től végzett rangsorolási tanulmányt: azok a videók, amelyek a Youtube belső keresési eredményeiben a csúcsot foglalják el, átlagosan körülbelül 13 címkével rendelkeznek.

  Ne szegd meg a szabályokat

  Spam, erotikus, sértő, független címkék ellentétesek a YouTube politikájával. Használatukért büntetheti a rangsor csökkentésével.

  OLVASS TOVÁBB:  SEO szakértői tippek: Olvasók kérdéseinek megválaszolása

  Az idegen címkék, még a nagyfrekvenciás és trendi címkék sem segítenek a nézetek növelésében és a videó tetejére emelésében, ha nem felelnek meg a témának. A videó a közgyűlés a kabinet nem kell kategória a témában az Eurovíziós vagy az Olimpia: vagy a helyszínen is nem ad egy ilyen videót, hogy jó helyezést, vagy a felhasználók nem kattintson rá, vagy közel, egyre alakalommal is.

  Helyesírási hibák ellenőrzése

  A YouTube nem veszi figyelembe a helytelenül írt címkéket, ezért ellenőrizze a listát, majd írjon, ahogy a felhasználók keresnek.

  Elemezze, mit csinál

  Ha úgy tűnik számodra, hogy valami nem működik, talán nem rossz eszköz, de rosszul csinálod. Rendszeresen elemezze a videók statisztikáit, hasonlítsa össze azokat azzal az időszakkal, amikor nem használt címkéket, ha volt ilyen. Nincsenek eredmények — változtassa meg a kulcsok gyűjtésének taktikáját, nézze meg versenytársait.

  Ne tedd le a címkéket egyedül. A rangsor befolyásolja az optimalizálás a cím, leírás, felhasználói viselkedés — nyithatóság, megtekinthetőség, megtakarítás, reposts videók.

  OLVASS TOVÁBB:  Az Instagram csúsztatással törli a linkeket

  Hogyan válasszuk ki a YouTube címkéket

  Használja az összes módszert: nézze meg, mit kínál a platform, válassza ki a kulcsokat a harmadik féltől származó szolgáltatásokban, elemezze a versenytársak címkéit.

  Használja a YouTube ajánlatait

  Amikor lekérdezést ad meg, a YouTube lehetőségeket kínál a lekérdezés végével. Itt népszerű témákat vehet fel, új ötleteket találhat a videókhoz.

  Теги для продвижения видео на YouTube: как найти и зачем нужны4Javaslatok listája

  Kilátás a versenytársaktól

  Alternatív megoldásként írja be a téma fő kulcsait a keresésbe, majd tanulmányozza az egyes lekérdezések több legfontosabb videóját. A feladat a hasonlóságok megtalálása. Ha az összes csúcs bizonyos kulcsokat használ a címkékben, és ugyanannak a sablonnak megfelelően készít címeket, akkor ez valószínűleg működik.

  Javasoljuk, hogy próbálja ki az ingyenes eszköz PR-CY, amely elemzi top issue Yandex, Google. Adja meg a szükséges lekérdezések listáját, adja meg a felső mélységet, majd megjeleníti az első helyeket elfoglaló oldalakra vagy videókra mutató linkeket:

  Friss cikkek

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában