More

  C # Fejlesztés – Új Geekegyetemi Kar

  A programozás tanításának teljes ciklusa az egyik legnépszerűbb nyelven 2020. november 20. 4 perc 3981 https://d2xzmw6cctk25h.cloudfront.net/post/2449/og_image/b47a6f732949bc8c0763da84ade0ce40.png

  A C # lehetővé teszi webhelyek, alkalmazások és akár játékok létrehozását – és továbbra is a népszerű programnyelvek élén áll. Ezért úgy döntöttünk, hogy elindítunk egy C # fejlesztési osztályt . Az év folyamán a hallgatók a semmiből megtanulhatják a nyelvet, portfóliót építhetnek, gyakorolhatják a csapat fejlesztését a végső projektre, és segítséget is kaphatnak az álláskeresésben.

  Az órák kezdetének előestéjén beszéltünk a nyelvről és a képzési programról egy szakértővel, tanárral és a kar egyik alapítójával – Daniil Moninnal. Daniil nagy terhelésű MDG rendszerek építésze és 15 éves kereskedelmi fejlesztési tapasztalattal rendelkező szakember.

  C # Fejlesztés - Új Geekegyetemi Kar

  – Daniel, mire jó a C #?

  Sokan közülük. Platformokon átívelő, gyorsan fejlődik, a szakmai közösség segít a szükséges megoldások gyors megtalálásában, a tapasztalatok és esetek cseréjében. Ugyanez vonatkozik a szoftverekre, az irodalomra és a speciális forrásokra. Összességében elmondható, hogy a C # a kényelem és a funkcionalitás remek kombinációját kínálja.

  Vannak más előnyök is. Először is, ez egy meglehetősen alacsony küszöb ahhoz, hogy egy kezdő belépjen a fejlesztésbe. A második plusz a nyelv széles körű alkalmazási területe: a rendszer programozásától a játékfejlesztésig. A harmadik kiváló támogatás: mind a rendes közösségtől (a C # egy nyílt forráskódú nyelv), mind a nagyvállalatoktól (természetesen a Microsoftról beszélünk). Ezenkívül számos olyan megoldás létezik, mint például a NuGet, számos könyvtárral, amelyek jelentősen felgyorsítják és leegyszerűsítik a fejlesztési folyamatot.

  – Meséljen röviden a fő C # fejlesztői készletről a szoftverek tekintetében.

  Nagyon egyszerű. A legtöbb fejlesztő a Microsoft Visual Studiot használja. Van egy ingyenes közösségi verzió, amely sikeresen lefedi az alapvető feladatokat. Létezik a Visual Studio Code környezet is – ebben is sokan bíznak, szintén multiplatform és ingyenes. És hogyan ne emlékezzünk a JetBrains – Rider fizetett megoldására. A környezet minden asztali rendszeren kiválóan működik: MacO, Linux és Windows.

  – Van információja a piac állapotáról? A kezdő számára könnyű munkát találni? És vannak-e előnyei a C # fejlesztőknek?

  Mint minden nyelv és szakterület esetében, minden egyedi. De az általános tendencia jó. Sok vállalat gyakornokokat alkalmaz, néha tapasztalat nélkül is. És ez már, látja, a C # fejlesztők iránti kereslet mutatója a piacon. De érdemes megjegyezni, hogy az interjú sikeres átadásához felkészülésre van szükség, ehhez viszont tanulmányok szükségesek, amelyeket a gyakorlat is támogat.

  OLVASS TOVÁBB:  Megnyitjuk a C ++ fejlesztési karát

  – Hogyan állnak a dolgok a távmunkával – különösen a darabmunkával?

  Ebben a tekintetben a piac jelenlegi helyzetét nagyon pozitívnak értékelném. Sok vállalat már a pandémia előtt távolról alkalmazott C # szakembereket, és mostanra nőtt az ajánlatok száma. Ha tud angolul és képes kommunikálni benne üzleti kérdésekben, megnyílik előtted a külföldi vállalatok piaca. Aktívan keresik a távoli C # fejlesztőket, beleértve az oroszokat is. Hidd el, valóban sok a munkaadó: DuckDuckGo, Akvelon, BookedBy, Wargaming, ONELLECT és mások.

  – Mi alapján alakult ki a kari program? Összehasonlít más népszerű tanfolyamokkal, vagy pusztán tapasztalaton alapul?

  A program a kényelmes tanulás elvén alapszik: az alapoktól kezdve a komoly témákig, amelyekre a szakmai fejlődés során szükség lesz. Az egyes tanfolyamok elkészítéséhez szakértőket, szerzőket és lektorokat vontunk be, és áttekintettem a fejlődésüket: megjegyzéseket adtam és jóváhagytam a végleges anyagokat. Ennek eredményeként nagyon jó minőségű tartalmat sikerült létrehoznunk, ami biztos vagyok abban, hogy a hallgatók tovább tudják fejleszteni képességeiket, és a C # fejlesztő útjára léphetnek.

  OLVASS TOVÁBB:  Megnyitjuk a C ++ fejlesztési karát

  A kari program úgy van felépítve, hogy a megszerzett tudás hasznos legyen a gyakorlatban. Szeretnénk, ha a hallgatók nemcsak a tanfolyamot elvégeznék és elsajátítanák a nyelvet, hanem képesek lennének elhelyezkedni és alkalmazni a tanultakat. Ezért mélyen dolgoztunk két kulcsfontosságú kérdésen: “Milyen készségeket fognak megszerezni a hallgatók az egyes tanfolyamok után?” és “milyen interjúkérdésekkel fognak foglalkozni a képzés egyes szakaszai?”

  A hangsúly nem a zsúfoltságon, hanem a megértésen volt. Ezért a karnak sok gyakorlati feladata van, és egy záró projektet biztosítanak.

  Ami a többi tanfolyamot és irodalmat illeti: figyelembe vettük, hogy a hallgatók további forrásokat fognak használni, ugyanazt a Troelsent. Így igyekeztek elkerülni az eltéréseket is.

  – Szüksége van valamilyen tudásra a karra való belépéshez?

  Nem, valójában a semmiből tanítunk. Ha már volt tapasztalata bármilyen nyelvű fejlesztésben – nagyszerű. De általában nincsenek szigorú követelmények.

  OLVASS TOVÁBB:  A tárgyak internete - Új Geekegyetemi Kar

  – Hány projektet fejlesztenek a hallgatók egy tanulmányi év alatt? Felvehetem őket a portfóliómba?

  Portfólió nélkül most nehéz munkát találni – így a rajta végzett munka a képzés fontos részévé válik. Gyakorlati órákat terveznek minden tanfolyamra, beleértve az önálló munkát is. Néhány projekt magabiztosan megmutatható a jövőbeli munkaadó előtt. Például egy szerver terhelésfigyelő eszköze: ez a fejlesztés megmutatja, hogy szerzője ismeri a mikroszolgáltatás architektúráját. És most már keresettek a piacon.

  C # Fejlesztés - Új Geekegyetemi Kar

  “Hello, Világ” C # -ben

  – Léteznek olyan esetek személyes tapasztalatok alapján, amelyekkel egyszerre voltak nehézségeid?

  Lesznek ilyen esetek tőlem és a kollégáktól egyaránt. Különösen mélyen dolgoztunk olyan anyagon, amelyet a kezdők nehezen értenek meg, ha önállóan tanulnak. Mindent részletesen elmagyarázunk és megtanítunk a technológia helyes használatára.

  – A kar oktatása „eszköz adására” irányul? Vagy fontos számodra, hogy a hallgatók azonnal belépjenek a munkaritmusba?

  Nem, a modern oktatásban nincs értelme egyszerűen eszközt adni, mert a fejlesztő hivatása nemcsak kódolás, hanem puha készségek is. Képesség csapatban dolgozni, kompromisszumokat találni a megoldásokban, legyen nyitott az új dolgokra, ne féljen ötleteket javasolni és képes legyen információkat keresni. Mindezt megtanítjuk.

  – Lesznek nagy csapatfejlesztési projektek?

  Igen, egy nagy projektet tervezünk. Azt hiszem, iskolán kívül fogjuk költeni, portfólió kidolgozására. Alternatív megoldásként komolyan kibővítjük a monitoring projektet.

  – Milyen szintet érnek el a hallgatók a kijáratnál, ha keményen tanulnak? Mikor tudnak majd munkát keresni?

  Ez megint nagyon egyedi. De általában a tanfolyamot úgy tervezik meg, hogy már a tanfolyam közepétől a hallgatónak esélye legyen gyakornokként vagy akár juniorként elhelyezkedni. Ezért szánunk időt arra, hogy gyakori interjúkérdéseket tegyünk fel.

  – Milyen elvárásaid vannak a tanfolyamtól?

  Az elvárásaim a jövőbeli kollégáknak számítanak 🙂

  – Mit kívánhat a jövő hallgatóinak?

  Először is ne féljen kérdéseket feltenni. Ez nagyon fontos. Még mindig hangoljon rá a munkára, és legyen lelkes. És végül – jó hangulat és kellemes tanulmányozás !

  OLVASS TOVÁBB:  Mit várhatunk el a Go fejlesztői szakmától

  Friss cikkek

  Fontos a héten: a WhatsApp botrány, valamint a Telegram és a Signal példátlan növekedése

  Levegőben van az idei első Likney-összefoglaló, amely a legfontosabb friss és intelligens anyagokat tartalmazza. Sok érdekes és váratlan esemény történt ezen a héten. Tehát...

  A Telegram a második legtöbbet letöltött alkalmazás lett az amerikai alkalmazások között

  Rekord növekedést mutatott a felhasználókban szerte a világon. Pavel Durov Telegram csatornáján elmondta: januárban a messenger aktív felhasználóinak száma meghaladta az 500 milliót....

  Növeljük a hirdetések hatékonyságát a Google Ads szolgáltatásban: az elemzéstől az automatizálásig

  Január 14-én tartották a "A reklámozás hatékonyságának javítása a Google Ads szolgáltatásban: az elemzéstől az automatizálásig" webináriumot. A webes szemináriumot Nikita Kravchenko, a...

  A Rumble videóplatform 6 milliárd dollár ellen bepereli a Google-t

  A keresőmotort azzal vádolják, hogy manipulálta a keresési eredményeket a YouTube javára. Amint arról a Bloomberg beszámolt, múlt hétfőn a Rumble videót tároló...

  A tárgyak internete – Új Geekegyetemi Kar

  Beszélünk az IoT-szakemberek fejlesztéséről és keresletéről 2024. január 14. perc94https: //d2xzmw6cctk25h.cloudfront.net/post/2508/og_image/f6e71927836e2411e43cdbc8d2e3604d.png A dolgok internete vagy IoT az informatika egyik legvonzóbb területe a digitális...

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában